{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Innan jag dörAlla vet att vi kommer att dö någon dag i vår framtid. Någon dag om en massa år. Men sextonåriga Tessa vet att hennes dag är nära. Hon har leukemi, en slags cancer som gör att hon har bara ett fåtal månader kvar att leva. Hon har slutat i skolan och ligger hemma i sin säng. Hon vill inte göra något, hon vill inte lära känna någon, hon vill bara dunsta bort.

Men hon gör en lista. En lista över 10 saker hon vill uppleva eller göra innan hon dör. På första plats är det att bli av med oskulden.

 

Innan jag dör är otroligt bra och innerhåller dem där sällsynta känslorna som man aldrig kommer att uppleva om man inte är i samma situation som Tessa. Boken handlar väldigt mycket om att ta farväl till livet, men lika mycket att leva sitt liv till den sista dagen.

När jag läste det första kapitlet så visste jag att jag skulle gråta på slutet. För man vet att hon kommer att dö, och det speciella ämnet gör att man vet att man kommer gråta! Innan jag dör var mycket bättre än vad jag nånsin kunnat tro. Det är verkligen en måste-läsa-bok, en klassiker precis som Boktjuven. Ämnet är så berörande och så obeskrivligt. Jag, själv älskar böcker som berör en och denna gjorde det solklart!

Det som jag inte gillar är baksidan. Jag trodde att hela boken skulle liksom gå ut på att hon skulle bli av med oskulden och göra alla andra sakerna samtidigt för det upplyser oskulden en hel del. Men så är det inte! En underbar läsvärd bok som man ska sitta och läsa slutet ensam så man kan gråta i floder!

 

Titel: Innan jag dör

Författare: Jenny Downham

Betyg: 4/5


Kommentarer
Addikoko

Det låter som en riktig snyftare!

2010-09-05 @ 21:12:53
http://addikoko.blogspot.com
jullet

Heeeej, ska du fixa min nya blogg då? :)Vi skulle ju ses på söndag, det går men ska vi ta bilder då eller liksom .. för min header spelar inge roll lixom ,..

2010-09-06 @ 18:02:50
http://jullets.blogg.se/
therese

Tack för boktipset!

2010-09-06 @ 19:34:24
http://tinythess.blogg.se/
Anonym

söt blogg=)

kolla gärna min bloppis som började i går.

2010-09-07 @ 10:02:00
http://ewica.blogg.se/
Rebecka

Tror inte jag fixar att läsa sådana här berättelser. Vill ha lyckliga slut och att någon dör är inte lyckligt även om de är accepterat och väntat. Önskar jag hade styrkan att läsa sådana här böcker för många säger att de är otroligt bra, men jag vågar inte. En liten fegis

2011-11-10 @ 09:47:40
http://www.bechy.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback