{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Vampire Diaries volym ett


The awakening

Efter en hel sommar vid franska Rivieran återvänder Elena Gilbert hem.

Hon är typen som får vad hon vill ha. Alla killar vill gå ut med henne, förutom en. Nykomlingen Stefan Salvatore. Han ger aldrig den blicken som alla andra killar ger henne. Elena är van vid att få vad hon vill ha – och hon vill ha Stefan.

Men efter ett tag upptäcker hon att Stefan har en bror. Och bröderna gömmer en hemlighet – en hemlighet som ändrar Elenas liv förevigt.

 

Boken imponerade mig absolut inte. Vampire Diaries finns ju som TV­-serie som jag har sett lite då och då och Elenas karaktär är annorlunda. Första boken är väldigt trist och slutet var väl inget vidare heller. Man förstår varför de satte ihop de två första böckerna för att man måste ju läsa andra. Serien imponerade mig mer än boken.

 

Titel: The Awakening

Författare: L.J Smith

Betyg: 1/5

Serie: Vampire diaries

Lästes ut: 28/6 -10

 

The struggle

Elena vet Stefans hemlighet och vet vem som går runt och mördar folk. Stefans bror Damon. Damon vill göra allt för att plåga Stefan och försöker ta Elena ifrån honom. Elena vet själv att Damon är ond och hon älskar Stefan, men kan hon avstå ifrån Damon?

 

Andra boken är lite bättre än första. Det var mer spänning och romantik, men inte tillräckligt för att fortsätta läsa serien.

Jag hade förväntat mig MYCKET mer för man gör böcker till film/serie som t.ex True blood, Twilight och HP. Men boken är inte värd en serie.

 

Titel: The Struggle

Författare: L.J Smith

Betyg: 2/5

Serie: Vampire diaries

Lästes ut:29/6 -10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback