The demon seagull


Egentligen blev det ett fel när jag skulle fixa den här bilden, men det här blev bättre :D


Midnight


Purple


Letters to Juliet

Igår såg jag på bio med mamma. Letters to Juliet. En bra film med det där lilla extra.
Filmen handlade om Sophie som är i en stad i Italien med sin fästman. De är inte gifta än men resan är ungefär som deras smekmånad. Sophies man ska öppna en resturang i New York och vill hitta en massa lereratörer. Sohpie är inte precis intresserad av vin, ost och allt annat de smakar på så hon gör sin egna lilla utflykt i stan de bor i. I samma stad finns som man säger "Julias hus" från Romeo och Julia. En massa tjejer går dit varje dag och skriver ett brev till Julia om deras pojkbekymmer. Varje kväll tas breven omhand om "Julias sekreterare" som de kallar sig själva. Sophie tycker att iden är underbar och hjälper tanterna som tar hand om breven. Sophie hittar då ett brev som är 50 år gammalt som hon svarar på. Och så börjar äventyret...

Filmen är en underbar lite historia som man nästan vet hur allt ska sluta. Men ändå så är det något extra med filmen. Att hitta något gammalt innerhåller alltid magi! Jag ger filmen 4/5!


Blue


Thaibird


Fallen ängel


Nu har jag läst igenom smakprovet av Fallen ängel som kommer ut 1 augusti. Jag tänker ialla fall köpa den för att:
1. Den verkar bra, men ärligt talat så är den lite Twilight-fixerad på något sätt. En mystisk kille, en vanlig tjej blir väl säkert kära och så är han något konstigt.
2. Men jag ska köpa den bara för att på baksidan på smakprovet får man 20:- rabatt på boken.

En bok till...


Som ni ser så har jag varit en bokaffär. Egentligen skulle jag kolla upp om jag kunde hitta en stämgaffel till mig gitarr och presenter tillmin BFF Amina som fyller år om två veckor. Jag kan säga att alla gitarraffärer som jag hittade var stängda, så ingen stämgaffel. Jag hittade i alla fall en present till Amina och en bok till mig som jag har tittat på länge! sen fick jag ett smakprov på en bok som kommer ut 1 augusti. Fallen ängel ser ni att den heter. Amelie hittade den först för länge sen så jag passade på att ta en också. Känner mig glad ändå om jag inte hittade en stämgaffel så jag kan spela gitarr...
Beautiful dead: Jonas bok av Eden Maguire. Läsa första kapitelt?

Nu var den här igen

På två veckor har vi träffat på kidet (namnlös fortfarande) tre gågner på vår tomt. Sista gången var den snabb, men jag fick en lyckat foto

Kokosnötter


Thailand 2010

Ny design

Ja, jag inviger nog den här morgonen med en ny design. vad tycks?HISS/DISS


Tillsammans tredje boken


De tre vännerna Theresa, Jakob och Alexander har fått chansen att åka utomlands tillsammans. Huset de ska bo i ligger i Frankrike och ingen av dem har varit där tidigare. När de kommer fram till huset blir det chockade – det ser ut som huset ska falla när som helst! Men när det väl kommer in i huset ser hur vackert det är, med pool och fin utsikt. Huset är rymligt och solen skiner varje dag. De kommer få en underbar sommar! Men hur länge kommer de hålla sig så??

Nu i sista delen i Tillsammans-trilogin så växer kärleken emellan Alexander och Theresa och de är officiellt ihop. Båda är lite osäkra för nu när de är ihop kan de göra det där med varandra. Är de redo? Eller kommer det förstöra vänskapen emellan dem?

Jakobs tankar finns hos Mimmi som är kvar i Sverige, men Stina är också söt. Hon som dem bor grannar i Frankrike. Men det som rör sig runt mest i Jakobs huvud är om hans föräldrar verkligen kommer skiljas??

 

Första boken var okej. Andra bra, men tredje överdrivet och författaren går verkligen över gränsen. Nä, alltså boken skulle vara bättre om man skippade några saker. Annars är handlingen i sig väldigt bra.  Tillsammans-trilogin var väl okej. En skön sommarserie. Men på något sätt känns de lite för lätta på något sätt. Att man själv skulle kunna skriva något sådant, men inte för jag tror jag skulle göra det (ändå om jag vill).

 

Titel: Tillsammans tredje boken

Författare: Denise Rudberg

Betyg: 3/5

Serie: Tillsammmans-trilogin

DIGGILOO


Norrtälje (Bilbbomb)


Stockros


Tillsammans andra boken


Sommaren är här igen. Theresa, Jakob och Alexander har precis gått ut åttan och väntar på ett soligt sommarlov.

Ändå om lovet blir fyllt av bad på Kampen, sol och skratt så finns det saker som tynger.

Jakob hatar att hans föräldrar bråkar om pengar. Han är rädd för dem ska skiljas. Alexander vet inte riktigt om han någonsin kommer känna sig trygg i Villan igen efter alla minnen om hans pappa. Och Theresas lilla middag med fyra personer visar sig att inte gå som planerat. Hon blir också förvirrad och känslorna hinner inte ikapp henne när Alexander dyker upp på husbåten den där junikvällen.

 

Jag kan garantera att andra boken är bättre än första. Boken flyter på och det blir mer vänskap och romantik. Det är verkligen en sommarbok och ska läsas nu, annars går det inte. Jag skulle nog inte gilla den om jag läste den på vardagen. Det är en annan sak.

En positiv sak till är att den är så smal så man kan ta med sig den överallt, och det går fort att läsa ut.

 

Titel: Tillsammans andra boken

Författare: Denise Rudberg

Betyg: 3/5

Serie: Tillsammans trilogin

Längtar / Längtar inte efter
Ha det var länge sen :P detta skrev jag 2/7 när ajg var i Thailand, men jag måste bjuda på något :P
Hoppas att det är läsligt

Dags för er att göra något!

Nu har ni chansen att göra något!
Ni ska rösta på mig på Linas blogg (kabelradio.blogg.se).
Jag är Nr 4 så det är bara att rösta! Klicka på bilden för att komma nånstans. Det tar väl bara 15 sekunder om man har en snabb dator att rösta. SÅ RÖSTA!

Tjocka böcker


HUndraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
Tre sekunder av
Roslund & Hellström
Da vinci koden av Dan Brown

Ska försöka läsa dem här böckerna lite snabbt. Är ju på landet och gör så mycket annat än att läsa...

På landet händer allt


Pappa ropade på mig och sa "Tamed dig kameran" Så automatiskt så drog jag på telemarksobjektivet och såg världens gulligaste kid! Det blev lite suddigt för den var på väg att springa iväg hela tiden!

Brännmärkt


År 1391 seglar unga borgarhustrun Anne från Lübeck till sin hemstad Stockholm, Hon väntar sitt första barn och hoppas på att hon kan börja ett nytt liv i storstan med sin man.

Drömmarna slås i bitar när en storm blåser upp och det gamla hansanskeppet går sönder och sjunker. Den enda som överlever är Anne som räddas av ett gammalt fiskarpar.

Snart inser hon att hon svävar i livs fara om hon stannar hos paret och flyr in till Stockholm. Där föder hon sin dotter, ett dödfött barn.

Utan sin familj och alla sina ägodelar på havets botten så försöker Anne bygga upp en tillvaro. Stockholm är en osäker plats för en ensam kvinna, och Anne måste vara på sin vakt hela tiden. Men hon möter två män som bägge kommer blandas in i hennes liv.

 

Brännmärkt var bättre än vad jag trodde. Författaren gör att man inte tänker att det är en historisk händelse. Spänningen stiger och det var shitbra att baksidan för första gången undanhöll lite information så det blev roligare att läsa första delen. Som exempel i Twilight. Det första som står på baksidan är ju typ: Det första jag kom på är att Edward var vampyr. Jaha, då vet man att han är vampyr, som avslöjas efter en tredjedel av boken.

Sen beror det helt på om man gillar medeltida böcker, som jag. För då kommer man älska den här boken!

 

Titel: Brännmärkt

Författaren: Catharina Ingelman Sundberg

Betyg:  En stark 3/5

Serie: ? Någon slags trilogi

(Nu har jag kommit ikapp med alla recensioner från Thailand.Det var ungefär 8 böcker. Från Dead until Dark till Tillsammas)


Tillsammans

(ingen bild)

Alexander går på privatskola och hans pappa jobbar på UD.

Jakob är den sportige killen med morsa som jobbar på teve.

Theresa är tjejen som förlorade son mamma i cancer och som bor med sin pappa i en husbåt.

De har olika bakgrunder och skulle aldrig träffas och blivit vänner om det inte varit för inspelningen av en matlagningskurs på djurgården.

På grund av hinder ställs kursen in och Theresas pappa erbjuder gänget att bo på en ö i skärgården. Men bakom ungdomarna lurar ett hot. Någon vill till varje pris hitta en av dem.

 

Jag hade verkligen högre krav på den här boken. Många gillar den här boken, men jag blev inte så imponerad. Historien är ett i sig, och är bra att författaren har hittar så många bakgrunder på personer, men historien är helt enkelt för enkel på något sätt. Det var i alla fall en trevlig sommar bok som jag kan tänkas läsas fortsättningen på.

 

Titel: Tillsammans

Författare: Denise Rudberg

Betyg: 3/5

Serie: Tillsammans

Lästes ut: 3/7 -10


Sweetness


Jag har varit väldigt dålig på att visa bilder ifrån Thailand, och här kommer två som jag bara kan inte slita blicken ifrån! Det var en katt som låg och sov på båtkajen. Ingen vågade flytta på katten heller :P

Fototävlingar

Först och främst så är jag finalist i Cattis (cattislife.blogg.se) fototävling med den här bilden:

Är NR 5, Rösta så är ni supersnälla!

Sen ska jag anmäla mig hos Lina (kabelradio.blogg.se) med den här:


Nu så får man hoppas :P Båda har sommartema, och jag vet inte så sommriga, men men :P

Ondskans tecken


Det är onda tider som drabbar Bäckakorsets by. Främmande krigare går till attack och byns män blir slaktade till döds. Siri, som är byns vövla inser att onda krafter tar över byn och de överlevande måste finna en ny trygg boplats. Men vart ska de ta vägen?

Tiden är knapp. Siri vet att hennes fiende Grina söker sin hämnd på Siri. I Siris syner ser hon hur den onda vövlan har fått en ond kraft som gör att hon blir starkare och mäktigare. Ondskan växter sig starkare och Siri oroar sig mer över barnet hon bär…

 

Ondskans tecken är andra boken i den medeltida serien Javastavens vandring. Böckerna utspelar sig i svensk folkvandratid då byar leddes av Hövdingar och Vövlor.

 

Jag tycker att de två böckerna jag har läst är spännande och intressanta. Att man får en bild av hur folk har kunnat leva och tänkt. Det jag inte kan bestämma mig för är att om den var så bra att man vill rekommendera den. Visst, den är bra, men kanske inte så bra.

 

Titel: Ondskans tecken

Författare: Saga Borg

Betyg: 3/5

Serie: Javastavens vandring

Lästes ut: 3/7 -10


Härligt Grönt


Bilder ifrån Lollos landställe, rabatterna. Älskar den med humlan, jag lyckades :D

Fatta eld


Som segrare av 74:e hungerspelen måste Katniss och Peeta åka på segerturné till alla distrikt. Katniss är känd för att trotsat spelets regler och har blivit en symbol för den gyllende revolten. Därför kräver presidenten Snow äkta kärlek av Katniss och Peeta för att dämpa oron i landet.

Segerturnén blir ett teaterspel emellan liv och död.

När presidenten Snow inviger de 75:e hungerspelen händer det ofattbara saken man kan tänka sig.

 

Jag dör! Andra boken ifrån hungerspelstrilogin är lika spännande som första. Att det finns böcker som är så spännande så man vet inte vad man ska göra!

Hungerspelstrilogin är shitbra, men det som dämpar mitt intresse för den är att folk runt omkring mig gör en för stor sak av det. Det är samma sak med Twilight. Visst jag gillar hungerspelen, men det har blivit som en maträtt man har ätit varje dag i en vecka. Uttjatat. Men jag längtar efter tredje delen som kommer i oktober. Revolt ska den heta på svenska. Nu är den ute!


Titel: Fatta eld

Författare: Suzanne Collins

Betyg: 5/5

Serie: Hungerspelstrilogin
Fler i serien: Hungerspelen, Fatta eld (denna), Revolt
Lästes ut: 30/6 -10


Juliblomster


Vampire Diaries volym ett


The awakening

Efter en hel sommar vid franska Rivieran återvänder Elena Gilbert hem.

Hon är typen som får vad hon vill ha. Alla killar vill gå ut med henne, förutom en. Nykomlingen Stefan Salvatore. Han ger aldrig den blicken som alla andra killar ger henne. Elena är van vid att få vad hon vill ha – och hon vill ha Stefan.

Men efter ett tag upptäcker hon att Stefan har en bror. Och bröderna gömmer en hemlighet – en hemlighet som ändrar Elenas liv förevigt.

 

Boken imponerade mig absolut inte. Vampire Diaries finns ju som TV­-serie som jag har sett lite då och då och Elenas karaktär är annorlunda. Första boken är väldigt trist och slutet var väl inget vidare heller. Man förstår varför de satte ihop de två första böckerna för att man måste ju läsa andra. Serien imponerade mig mer än boken.

 

Titel: The Awakening

Författare: L.J Smith

Betyg: 1/5

Serie: Vampire diaries

Lästes ut: 28/6 -10

 

The struggle

Elena vet Stefans hemlighet och vet vem som går runt och mördar folk. Stefans bror Damon. Damon vill göra allt för att plåga Stefan och försöker ta Elena ifrån honom. Elena vet själv att Damon är ond och hon älskar Stefan, men kan hon avstå ifrån Damon?

 

Andra boken är lite bättre än första. Det var mer spänning och romantik, men inte tillräckligt för att fortsätta läsa serien.

Jag hade förväntat mig MYCKET mer för man gör böcker till film/serie som t.ex True blood, Twilight och HP. Men boken är inte värd en serie.

 

Titel: The Struggle

Författare: L.J Smith

Betyg: 2/5

Serie: Vampire diaries

Lästes ut:29/6 -10


Gungar runt


Sommargäster


Pink


Bjuder på en redigerad bild ifrån Thailand

Tänkte berätta lite vad jag har framför mig.

Händelser:
Imorgon (tisdag) åker jag till Lollos landställe och stannar till Fredag, så det blir ingen bloggande emellan där.
Annars är jag på mitt landställe i ungefär två veckor.

Böcker:
Jag läser Brännmärkt, en medeltids bok, just nu. Ska läsa Tillsammans andra & tredje boken och Da Vinci Koden.

The Summoning


Allt Chloe Saunders vill ha är ett normalt liv. Att gå ut skolan, skaffa vänner och kanske träffa en kille. Men när hon ser spöken är allt utom normalt. Hennes liv kommer aldrig bli normalt.

 

Snart finns spöken överallt och Chloe bryter ihop. Hon kommer till Lyne House, ett hem för ungdomar med ovanliga ”sjukdomar”. I början verkar det helt okej, men när hon får träffa de andra patienterna – den charmige Simon och hans bror Derek, Tori och Rae som har en ”sak” för eld – så börjar Chloe upptäcka att något konstigt binder alla ihop.


Och dem är nära att inse att Lyne House inte är ett vanligt grupphem heller.

 

Bokens början var inget speciellt och när jag läst halva boken kändes det som ingen fantasybok längre, men ju närmre slutet man kom dessu spännande blev det. Jag vet inte om jag tyckte att boken gick fort fram, för boken utspelar sig nog i nån vecka eller mer. Jag gillar bokens huvudperson. Hon är en osäker typ som jag inte har upplevt i någon annan bok som huvudperson. Det framgår klart att hon är den ”snälla, tysta” typen.


Det är nog slutet som gör att jag vill läsa andra boken ”The Awakening” för alla första böcker är ju som en inledning till serien.Titel: The Summoning

Författare: Kelley Armstrong

Betyg: 3/5

Serie: Darkest Powers
Fler i serien: The Awakening, The Reckoning

Lästes ut: 27/6 -10


Footprints


Släpp inte taget


Mike och Tia Baye har aldrig kunnat föreställa sig att de skulle spionera på sin 16-åringe son Adam. Men efter Adams vän tog livet av sig förändrades adams beteende och föräldrarna bestämmer sig att installera ett spionprogram på hans dator. Då de inser att deras älskade son är inblandad i något värre än vad de kan anat försvinner Adam spårlöst.

Poliserna intresserar sig hellre på en seriemördare än en unge som har försvunnit så de måste agera själva. De måste hitta sin son. Innan det är för sent.

 

Jag har börjat inse att jag gillar thrillerböcker mer och mer! Den här boken var toppen! Jag kunde inte lägga ifrån mig den! Det är nog precis alla känslor inblandade och bäddade i en hel historia.

Om det finns ett minus med boken var att det kanske var lite för många personer att hålla reda på. När man väl hade lagt ner boken och började läsa efter ett tag så fick man tänka efter en liten stund innan man visste vem det var.

 

På många böcker står det ”spänning från första till sista sidan”. I de böckerna är det antingen en trög eller en dålig början, eller en trög mittendel. Men i den här boken höll den meningen!

Jag längtar att få läsa mer av Harlan Cobens böcker!

 

Titel: Släpp inte taget

Författare: Harlan Coben

Betyg: 5/5

Serie: -

Lästes ut: 23/6 -10


Dead Until Dark


Sookie Stackhouse är servitris på en bar i en småstad i Louisiana. Många tycker att hon är galen och kallar henne ”Crazy Sookie”. Men det många inte vet är att Sookie kan höra tankar. Därför måste hon koncentrera sig att inte höra dem för att veta allas mörkaste hemlighet är inte roligt. Sookie är tyst av sig och en omöjlighet att dejta. Inte för att hon är snygg, för det är hon. Hon orkar inte höra vad den andre tänker henne som objekt.

Så en dag dyker det upp en vampyr på baren Sookie jobbar på. Det är första vampyren i staden. Han är lång, mörkhårig och är verkligen snygg. Sookie kan inte höra hans tankar och det gör att Sookie dras sig till honom. Men att hänga med en vampyr kan bilda stora problem.

 

True Blood – serien är ju baserad på Charlaine Harris bokserie och detta är första boken. Själv tycker jag att boken är bra, men jag har sett tv-serien och vet vad som händer, och i boken hände det precis samma saker som i serien så man blir inte överraskad. Men om man har sett serien måste man läsa boken. Språket är jättebra, ändå om jag läste den på engelska. Lättförstådd och detaljrikt.

Ett minus är att Tara – Sookies bästa kompis – är inte med i boken. Jag undrar om hon kommer komma ens i böckerna. För hennes historia är inflätad i Sookies i tv-serien.

Ändå om man inte har sett serien är det en underbar bok som innerhåller spänning och fart.

 

Titel: Dead until Dark

Författare: Charlaine Harris

Betyg: 4/5

Serie: The Sookie Stackhouse series eller Southern Vampire Series

Lästes ut: 21/6 -10


Home sweet home

Ja, då var man hemma, och det känns som man har missat shitmycket, ex
Harry Potter trailern (ryser när jag ser dem!) har kommit ut!
Eclipse har haft premiär (måste se)
Kungliga bröllopet

Okay, tre saker, men väldigt stora saker! :O

Här kommer tralierna för HP


Last day

Ja, sista dagen i Thailand. Imorrn aker jag hem till Sverige som inte verkar sa kallt langre :P
Jag ahr ahft det valdigt roligt! Hojdpunkterna ar nog att fatt halla en tigerunge, ridit elefant, varit med och fiskat kammusslor och mm. Men jag fattar fortf inte varfor folk alskar thailand. Jag menar, visst det ar varmt och billigt, men det gor val inte att man alskar det?
Jag ar ju ingen vidare shoppingtjej nar det galler klader, men bocker kan jag shoppa en hel svarm av!

Jag kommer att kanna mig lite efterbliven nar ajg kommwer hem. Det har ju hant shitmycket! Ex Eclipse har haft premiar som jag maste se. Ska ringa runt och kolla vilka som vill ga med mig. Ah vad jag langtar hem!

Just, det! Mitt bokforrad som jag tog med mig till Thailand kommer nog inte racka... Jag tog med mig 7 bocker och laser just nu min sista bok... ha, far lana nagon av paronen annars. Ha det bast sa kommer jag snart skriva med aao! :D