Snygg inför de nya året


2010 i bildformat


Greta


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Julia och Josefins hund Greta. En av de sötaste hundarna på jorden! :D


Min typ brorsaBaksidan från boken:
"Är du helt jävla knäpp!" sa Manda upprört. "Vad håller ni på med? Han är ju för fan nästan ihop med …!"
"Tror du inte jag vet?" sa Nina dovt ner i kudden.
"Tror du jag är dum?"
"Jamen? Vadå! Hur fan kan du låta han hångla upp dig?"
Nina vände sig långsamt om och såg på Manda.
"Han? Tänk om det var jag?"
"Menar du att ? Alltså, jag kan inte …" Manda var så osammanhängande att hon fick börja om. "Han är ju typ din brorsa!"

Fira nyår i Luleå med mammas nya kille är inte direkt vad Nina har drömt om. Att mamma förälskat kvittrar om att Internet-Tomas har två söner som är precis i Ninas ålder gör inte saken bättre. Men nyåret blir bättre än hon hade kunnat ana. Tomas söner visar sig vara helt okej faktiskt. Särskilt den ena...

Tankar:
Jag gillar verkligen den här boken! Det är en välskriven historia som både känslosam och realistisk. Bokens handling kunde lika väl ha varit byggd på en sann historia. Sånna böcker älskar jag. Det blir så tråkigt om allt inte hänger ihop och man tänker att allt är överdrivet.

Huvudpersonen Nina är en typisk tonåring som blir kär, och inte i vem som helst, utan i hennes låstasbror. Det som gjorde att jag inte kunde släppa boken ur handen var att det tog ett tag innan man förstod vem av bröderna som hon var kär i. Ändå om boken berättas av Nina och en av bröderna, Daniel, var det ändå inte säkert.

Min typ brorsa är ingen bok man ska sitta och klämma på, utan läsa ut på några dagar. Lättläst, bra och jag rekommenderar den för er som inte orkar med en annan 400 sidor lång bok.


Titel: Min typ brorsa

Författare: Johanna Lindbäck

Betyg: 3/5

Serie: -


En skräckis
Julia och Josefin kom över idag och vi har verkligen haft det roligt. Lite av de vi gjorde idag finns ju ovanför er, bjuder lite på det. Vissa scener spelas in under verklighetsmoment (de är dem som ligger ner). Njut av vårt mästerverk! :D


Adorable


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm

Detta är ena julklappen från Amina, ett förtjusande bokmärke. Älskar verkligen den! Tack Amina! (Har döpt honom till Bruce)


Pirates of the Carribean - On stranger tides
Jag är verkligen ett Pirates of the Carribean-fan!! Filmerna är verkligen underbart bra! Men fyran blir kanske som en liten besvikelse. Det är nya karaktärer, Will och Elsabeth verkar borta, men ändå tänker jag se den 20 maj 2011.

Tips för er som gillar filmerna. Ikväll går tvåan, Dead man's Chest, på 4:an kl. 21.00, och samma tid imorgon går 3:an, at world's end, på samma kanal. Jag kommer i alla fall bänka framför tv:n.


Min enda bokklappJag och Amelie hade bestämt oss att byta julklappar, eller jag tänkte först skicka en bara för skoj skull för jag visste exakt vad jag skulle köpa till henne! Amelie hade också tänkt på det så det blev ett roligt klappbyte. Vill ni se vad jag skickade till Amelie, så klicka här.
Det som jag var säker på var att det bara måste vara en bok. När väl paketet kom visste jag: Det måste vara en pocketbok!

Tvillingarna Sunia och Wulf har vuxit upp med sin far i en liten fredlig bondby.
Men så en dag förändras allt i ett steg. En märklig kyla sprider sig över trakten, stora vargspår syns i snön runt boningshuset och ryktet går att galgmän synts i skogarna.
Kylan tränger sin in överallt, även i människors hjärtan och sinnen. Ondvintern har kommit och ingen kan veta säkert vem som drabbats, vem som går att lita på, vemsom ännu inte är i Vinterkungens våld...

Tvillingarna Sunia och Wulf har en speciell kontakt, de har alltid kunnat känna det den andra känner. Men det är mycket de inte vet, om sin far och hans förräderi, om sin härkomst och sitt mörka arv. Till slut tvingas de fly för sina liv. De träffar den gåtfulla Bergsfrun och plötsligt ställs de inför en helt ny verklighet.

Jag har kikat på den här boken många gånger och nu har jag inget annat val än att läsa den. Framsidan är verkligen lockande.
Jag ska läsa den efter de två böckerna jag läser just nu (se i menyn).
Om du har läst den, vad tyckte du om den???

Tack Amelie! <3


Tempted
Baksidetexten till den svenska versionen, Frestad
Vissa saker har rett upp sig, men kampen är allt annat än över. Den svarta ängeln Kalona och Neferet är inte besegrade. Kommer Zoey att kunna stå emot frestelsen när Kalona på alla sätt försöker locka henne till sig? Finns det en chans att han kan göra som Stark och välja den goda sidan istället?
Dessutom börjar det på allvar hända läskiga saker med Stevie Rae och hennes röda vampyrer nere i tunnlarna. Stevie Raes hemliga vänner har egna planer för framtiden. Tyvärr vill de inte att hon ska vara en del av den framtiden.
Och Zoeys ständiga killproblem? Tja, man kan säga att allt mattas av efter tiden med sina egna lösningar.

Tankar och åsikter:
Jag själv kunde inte komma ihåg så mycket ifrån Tempted, innan jag läste om den. Att läsa den var att läsa den för första gången. Vissa saker kunde man komma ihåg men vissa blev man förvånad över.
Tempted är fylld av spänning för varje minut. Problem blir lösta och nya dyker upp. Det som jag tycekr mest om med den här boken är att man kan inte längre säga vad som är svart och vitt, gott och ont.

Språket blir snäppet svårare och vassare i Tempted. Jag kan tänka mig att den här gången skriver P.C rubbet.

Titel: Tempted

Författare: P.C and Kristin cast

Betyg: 4/5

Serie: House of Night (6/12)
Andra i serien: Marked, Betrayed, Chosen, Untamed, Hunted, Burned, Awakened


En ny till samlingen
Ska hitta en ny kameraväska och ett linslock under mellandagsrean, men annars är jag ÖVERLYCKLIG!

JulkalendenHåll musen över datumet för att veta vilket ämne


Middle of the night


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm

Om ca 10 minuter ska jag traska till kyrkan med päronen. Jag ska konfimera mig, eller jag håller på kan man säga. Så man ska vara under en gudstjänst under jul så jag valde midnattsmässan/julnattsmässan istället för Julottan. Det är mycket lättare att vara vaken längre än att vakna tidigt! :D
Ska ta med mig kameran, men det kan ju kännas fel att fota där inne, vi får se. :)


Dag 24 | Sista ögonblicketNu har jag suttit och önksat en god jul till alla som jag följer på bloglovin. Vill du också bli en av dem?? Följ mig, så följer jag dig! <3


Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!Dag 23 | Dagen före julaftonDan för doppardan... Imorgon är det julafton och jag känner inte en smula julkänsla! Jag har haft en riktigt tråkig dag. Det känns som dagen har gått för långsamt framåt...

Men jag och syrran klädde granen idag. Kändes lite sent, men den blev snygg. En kort gran blev i år, men jag är överlycklig att jag når till toppen!


Redness


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm


Lovely


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Dag 22 | Detta brinner jag för
Det jag verkligen brinner för är att uppnå min dröm. Att bli författare. Den drömmen har jag haft sedan vi hade författarbesök i skolan i femman tror jag. Jag var 11 då när jag bestämde mig. Nu vet alla i min närhet om mitt drömjobb. Mamma har sagt till mig "Skriv en bok så hjälper jag dig att publicera den!" Och att exakt att kunna skriva en bok är min svaghet. Jag kommer inte så långt innan en ny ide kommer och att ta allt seröst. Jag tror faktiskt att detta kommer bli ett mer seriöst arbete när jag blir vuxen. Det är jättesvårt att hitta tiden i vardagen att sätta sig med en kopp te och känna inspirationen komma.

Det svåraste är nog att hitta inspirationen, men jag vet att den kommer på kvällen. Det är precis innan jag ska sova då jag kan sitta i sträck och skriva.

Som författare skulle jag skriva om fantasy. Det är ämnet för böcker jag verkligen älskar. Jag själv har kommit på en massa historier och sitter och dagdrömmer om dem som små scener från en film. Jag lovar er, varje gång jag har dagdrömt har det alltid varit om en ide. 

Nu vill jag inte att ni tänker "Wow hon måste vara proffsskrivaren!", för själv tycker jag att jag behöver öva mer! Nu är språket i böckerna viktiga, själv tycker jag också det. Man ska kunna känna sig stolt över sitt arbete, inte att man har slängt ihop några ord och tänkt att det kanske blev bra.

Den iden som jag har haft längst är så gammal som, ja 3 år, sedan jag bestämde mig att bli författare. Jag orkar tyvärr inte förklara allt i ett inlägg, för när jag berättade om den på kollot tog den ungefär 1½ timme. För varje år har iden blivit bättre och bättre. Det är som man hittar ett gammalt projekt och så börjar man se på det med nya ögon! 

Inspirationen till citatet/dikten är en NO-lektion ett år sen.


Det finns en massa mer jag brinner för, men detta räcker nog för den här gången. <3

HuntedCanon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Baksidan till svenska översättningen till boken - Jagad

Välkommen till en skrämmande vecka i vampyren Zoey Redbirds liv!
Tänk dig att rektorn i din skola slår sig ihop med världens vackraste man. Tyvärr är han också gränslöst ond, något han visar sig ha gemensamt med din rektor. Och det är bara du som kan hindra dem från att ta över världen.
De goda nyheterna är att Zoeys vänner har förlåtit att hon ljög, eller inte riktigt berättade allt hon visste för dem. Och den hemliga vampyrarmé som skolans rektor, Neferet, skapat är avslöjad.
Men det finns fler dåliga nyheter: Neferet försöker inte ens låtsas vara på den goda sidan längre. Hon har lyckats väcka en fallen ängel, Kalona, till liv. Tillsammans har de stora planer på att visa människorna vem som bestämmer.
Kalona är både ytterst skrämmande och ytterst attraktiv, helt förtrollande faktiskt. De flesta i Nattens hus blir fascinerade av honom, bara några få är skeptiska. Bland de skeptiska finns Zoey och hon upptäcker att det är svårt att övertyga de andra. Hur kan någon som är så vacker som Kalona vara så ond?

Tankar om boken

Hunted är min favvobok i serien just nu. Anledningarna till det är att allt händer i denna boken. I Untamed så kom det, det som bökserien ska handla om: Hur de ska besegra Kalona. Precis som i Harry Potter. Man vet att det är hans uppgift att döda Voldemort. Sen frå man ju reda på att man kan döda honom genom att förstöra hans horrokruxer.

Zoey och hennes vänner är inte alls trygga på House of Night längre, utan fly till tunnlarna där de röda vampyrerna har gömt sig och bott. En ny miljö gör verkligen allt spännande! Precis som en ny karaktär som man hatar eller älskar.

Det som är en aning irriterande är att hennes killproblem blir bara större och jobbigare. Att det aldrig ska ta slut någon gång?!


Titel: Hunted

Författare: P.C and Kristin Cast

Betyg: Starkt 4/5

Serie: House of Night (5/12)

Fler i serien: Marked, Betrayed, Chosen, Untamed, Tempted, Burned, Awakened

Dag 21 | Ett annat ögonblick


Julavslutning 2010 - ett ögonblick fyllt av glädje och vänskap


Harry Potter fan checka in Lollos halsduk! Gryffindor!


Nytt för nya året


Dag 20 | Min önskelista


Dag 19 | Mitt bästa julminne


Ja, julen det är en härlig högtid. Själv älskar jag den! Men favoritminne om julen är svårt att hitta i minnet. Varje jul är som de gamla vanliga. Vi gör ungefär samma saker. Ser på Kalle Anka, tomtem kommer och ger ut paketen, man öppnar paketen, äter julmiddag och tittar på alla sina nya prylar. Det är väl så varje år i helheten.


Förra julen så var jag i skåne och firade jul. I skåne bor nästan hela mammas släkt. När väl julafton kom kändes det fel. Det kändes inte som jul, ändå att man tittade på Kalle Anka, åt en massa god mat och öppnade julklappar. 

Jag kan ju säga att jag var dödstrött efter det, pga jag har två småkussar som verkar vara fyllda av energi hela tiden! De springer runt och leker, och såklart vill de att man ska vara med! Det är verkligen en konditionpass för mig!  

Tillägg skrivet 20/12
Ni såg att jag skrev kussar. Nu i skolan redde vi ut att det är äkta skånsk att säga det, för er som vill veta :)

De tre senaste åren har jag fått en ny kamera för varje jul (som ni läste), men i jul tror jag inte att jag får en till. Den här julen kanske inte heller blir sig lik, vem vet?

Fjärde advent


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

My buddyVarje morgon på helgerna ser jag min lille vän sitta och smaska i sig sin frukost!


Dag 18 | Att fotografera
Jag har fotograferat sedan julen 2007 då jag fick (fick och fick) en Samsungkamera av Jultidningsbolaget.Jag använde den väldigt flitit så nästa jul år 2008 önskade jag min en stor komplickerad kamera (=systemkamera) och jag blev överlycklig när jag såg att jag hade fått en Canon EOS 1000D. Jag skulle säkert ha haft den kvar idag, men jag var klumpig att glömma den i matsalen i skolan och två timmar efter var den borta... Ibland fattar jag inte hur någon skulle inte få skuldkänslor över att snott en kamera av någon... Men det är väl mitt fel från första början.

Förra året fick jag då både en dator och en systemkamera, en bättre modell. Canon EOS 450D. Den har jag kvar ännu idag. Om jag ska köpa en ny kamera så kommer det att bli en Canon EOS 7D. I Canon serien är det så ju lägre siffra dessu bättre kamera, för er som undrar.

Att fotografera är nog inget man kan födas med som talang. Man övar hela tiden så fort man har kameran i händerna. I alla fall jag gör det! :D

Ni kommer att se att jag är bäst att fota natur! ;)

2008:
2009:2010:


The snowman without a reindeer


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Ja, idag har man stått från 10-16 på en julmarknad för att sälja prylar för att tjäna något till klassresan. Och det slutar som vanligt. Man står själv med någon annan och alla andra lattjar runt. Idag hade de snöbollskrig som man inte ens hade en chans att vara med på. Jag och Amina stod ensamma vill vårt stånd och vill verkligen springa dit, men det går ju för fan inte! Ingen skulle eller vilja stå där när ett snöbollskrig håller på. Sen klagar alla på att man gnäller. Great... Lovar er att ingen fattar hur frusterad jag är! Jag vill inte längre följa med på klassresan! Det är ju ändå bara fem st i hela klassen som har tjänat  ihop alla pengarna typ!
Hoppas att ni har haft en bättre dag än mig!

Dag 17 | Mitt favoritminne

(Jag sitter nästlängst fram i ledet)

Jag har inget speciellt minne som är min favorit. Många minnen kommer ju när man exempel gör något med någon som väcker upp minnet, som igår. Igår red jag och det påminner mig alltid om första gången jag galopperade. Vadå galopperade, det är väl inte så speciellt, men hur många där ute har galopperat, eller suttit på en häst?
jag var hos min moster som har fyrtiotal hästar. När vi väl red så fick jag prova på att galoppera. Syrran ramlade, medan jag trodde att jag flög. Det var en underbar känsla, en pirrig en som for genom hela kroppen. Det var då jag bestämde mig att jag skulle börja ta ridlektioner, och det har jag aldrig ångrat!

JuligtKan någon se vad det ska föreställa???


Dag 16 | Tomten
I min familj är det mamma som gå ut med soporna och missar att tomten har varit här. Jag var nog sex-sju år när jag försökte avslöja henne vilket var jätteroligt. Jag frågade ut varför tomten hade mammas skor och örhängen.
Nu är det bara roligt att hon fortsätter att göra det. Ändå att jag som är 14 och syrran som är 17 år så låtsas hon gå ut och slänga soporna.

Många småbarn (som en av mina kussar) är livrädda för Tomten. Det kan jag inte förstå ibland. Tomtar är inte lika läskiga som clowner. Clowner har alltid deras läskiga leenden och konstiga kostymer. Tomten ser ju jättesnäll ut (om man inte har den där platsmasken).


Projektet fortsätterJag håller på att slå in mitt rum med fotoupplevelser som går sakta framåt, men stora skillnader blir det! :D

Dag 15 | Mina drömmarJa, mina drömmar är verkligen brutala. Det är alltid något om att någon dör eller att något hemskt händer.
Vi drömmer ju bara för att hjärnan ska förbereda sig om det ska verkligen hända i verkligheten.

En dröm som
jag hade för länge sen var när jag såg min syrra bli skjuten. Det var vilda västern tema i drömmen. Vi var på ett gammalt tåg då rånare kom och sköt ihjäl min syrra. Det var hemskt. Jag hörde bara skottet och så jag en blodfläck växa vid hennes hjärta. Hemskt

En gång drömde jag att jag var döende. Jag var hemma med tre hundar och två katter från skolan och hade känslan att jag skulle dö snart. Så kom typ hela klassen bankade på min dörr och skrek på mig. Som det var mitt fel att jag skulle dö. Jag var livrädd. Till slut öppnade jag dörren och det skrek på mig. Varför var jag inte i skolan?? varför skolkar jag?? Då utbrast ajg att jag skulle dö på något konstigt sätt. Då började alla gråta istället. Den var också lite konstig. Allt hände så slumpmässigt...

En annan dröm var att jag skulle dö. Det kom som ett brev på posten att de behövde pappas underskrift, sen skulle jag dö. Men de skickade mig till ett ställe, som ett lekland där det fanns massa andra barn. Jag upplevde det som ett mellanställe mellan liv och död. Föräldrar satt och lekte med sina barn i sandlådorna och samtidigt var det en reporter  och ett filmteam där. De frågade saker till föräldrarna, så frågar de: "Varför är ni här? Era barn ska ju dö"
"Jag vill vara med mitt barn till de sista. Det tror jag är en självklarhet för alla" Och där står jag, men inga som jag känner och jag känner mig övergiven. Ingen kom för mig och sa farväl. Ingen från familjen eller mina kompisar. När jag vaknade grät jag. Jag kände känslan att vara övergiven gnagde inom mig.

Ja, jag har haft en hel del hemska drömmar, men vi kan ju inte kontrollera det vi drömmer om.

Dag 14 | Det här får mig att gråta
Ja... det var en riktigt svår fråga. Jag gråter av medlidande för någon annan, för någon tv-serie eller låt. Så klart skulle jag gråta om någon nära mig skulle dö. jag skulle gråta floder. Speciellt om det var en familjemedlem eller kompis.

Fick höra härom dagen att mammas bästa kompis i skolan hade dött. Jag fick som en tankebubbla eller film i huvudet hur det skulle vara om någon av mina bästa kompisar skulle dö. Det lät bara för hemskt! Jag ser en framtid där jag har vissa av mina kompisar som vänner, fortfarande som vuxen, och om de dör så ser jag ingen framtid längre.

Hade en dröm en gång om hur det skulle vara om mina föräldrar skulle dö. Det var hemskt. I drömmen så flyttade jag in hos en av mina bästa kompisar. Tanken att få bo hos en kompis är ju jätterolig, men att man gör det pga att ens föräldrar har dött så är tanken in positiv längre.

Alla gråter för olika saker, men man vet inte vad. Senaste gången jag grät var nog när jag fick reda på att en av mina klasskompisars mamma var svårt sjuk och var på väg att dö. Det var nog medlidandet som fick mig att gråta, och jag väldigt glad över att jag inte var ensam. Tänk om det hade varit ens egen mamma, tänk vad synd det är om honom som förlorar sin mamma!

Men kom ihåg en sak: att gråta behöver inte vara negativt, utan positiv.

Dag 13 | Min favoritplats

Bilderna pratar för sig själva.
1. Landet
- Det mysigaste stället som finns på sommarna
2. Mallorca - Underbar ö mitt i Medelhavet
3. London - Min andra huvudstad/hemstad
4. Karlbergsparken - Det är underbarrt att bara gå fram och tillbaka där!


Dag 12 | Det här saknar jagDet som jag uppriktigt saknar mest var tiden då jag inte visste så mycket. Och hur menar jag då??
Jo, när man var liten så fanns det absolut inga beskymmer. Allt var som en äventyr. Nu vet man om att jorden är emot sin undergång, att barn i Afrika, Asien och andra delar av världen svälter och etc.
Men det är inte bara sånna saker jag menar med att inte veta så mycket. Det är också när man upptäckter sanningen. Ett dåligt exempel på det är ju att Jultomten inte finns. Det brukar alltid bli en sådan besvikelse.

En av de värsta sanningarna i mitt liv var när jag upptäckte hur mycket uppmärksamhet min syrra får. Speciellt av släkten. När jag var tolv insåg jag att Mormor gillade min syster framför mig och alltid skyllde på mig. Efter det såg jag med klarvakna ögon hur det var. Jag förstod inte själv hur sanningen hade legat som en öppen bok framför en. 
Jag märkte snabbt att min farmor favoriterade henne också. Farmor har var varit min förebild, men det krossades när jag såg hur uppmärksamhet syrran fick.
Nu ska vi ta ett exempel:
Detta året får jag betyg, syrran har börjat första ring. Alla pratar med henne om gymnasiet, medan det frågar kort hur det går i skolan för mig.
Det finns väl anledningar till det, men inga starka nog för att täcka allt för mig.

Det här måste låta väldigt sorligt, ni som orkade läsa allt, men jag har stått ut med det i 14½ år (alltså hela mitt liv) så jag kan leva med det. Dessutom så klarar jag mig. Ingen där ute behöver tycka synd om mig, men det är alltid ett glatt besked att man vet att någon bryr sig om mig :)

Tredje advent


Dag 11 | Mina idoler när jag var litenMin största idol när jag var liten var ju solklart Markoolio. Hna verkar som en rolig typ som jag älskade som liten (som jag gillar fortfarande). Markoolio var nog den första idolen jag dyrkade. Jag lyssnade på alla hans låtar och kollade på hans program (barnprogram) och annat. Jag tycker fortfarande att han är en underbart rolig person.

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm  |  Diggiloo 2010

Min favvolåt när jag var liten:

VinterdesignenHISS/DISS??


TörstBokens baksida:

Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer.
Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer.
I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.

 

 

Törst påminner mycket om Harry Potter. De är på en speciell skola (Hogwarts) det finns en speciell utvald som heter Lissa (Harry Potter) och Rose som vill skydda henne för varje pris (Hermione och Ron). Det som är skillnaden är att Lissa är en vampyr och Rose en halvvampyr som måste skydda Lissa till varje pris. Det är det som hon är född till. Alla halvvampyer i den här världen är beskyddare, de måste skydda alla vampyrer ifrån strigois, som är onda odödliga vampyrer.

 

Genom hela boken upplevde jag boken inte så mycket som en fantasybok utan en ungdomsbok. Det som boken är uppbyggd på är rykten. Det är rykten som far under hela boken, som i en ungdomsbok. Men ändå ser man konturerna till en fantasybok överallt. De har utfodrade (folk som ger sitt blod till vampyrerna) och bandet emellan beskyddaden Rose och Lissa är intressant, men förvirrande ibland. Rose kan veta vad Lissa känner och mår, men ibland man vet inte om det är Lissa eller Rose som är rädd eller glad.


Baksidan till boken var det som gjorde att jag inte tänkte läsa den för första början. Jag var väldigt förvirrad av baksidan, förstod inget av moroier och dhampirer. Men boken var superbra och är värd att läsa!

Titel: Törst
Författare: Richelle Mead
Betyg: 4/5
Serie: Vampire Academy


Dag 10 | Min Londonresa

Jag var i London 12-14 november. Det var en weekendresa som verkligen behövdes.  Första dagen kom vi bara till London och shoppade inne på Primark, en superbra och billig klädaffär! Om ni inte har varit där, så vet ni inte hur trågt det är!!!!


På lördag var det som en shoppingdag på dagen, och då köpte jag alla mina böcker! :D
På kvällen gick jag på musikalen Grease, som verkligen var shitbra!!! :D


Sista dagen skulle vi ju åka hem så vi var på en blomstermarknad lite bort ifrån city och sedan åkte hem. På planet fick jag sitta och råplugga, vilket inte var så roligt... :(


Dag 9 | Min tro

Ni kanske ha listat ut vad jag tror på om ni kollar på bilden, för er som inte listat ut, så tror jag på spöken och andar.

Hur kom det sig? 
Jag är verkligen fascinerad av de övernaturliga. Jag troratt våra själar använd om och om igen, men ibland fastnar några på jorden. Några måste göra saker innan dom försvinner in till en ny kropp. 
För tre år sen så kände jag en ande som var i mitt rum. Varje natt kände jag att någon var i rummet, men jag ryste inte av det. Jag kände mig inte rädd. Det var som om en vakare över en. Jag kände mig trygg. Och detta har hänt mig några gånger.

En annan gång för inte så länge sen så skulle jag till ridningen. Jag har mina saker i en garderob som lätt öppnar sig och dörren åker upp helt. Jag hade glömt dem och precis när jag skulle stänga ytterdörren så hör jag hur dörren öppnas. Jag går in och tänker stänga den när jag kommer på att jag hade glömt mina ridsaker. Det måste ha varit en ande som hade tänkt på mig :) 

Det är inte många som tycker att jag är galen på att tro på andar. Många tycker att det är intressant. Ibland så förklarar det en hel del om det. Jag själv har tänkt mycket på döden och läst några böcker som är om efter döden. Jag är inte rädd för döden. Inte nu i alla fall. På något sätt så tror jag att jag kommer att få leva igen. Döden är nog bara en väntetid, eller kö på att få leva igen.

Nu när jag har berättat lite om detta tror jag att ni tror att jag fick allt detta ifrån Ghost Whisperer, men det har ni fel med. Den första gången jag kände denna känslan var när min gudkatts ägare Labrador dog. När jag var ensam hemma så kände jag någon. Inte någon som tittade in i min nacke när jag vände mig utan jag kände att det var något som var i knähöjd som förföljde mig på vissa ställen.

Kan ni förklara att ni känner en närvaro när ni är ensamma hemma t.ex? Jag tror och vill veta att det är en ande.

Dag 8 | Ett ögonblick

Att fånga ett ögonblick och kunna kolla tillbaka med det, det är det bästa med kameran. Alla mina foton leder till ett minne, antingen bra eller dåliga. Många får mig att skratta, några får mig att må dåligt. Men att frysa till ett ögonblick är nästan omöjligt, men med en kamera kan det hjälpa oss att gå tillbaka. <3


UntamedBaksidan på den svenska versionen Svart ängen
Livet suger verkligen när ens kompisar är förbannade på en. Och det blir inte lättare av att man vet att man förtjänar att de tycker att man är en riktig skit. För en vecka sedan hade Zoey tre pojkvänner och ett speciellt gäng med väldigt goda vänner som litade på henne och ställde upp för henne. Nu har hon bara en katt kvar!
Som tur är verkar det som om iskalla haggan Afrodite börjat tina upp och bli mänskligt och Stevie Rae är tillbaka, typ ... Och en ny elev kommer till skolan: James Stark. Han visar sig ha en väldigt ovanlig gåva och en hel del i bagaget.
Neferet verkar extremt nöjd med att Stark har flyttats från sin gamla skola till Tulsa. Han passar perfekt in i hennes planer. Målet med alla hennes förberedelser och listiga intriger stiger bokstavligt talat upp ur underjorden.
Spring åt andra hållet fort som f-n, Zoey!

Untamed är den tjockaste boken i serien (just nu) och det händer mest iden också. Det är verkligen i Untamed man förstår vad serien ska gå ut på. Hela historian är upplagd på ett bra sätt som ej har svagpunkter. När jag läser eller ser på en film så letar jag efter svagheter, i alla fall i fantasy. Om man har hittat på något kan det inte vara något orealistisk enligt mig. Men en realistisk lösning på allt är det som kan fascinera mig.

Den röda tråden i House of Night-serien blir tydligare och tydligare i varje bok så förberedd er på att bli chockade och spända genom läsningen.

 

Zoey har ju förlorat alla runt omkring en och man själv tycker att det är jobbigt när hon försöker lappa ihop allt. Man märker verkligen att vissa personer har ändrat på sig. Nya personer dyker upp och utvecklar serien, vilket jag tycker är positivt. Nya personer att älska och hata.

 

Titel: Untamed

Författare: P.C and Kristin Cast

Betyg: 4/5

Serie: House of Night (4/12)
Fler i serien: Marked, Betrayed, Chosen, Hunted, Tempted, Burned, Awakened

Dag 7 | Mina rädslorJa, nu kommer vi in på mina svagheter, så om ni vill skrämma livet ur mig så vet ni hur nu.

Sprutor - Det är det värsta jag vet! Absolut värsta! Varje gång jag ska ta en spruta så tar jag Emla-kräm - en kräm som gör hela området där krämen sitter bedövat - och måste förberedda mig mentalt. Annars blir det absolut inte roligt för någon.

 Jag kommer ihåg när vi fick reda på att vi skulle ta spruta samma dag som de sa det i skolan. Jag fick panik och försökte lugna mig genom att tänka "Det löser sig, jag kommer få göra en annan dag". Det var svininfluensasprutan.
Ialla fall har vi djävulen själv i vår klass - en shitäcklig, störande, irriterande, störd (mm) kille - som börjar skrämma upp mig. Säga längden på nålen och allt. Man blir såååå jäkla förbannad och jag gråter så klart! Och det är jag stolt för! Vem bryr sig om man gråter i skolan??? Är det inte okej att uttrycka sig där eller??
Då fick jag, öh, damp. Gråter och skriker massa fula saker åt honom och springer ut. Jag brydde mig inte vad de andra tyckte eller om någon föjde efter, utan sprang ut i snön på skolgården och ringde mamma. Slutade med att jag tog sprutan två dagar efter.

Finns någon som är lika rädd för sprutor som jag??

Ballonger - Ja, ballonger är det värsta som finns. Jag själv hatar höga ljud som kommer helt plötsligt och när en ballong smäller så är min reaktion att jag är på väg mig på huk och skydda mig själv. Ser nog jätteroligt ut, men det är bara för hemskt.
Ljudet av en ballong hatar jag också, när de pyser, drar fingrarna på den och försöker smälla den och så hör man det där ljudet, ja det är svårt att förklara, men det är som ballongen skriker. Usch!!!

 Någon som håller med??


Dag 6 | Min dag

Ja, det var lite bilder fick jag till idag :)

Från början till slut...
- Först fick jag inte göra om mitt spanskaprov på lektionen så jag skulle få stanna kvar i plugget efter skolan och göra det. Stön...

- Amina, my best buddy, var verkligen deppig i morse och när väl ett försök att muntra upp henne så blev man själv deppig för en stund. Great...

- Fick för första gången ett glatt besked om min stickning. Jag håller på med en mössa, så råka jag göra fel och var tvungen att repa upp hela jälva mössan, så jag har börjat om... Suck... har gjort 2/5 nu och inget fel hittills...

- Fick inget gjort på So:n ändå att jag lovade mig själv att göra något! Det enda jag skrev: Rubrik: Aztekerna Text: Hernan Cortés "upptäckte" aztekerna (great job, Frida!)

- Gjorde en tappe på Hemkunskapen. Satte på underugen eller vad den nu kallas där plåtarna ligger, och märke det när jag skulle sätta in lussebullarna (blä) i ugnen. Vi hade vikarie och hon brydde sig inte, men när den andra hemkunskapsläraren kom in för att kolla att vi skötte oss säger hon:
"Det luktar bränd plast!!! Var kommer det ifrån?!" Jag och Nesrin (som jag jobbade med) låtsade diska och fnittrade för fullt! Jag själv hade sagt att jag skulle säga mig skyldig, men jag hade inte räknat med att Hon skulle komma in! Hon letade inte så länge efter den skyldige, utan skällde ut någon som åt av degen istället :)

- När jag väl skulle göra mitt prov så ligger det inte i omprovspärmen. Spanskaläraren som sa att vi kunde göra det idag eller nästa måndag innan betygen sätts. Suck! Och jag tror till och med att jag är upptagen med något annat (hoppas jag) nästa måndag. Så jag måste göra det på lektionen!

- Traskade över till Amon (på bilden(han koncentrar sig på datorn och inte kameran)), min barndomsvän och bästis! Vi gjrode faktiskt inget speciellt, utan åt ugnspannkaka (tunn och tjock) och spelade Bomb it :D Gud vad skönt det var att slappna av lite.

- Läste ut Törst eller kändade som Vampire Academy.

Dag 5 | Vad är julen för mig?


Julen för mig är en mysig högtid då man pysslar med bakning, paketer och pynt. Det är också en högtid för gemenskap, en tid då det inte finns någon anledning att vara arg på någon, utan att vara glad!

Jag älskar julen. Inte bara pga klapparna utan att det finns det där lilla extra med högtiden. Julen förknippar man alltid med rött, tomtar och julskinka, vilket jag tycker är skönt. Tänk er att julen var som en trend. Att varje år hade olika teman på färger och mat. Det skulle jag inte trivas med för att jag är en sådan person som gillar det som man är bekväm med. Det är lite svårt att förklara men julen ska vara hemma med levande ljus, pepparkakshus och grandoft.

Förra året firade jag jul i Skåne med släktingar för första gången och det kändes absolut inte som jul ändå om jag såg på Kalle Anka och hans vänner och öppnade paketer. jag längtade hem till julen hemma så nu har jag lite extra mycket julkänsla.

En sak som känns så löjligt är att tomten kommer, men om han (hon) inte kom så skulle jag aldrig kunna öppna mina presneter. Tomten och Kalle Anka är huvudmomenten på julafton. Det är det som bara händer på julafton hemma hos mig.

Det godaste som finns på julen är mammas smörkolor! Det är verkligen det bästa godiset som finns!
Förut brukade vi göra polkagris, men det blev lite jobbigt för det gäller att vara snabb annars är allt misslyckas.  Men gott var det!


Det som jag gillar med julen

·         Julgransdoften

·         Presenterna

·         Jultomten

·         Kolor, pepparkakshus, Morzartkolor mm.

·         Pynta och pyssla

·         Julkorten

·         Gemenskapen

 

Det som jag inte gillar med julen

·         Lussebullarna

·         Janssons frestelse


Ja, jag gillar inte Lussebullar (pga saffran) eller Janssons frestelse. Annars är julen perfekt!


Canon EOS 1000D + Canon EFS 18-55mm


Andra advent


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Åh, idag så ska jag ha förställning på teatern. En liten julpjäs. Det kommer bli nervöst och mysigt. Jag ska säga en text på tre rader och jag är den första som ska säga något i pjäsen som gör att det bli nervösare... :S
Wish me good luck! :D <3

Dag 4 | Favoriter inom litteraturen


Jag har en massa böcker jag gillar, men inte många favoriter. Så klart är Harry Potter en av de bästa serierna, men den serien jag har fastnat för är Darkest Powers.

Serien handlar om Chloe som är inte en vanlig tjej (som vanligt typ :P). Hon är en necromancer, alltså hon kan se spöken, återuppliva lik och styra dem. Men hon vill inte bli ett experiment i hela sitt liv och sluta som de andra som har bott i Lyne House.
Serien är helt enkelt fantasy med spänning som höjds hela tiden! Ni ser de första böckerna i serien, men det ska komma ut fler, men det kommer bli en ny hvuudperson som jag tycker verkligen är synd för jag älskar Chloes osäkerhet och stammingar.

Det som jag läser helst är fantasy, spänning, rysare och thrillers. Jag brukar också läsa ungdomsböcker och verklighetsbaserat men det är inte lika spännande tycker jag.
Den första thrillern jag läste var Utan ett ord. Den boken skråmde verkligen upp mig och fick mig att klura lite på egen hand. Sen har jag inte läst så många thrillers men det är en genre som jag gillar!

En serie som jag också kan rekommendera är Väktarserien. Egentligen rekommenderad för 7-12 men den skrämde livet ur mig!

Thomas är den 7 sonen till den 7 sonen och hans öde är att vara bli en Väktare. En Väktare har som jobb att beskydda bybor mot spöken, gastar, häxor och andra monster. Väktarer brukar var känslolösa typer som ingen egentligen inte gillar för de tror att Väktarer för otur.

Tom har ingen lätt uppgift framför sig och Väktaren är en hård typ som kräver allt ifrån Tom. Redan från början sätts Tom på svåra prov och på något vis måste han lära sig att driva ut spöken, att "tämja" häxor och att fördriva boggartar. Men när han luras att befria den ondaste häxan av alla, Mor Malkin, blir livet mer skräckfyllt än han någonsin skulle kunna drömma om.

I Väktarserien finns det sju böcker, sex av dem har kommit på svenska. Jag själv väntar på att sista boken ska komma ut på svenska. En låång väntan...


En klassiker som jag tycker att alla ska läsa är Marley och jag av John Grogan. En underbar historia som jag själv grät av. Ni som har sett filmen har inte ens sett allt! Boken är underbar med troliga händesler som gör att man skrattar och gråter. Det som är det bästa är att detta är baserat på en riktig händsle. John Grogan skriver om sig själv och sitt liv med Marley.

En annan favorit är Allt för min syster av Jodi Picoult. En jobbig historia som är unik. Man vill gråta hela tiden för man känner sig som en i familjen. Det som jag tyckte var jättesvårt var att ställa sig på en sida. Vem har mest rätt?? De som inte har läst den här boken har nästan inte läst något. Boken var en upplevse i sig.

Det var några böcker som jag verkligen avgudar. Så klart har jag fler, men jag tog nu de bästa enligt mig. Hoppas att ni fastna för någon :)

Dag 3 | Tanke eller dröm som jag har haft idagJa, jag har inte drömt något idag så det blir en tanke, eller nja ett påstående eller fråga.
Nja, jag vill inte ha en tråkig tanke som "Vi kommer aldrig veta hur man bygger en pyramid pga att europeerna utrotade aztekerna" utan någon tanke som får er att tänka.

Idag efter skolan såg kom Louise över och vi flamsade på! Men vi såg samtidigt på Glee. I detta avsnittet fokuserade de på att kunna ge ett budskap när man sjunger, eller nja sjunga det man känner. Det fick mig att tänka hur mycket en låt kan betyda för en.

Jag själv blir mest påverkad av ballader och tonerna i låten. Ballader kan vara glada, ledsna eller vackra. Ballader går så snabbt så budskapet sjunker in. Men det negativa med ballader är att man själv brunkar aldrig kunna sjunga dem pga det är så ljusa toner. Jag själv älskar musik, men vet inte om jag är en bra sångare och jag kan inte sjunga. Jag är verkligen en udda typ :) Jag skulle vilja sjunga som en fågel och dansa underbart bra, men vi är födda med olika egenskaper. Jag fick inte dem helt enkelt.
Toner får en att uppleva om man ska bli glad av låten eller nerstämd. Det fick jag ungefär lära mig på gitarren i onsdags. Om man skriver en låt och har en sorglig text går det inte precis att ha glada toner. Allt måste gå hand i hand!

Ändå får låtar mig att känna mig fri! Jag blir den jag är, för jag antingen sjunga eller dansa men det hindrar mig inte precis. Jag har väl andra egenskaper jag älskar, tror jag :P Men dem får ni väl veta någon annan gång.

Skriv gärna vad ni tycker om detta, om ni upplevde att ni var i samma situation eller tyckte samma sak!

Dag 2 | Mina bästa kompisarJag var tvungen att ändra rubriken Min bästa kompis till Mina bästa kompisar.

Ja, mina komipsar är dem personer jag har valt att vara med, vänner är familjen vi väljer!
Utan min vänner vet jag inte vad jag skulle ta mig till! De är dem som stöttar mig, muntar upp mig, skattar med, litar på, finns där för mig och är sig själva med mig. Jag har vänner överallt, i skolan, på aktiviteterna, fritiden och mm, som jag älskar. Alla dem älskar jag och jag vill alltid finnas för dem som de finns för mig! Tack till er alla!
Jag själv tycker att jag har lätt att skaffa vänner, men det finns personer som tycker att det är jättesvårt, och det förstår jag. Alla personer har olika personligheter men man skaffa bäst och rätt vänner genom att vara sig själv!

Igår i skolan pratade vi just om vilken egenskap en kompis ska ha. Många sa ärlighet och att vara snäll och det är sant, verkligen! Men jag sa lojalitet. Det beskriver alla mina kompisar. De är lojala mot mig. Jag älskar dem alla! <3

Från skolavslutningen 2010Teaterfolket :P

SkuldenBaksidetexten:

Han hade nästan glömt dom, skuldkänslorna. Dom senaste veckorna har han inte blivit stel varenda gång en polisbil kört förbi. Men nu är det över honom, skräcken, skulden. Daniel och Julian sitter inlåsta, för att han svek. Och att han är kär i Bel, Julians och Daniels syrra, gör inte saken bättre. Inte alls.

Huvudpersonen heter Jimmy, som är vän med Daniel som har en manipulerande bror, Julian, och en syrra som Jimmy är kär i. Julian och Daniel är inlåsta i finkan för att de försökte råna en guldsmyckesaffär. De skulle lyckas om den tredje personen i rånet skulle dykt upp, vilken den inte gjorde. Jimmy var den tredje personen. Istället för att sitta i finkan är Julians vänner efter honom och hur ska kan kunna träffa Bel??

 

För mig var boken seg i början. Man tänkte att det skulle vara en seg bok som det stod en massa text i som inte hade något syfte med boken, men spänningen höjdes i boken och den var väldigt bra för att vara en svensk bok. Boken innerhåller det som behövdes för att bli berörd: Spänning, kärlek och rädsla.

Boken hjälper läsaren att se skillnaden på skyldiga och oskyldiga i ett brott. Vilka som gör detta med vilje och vilka som tvingas! Att man inte har något val brukar man säga, men alla har ett val, det beror vad det är att välja emellan.

 

Titel: Skulden

Författare: Cannie Möller

Betyg: Stark 3/5

Serie: Fristående fortsättning på Lucia


Dag 1 - Inledning
Första dagen

Allvarligt så hade jag nästan glömt bort det. Allt i min vardag kretsar kring skolan känns det som. Prov hit och dit, kors och tvärs. Det är nu i åttan jag fattar hur mycket man kan hata skolan. Men det är inte det detta inlägg kommer att handla om.

Det som jag vill uppnå med detta är att ni som läsare ska få en uppfattning hur jag är och tänker och få något roligt att kolla på varje dag. Jag vill höra era förslag om detta. är detta en dålig ide, eller en superbra? Tyck till! En bloggare vill ha kritik! <3


Ja, jag har gjort som en planering för varje dag och jag har fått komma på en hel del själv eftersom jag hade inte så många förslag. De i kursiv är dem ämnen ni har bestämt.

Dag 01 – Inledning
Dag 02 – Min bästa kompis
Dag 03Tanke eller dröm som jag har haft idag
Dag 04Favoriter inom litteraturen
Dag 05 – Vad är julen för mig?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Mina rädslor
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10Londonresan
Dag 11Mina idoler när jag var liten
Dag 12 – Det här saknar jag
Dag 13 – Min favoritplats
Dag 14 – Det här får mig att gråta
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16Tomten
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18Att fotografera
Dag 19Mitt bästa julminne
Dag 20 – Min önskelista
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Detta brinner jag för
Dag 23 – Dagen före julafton
Dag 24 – Ett sista ögonblick


Så, idag är det alltså inledningen, uppvärmningen av allt och jag är helt tom i huvudet... :) Great....

Jag lovar mer respons imorrn, men idag går det bara inte, hoppas att ni förstår :) Då kommer en massa bilder också! :D