{ Foto- och bokblogg á la Frida -

The tales of Beedle the bardThe tales of Beedle the Bard är sagor för unga trollkarlar och häxor. Det är precis som H.C Andersens historier eller Tusen och en natt sagorna för oss, men för magiker. Boken är ju baserad ifrån Harry Potter böckerna där en av sagorna (The tale of the three brothers) finns i sjunde boken.
Sagorna ifrån The tales of Beedle the bard är precis som en vanlig saga. Det finns alltid en sak att lära sig av dem. Min favoritsaga ifrån de fem som fanns var nog The Fountain of Fair Fonture och The tale of the three brothers.

The Fountain of Fair Fonture
är en historia om en fontän som ligger mitt i en magisk trädgård som bara den mest fattigaste, mest oskyldiga personen kan passera. The Fountain of Fair Fonture betyder ungefär Fontänen av rättvisans förmögenhet. så den som badade i fontänen skulle få all den förmögenhet och lyckan man kunde få.

The Tale of the Three Brothers handlar om tre bröder som försöker lura döden. Döden ger bröderna tre gåvor som de önskar sig. En väldigt fyndig historia som jag gillade sedan jag läste 7:an av Harry Potter.

Det som är så gulligt med The Tales of Beedle the bard är att Dumbledore har skrivit en massa lappar om de olika berättelserna som han skrev runt 18 månader innan "olyckan" vid Astronomitornet. Den som har ordnat och Hela boken, satt in Dumbledores lappar är Hermione Granger. Det tycker jag är så gulligt!

Det som gör att J.K Rowling är en av mina favvoförfattare är att hon kan inte skriva något annat än Harry Potter böcker. Det är så synd om henne, men ändå är det speciellt och bra!

Titel: The Tales of Beedle the Bard
Författare: J.K Rowling
Betyg: 4/5
Serie: (Harry Potter)

Kommentarer
Anonym

OMG, den har jag alltid velat läsa. Om det är din bok kan jag väl få låna? :DJag har börjar läsa sista twilight boken nu med, så vi kan snacka om de på lördag :)

2010-08-31 @ 13:49:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback