{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Jonas bok


Vad är det egentligen som händer på Ellerton High? Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas Arizona, Summer och Phoenix. Fyra ungdomar som dog, av fyra olika anledningar, men vilka? Och vem står på tur? Oron sprider sig sakta i staden och det finns så många frågor, men som saknar svar.

Och vilken är Darina roll? Hennes saknad av hennes pojkvän Phoenix sliter henne itu! Men det är inte allt. Hon ser spöklika syner av de döda ungdomarna, av Phoenix sin kärlek. Och vad är det som dånar inom Darinas huvud? Hon hör dånet av vingslag som hon oförklarligt har.

Men hennes uppdrag blir tydligare. Vissa döda får visslingen följa med till livet igen för att få en förklaring av vad som hände när de dog. Darina har blivit utvald att hjälpa dem, men kommer hon hinna innan tiden har runnit ut?

 

Jag gillar boken på ett oförklarligt sätt. Alla relationer till alla är det som gör att jag älskar boken. Darinas styrfar som hon aldrig gillat, hennes bästa killkompis och hennes bästis som hon inte har pratat med på ett år. Allt passar som en smäck. Jag fastnar för historien och hur serien är uppdelad. För Darina märker snabbt att de döda ungdomarna är levande, eller ja zombies, och den första hon hjälper heter just Jonas. Alltså Jonas bok. Sen så är ”zombiernas” krafter lite kusliga, men perfekta på något sätt.

Jag tänker inte boken som en fantasybok, utan mer som en ungdomsbok. Det utspelar sig mitt i vardagen – hemma, skolan och så – och alla problem som man ha i vardagen utspelar sig så bra, som t.ex Darinas styrfar. De löser aldrig något tillsammans. Visst, det finns med i andra böcker och det finns fler böcker som har vardagsliv och fantasy inblandat, men jag trivs verkligen med den här boken.

 

Titel: Jonas bok

Författare: Eden Maguire

Betyg: 4/5

Serie: Beautiful dead #1

Fler i serien: Arizonas bokSummers bokPhoenix bok


Kommentarer
Nora [fotoblogg]

Fick den här boken också :) <3

2011-05-22 @ 09:45:34
http://morwen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback