{ Foto- och bokblogg á la Frida -

14 år till salu
Det här är Tessan egna historia. Hon lever ett normalt liv i en mellansvensk stad med sin familj och sina syskon. I skolan läser hon på och hon går ofta till stallet, sitt andra hem.
Men så en kväll händer det som ändrar hennes liv. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem, men berättar aldrig för någon om händelsen. Istället tror hon att våldtäkten är hennes fel och tar emot all skuld för det.

 

När en kompis föreslår att sälja sex för att få in lite extra pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en svart cirkel, en drog av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång blir det värre och Tessan försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser hon att hon är maktlös i spelet hon spelar, som blir blodigt allvar. Till slut får hon inte betalt över det hon gör och män ringer regelbundet och hotar eller kräver att få utnyttja henne.

När hon flyttar för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker att det är något fel, men det tror inte att det är så stort som det egentligen är. Finns det ens en väg ut ur helvetet??

 

Boken är ju baserad på en sann berättelse som gör att det kan låta verkligt. Tänk er att någon har upplevt detta i Sverige? Och lika gammal som mig?? Det är en lite läskig tanke. Trots allt är det ju supermodigt att bara berätta händelsen för något. Att man har gjort något som man skäms för och det blir ett problem. Jag avgudar verkligen Tessan för allt som hon har gått igenom och modet hon hade. Problem är svåra att tämja och det visar verkligen boken. Att t.ex städa sitt rum. Att bara ta itu med problemet är jobbigt, men när man väl är igång så blir det bättre.

Boken är definitivt värd att läsa från 13 och uppåt.

 

Titel: 14 år till salu

Författare: Caroline Engvall

Betyg: 4/5

Serie: -


Kommentarer
Dani

Underbar bok! =)anv: Dd

Lös: Dd

2010-09-24 @ 23:46:24
http://littlemisschubby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback