"Vi gillar barnarbete"Idag så har jag och kompisarna varit ute och sålt bullar för över 1000:- Det vi sålde för var Operation Dagverke. I min skola så har vi en hel dag för att tjäna pengar med hjälp av OD. I år går pengarna till ett projekt till barn i Nepal så de ska få en bättre utbildning och skolor. Jag jobbade idag för att få ledigt då vi ska göra det i skolan, men jag hittade ett till jobb då :P

Operation dagsverke har många slogans och två exempel är "Vi gillar barnarbete" och "Elever hjälper elever".

Så just nu har jag skavsår av skorna (inte så faligt), repliken "Hej skulle du vilja köpa ett par bullar. Pengarna går till..." i huvudet går liksom om och om igen och roliga minnen av dagen! Jobbigt men fan va roligt! :D

Japp mycket text blev det och en söt bild på mig och gänget. Det är Lollo som har tagit det vackra kortet.
P.S Om ni undrar vad det står på våra lappar så står det: "Jag kämpar för att barn i Nepal ska få bättre utbildning. Vi du hjälpa till?"

Nu är mörkrets tid - John Marsden


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Äntligen är Ellie och vännerna i säkerhet, hyllade som hjältar i Nya Zeeland. Men när man ber dem att återvända till det invaderade Australien som vägvisare åt ett elitförband, tycker de sig inte ha något val. Fyllda av rädsla flygs de in i skydd av nattens mörker.

Nja, detta var nästan ett fiasko. När man ska läsa fjärde delen i Imorgon när kriget kom så är man van vid spänning, spänning, känslor, spänning och spänning. I den här hände det nästan inget förutom i de sista sidorna av boken om man väl kommer fram dit. Boken uppnådde inget i serien, tror jag och är nästan hundra på det. Jag hade önskat mig mer för det fanns knappt någon spänning och mer eller mindre några känslor.

Det där med känslorna är förståligt. Efter allt huvudpersonerna har gått igenom så kommer inte känslor i första hand utan agerandet med vapnet i handen.

Jag hoppas på mer tills nästa bok, men förutom att jag hade skyhöga förväntningar på den här boken så var den bra, ärligt talat. Språket gled på som vanligt, bra blandning av karaktärer.


Titel: Nu är mörkrets tid
Författare: John Marsden
Betyg: 5/10
Serie: Imorgon när kriget kom
Andra i serien: Imorgon när kriget kom, När natten är som mörkast, Den tredje dagens kyla, Så grydde hämndens timme, I skymningens land, På andra sidan gryningen
Sidor: 264
Orginalspråk: Engelska (Darkness, be my friend)
Första meningen: "Jag ville inte åka tillbaka."


Vintern rasat ut bland våra fjällar

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6 | Maj 2010

Ja, idag är det Valborg. Jag har inte tänkt mig att se på någon brasa i år. Jag känner inte för det eller har inte tid! Det är så mycket ajg måste göra eller få klart bl.a mitt rum ska städas, jag ska läsa ut en bok ikväll så har jag läst 8 böcekr den här månaden och svenskan ska bli klar. Och se på Virus i Bataljonen! 20.00 på tv4 :D

Bullbak i bildbomb

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Antingen är det doften av mjöl som tränger sig in i näsborrarna eller smaken av socker som gör att jag och Lollo blir helt hypra när vi bakar. Den här gången är det kanelbullar som gäller. Tyvärr får vi eller ni inte smaka en minsta bit för vi ska sälja dem så vi kan hjälpa till med att förbättra skolor i Nepal.
Och förresten den första bilden av alla, vad tycker ni att det liknar förutom en dålig skulterad deg. Lollo är helt övertygad om att det är en pokemon, kan ni gisa vilket?? (Och jag vet, det är helt OMÖJLIGT!! :P )

Two sides of youself

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Nattens begär - Sherrilyn Kenyon

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

I vår värld lever vampyrer och daimoner som härstammar från släkter tusentals år tillbaka i tiden. De Mörka jägarna för en evig kamp mot dem för att skydda oss människor...

Amanda Devereaux har en helt galen familj. Hennes mor och äldre syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Allt Amanda strävar efter är ett lugnt, normalt liv.
Men när hon blir måltavla i en attack som är riktad mot hennes syster, vaknar hon upp och finner sig fastkedjad vid en sexig, blond främling, Kyrian av Thracia. Först tror Amanda att detta är ett av hennes systers mer raffinerade försök att fixa ihop henne med en spännande man men det står snart klart att Kyrian inte är ett idealiskt pojkvänsmaterial.
Han är en Mörk jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar de vampyrer och daimoner som lever på människoblod. Nu jagar han Desiderius, en mycket gammal och farlig daimon som funnit nöje i att binda samman Kyrian med en människa. Kyrian och Amanda måste hitta ett sätt att frigöra sig från varandra innan de ger efter för den hämningslösa attraktion som uppstått mellan dem. Eller så dödar Desiderius dem båda.

Jag hade hört en rejäl dålig kritik av den här boken när jag skulle läsa den. Den hade ju stått i bokhyllan ett tag och jag visste att jag skulle behöva läsa den. Så jag tog med mig den på en heldag till farföräldrarna och läste ut den samma dag. Inte för att den var bra, utan jag ville bara bli klar med den och inte röra den mer.
Jag kan ju säga att det många och bland annat jag inte gillade med boken är att det finns så många sex-scener. Jag vågar nog inte räkna dem heller. Och det är inget jag har läst förut. Vilken detajlering! :( Som om någon vill ens veta om det där? Och den här boken ska kvalificera sig som en ungdomsbok???

Det är så synd att den ska vara så äcklig på vissa ställen för att handligen är så grymt bra annars. Hela stroyn i helheten. Jag har lust att läsa andra boken, men kommer inte göra det om den kommer bjuda på samma sexdrama som i denna.
Titel:

Författare:

Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Nattens begär
Författare: Sherrilyn Kenyon
Betyg: 3/10
Serie: Mörkrets jägare
Andra i serien: Nattens lekar
Sidor: 348
Orginalspråk: Engelska (Night Pleasures)
Första meningen: "Kyrian av Thrakien föddes i en rik familj och använde sin charm och karisma lika skicklig som han svingade sitt svärd."

Love me, love me not

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Amina http://miiinas.blogg.se/

Ja, imorgon är det skola. Suck... Kan ialla fall nöja mig att jag har haft ett underbart lov med över 1000 bilder och två, tre böcker utlästa! Idag började jag läsa Nattens begär. Jag kommer nog också läsa ut den :) Inte för att den är super, utan för att jag kan :P

Feber - Maggie Stiefvater


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

SPOLIER FÖR ER SOM INTE HA LÄST FÖRSTA BOKEN FROST
Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas. Hon borde vara lycklig, men det är hon inte: En våldsam feber rusar genom hennes kropp, en feber som kan sluta riktigt illa ...

Samtidigt dras Isabel, som förlorat sin bror till vargarna, till flocken som häckar i skogen. Inte minst till den nyaste medlemmen i flocken, snygge Cole. Men han är inte att lita på. Han kämpar för att förbli varg för att glömma sitt förflutna. Ett förflutet som kan innebära slutet för vargarna i Mercy Falls ...


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Jag kanske hade väntat mig lite mer spänning, lite flera händelser, men boken lyckades ändå fånga mig och inte släppa taget. Redan från början anar man att något är fel med Grace och utan att de nämner ord på vad som händer så bygger man själv upp teorier som jag verligen gillade.

Det var ett år sen jag läste boken så jag tror att många som jag har liksom glömt bort karaktärer, men jag kom in lätt och började minnas genom att läsa några kapitel och sen lägga ner den för att minnas själv vilka var och vilken koppling till boken de hade. Så mitt tips är om ni läste Frost för läänge sen så försök minnas vilka alla var, ex Isabel, Rachel, Olivia och etc.

Slutet var underbart, men inte lika vackert som i Frost. För det slutet är ett av mina favoritslut i bokvärlden! :D

Alltså sammanfattning: Feber var en grym bok och jag väntar förundrad efter trean Forever

Och så vill jag tacka min syrra för boken som jag fick i födelsedagspresent! <3
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:


Titel:
Feber
Författare: Maggie Stiefvater
Betyg: 9/10
Serie: Mercy Falls vargar
Andra i serien: Frost
Sidor: 268
Orginalspråk: Engelska (Linger)
Första meningen: "Det här är berättelsen om en pojke som brukade vara varg och en flicka på väg att bli en."

P.S Prologen och kapitel 47 är så otroligt vackra och passar så bra ihop med varandra!Svar ifrån FrågestundenHur ser ditt drömhus ut?

Jag har inget speciellt drömhus som jag ser framför mig, men jag ser mig själv sitta i en villa någon gång i livet framför datorn och sitter där och skriver medan jag ser ut över trädgården från fönstret. Om det blir en verklighet får vi se.

 

Skriver du något själv, typ en novell eller så?

Jag har skrivit mycket noveller, men det var förut. Nu så vill jag skriva en lång roman, men det är svårt med allt plugg och allt man har i vardagen så jag ska sätta mig på sommarlovet med ett kollageblock och skriva i alla fall en av mina idéer.

 

Drömyrke?

Författare! En dröm som jag har haft sedan jag var 11 år då jag kom på värsta braiga iden! Den iden lever fortfarande idag som jag har förbättrat väääldigt mycket. Sen kan jag tänka mig att bli skådespelare.

 

När började du fota?

Oj, det var en bra fråga… Jag fick fotofeber när jag tjänade fram en digitalkamera ifrån jultidningsbolaget. Julen 2007 måste det ha varit då jag fick den. Ett år efter fick jag en Canon EOS 1000D som jag rekommenderar som en nybörjarkamera. I alla fall så har jag fotat i ca 4 år nu.

 

Skulle inte du kunna lägga ut bilder på dig från färg-photoshooten?

Jag tycke inte att de andra bilderna från den plåtningen var så uppskattade därför kom inga bilder på mig upp, men här kommer då några bilder tagna av Amina.

 

 

Vilken är din favoritkarusell på Gröna Lund?

Jag har ingen favorit, men gillar karuseller som man får en kick av som ex Insane.

 

Favorit roliga historia?

Öh… Jag har ingen aning är ärligt talat, men jag har en liten favoritgåta. Vad syns två gånger i timmen, en gång i minuten och inte alls i evigheten? Klura ut den ni! :D

 

Är du en badkruka?

Nej! Absolut inte! Jag älskar vatten och är nog en första som springer ner och dyker i vattnet!

 

Kan du tipsa om några bra böcker, några spännande böcker som inte är så jätte kända?

Jag älskar Kelley Armstrongs böcker Darkest powers. Inte många har läst dem tror jag, men jag rekommenderar dem stark!

Krigarhjärta av Hendrik Larsson är en bok som jag inte kan motstå! Ni som har läst Röd skymning rekommenderar jag den för er!

Shutter Island för er som inte har sett filmen! Grymt bra!

 

Kan du visa oss din bokhylla? Hur stor är den?

Jag ska visa den någon gång, men inte just nu. Jag har ingen filmkamera till hands, mobilkameran suger så jag ska fixa det och filma in lite i alla fall. Jag kan berätta att jag som två stycken bokhyllor, en i mitt rum som jag börjar plocka ur för att lägga allt tillsammans med alla andra böcker i vardagsrummet.

 

Drömresa?

Afrika solklart! Till Tanzania eller Kenya. Någonstans där. Sen är jag nyfiken på Holland på våren med alla tulpaner. Italien är något som jag också vill besöka. Man har ju hört så mycket därifrån och jag har ju nyss läst Eat Pray Love som gjorde mig ännu mer nyfiken på Italien!

 

Om du fick välja en favoritbok, vilken bok skulle du välja då?

EN??? Jag har tusen! Men om det skulle vara EN bok så tror jag att jag tar den som berörde mig som mest: Allt för min syster av Jodi Picoult.

 

Skulle inte du kunna visa fler bilder på dig efter att ni har tagit kort?

Jo, det kan jag men det är så att jag oftast håller i kameran än poserar, men jag kan väl ställa mig lite mer framför kameran.

 

Hur mycket kosta din kamera och objektiv?

Jag vet inte riktigt exakt vad allt kostar nu men jag har sökt runt lite och hittat ett antal priser.

Kameran

Canon EOS 450D : ca 7000:- (Jag köpte den på rean efter jul så den kostade ca 3500:- ) (Kitoobjektivet ingick)

Objektiven

Canon EFS 55-250mm (Telemark)  ca 2500:-

Canon EFS 60mm (Macro) ca 4500:-

 

 

Vill du fråga mig om fler saker så fråga på här under! :D

 


Vårigt värre

Det var tänkt att designen skulle kommit igår på bloggens ett-års-dag, men jag var inte riktigt nöjd så jag fixade de sista sakerna idag. Ni får jättegärna ta er tid att kolla runt för jag har lagt ut lite olika saker. Utforska på bara!

Shutter Island, Patient 67 - Dennis Lehane

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande? Ju mer Teddy Daniels försöker kartlägga de mysterier som omger Shutter Island, desto diffusare blir bilden och desto mer börjar han tvivla på sina egna sinnen...

Jag ska bara säga er alla som inte har sett filmen: LÄS BOKEN INNAN!!!!! Att ha sett filmen innan har förstört läsuppleveslen redan när man börjar läsa. Jag själv har ju sett filmen och tänkte hela tiden att det är väl bra att se allt ifrån ett annat perspektiv, men ja, vem försöker jag lura?
Annars var språket bra, väl skriven bok som är värd att gilla. Jag älskar alla koder som dyker upp som är svåra, men så smarta när man har löst vissa. Jag är stolt över att ha löst en kod utan filmens hjälp :)
En bra, spännande och chockande bok som är värd att läsa, inte se!
Titel: Shutter Island, Patient 67
Författare: Dennis Lehane
Betyg: 8/10
Serie: -
Sidor: 407
Orginalspråk: Engelska (Shutter Island)
Första meningen: "Jag har inte sett ön på flera år."
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:

Kära läsare

Som de flesta är medvetna om så fyller bloggen ett år! Oj, vad tiden har gått fort! Och under tiden så har jag sett att nya läsare har droppat in, vissa har stannat här, vissa inte. Så jag vill JÄTTEGÄRNA vilja veta vilka är det egentligen som läser min blogg!!! Så ni är sötare än socker om ni svarar på mina frågor!

P.S Om ni har frågor till mig, fråga på! Jag ska svara på dem imorgon!

Ett helt år!

Oj, oj oj!!! Idag så fyller bloggen ett helt år! Gud, vad tiden har gått fort! I början var bloggen bara tänkt för att jag själv skulle kunna ha någonstans att publicera mina bilder och egentligen inte skulle bli en personlig blogg alls. Men jag har en känlsa av att min personlighet flödar överallt :)

Vad har hänt under ett år?
- Publicerat 411 inlägg (ca 1,12 inlägg/dag)
- Ca 62 av dem inläggen är recensioner
- Jag har fått många nya kontakter
- Har 20 prenumeranter via Bloglovin' (hoppas på fler!)
- Jag har börjat läsa mer än vad jag brukade göra innan bloggen fanns
- Jag har utvecklas som designer och fotograf (tycker jag själv)

Första inlägget
| Första bokrecensionen | Mina designer |

Tussilago

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Sommar?

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Jag och Amina
Vilken underbar dag det har varit idag! :D Sol, värme, kamera och en hög vackra bilder på mig och Amina!! :D När jag såg på bilderna av mig så förstod jag
1. Amina är en shitbra fotograf (och det har hon alltid varit!)
2. "Är det där jag? Fan vad snygg jag är!"
Kom ihåg att fråga mig saker! :D Frågestund!

Skärtorsdag

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Idag ska jag ut med Amina medan jag är i stan och sen får vi se vad vi hittar på. Kanske fotar, men jag lovar att det bli glada miner och en underbar dag. Senare idag ska jag också rida :P

Gul filur, perfekt till påsk!

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Japp, nu är man hemma igen. Har haft ett par underbara dagar på landet med frisk luft och HP-spel. Det är livet det!
Det som ni ovanför er är ett fint pris som jag fick ifrån Recenzion. Hon lottade ut den här fina krabraten som ska finnas i böcker för att man själv ska kunna veta vart man ligger någonstans. Ja, ett bokmärke virkat av henne själv! :D Liknar ju Pacman

Evermore - Alyson Noël

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Allt började efter bilkraschen. Ever Bloom är den enda överlevaren från en bilkrasch där hon förlorade hela sin familj. Ever förstod aldrig varför hon överlevde och inte alla andra. Men hela hennes familj lämnade henne inte. Ever kan se sin lillasystes spöke som förföljer henne när hon flyttar in hos hennes faster. Inte nog med det så kan ever se folks auras, höra deras tankar och veta en person livshistora bara genom att råka nudda personen.
Detta är inget liv ever ville ha. Hon försöker gömma sig ifrån världen, men det är svårt är en ny kille fångar hennes intresse och varför? Jo, hon kan inte se hans aura eller höra hans tankar.

Visst låter boken som en spännande story, men näpp, man blir inte impad av den. Jag hade redan hört kommentarer av den här boken från när den kom hem ifrån London. Okej var den vanligaste kommentaren och jag kan tyvärr säga samma sak. Lite virrig, kunde varit bättre och det fanns inget spännande, farligt att akta sig ifrån. Och tyvärr måste jag jämnföra den här boken lite med två andra: Twilight och Fallen.
Det som gör den lik Twilight är att de får varandra för lätt. Det fanns liksom inget hinder, det bara pang och boom så hände det...
Sen kan jag inte säga på vilket sätt Fallen och Evermore är lika för då avslöjar jag för dem som vill läsa dessa böcker.
Detta var inte en succebok som jag rekommenderar, men det var underhållande, man kom framåt på något vis. Kan inte kalla den dålig, utan okej


Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Evermore
Författare: Alyson Noël
Betyg: 3/10
Serie: The immortals #1
Andra i serien: Blue moon, Shadowland, Dark flame
Sidor: 356
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: " "Guess who?" "

Frågestund!!

Nu alla ni chansen att veta liiiite mer om mig, liiiite mer om mit fotande och liiiite mer om mitt läsande. Fråga vad ni vill!! Favoritsaker, frågor om bloggande, kameror, photoshop, böcker, tips, om mig, livet, ja VAD SOM HELST!!! :D Fråga normala, konstiga, undliga, söta, knasiga, logiska, gårfulla och sköna frågor! Ni har ju några förslag ovanför er! :D

Jag vill gärna ha en hög frågor tills jag kommer hem så lovar jag att svara på ALLA!

TACK ALLIHOPA!

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Först vill jag tacka allihopa som har gratulerat mig igår! Jag blev oerhört rörd! Jag visste absolut inte att det fanns såååå många som läste min blogg! :D TACK ALLIHOPA!!!!!!
Och så vill jag tacka Amina, Nesrin, Julia och Nora för att gjort ett helt inlägg till mig!!! :D Åh vad glad jag blev när jag såg dem!! TACK hörrni!!!!!!
Idag ska jag till min kompis Lollos landställe. Det kommer nog inte se ut som det gör på bilderna, kanske lite mer vårigt än sommrigt. Det kommer att bli jätteroligt!
Ni kanske har kommit på att det blir några dagar utan bloggning från mig och det är sant, men jag har fixat några överraskningar för på lördag så fyller bloggen ett år så jag har en bunt saker jag har tänkt att göra! :D Vi får se om jag ens hinner med allt :P Så håll utkik dessa dagarna! :D

En speciell dag?


Zebrarosa


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Det var länge sen jag visade mina små tassar så det får väl bli nu. Hoppas att ni ser att strecken är inte i samma färger. Vissa är blå, vissa är grön. Varför? Jo, jag kunde inte bestämma mig vilken av dem jag skulle ha. Rosa och grönt är ju vårigt, men rosa och blått är en underbar kombination. Då kommer den vanliga fråga: Vad tycks?

Den tredje dagens kyla - John Marsden

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Spoliers för er som inte har läst böckerna innan!
Sex månader efter invasionen av Australien förbereder sig Ellie och hennes vänner för att utföra sin största attack någonsin. Deras mål denna gång är den för fienden så viktiga djuphamnen i Cobbler´s Bay. Uppgiften är dem egentligen övermäktig. Hamnen är ordentligt bevakad och fiendesoldater svärmar överallt. Rädda och fyllda av tvivel sätter de sin plan i verket.
När allt är över har de passerat ytterligare en gräns i sin mänsklighet och förmåga. Ellie och de andra plågas av frågor om vad som har blivit av dem och vart de kan fly. I ett land som tycks för alltid förlorat kämpar de för att överleva och hjälpen utifrån är oändligt avlägsen.

Hur kan en bok som denna var mer verklighetstrogen?! Jag älskar verkligen Imorgon när kriget kom - serien!! Den tredje dagens kyla är tredje boken i en serie i sju som är beroendeframkallande.
Jag tycker verkligen synd om böckerna för att ingen av dem har en vacker framsida, vilket är så orättvisst innehållet är gudomlig!

Spänningen i boken är på en nivå som inte ens jag har upplevt i riktiga livet och dramatiken på en skyhög nivå den med. Vad som gör boken så verklighetstrogen är att för det första: Alla är irriterade på varann, pratar inte så mycket vilket är mycket troligt för du lever i ett hemskt klimat, du har en och samma personer runt om en och oftast brukar det bli så, men inte slutar så.
Känslorna är gripnade bra beskrivna och gör att man själv sugs in i huvudpersonen Ellie.

Jag blev lite besviken på slutet. Jag klagar inte på slutet, men det blev lite, ja vad ska man säga? Mindre spännande? Det var ju spännande, men inte på en sådan hög nivå som i resten av boken.


Titel: Den tredje dagens kyla
Författare: John Marsden
Betyg: 9/10
Serie: Imorgon när kriget kom #3
Andra i serien: Imorgon när kriget komNär natten är som mörkast, Nu är mörkrets tid, Så grydde hämndens timme, I skymningens land, På andra sidan gryningen
Sidor: 255
Orginalspråk: Engelska (The third day, the frost)
Första meningen: "Ibland tänker jag att jag hellre skulle vara rädd än uttråkad."

Lyckan, kärleken och meningen med livet - Elizabeth Gilbert


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon är gift, har ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta en "time-out". För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sin livsväg bestämmer hon sig för att själv ge sig ut på en lång resa under nästan ett år. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans

LKM som jag förkortar boken till var en välskriven bok skriven verkligen som en dagbok, fast vi alla vet att i en dagbok kommer man inte ihåg alla samtal och vad exakt alla säger. Det är det som jag irriterar mig på när folk säger att boken var skriven som en dagbok, fast det fanns dialoger i! 
I alla fall så kände man att det var skriven ifårn en person synvinkel. Många tankar, ideer, funderingar och egna åsikter vilket gjorde boken levande. Det var som Elizabeth själv berättade för mig vad hon hade varit med om!

Detta är en bok man ska läsa på en semesterresa, en bok man kan slänga hit och dit och inte vara allt för fokuserad för att fatta vad som händer. En mysig bok som kanske inte imponerar en men ger en en kulturupplevelse i sig


Titel: Lyckan, kärleken och meningen med livet
Författare: Elizabeth Gilbert
Betyg: 5/10
Serie: -
Sidor:
338
Orginalspråk: Engelska (Eat pray love)
Första meningen: "När man reser i Indien - speciellt till någon helig plats eller ett ashram - får man se att många människor bär bönehalsband."


Finns det några vårböcker?

Läste just på Bara en sida till ett inlägg om bara sommarböcker. Ett otroligt bra inlägg men, sommar, det är väl inte än? Om jag inte har fel så är det vår... Så börjar jag tänka efter om det finns några vårböcker? Sommarböcker och vinterböcker har jag hört om, men inte vår eller höst... Är det något fel på dem årstiderna??

Jag börjar tänka automatisk på Frost när man säger vårböcker, fast det utspelar ju sig på hösten... Knepigt värre.

Lakritsfestival

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Ni ser vart jag var igår! Lakritsfestival! :D
Idag ska jag hälsa på Amelie, vilket kommer att bli roligt, lite nervöst och fantastisk! Hon har ju opererat sig för ett tag sen så jag ska hitta hem till henne. Men spännande är det att se hur hon mår! Ha en underbar söndag allihop som inte ska till Amelie :P

Behind the scene

Här får ni se lite behind the scene- bilder från fotosessionen förra veckan. Hoppas att det är lite till underhållning :)

Förresten så tycker jag att jag får färre och färre kommentarer... Jag börjar undra om det är pga mig och det jag bloggar om? Ni får gärna tipsa mig om det är något ni vill att jag ska lägga upp mer av :) Jag har redan förslag på en bookshelf tour som kommer runt bloggens ett-års-dag om jag hinner fixa det :P

The orange colour

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Tova

The colour red


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Hanna www.jahm.blogg.se


Det blir många bra bilder...


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Original | "Reserv"


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Original | "Reserv"

Jag tar väldigt många bilder ja, bl.a när jag ska fota böcker till recensioner. Det är aldrig så att jag fotar en bild och sen nöjer mig med det, nej! Jag tar ca 20 bilder på varje bok, och ibland blir man nöjd med fler än en så jag visar er nu två av dem fallen. Originalet är det som finns på recensionerna.
Är det här något intressant att se?


City of bones - Cassandra Clare

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Clary Fran ser saker som inte andra ser. Personer, monster och demoner.
När hennes mamma blir kidnappad vill hon har svar på allt. Vad är det som händer? Vad är en Shadowhunter? Var är hon annorlunda? Och kommer hon att hitta sin mamma och sanningen om hennes själv?

Kort förklaring, jag vet, men jag vill inte avslöja för mycket. Boken handlar om en värld vi inte känner till. En värld av alla väsen. Varulvar, vampyrer, demoner andra monster. Det är nog en av sakerna som jag fastnade för, att Cassandra har skapat en värld lik vår, men ändå inte.
Karaktärerna är bra, men inte underbara för min del, men har en viktig roll i hela historien. Många som läser boken kommer säkert älska Jace. Huvudrollen var också bra, men inget utstickande person som ex Chloe i The summoning.

Slutet var en twist, ändå om jag hade fått lite avslöjat och listade ut lite själv innan det kom. Om jag inte visst edet skulle jag aldrig kunnat gissa det slutet! Slutet var bäst enligt mig.

Faktiskt har jag inget mer att säga om City of Bones. En bra bok, men inte galet bra.
Titel:

Författare:

Betyg:

Titel: City of Bones

Författare: Cassandra Clare

Betyg: 7/10

Serie: The Mortal Instruments #1

Andra i serien: City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angels 
Sidor: 442
Orginalspråk: Engelska

Första meningen: ""You've got to be kidding me," the bouncer said, folding his arms across his massive chest."

Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:

Hanna

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 | Foto: Jag | Modell: Hanna www.jahm.blogg.se

Don't play with fire

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Hanna www.jahm.blogg.se

Vill ni hjälpa till??

Den åttonde april var det tänkt att filmen Tomorrow when the war begun visas på biograferna, men nu har SF bestämt sig att inte visa den för att de tror att de inte kommer att tjäna pengar pengar. Va fan? Vadå? Vi fans då som kanske är beredda att se den två gånger??? Jag är verkligen pissed of på grund av detta.
Vill ni bloggare hjälpa mig att skicka tusen mail till SF och säga till dem att visa filmen?? Som en som mailar så är det hopplös, men om vi är fler än mig så kanske det går!! :D Så vad sägs??

Breaking free

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 | Foto: Jag | Modell: Amina www.miiinas.blogg.se

Ja, söndagar är ingen rolig dag, i alla fall inte för mig. I morse hade jag inte precis sovmorgon för jag skulle till kyrkan. Ni som har konfimerat er fattar. Sen har jag inte gjort ett skit. Eller städade rummet lite, sett på film, kollat ut på regnet och läst. Typ det. Hoppas ni har haft en skön söndag.
Just det! Jag måste plugga också...

Oskydigt blå

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

A Colourful Day

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Tova, Amina, Hanna

Idag har varit en av dem bästa dagarna på året hittills! Jag, Amina, Tova och Hanna har varit i mitten av Stockholm och fotat underbara porträtt. Det var superkul och kommer och kräver att vi ska göra detta igen! De snygga porträtten var liksom bonusen på en shitbra dag! :P

Lite på min önskelista

Väktarens mardröm - Joseph Delaney
Feber - Maggie Stiefvater
Stolthet och fördom - Jane Austen
The name of the wind - Patrick Rothfuss
Ful - Scott westerfeld
Beautiful dead; Arizonas bok - Eden maguire
Döden i dina ögon - Rachel Ward
Blod och choklad - Annette Curtis Klause

Jag fyller nu exakt år om två veckor och har nu fixat en fin lista på vad jag önskar mig för böcker. Hoppas att jag får någon av dem! :P de ligger också i önskerankning, den jag vill helst ha högst upp.


Cupcakes

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Idag var det verkligen en seg fredag i skolan. Hade prov som jag har ingen kändla för hur det gick. Whatever...
På hemvägen kom jag emd en snilleblixt, jag kan göra cupcakes. Min kompis Lollo följde med och vi gjorde våra allra första cupecakes! :D Dem blev lite failade, men urgoda var dem. Nu vet vi vad vi kunde gjort bättre. Jag har en ide med chokladdoppade jordgubbar till sommaren! :D