Wood Anemone


Burned


Burned av P.C and Kristen Cast 109:-  Tre anteckningsböcker 49:-

Äntligen har Burned kommmit ut! 7:de i serien House of Night

Isöhäxan

Isöhäxan av Henrik Larsson

5/5

 

Erik Krigarhjärta har begett sig till snöiga Isöarna. Med sig har han dem två som försökte förgöra hans familj som han har lämnat hemma. Erik hoppas på att övertyga Isöborna att vara på hans sida när väl kriget kommer, men för att övertyga folket måste han vandra upp i bergen till en människorätande häxa.

Kriget närmar sig och kommer Erik att övertyga Isöborna i rättan tid? Kommer han att överleva?


I Isöhäxan är det aldrig en lugn stund. Det finns alltid problem, konflikter och blod inblandat. Man vet inte själv vem man ska lita på efter förra bokens svek.

Jag själv älskar den här sorten böcker. Språket är väldig lätt men ändå detaljrik. Sen gör författaren en förvånad nästan hela tiden! Detta är nog en av mina nya favoritböcker!


Isöhäxan är andra delen i trilogin Blodsarvet.

Andra böcker i serien: Krigarhjärta


Krigarhjärta


Krigarhjärta av Henrik Larsson
5/5


Erik är nio år när hans by bränds ner. Han blir fången av ett Krigarfölje av södermän som för honom till ett stenbrott och gör honom till slav. Erik är slav i många år, blir större och starkare och längre än vad folk brukar bli. Han är annorlunda. Det vet han. Han vet inte så mycket om sig själv. Inte sitt efternamn, inget om hans föräldrar. Allt är oklart i Eriks liv. Och allt tar sin vändning när Tolke Fager, ledaren av krigarföljet som förde bort Erik kommer för att svära en ed… En riktig blodsed.


Krigarhjärta är en fantasyroman och första delen i trilogin ”Blodsarvet”. Boken är underbar och man vill inte läsa ut den! Halva boken är för mig som en mysig del där man får känna alla och allt smälter samman. Spänningen byggs upp och man vet aldrig vem man ska lita på och vem man ska hata.


Blodsarvet är min favoritserie just nu och läser andra delen Isöhäxan (som är omöjligt att uttala ibland :P). Om du är ute efter en ny fantasyserie så är det den här du är ute efter. Gastkramande spänning, kärlek och svek, allt en bok behöver och mera!


Detta är Henrik Larssons debut bok och han fångar verkligen en läsares ögon och gör en lite osocial. Det bästa är att den är shitbra och svensk!


The moon is always beautifulEfter att fått ett nytt objektiv så har jag alltid velat fota månen! Nu har jag det, och jag kommer få fler bilder på den också! Vänta och se :P

Pancakes/Sjuk


Utan ett ord


Utan ett ord av Linwood Barclay
5/5

Tänk dig att du vaknar upp i ditt hem en vanlig morgon och din familj är borta utan att sagt något, inte ens lämnat en lapp. Det händer 14-åriga Cynthia. Hon skriker kvällen innan åt sina föräldrar att hon önskade att dem var döda. När hon vaknar nästa morgon är huset tomt. Hennes pappa, mamma och storebror är borta.

25 år senare bestämmer sig Cynthia att vara med i tv-programmet Deadline där dem hjälper folk med olösta fall, som ett sista försök att få reda på vad som hände den natten. Först händer ingenting, men efter några veckor ringer telefonen och någon säger att hennes familj förlåter henne. Är hennes familj vid liv? Varför har dem inte tagit kontakt med henne? Massa mystiska saker händer omkring henne och hon försöker bara få svar på vart hennes familj har tagit vägen.

När jag läste baksidan till Utan ett ord ville jag köpa den direkt, men jag är inte så förtjust i deckare och thrillers. Detta är nog den enda och bästa thrillern jag har läst. Man lever sig verkligen in hur Cynthia lever med hennes familj, hur hon kämpar efter svar om vad som hände den natten. Hennes man Terry som är jag i boken gör allt för att hjälpa hans fru med gåtan. Han vet att det är nog Cynthias sista önskan att lösa gåtan. Men ju längre in de kommer in i detta ju mer mystiska och läskiga saker händer. Författaren gör att man får känslan hur Terry har levt sitt liv med Cynthia. Jag, själv skulle nog inte klara av att leva med en sådan person. Det skulle ta kål på mig efter ett tag. Det finns en massa ögonblick i boken där allt vänd upp och ner och det bästa är att författaren har gjort att alla pusselbitar går ihop. Om man får chansen att läsa boken, gör det!
Och jag vill bara tillägga att jag älskar originaltiteln: No time for goodbye.


Spring


Mina underbara intressen

Hej till alla som hittade hit!
Mitt namn är Frida och är född 1996 (14 år nu) och mina största intressen är att fota och att läsa. Jag har bloggat en hel del, men då har det alltid varit om min vardag. Det här kommer också vara om min vardag, men i bilder, inte i ord!
Jag fotar med en Canon 450D. Sen har jag två objektiv: EF 18-50 mm och EF 55-250 mm. Mitt expertområde inom fotografering är natur, och macro.

Som sagt älskar jag att läsa och ibland har jag verkligen en annorlunda smak än andra när det gäller böcker. Visst, jag gillar t.ex Twilight, men alla har gjort det för stort och tjatat för mycket om det så jag kommer snart att spy på böckerna. Men filmerna ser jag fram emot! :P
Som sagt, konstig smak i det hela.

Jag kommer att läsa och fota på för att ge bloggen ett underbart flyt och ni som läser får gärna tipsa mig om böcker, elr om andra saker för att göra bloggen bättre! :P

Ha det gott! Jag kommer nu jobba på ett tag på designen! :)