Lästa böcker 2010


Listan kommer att fyllas på under tidens gång

Januari:

Februari:

Mars:

April:
Utan ett ord av Linwood Barclay
Krigarhjärta av Hendrik Larsson
Isöhäxan av Hendrik Larsson

Maj:
Frost av Maggie Stiefvater
Burned av P.C and Kristen Cast
Boktjuven av Markus Zusak
Väktarens hemlighet av Joseph Delaney
Väktarens strid av Joseph Delaney
Väktarens misstag av Joseph Delaney

Juni:
Väktarens offer av Joseph Delaney
Exodus av Julie Bertagna
Dead until Dark av Charlaine Harris
Släpp inte taget av Harlan Coben
The summoning av Kelley Armstrong
The awakening av L.J. Smith
The struggle av L.J Smith
Fatta eld av Suzanne Collins

Juli:
Onskans tecken av Saga Borg
Tillsammans av Denise Rudberg
Tillsammans andra boken av Denise Rudberg
Tillsammans tredje boken av Denise Rudberg

Augusti:
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
Fallen ängel av Becca Fitzpatrick
Beautiful dead; Jonas bok av Eden Maguire
14 år till salu av Caroline Engvall
Ett hål i själen av Kjetil Johnsen
The tales of Beedle the Bard av J.K Rowling

September:
Innan jag dör av Jenny Downham
Marked av P.C and Kristin Cast

Oktober:
Belgaraths dotter av David & Leigh Eddings
Allt för min syster av Jodi Picoult

November:
Betrayed av  P.C and Kristin Cast
Chosen av P.C and Kristin Cast
The awakening av Kelley Armstrong
The Reckoning av Kelley Armstrong
Skulden av Cannie Möller

December:
Untamed av P.C and Kristin Cast
Törst av Richelle Mead
Tempted av P.C and Kristin Cast
Min typ brorsa av Johanna Lindbäck
Burned av P.C and Kristin Cast


Väktarens misstag


Väktarens misstag av Joseph Delaney

5/5

 

Tom är i stor fara! Djävulen själv är troligen efter honom och kommer säkert att skickar en av sina mörka tjärare för att göra slut på honom. Det är därför det jätteviktigt att Tom lär sig att försvara sig och attackera. Så Väktaren skickar Tom till sin gamle lärling Bill Arkwright för att träna Tom. Bills träningsmetoder är hårda och tar alla krafter och tålamod ifrån Tom. Hemlängtan växer i Tom och han orkar snart inte längre att tillbringa sex månader vid ett träsk. Men det är träsket som de måste hota.

 

Varje bok ifrån Väktarserien blir allt mer och mer spännande och alla känslor hänger på en skör tråd. Alla hemligheter och olösta svar kommer så småning om fram och jag själv kan inte lugna ner mig. Det jag tycker om med denna bok är att två hundar får träda fram i boken som jag gillar starkt. Och att man får träffa en annan väktare som gör precis tvärt emot än vad Väktaren själv gör det.

 

Man är rädd själv hela tiden. Man vet aldrig vem det är som står ensam i dimman framför sig. Man hinner fantisera och skrämma upp sig innan man vet svaret och det är en fördel med boken. Jag har aldrig läst en bok eller en bokserie som skrämmer upp mig totalt! Nu är jag rädd för att få en klo genom min kind på kvällarna.

 

Detta är femte delen i serien av Väktarböckerna.

Andra böcker i serien (totalt 6 just nu): Väktarens lärling, Väktaren förbannelse, Väktarens hemlighet, Väktarens strid, Väktarens offer.


En Tanke


En ny trave böcker


Ja, att pappan besöker London betyder nya böcker för mig.

- The adventures of Sherlock Holmes av Arthur Conan Doyle
Pappa vill att jag ska läsa den, och nu har jag dne i händerna så...
- The summoning av Kelley Armstrong
-Dead until dark av Charlaine Harris
Har sett True blood serien så jag är väldigt sugen på boken :D
- Thirteen reasons why
En historia om en flickas självmord
-The vampire diaries
Som sagt, sett serien så vill läsa boken :P

jag har märkt att alla vamyrböcker har en röd titel :P

Bibblan


Detta är mina fynd på bibblan. De sista böckerna i Väktarserien. Jag har blivit helt besatt av Väktarserien! Den berör min en hel del! Sen lånade jag Exodus, en framtidsbok som jag alltid velat läsa!

Fråga: Är det någon annan som har läst Väktarböckerna?

Väktarens strid


Väktarens strid av Joseph Delaney

5/5

 

Tom har gått sitt första år hos Väktarens och har lärt sig allt om boggarter. Nu är det dags för häxor.

Men en katastrof möter Tom. Hans bror Jack har blivit kidnappad av häxor. Tom vill ju så klart rädda sin bror och hans familj, men det han vill komma ät mest är det häxorna stal ifrån honom – mammas koffertar.

De tre mäktigaste häxklanerna i Pendle har gått samman för att frambesvärja onda krafter. Tillsammans är de kapabla att åkalla Djävulen.  Väktaren och Tom måste stoppa dom, med livet i behåll!

 

Den här boken har gjort att jag inte kan titta upp i taket i mörkret på ett bra tag antar jag. Varje bok blir allt bättre i Väktarserien och jag har verkligen fastnat. Joseph Delaney skriver på ett sådan fascinerat sätt, att han skriver och kan skrämma upp en. Antingen är det jag som har en sådan livlig fantasi som ser allt för bra framför mig men det kan inte stämma. I den här boken finns en massa känslor. Känslor som tänjer på karaktärerna, tänjer på läsaren. Att kunna göra så är fantastiskt, men skrämmande ibland.

 

Detta är fjärde delen i serien av Väktarböckerna.

Andra böcker i serien (totalt 6 just nu): Väktarens lärling, Väktaren förbannelse, Väktarens hemlighet, Väktarens misstag, Väktarens offer.


Fräscht


Blev väldigt trött på den gamla desigen så jag knåpade till en ny design. Nå, vad tycks? Bra eller dålig, snygg eller ful? Tyck till!

Small birds #3


Tusen sköna små blommor


Tusenskönor

Small birds #2


Väktarens hemlighet


Väktarens hemlighet av Joseph Delaney
3,5/5


Tom är lärling till Väktaren som har som yrke att ta hand om häxor boggarter och andra monster.
I den här boken tar Väktaren med sig Tom till sitt vinterhus i Anglezarke. Tom själv har hört att området är ett olyckssökande område, men det kan inte hindra honom.  Vinterhuset som de flyttar in i har fler hemligheter än vad man tror och problem väcks till liv.

Väktarens hemlighet är kanske skriven till lite yngre barn vid 11 års ålder men historian är shitbra. Ibland kan den skrämma mig!  Det bästa med boken är att den är snabbläst, lät att förstå och läskig. Författaren har ett lätt men ändå detaljrik text som gör att jag har fastnat vid den.
En serie som är värd att läsa!


Detta är tredje delen i serien av Väktarböckerna.
Andra böcker i serien (totalt 6 just nu): Väktarens lärling, Väktaren förbannelse, Väktarens Strid, Väktarens misstag, Väktarens offer.


Small Birds #1


Horses


Beautyness


Kabbeleka


Boktjuven


Boktjuven av Markus Zusak

4/5

När döden berättar en historia, måste du lyssna

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid son lillebrors grav. Det är dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Hon inleder en kärleksaffär med ord och böcker när hon med hjälp av sin fosterpappa lär sig läsa. Och böcker är den röda tråden i denna sofistikerat komponerade roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker står att finna.

Hon delar sina böcker med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i familjens källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.

 

Boktjuven är en väldigt unik bok som kommer troligen att bli en klassiker. Den utspelar sig vid den tiden då andra världskriget ägde rum. Jag själv är absolut inte förtjust i andra världkrigs-böcker men denna fastna jag verkligen för. Jag älskar den för dens historia och jag fastnade också nog för en karaktär som jag älskar som heter Rudy.

Boken ger en känsla av att detta kunde möjligen hända i verkligheten och gör boken bättre att läsa! Ni som tvekar till den här boken, gör inte det, ta den!


Abbe


Min asgulliga kusin Abbe jag träffade förra helgen.

Wonderful


Burned

VARNING: Om ni inte har läst de andra böckerna i serien kan detta avslöja en hel del. Läs på egen risk

Burned av P.C and Kristen Cast

3/5

I förra boken försökte Zoey rädda sin ex-pojkvän Heath från att bli mördad av Kalona, och hon räknade nog att hon själv skulle följa med.

Zoey är så kallad shattered – alltså splittrad. Hennes själ är i Undervärlden (Dålig översättning, jag vet :P) men hennes kropp fortfarande lever i vår värld. Hennes vänner har en vecka på sig att rädda sin High Priestess om hon ska leva i vår värld. Hennes Beskyddare (Warrior) Stark kommer att göra vad som helst för att få Zoey tillbaka. Till och med offra sitt liv om det är ett måste.

Stevie Rae försöker hitta ett sätt att rädda sin BFF. Zoey gjorde allt för henne, nu är det hennes tur. Men det kommer att ta mer än bara ta tillbaka Zoey. Stevie Rae kanske måste själv avslöja några av sina hemligheter.

Jag är ett HoN (House of Night) fan, verkligen! Burned är inte den bästa i serien, men en viktig del. Boken fokuserar mest på Stevie Rae, och man läser mest avsnitt med henne. Bokens kapitel berättas av olika personer som t.ex Aphrodite och Stark.
Problem görs upp och lösningarna kan plåga en! Men tyvärr blev det långtråkigt för många gånger i boken, och jag hade förväntat mig lite för mycket för att Tempted slutade så dramatiskt.

Jag läser böckerna på engelska så översättningen blev lite amatörig. :P Hoppas att ni fattar i alla fall.

Tankar för andra gången:
Jag har läst om Burned och nu mer kanske lite mer erfarenhet av de engelska språket så förstod jag mycket mer än vad jag gjorde då.
Jag verkligen gillar den här boken, fast jag tror inte att det är den mest spännande boken. Man har redan förutfattade meningar vilket gör att var snäppet sämre än de andra.


Fler böcker i serien: Marked, Betrayed, Chosen, Untamed, Hunted, Tempted, Awakened 
Ska bli 12 böcker i serien. Burned är den 7:de boken


Deer


Fotades 1/5 på Landet

Blåsippor ute i backarna stårEngelska böckerJapp, det är min fina lista på böcker jag vill ha på engelska. Pappa sticker till London så jag måste komma på några. Har ni några förslag??? Pappa kom aldrig till London. Blixten härskade där...

De som står på listan redan:
The awakening av L. J Smith
Dead until Dark av Charlaine Harris
The Summoning av Kelley Armstrong
The boy in striped pajamas av John Boyne

Vänsterhänta är vissligen konstnärliga


Orginalet


Resutatet :P Är väldigt nöjd! Vad tycker ni?

FrostFrost av Maggie Stiefvater

4,5/5

 

I åratal har Grace betraktat vargarna som stryker runt hennes hus. Speciellt vargen som står i skogsbrynet varje vinter. Samma varg räddade Graces liv. Tack vare den vargen är hon i liv.

 

Sam är den vargen som får uppleva sitt mänskliga liv några få månader på sommaren innan frosten biter i honom och han tvingas att förvandlas.

Ödet för dem båda tillsammans och snart så kan dem inte leva utan varandra. Vinter kryper snabbt fram och Sam får en kamp att hålla sig som människa för att stanna kvar med Grace…

 

Nu efter när jag har läst ut den, när jag ser omslaget tänker jag: ”Fantastisk, spännande och helt enkelt underbar”

Många skulle säga att det liknar Twilight bara för det handlar om varulvar, men den är nästan bättre. Edward ska alltid vara perfekt, medan Sam är en helt normal kille som låter mer troligt. Sam och Grace är två karaktärer som jag inte kan byta ut för att göra boken bättre.

Boken innerhåller helt klart romantik men på en ovanlig nivå och spänning. Allt boken är väldigt olik andra gör att jag älskar den! Längtar efter andra delen som ska komma ut.

 


Vitsippor

Var på landet i helgen så här kommer en chock full av vitsippor! Visst är dom underbara?!

Vilken är eran favvis?