{ Foto- och bokblogg á la Frida -

SkuldenBaksidetexten:

Han hade nästan glömt dom, skuldkänslorna. Dom senaste veckorna har han inte blivit stel varenda gång en polisbil kört förbi. Men nu är det över honom, skräcken, skulden. Daniel och Julian sitter inlåsta, för att han svek. Och att han är kär i Bel, Julians och Daniels syrra, gör inte saken bättre. Inte alls.

Huvudpersonen heter Jimmy, som är vän med Daniel som har en manipulerande bror, Julian, och en syrra som Jimmy är kär i. Julian och Daniel är inlåsta i finkan för att de försökte råna en guldsmyckesaffär. De skulle lyckas om den tredje personen i rånet skulle dykt upp, vilken den inte gjorde. Jimmy var den tredje personen. Istället för att sitta i finkan är Julians vänner efter honom och hur ska kan kunna träffa Bel??

 

För mig var boken seg i början. Man tänkte att det skulle vara en seg bok som det stod en massa text i som inte hade något syfte med boken, men spänningen höjdes i boken och den var väldigt bra för att vara en svensk bok. Boken innerhåller det som behövdes för att bli berörd: Spänning, kärlek och rädsla.

Boken hjälper läsaren att se skillnaden på skyldiga och oskyldiga i ett brott. Vilka som gör detta med vilje och vilka som tvingas! Att man inte har något val brukar man säga, men alla har ett val, det beror vad det är att välja emellan.

 

Titel: Skulden

Författare: Cannie Möller

Betyg: Stark 3/5

Serie: Fristående fortsättning på Lucia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback