{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Krigarhjärta


Krigarhjärta av Henrik Larsson
5/5


Erik är nio år när hans by bränds ner. Han blir fången av ett Krigarfölje av södermän som för honom till ett stenbrott och gör honom till slav. Erik är slav i många år, blir större och starkare och längre än vad folk brukar bli. Han är annorlunda. Det vet han. Han vet inte så mycket om sig själv. Inte sitt efternamn, inget om hans föräldrar. Allt är oklart i Eriks liv. Och allt tar sin vändning när Tolke Fager, ledaren av krigarföljet som förde bort Erik kommer för att svära en ed… En riktig blodsed.


Krigarhjärta är en fantasyroman och första delen i trilogin ”Blodsarvet”. Boken är underbar och man vill inte läsa ut den! Halva boken är för mig som en mysig del där man får känna alla och allt smälter samman. Spänningen byggs upp och man vet aldrig vem man ska lita på och vem man ska hata.


Blodsarvet är min favoritserie just nu och läser andra delen Isöhäxan (som är omöjligt att uttala ibland :P). Om du är ute efter en ny fantasyserie så är det den här du är ute efter. Gastkramande spänning, kärlek och svek, allt en bok behöver och mera!


Detta är Henrik Larssons debut bok och han fångar verkligen en läsares ögon och gör en lite osocial. Det bästa är att den är shitbra och svensk!

Trackback