På ödets vingar - Julia Sandström

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Vingslag ven i en jämn takt runt omkring honom. Då och då överröstades de av ljudet från de tusen vågor som vräkte mot klipporna för att sedan splittras. Han började känna sig trött trots att han tränat inför denna flygtur. Detta var det viktigaste uppdraget de någonsin skulle få, den uppgift som de blivit utvalda att utföra.

Shanzoc är en av Bevararna, vars uppgift är att gömma nycklarna till porten bland bergen. Bakom den väntar fasansfulla varelser som hotar allt liv.
Men Shanzocs trupp angrips och faller handlöst genom luften. Själv räddas han ur havet av Pah och hans dotter Liva samt fosterson Comíl. Ska Shanzoc lyckas fullfölja uppdraget trots sin skadade vinge och trots löftet till Pah om att skydda ungdomarna?

Jag läste den här boken när det först kom ut. Då var helt exalterad över den för en 17-årig tjej hade skrivit den. På den tiden var mitt mål att skriva en bok innan jag fyllde 20 år och detta inspirerade mig mycket. Sen när tvåan kom ut läste jag liksom inte den och glömde bort en hel del. Så nu ska jag läsa hela serien ut om dem är bra nog för det.

I helheten var boken okej - mot det positiva sidan - okejbra :) Men jag önskade lite mer spänning för nu var det inte så mycket som hände. Det är kanske meningen att i den här boken ska vara en mjukstart och i andra boken blir det bättre, vem vet? Karaktärerna var inte så speciella i mina ögon, jag fick inte en så bra kontakt med dem. Och jag trodde att barnen var typ 12-13 år men vissligen är den 16-17 år?! Jag blev lite chockad när jag läste det. Det finns ca fem kapitel i boken vilkten gjorde att det kändes trögt att läsa... Men boken var väldigt mysig att läsa - som jag - över en natt.

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: På ödets vingar
Författare: Julia Sandström
Betyg: 5/10
Serie: Nyckelväktarna
Andra i serien: Så långt vingarna bär, Under vingarnas skugga, Till sista vingslaget
Sidor: 319
Orginalspråk: Svenska
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Första meningen: "Vingslagen ven i jämn takt runt Shanzoc, då och då överröstades de av ljudet från de tusen vågor som vräktes mot klipporna och slittrades, någonstans nedanför honom."

Looking to the bright times

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 | Foto: Jag | Modell: Jag

Nu när väl vardagen är igång så går vissa saker lite segare än annars. Min läsning är på topp fortfarnade så det är inget fel med det, det är bara att hinna fota en bild till recensionerna är lite knepigar. Nu när det väl börjar bli höst och vinter så är det svårare att gå ut och hitta ett fint ställe att ställa boken på. Så det blir allt en utmaning för mig att på något sätt fota en underbar recensionsbild. Så recensioner kommer att komma lite sen pga att bilden inte är bra.

Sen är en design på G och ännu en lite överraskning. Eller överraskning, snarare en lösning på ett problem jag har haft som jag kommer att inviga. Allt kommer i sinom tid.

Jag lånar väldigt mycket böcker på bibblan nu för min bokhylla är utläst så boktips får gärna komma in. Och mina lappar har börjat sprida sig i mina låneböcker. Hur många har tänkt/håller på att skriva en hälsning i sina låneböcker. :)

P.S Tack för alla kommentarer jag har fått på senaste tiden, de har verkligen förgyllt min vardag!

En helvetes vinter - Daniel Woodrell

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Ree Dolly, 16 år, bor med sin familj i ett risigt hus i hålan Ozark, i den amerikanska söderns skogsmarker. I Ozark är alla mer eller mindre släkt med varann och försörjningen kommer huvudsakligen från tillverkning och försäljning av narkotiska preparat. Här skjuter man ett par ekorrar till middag och gifter sig om man blir på smällen.


Ree, som är fast hemma med en sinnessjuk mamma och två småbröder, drömmer om att söka sig till armén för att komma bort från sin miserabla tillvaro. Pappa Jessup är sällan hemma, och en dag knackar polisen på dörren och meddelar att han är kallad till rättegång. Infinner han sig inte faller den borgen han ställt med huset som säkerhet. För att rädda huset och familjens enda trygga punkt, måste Ree nu snabbt finna Jessup och övertala honom att inställa sig inför rätten i tid. Men ingen vill hjälpa Ree, som blir kallt avvisad av folket i trakten. Ingen vill prata med henne och framför allt inte om Jessup. 

Till slut inser Ree att hennes pappa troligen inte längre är i livet, men för att rädda huset måste hon kunna bevisa det ...


Ja, detta var verkligen en mörkt, rysande historia som får en att se de samhällen som USA inte är mest kända för. Det är en dyster historia som ändå innehåller kärlek och ömhet.
Det vackraste med boken var nog hur Woodrell beskrev allt. Han använde så annorlunda ord för att beskriva saker som kunde nästan gråta av glädje! Det är inte ofta man får läsa en bok med sådan bra skriftspråk! Ett exempel är att det är en som väller en med ord och istället för att skriva "Hon babblade" skrev han "En picknick av ord vällde fram ur Gails mun..." Verkligen den där lilla touchen på orden!

Men ändå kan jag inte riktigt gillar den. Bokens handling var inte det som jag gillar att läsa och det skulle vara en liten risk att jag själv skulle välja den. Den som valde boken den här gången var min svenskalärare. Och jag tycker inte att den var värd en film... Winter's bone, någon som har hört talas om den?
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: En helvetes vinter
Författare: Daniel Woodrell
Betyg: 4/10
Serie: -
Sidor: 231
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Natur&Kultur
Första meningen: "Ree Dolly stod på sin kalla yttertrappa i gryningstimman och kände lukten av annalkande snö och såg kött."

Quotes

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 | Hösten 2009 & 2010
Jag kollade runt på mina höstbilder för som sagt, det håller på att bli höst, det är bara att inse. Bland mina höstbilder hittade jag en massa citat och ord som jag fotade. Supersöta tycker jag. Frägan är om jag ska göra det igen? Vad sägs? :)

Som en liten hälsning

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

I de tre senaste böckerna jag har lånat på bibblan har har hittat två fina bokmärken som jag just nu använder mig av. Det är synd för dem som har glömt bort att ta ut bokmärket, men glad blir jag över att hitta ett. Jag har hittat en massa i bibbloböcker och jag undrar hur andra reagerar över det. Blir de lika glada som jag, eller skiter de i det?


Men jag har fått en lite idé. Jag har tänkt att lämna ett meddelande i mina bibbloböcker till de som tänker läsa härnäst. Jag själv skulle bli superglad över att hitta en lapp med en liten hälsning på. Så ni som lånar böcker på Stadsbibblan, se efter mina lappar, för nu börjar jag! :D

Reckless - Cornelia Funke

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Med i bilden: Emma
Jacob har aldrig fått gått in i hans far arbetsrum. Men nu när hans far är försvunnen finns det inget som hindrar honom. Det som Jacob fastnar mest för är spegeln som hänger på väggen. Den döljer en hemlighet, en ingång till en annan värld. Snart tillbringar Jacob mer tid i den andra världen än i sin egen, en sagovärld som inte bara är befolkad av sagoväsen utan onda goyler finns bland mängden. Goyler är människor som har fått sin hud förstelnad och minnet av sig bortblåst. Man blir en goyl om man blir riven av en goyls klo, precis det händer Jacobs bror Will som smyger sig efter Jacob en dag. Nu är det Jacobs ansvar att hitta ett botemedel innan Will blir en hel stenklump av jade. Och stenen växer fort, så skynda dig Jacob Reckless.

Jag har läst Bläckhjärta och var fast i den sagolika boken som Funke hade skrivit. Den här impade mig inte lika mycket. Jag var faktiskt besviken över hur mycket positivt man har hört. I början förstod jag inte så mycket, men jag sögs in i historien till slut med en knutta tvivel över hur boken skulle sluta. Jag fastnade inte för den här boken.
Det som jag ogillade de mest var när man "hörde" Jacob tänka hela tiden. Jag blev lätt irriterad på det, inte för jag vet varför, inte för jag kommer ihåg om hon gjorde det i Bläckhjärta. Tankarna upphörde lite om vad som hände, spänningen kom inte upp på höjden.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Det är fortfarnade Cornelia Funkes verk som är magiskt att läsa med sagoväsen. Och de med så många kapitel gjorde det att boken kändes snabbläst.

Titel: Reckless
Författare: Cornelia Funke
Betyg: 3/10
Serie: -
Sidor: 272
Orginalspråk: Tyska
Bokförlag: OPAL
Första meningen: "Natten andades i våningen som ett mörkt djur."

Snälla bolag finns också

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Den här boken dök ner i brevlådan igår hos mig och jag är suuperglad! :D Ni som inte, ja har sett bilden eller nåt så är det Arvet av Rachel Ward, alltså uppföljaren till Döden i dina ögon. Jag älskade slutet av Döden i dina ögon så jag ville såå gärna ha Arvet hemma, så tack så mycket B|Wahlströms

Korpens port - Anthony Horowitz

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Efter ett inbrott som höll på att sluta med mord blir Matt skickad ut på landet, ut till ingenting. Föräldrarna dog i en bilolycka när han var åtta och nu, sex år senare har han ingen. Hans nya fosterförälder heter mrs Deverill,och verkar vara en harmlös gammal tant. Matt har länge vetat att han har en del ovanliga krafter, och när han hittar ett foto från sina föräldrars begravning bland hennes saker inser han att hon valt honom, men varför? Vem eller vad är hon egentligen och vad är Korpens port? Matt börjar nysta i gåtan och snart börjar folk runt honom dö...

Detta är andra gången jag läser Korpens Port och jag känner att första gången var den mer spännande, fast den är fortfarnade bra. Jag hade också glömt bort en hel del av vad som hände, men minnet är nu färskt och grant och jag kommer att fortsätta läsa den här serien i höst.

Jag kan int ehitta något speciellt om karaktärerna, de är bra och språket med. Det finns inte något specifikt att peka ut ifrån boken som gör att den sticker ut, men det betyder inte att den var dålig, för jag gillade handlingen! Fantasy är helt enkelt min grej!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Korpens port
Författare: Anthony Horowitz
Betyg: 6/10
Serie: De fem utvalda #1
Andra i serien: Ondskans stjärnan, Dödens fält, Hoppets tempel
Sidor: 251
Orginalspråk: Engelska (Raven's gate)
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Första meningen: "Matt Freeman visste att det var ett misstag."

Varför är får så underbart söta?!

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Japp, ni som följer mig på Facebook visste att jag var på en klassresa som var väldigt mysig, men aldrig blir det som man har förväntat sig :) Så imorgon börjar skolan på allvar! Ärligt talat så vet jag inte hur jag skulle överleva utan bloggen i vardagen. Bloggen är för mig som ett litet projekt som hela tiden fixar till och gör att man inte tänker på skolan. Låter lite weird jag vet, men hjälpsam är bloggen och alla ni som läser! Tack så mycket för det och hoppas att ni överlever skolan! <3
Jag har inte hunnit läsa ut någon bok på klassresan (som om jag skulle gjort det) men jag är på god väg att avsluta Korpens port så ni som är intresserade av det, sväng in här imorrn då får vi se. Annars är det rätt så lugnt här på bloggen. Lite fårbilder kommer, visst är dem gudomligt söta?!

Mitt sommarlov

 • 27 lästa böcker
 • 2 filmen som är baserade på böcker sedda på bio (Harry Potter 7 och Jag saknar dig)
 • Blivit konfirmerad
 • Inte varit utomlands
Tänk att denna sköna tid ska ta slut idag :'( Nu är det nian som gäller...

Mörkrets tjänare - Holly Black

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

16-åriga Kaye lever ett klingflackande liv med sin mamma som sjunger i ett rockband, tills en oväntad händelse gör att de måste flytta hem till Kayes mormor. När Kaye var liten kunde hon se älvor och när hon nu kommer tillbaka till platsen där hon växte upp börjar denna andra värld tränga sig på henne igen. Men älvornas värld visar sig från en annan sida än då hon var liten. Då var några älvor hennes vänner. Nu blir hon en spelpjäs i en gammal maktkamp där ingen sida skyr några medel för att segra. Det är en grym skymningsvärld hon hamnar i och snart hotar den inte vara Kaye utan även hennes mänskliga vänner.

Jag läste den här boken för 3-4 år sen och minnet av vad som hönde var väldigt svagt, men jag kommer ihåg att jag gillade det. Jag är nog lite besviken av det jag minns. Känslan av att allt skulle bli bättre blev inte helt uppfylld. Men ändå kan jag säga att jag gillade boken. :)

Holly Black har sin finess av att skriva och det syns i de böcker jag har läst av henne. Det är svårt att förklara hur det är, det är lättast att läsa någon av hennes ungdomsböcker, men Black har förmågan att skriva som om man precis hoppade in i historien, fast ändå inte. Man har känslan att man inte riktigt hänger med men alla svaren blir alltid besvarade i slutet.

Innehållet kan jag säga är innehållet är originellt. Det är nog en liten slogan för Holly Black. Hon har väldigt bra idéer som man aldrig har läst förut om. Och det finns alltid härmapor i den här världen och med tanke på att den här boken kom 2002 så tror jag att hon var först med den här idén.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:

Titel:
Mörkrets tjänare
Författare: Holly Black
Betyg: 5/10
Serie: A Modern Fairy Tale #1
Andra i serien: (ej utkomna i svenska) Valiant, Ironside
Sidor: 270
Orginalspråk: Engelska (Tithe)
Bokförlag: Rabén&Sjögren
Första meningen: "Kaye drog ett bloss till på cigaretten och släppte den i sin mammas ölflaska."

Hej och tack för ingenting - Måns Gahrton

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

ELSA: Egentligen är jag höjdrädd. Så det här borde inte passa mig. Det handlar om att samla ihop sej. Övervinna rädslorna. Ta steget. Eller rättare sagt fyra steg.

SIGGE: Först smyger jag på henne. Jag är bra på att smyga. Fast den konstiga flickan gjorde mig rädd. Då gick det inte längre. Då var jag tvungen att avslöja mej.

Elsa är 16 år när hon står på kanten. Hon har skickat brevet till sin mamma att hon inte längre finns mer. Bara ett steg till, men Sigge, den lilla lorten stoppar henne. Stoppar henne att ta hennes sista steg.

Den här boken får en stort BU ifrån mig! Jag tycker att ingen passade ihop! Kan börja med att det heter mig inte mej och säger inte säjer. Det var nog det mest irriternade genom boken. Jag förstår att boken kanske är lämpad till en yngre generation än vad jag är, men jag hatade verkligen det. Sen var boken väldigt enformig med språket. Samma ord kom upp hela tiden och det blev ingen variation. Nu märker jag hur van jag är vid att det ska vara så i böcker och uppskattar det verkligen! Även om den är lämpad till en yngre ålder behöver det inte vara så dålig.

Jag har det verkligen svårt att få grepp om boken. Handlingen och skrivspråket gick inte ihop. Gahrton skriver om en 16 åring och självmord och anväder sig av enformiga ord som gör att man verkligen inte ger uppmärksamheten till att någon höll på att ta sitt liv. Om en bok ska handla om självmord, kom på något bättre då, detta gick allt för lätt!

Sammanfattning:
Inget speciellt. Har bara gjort att jag uppskattar andra böcker mer!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Hej och tack för ingenting
Författare: Måns Gahrton
Betyg: 2/10
Serie: -
Sidor: 134
Orginalspråk: Svenska
Bokförlag: Bergs
Första meningen: "Jag är sjukt höjdrädd och står vid kanten av ett stup."

Tack ändå för tipset Nora :)

Blood Fever - Charlie Higson

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Efter hans äventyr i de skotska högländerna, är James Bond tillbaka till Eton, där han har gått med i risktagande Danger Society. Sommarlovet är på horisonten och Jamesser fram emot skolresan till den vackra italienska ön Sardinien, och möjligheten attspendera lite tid med sin tillbakadragna kusin Victor.
Men allt är inte som det verkar. James upptäcker snart att de till synes lugna ön hamnarnågon konstig hemligheter. Snart har Victor hus har plundrats och viktiga bitar avkonstverk har stulits. Han misstänker häftiga miljonär greve Ugo Carnifex kan ligga bakom det. Men en av hans lärare har agerat märkligt också. . . .
Som ung flickas liv ligger i vågskålen, är det upp till James för att avslöja en intrikatkonspiration som kommer att ta honom öga mot öga med fiender mer hänsynslösa än han någonsin kunnat föreställa sig.

Egentligen är detta andra boken i serien om Unga James Bond men man kan lätt hänga med. Det som gjorde att jag inte gillade var nog att detta inte var min typ. Jag har aldrig sett en hel James Bond film och aldrig heller gillat scenerna jag har sett. För mycket action. Den här boken fick mig inte bita naglarna av spänning. Inte alls, utan raka motsatsen. Jag kämpade mig igenom den här boken bara för att avsluta den så jag har inte så många åsiker om den. Detta var inte min typ av bok, helt enkelt...

Varför läste jag den? Jo, pappa köpte den för länge sen till mig och jag kände mig lite tvungen att läsa den, så nu är det gjort :) (Plus den stod med bläck på min "att läsa lista" så det var omöjligt att sudda bort :P)

Titel: Blood Fever
Författare: Charlie Higson
Betyg: 2/10
Serie: Young Bond #2
Andra i serien: Silverfin, Double or die, Hurricane Gold
Sidor: 372
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Puffin Books
Första meningen: "Amy Goodenough was the luckiest girl alive."
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:

En video om tre bokbloggare

Jag, Amelie och Nea träffades i tisdags och hade hur trevligt som helst! Vi fixade också en video som ni kan se på! Om ni vill kolla på en lista på alla böcker som vi nämner i videon så finns det på infon om videon på Youtube

Ännu en liten smart sak

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Igår slank det ner ett brev med världens smartaste sak: Fjärrutlösare! (Canon RC-6) Jag är supernöjd och det kommer då bli mer egobilder :P Hoppas att ni klara av det. By the way så har jag klippt håret. Klippte av 20 cm och ändå märker man nästan inget på längden.

Det blir många bra bilder... #2

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Original | "Reserv"
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
"Reserv" | "Reserv"
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Original | "Reserv"
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Original | "Reserv"

Kärlek - Rachel Wing

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Holly är stötkär i Jonah, killen hon kysste på förra konserten hon var på. Hon bara hoppas på att hon ska bli hans. Samtidigt försöker hon hjälpa sin bästa kompis Wes att passa in för Barbien som har flyttat in i deras stad. Men kommer det bli som de vill? Midsommarnattens magi kan fixa så det bli ett kaos.

Många tycker att den här boken verkligen sög efter Rachel Wings första mästerverk Hata Romeo. Jag tycker att det är välsigt svårt att ens jämföra dessa böcker. De är så olika ifrån strukturen. Kärlek beskrivs i jag-form vilket gjorde att hela boken ficken helt annan ton och ett annat perpektiv ifrån du-formen.

Jag tyckte inte boken sög som de flesta. Jag tyckte bara att den var mysig, även om jag listade ut slutet på en gång, men det gjorde inget för min del. En enkel ungdomsbok om hur kärlek inte behöver vara som man vill helt. Men Hata Romeo var bättre.
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Kärlek
Författare: Rachel Wing
Betyg: 5/10
Serie: -
Sidor: 174
Orginalspråk: Engelska (Lovestruck)
Bokförlag: TIDEN
Första meningen: ""Nämen är det inte lilla fröken Hockers...""

På andra sidan gryningen - John Marsden

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Låt mig få din uppmärksamhet: Detta är sista boken i serien, du vill väl inte veta slutet när du väl inte har läst början?? Alltså helt enkelt spoliers finns här!

Den stora motoffensiven är nära. Ellie, Lee, Homer, Fi och Kevin har fått nya förråd från sina nyzeeländska kontakter allt vad de behöver för att skapa så stort kaos som möjligt bakom fiendens linjer. Kriget står inför sitt slutgiltiga avgörande och gryningen kan vara nära. Kommer Ellie och hennes vänner att få uppleva den?

OMG! OMG! O M G! Jag har inte ord för hur bra den här serien slutade! Jag är fortfarande i ren chock! Jag kan säga att den här boken sticker också ut ifrån mängden ur serien som sexan. Handlingen är bara för grym! I början blev jag lite deppad för det var en sådan stor ändring, men jäkligt bra och skrämmande blev det. Men jag tyckte att slutet gick lite för lätt ändå. När man har läst igenom serien och kommer till ett sådant slut känns det lite för... lätt... Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Ni som har läst boken förstår nog.

Genom hela boken hoppades jag och mina förhoppningar blev sanna! Boken fick mig att gråta och det är inte konstigt om vad man just har läst om. Jag tror att ingen kommer att förstå hur det är att vara i krig. Efter alla dem här böckerna har jag fått en klarare syn på det hela och jag hoppas att jag aldrig kommer i samma läge som de här ungdomarna!

Det känns som man läser något som är baserat på en sann historia. Även om det inte är det så ser jag allt framför mig som om det redan har hänt!
Titel:

Författare:

Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: På andra sidan gryningen
Författare: John Marsden
Betyg: 9/10
Serie: Imorgon när kriget kom #7
Sidor: 336
Orginalspråk: Engelska (The other side of dawn)
Bokförlag: BonnierCarlsen
Första meningen: "Bullret från helikopter mitt i natten fyller hela din värld."

Too easy to blow away

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

De som går igen - Marcus Sedgwick

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

När skogshuggaren Tomas och hans son Peter mitt i vintern slår sig ner i den ogästvänliga byn Chust, gräver Tomas ett brett dike runt deras hus och låter den framforsande floden fylla vallgraven med vatten. Peter förstår inte varför hans pappa gör detta, eller varför han bär med sig en avlång, illa medfaren låda vart de än reser och vars innehåll Peter aldrig får veta. 

Men Tomas är en man med ett hemligt förflutet, ett förflutet som för död och förintelse med sig. När de döda i Chust börjar resa sig ur sina gravar måste både far och son möta en själlös fiende och gå ett skrämmande öde tillmötes.

För första så är detta en vinterbok så det passade inte precis in att läsa mitt i sommaren, men ändå var den bra.
En trög början som gjorde nästan att jag tänkte inte fortsätta, men när man väl kommer in i sagan så gillade jag den grymt mycket. Jag själv blev så överraskad att det kunde finnas något så bra i den boken efter den tröga början och mitt tänkande att det var en dålig handling.
De som går igen blev till slut en ruggigt kuslig historia som är baserad på sann folksageanda ifrån Östeuropa. Marcus Sedgwick åkte runt för att få fram alla gamla segder om vampyrer. När jag läste boken kunde jag aldrig lista ut att det kunde vara varelser som kunde jämnföras som vampyrer! Jag var helt fast på att det var zombies eller något! Därför blev jag efteråt så fascinerad över hur vampyrer var då och nu. Därför får den här boken ett extra plus! Jag önskar nästan att det fanns en uppföljare på den!

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: De som går igen
Författare: Marcus Sedgwick
Betyg: 6/10
Serie: -
Sidor: 198
Orginalspråk: Engelska (My swordhand is singing)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "När han föll för femte gången, när ansiktet sjönk djupt ner i snön, när kylan brann i händerna men han inte brydde sig om det - då förstod Radu vedhuggaren att han skulle dö."

Gorlans ruiner - John Flanagan

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

"Will hade kommit till slottet som från ingenstansnär han var spädbarn. För femton år sedan hade någon lämnat honnom på trappan till myndlingarnas hus i en stor korg. Han hade varit insvept i en filt. Någon hade fäst en lapp vid filten:
Hans mor dog i barnsäng.
Hans far dog som en hjälte.
Ta hand om honom. Han heter Will"

Will är liten till växten, men snabb och kvicktänkt. Så länge han kan minnas har han velat bli riddare som hans far - en far han aldrig fått lära känna. När han nekas inträde till redmonts krigarskola grusas alla förhoppningar. Istället blir han lärling hos Halt, en spejare med övernaturlig förmåga att röra sig osedd som tros vara förknippad med svartkonst. Motvilligt lär sig Will att behärska spejarnas hemliga vapen: pilbågen, knivarna, den kamouflagefärgade manteln och ponnyn. 
När Will och halt tvingas ut på uppdrag för att förhindra att kungen mördas förstår Will att spejarna har en nyckelroll...

Jag har läst den här boken en gång förut, men nu när jag ville börja läsa serien på allvar så kände jag att jag hade glömt bort en hel del så den är inte så tjock - vips - var den utläst.
Boken är skriven till barn som är snäppet yngre än mig, vilket jag älskar att läsa! Allt blir mer fantasirikt än vad det är i ungdomsböcker. Här lever fantasin ut och den behöver inte anpassar sig till något som kallas realistiskt. Handlingen flyter på väldigt snabbt, vilket gör att man läser ut den snabbt också! Spejarens och väktarens lärling är lika varandra på vissa sätt men har sina olikheter (borde göra ett inlägg om det) och jag älskar Väktar-serien och jag är säker på att jag också kommer att älska denna!
John skrev första boken bara för att få sin tolvårige son att börja läsa. Hans son var väldigt kort, precis om huvudrollen Will och pappan ville bevisa att korta människor kan också göra en massa saker. Idag är sonen, Michael, ungefär 25 år och är över 180 cm lång, men han älskar fortfarnade böckerna!
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Gorlans ruiner
Författare: John Flanagan
Betyg: 7/10
Serie: Spejarens lärling #1
Sidor: 253
Orginalspråk: Engelska (The ruins of Gorlan)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "En gång i tiden hade Morgarath varit baron av Gorlan i kungariket Araluen."

Slowly

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Kan säga att den här lilla krabaten kommer att vara med i ännu en bild så titta noga :P

I skymningens land - John Marsden

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Om ni inte har läst förra boken "Så grydde hämndens timme" eller något av serien tipsar dig, FORTSÄTT INTE!

Efter det lyckade attentatet av Wirrawees flygfält drar sig Ellie och och hennes vänner tillbaka till Stratton. Där lever de ett mycket mer kringgärdat liv. Motorcykelpatruller kör genom gatorna, och Ellie och de andra tillbringar dagarna med att slicka sina sår efter attentatet, odla trädgårdslandet och hålla utkik. Ganska snart upptäcker de ett gäng med övergivna ungar. De förstår att barnen svävar i fara, och Ellie lyckas övertala resten att försöka rädda dem. Nu har de fått fem små på halsen, och samtidigt har de avslöjat sin närvaro i Stratton. De tvingas fly ut på landet i riktning mot Helvetet.

Jag har läst på vissa bloggar där de hade läst ut hela den här serien och sa att sexan var nog favoriten, och det är inte svårt att hålla med! Det är en av mina favoriter. Den var en aning annorlunda ifrån resten av böckerna i serien (hittills) och gjorde den lite oförväntat. Annars har man läst varje bok med vetandet att de kommer att förstöra, spränga eller göra något attentat. I denna kan jag avslöja att det inte blir som de hade tänkt sig.

Hela den här serien är så underbart bra! Spänningen är på topp hela tiden och så fort den går ner en aning så blir den tråkig. Så högt är det hela tiden. Jag måste nästan kolla upp om John Marsden själv har varit i något krig för allt som händer i böckerna är så realistiska och kan absolut inte vara påhittade situationer!

Tyvärr måste det vara så fula omslag på dem svenska böckerna som gör att många inte vågar sig på serien... :/
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:


Titel:
I skymningens land
Författare: John Marsden
Betyg: 9/10
Serie: Imorgon när kriget kom #6
Sidor: 248
Orginalspråk: Engelska (The Night is for Hunting)
Bokförlag: BonnierCarlsen
Första meningen: "Det var varmt och dammigt."

Min glassommar <3

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 | Juli & Augusti 2011

Jag har fotat en hel del strutar som jag och familjen har smaskat på och se hur mumsigt det ser ut! Och ja, det blev en bild på mig också med Sveriges största och godaste glass: Ottos glass. Man ber om en smak och får två kulor av den! :D

Stolthet och fördom - Jane Austen

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Mrs Bennet har fem döttrar och hon säger ofta att hennes livsönskan är att få alla bortgifta med bra och såklart rika män. Först på tur står äldsta dottern Jane som mamman försöker tutta ihop med den nyinflyttade Mr Bingley. Elisabeth är nästäldst i syskonskaran och har ingen tanke för att gifta sig. Hon allt för stolt och födomfull för det.

Som sagt handlar stolthet och fördom om Mrs Bennet som försöker gifta bort hennes döttrar. Så man får följa alla döttrarnas resa genom kärlekslivet och det skrivs mycket om Elisabeth.
Jag är faktiskt besviken på den här historien. Jag hade förväntat mig en helt annorlunda historia. Alla säger att detta är en underbar kärlekshistoria. Kärlekshistoria, right? Kanske det, men det var inte precis att huvudpersonen fick de mesta av kärleken.
Även om jag blev besviken så var det en helt okej bok. I början var det lite jobbigt att läsa på det här gammalengelskan-som-har-blivit-översatt-till-svenska, men kom in i det och man lärde siig snabbt att läsa mellan raderna för allt kommer inte ut så tydligt som man vill ha det, så det får man vara beredd på om du tänker ge dig på den här klassikern.
Boken var väldigt mysig att läsa. Förväntar er inte att det ska komma någon spänning i boken som jag satt lite för länge och väntade på, för det kommer inte att hända. Läs bara och njut att den här aningen speciella boken. Jag är ialla fall glad över att ha läst den ändå om allt inte gick min väg. :)
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Stolthet och fördom
Författare: Jane Austen
Betyg: 5/10
Serie: -
Sidor: 462
Orginalspråk: Engelska (Pride and prejudice)
Bokförlag: Albert Bonniers förlag
Första meningen: "Det var en allmänt vedertagen sanning att en ogift man försedd med en hygglig förmögenhet måste vara i behov an en hustru."

Destined-cover

OMG!!! Destined-omslaget har avslöjats idag! Och jag bara älskar det! Och detta är då US-omslaget. UK-omlsaget (som jag ska köpa) vet jag inte när det kommer. Men tills dess, kolla in skuggan och häpna! :D
Releasedatum: 25 Oktober

City of Ashes - Cassandra Clare

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Varning, detta är andra boken i TMI, så om du vill bli spoilad så är mitt råd, LÄS INTE MER

Clary Fray önskar bara att hennes liv skulle gå tillbaka till det normala. Men vad är normalt när man är en demonslaktande Shadowhunter är din mamma i en magisktframkallad koma, och du kan plötsligt se Downworlders som varulvar, vampyrer och faeries? Om Clary lämnade värld Shadowhunters bakom, skulle det innebära mer tid med sin bästa vän, Simon, som blir mer än en vän. Men Shadowhunting världen är inte redo att låta henne gå - särskilt hennes vackra, upprörande, nyfunna bror, Jace. OchClary enda chansen att hjälpa sin mor att spåra upp oseriösa Shadowhunter Valentine, som förmodligen är galen, verkligen ont - och även hennes far.


OMG! Jag kan ärligt talat säga att jag har börjat förstå att The mortals instruments är något speciellt! Att det verkligen inte är böcker med underbara framsidor som alla spoilar om! Andra boken fick mig att tappa hakan.

Början var en aning jobbig för mig för det var ett tag sen jag läste första boken (City of Bones) och mitt minne är inte så bra ifrån vad som hände de sista sidorna (för så klart kommer jag ihåg avslöjandet av att Jace var Clarys bror). För i början satt de mest och pratade om vad de skulle göra... Det blev långtradigt efter ett tag, men sen kom spänningen, roligheten och mörkrets fram! Denna var garanterat bättre än första boken!

Innan jag läste första boken fick jag (så klart :/) en massa spoiler om böckerna, vilket jag tror en massa har fått, som gjorde att en massa saker som hände i boken kom inte som en överraskning.

Och många som tjatar hela tiden om Jace, den underbare, roliga Jace. Jag förstod inte det efter att ha läst första boken, men nu fattar jag! :P

Alltså en sammanfattning: Vad är det som hindrar dig?! Släng dig över boken om du nyss har läst första! Du kommer garanterat inte bli besviken!

Titel:
City of Ashes
Författare: Cassandra Clare
Betyg: 9/10
Serie: The Mortal Instruments #2
Andra i serien: City of Bones, City of Glass, City of Fallen Angels
Sidor: 411
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Walker Books
Första meningen: "The formidable glass-and-steel structure ros from its position on Frost Street like a glittering needle threading the sky."

Citat ur boken:
"Oooh, that was fun."
"That does it," said Jace. "I'm going to get you a dictionary for Christmas this year."
"Why?" Isabelle said.
"So you can look up 'fun'. I'm not sure you know what it means."

Paranormalcy - Kiersten White

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Evie har alltid sett sig själv som normal, även om hennes ex-pojkvän var en fe, hennes bästa vän är en sjöjungfru och hon jobbar på IPCA där hon hjälper till att hålla ordningen på allt i den värld som vi människor inte kan se. Nämnde man att hon också kunde se igenom paranormals glamor.
Men hon märker så småning om att allt hennes verklighet har aldrig varit något som normalt.
Jag har verkligen hört en massa positivt om den här boken. Därför, när väl bibblan var stängd, smet jag in på Akademibokhandlen och köpte den. Men jag vet inte om den var bra.
Boken hade fram för allt en trög start. Jag förstod inte så mycket, inte pga språket utan att man hamlade i en handling som var svår att uppfatta. Men när man väl smältes med i handlingen så gick rätt så fort att man börja tycka om boken. Och äntligen var inte varulvar eller vampyrer (inte för jag har problem med det, men det har varit så mycket om det på sistone) i huvudrollen eller en stor bi-roll. Det är en bra plus för boken. Handlingen var en annorlunda fantasybok för min del. Visst är det spänning i en fantsybok, men det var något som gjorde att detta kändes lite mer unik än vad de flesta böcker brukar vara.
Språket eller karaktärerna var inget som stack ut precis. Inget man tänkte extra på. Men framsidan! Först när jag såg den tänkte jag "Wow" tills blicken kom till tjejens ansikte. Va fan blev fel där? Hon ser ju uttråkad ut, en aning trött också... Är det någon annan som verkligen irriterar sig på hennes min?
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Paranormalcy
Författare: Kiersten White
Betyg: 7/10
Serie: Paranormalcy-serien #1
Andra i serien: Supernaturally, Endlessly
Sidor: 335
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Harper Collins
Första meningen: ""Wait - did you - You just yawned!""

När jag inte målar hus...

 
... försöker jag rita något som jag kan bli nöjd med. På senaste tiden har jag blivit såå avundsjuk på alla som kan rita så jäkla fint så jag har börjat öva nu. Första saken jag blev nöjd med var den här hästen :P

Finare kan man inte bli...

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

...efter man har målat halva huset falurött. Och hur ser huset ut nu? Jo, så här ↓
Eller, ja ungefär. Staket är nu lagt och mer av huset är rött. Idag kan man knappt arbeta. Regnet störtar ner så det var bra att taket kom upp :P

7 Augusti

Ja, idag så har ärade Amina sin födelsedag. Amina har jag nog fler bilder på än på mig själv här på bloggen, så kanske är det ett välbekant ansikte. I alla fall Grattis sötnos!

Hata Romeo - Rachael Wing

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

När Jen får huvudrollen i skolans uppsättning av Romeo och Julia är det en dröm som går i uppfyllelse. Men lyckan blir kort, det visar sig nämligen att killen som spelar Romeo är Chris Banner - hennes absolut värsta fiende. Jen kan inte tänka sig att ens gå i närheten av honom. Men ödet vill annorlunda ...
Det finns två saker som gör att den här boken är speciell för mig. 1. Författaren var 14 år när hon började på den här historien och 2. språket!
I vanliga fall brukar man läsa att "jag" gör detta eller "han/hon" gör detta, men inte i denna bok. Har ni varit med om en bok där allt är i singular, andra form? Alltså du-form. Det känns verkligen som det blir du som upplever allt i boken vilket är nog den största anledningen som jag gillar den! Ännu mer att det är en 16-åring som kunde komma på det!
Om jag inte minns fel så skrev Wing den här berättelsen på en skrivsajt på internet och när hon var klar med den så hittade ett bolag historien och ville jättegärna publicera den som bok! Det kallas tur!
Jag gillar karaktärerna som finns i boken. Det är inte för många heller utan dem som man behöver veta. Man har oftast läst böcker där man verkligen tycker att det är för många karkatärer så man blandar ihop folk. Det är en konst att hitta balansen av hur många karaktärer så historien kan bli som bäst. Det har Wing lyckas med!
Så, detta är en underbar, lättläst bok som man kan sträckläsa under en dag (som jag nu har gjort två gånger) som man troligen inte kan tröttna på. Det enda som jag inte gillade med boken är kapitlerna från förr.
P.S Ni som tänker läsa boken eller har läst boken: Kolla in vem boken är tillägnad till och tacket i slutet. Jag älskar verkligen det, tror att jag kommer vara lite apig och skriva samma sak om jag publicerar en bok någon gång i tiden :P
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Hata Romeo
Författare: Rachael Wing
Betyg: 8/10
Serie: -
Sidor: 200
Orginalspråk: Engelska (Star-Crossed)
Bokförlag: TIDEN
Första meningen: "Om inte den här lektionen tar slut snart kommer jag att vara tvungen att roa mig med att hoppa ut genom fönstret för att se om jag kan flyga..."

En av mina nya favoriter

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Lillen (som inte är så liten längre :P)

Hope - Lesley Pearse

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Nyfödda Hope är ett bevis på hennes mors äktenskapsbrott och kan inte stanna kvar på familjens gods. Hope får sin barndom hos kärleksfulla, fast fattiga familjen Renton och hennes sanna indentitet förblir en hemlighet. Hon vet inte varför hon blev döpt till Hope, men namnet följer hennes liv med stor innebörd.

Jag kan inte skriva mer som beskrivning utan att avslöja något. Baksidan beskriver en händelse som händer 100 sidor eller fler i boken. Jag har ett stort hat för spoiler för böcker, speciellt när det redan står på baksidan.

Ialla fall så handlar boken helt enkelt om Hope och alla som står henne kärt. Från hennes födelse och framåt helt enkelt. I början var det helt okej att läsa när hon växte upp och hur det gick till, men ibland gick det för fort så jag tappade ofta fattningen om vilken ålder hon var i. Det var lite som "ena sida barn andra sida vuxen".

Jag kan bara säga att Hope ha rett händelsefullt liv med både negativa och positiva delar. Som sagt var boken okej i början men man blev automatiskt indragen i handlingen och jag verkligen älskade slutet. Det som skulle göra att jag skulle gillat den ännu mer är nog längden. 550 sidor var nog lite överdrivet mycket för det kändes ibland som allt stod stilla.

Boken utspelar sig i England någon gång på 1800-talet så handlingen i sig blir lite historisk av sig.

Sammanfattningen
av den här boken är nog: Bra för er som gillar en människas historia, från vägga till grav, för lång men bra. Jag skulle jättegärna läsa en till bok av Lesley Pearse för en av henne "stilar" är att döpa boken efter huvudpersonen, som i detta fall: Hope.
Titel:

Författare:

Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Hope
Författare: Lesley Pearse
Betyg: 7/10
Serie: -
Sidor: 562
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Damm förlag
Första meningen: ""Jämmer och tandagnissel har aldrig hjälpt nån unge till världen", utbrast Bridie otåligt och tvingade sin häskarinna att grabba tag i repet son hon knutit fast i sängens huvudgärd."


Så kan bloggandet börja!

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Åhus strand | Mouseover

Ja, minsann nu är jag hemma igen! Eller hemma och hemma, så fort jag kom hem så packade jag bara om, ut med smutstvätten och in med annat, och en kort tur till bibblan (med fem böcker hem :P) innan man var i bilen igen ut till landet. Så ja, just nu är jag på landet och håller på att återhämtar mig ifrån 4 dagars sovande på en soffa och åtta-timmars biltur... En bok kan nog hjälpa till på traven. :P Lässtatusen har ni redan fått så 4, snart 5 recensioner är på väg.

Värsta bokstatusen!

Utlästa böcker:
 • Hope av Lesley Pearse
 • Hata Romeo av Rachael Wing (omläst)
 • Paranormalcy av Kiersten White
 • City of Ashes av Cassandra Clare
Recensioner kommer
Läser just nu:
 • Stolthet och fördom av Jane Austen
Lånade böcker:
 • Gorlans Ruiner (Spejarens lärling) av John Flanagan
 • Kärlek av Rachael Wing
 • De som går igen av Marcut Sedgwick
 • På andra sidan gryningen av John Marsden¨
 • I skymningens land av John Marsden
På tur att läsas:
 • Bloodfever av Charlie Higson
 • Älskade syster av Joyce Carol Oates
Så, någon kommentar på detta? :P