Gargoylen - Andrew Davidson

Canon EOS 450D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Han vill inte leva längre. Han orkar inte finnas mer. Det är därför han kör av vägen med bilen och lyckas sätta eld på den. Läkarna som han får träffa på som undersöker hans bortbrända hud säger att han hade tur att han överlevde. Hans enda mål är att bli frisk igen så han kan försöka på nytt.
Men Marianne Engel kommer in på avdelning, en mystisk gargoyskulptur som berättar för honom att detta var andra gången han lyckades bränna sig själv nära tills döds, att de har älskat varandra på 1300-talet. Hon berättar för honom där han ligger mellan operationerna på brännvårdsavdelningen om hur de träffades i medeltida Tyskland och kärlekshistorier från Island till Japan. Kommer en gnista slå mellan dem igen eller kommer han lyssna på ormens i hans ryggrad?

Om jag inte hade fått den här boken i mina händer skulle jag nog aldrig dra ut den här boken ur bibblan eller bokhandeln, men jag är glad att jag har fått läsa den! Jag erkänner att jag var väldigt skeptisk mot den och den verkade inget vidare så jag hade inga förväntningar av boken, vilket är nog bäst att ha, börja från noll.

Boken var faktiskt bra. Det hade jag inte förväntat mig! Det gick ett svep att läsa boken, skulle nog gått snabbare ifall det inte var en sådan liten text, men det är inte handlingens fel. I början av historien så fick jag en känsla av "Skönheten & Odjuret", även om boken inte ens går i den sagan. Huvudkaraktären har förvandlats till något som liknar ett rött russin och där kommer Marianne, lite konstig, men passar oerhört in i storyn. Det är nog det enda som är likt "Skönheten & Odjuret". Sen är det bara skillnader som man kan dra upp. I mitten av boken försökte jag memorera vad huvudkaraktären hette, och resten av halva boken försökte leta reda på det. Om jag inte har missat det (garanterat inte i sista halvan) så får man aldrig veta vad huvudpersonens namn vilket jag tyckte var charmigt. Det som baksidan kallar honom är Gargoylen. Efter man har läst ut boken förstår man det namnet, men ett namn hittar jag ingenstans.

Marianne Engel är verkligen en lustigkurre som jag verkligen gillar. Man vet ibland inte vad man ska förvänta sig av henne och hon pratar om gammal litteratur, speciellt Dante. För er som inte har haft litteraturhistoria i skolan än så skrev Dante Den gudomliga komedin där han berättar om hans resa genom paradiset, skärselden och helvetet. I helvetet så blir man bestraffad så som man har levt. Om man har stulit skär "djävulen" av händerna på en (kommer inte ihåg exakt hur alla straffen var, men ni fattar principen). Och nu till poängen! Innan Gargoylen försöker ta sitt liv så är hans jobb och det han lever på är att göra porrfilmer, se snygg ut och ha sexhelt enkelt. Efter alla hans brännskador så visar det sig till slut att han förlorar sin kuk. Lite av samma princip som i Dantes helvete. Det finns poänger med allt Marianne berättar, men det gäller nog bara att fatta dem. Jag förstod den här bäst.

Språket i boken är vackert och speciellt vissa förklaringaroch beskrivningar som jag stannar till och läser om långsamt för att verkligen njuta av det! De små kärlekshistorierna som dyker upp i boken är gudomligt vackra och jag vill leta reda på dem igen och sätta en post-it lapp och läsa om de styckerna! Och allt som Marianne berättar har ju en liten poäng, och det har hennes historier oftast!

Så om ni vill ha en bok som höjer er puls, välj inte denna! Utan den här är för er som vill ha en mysbok som har ett budskap!

Titel: Gargoylen
Författare: Andrew Davison
Betyg: 7/10
Serie: -
Sidor: 453
Kapitel: 33
Ålder: Vuxna, unga vuxna
Orginalspråk: Engelska (The Gargoyle)
Bokförlag: Norstedts
Första meningen: "Aningslösa överrumplas av olyckan, ofta samma kraft som kärleken."

Snart är detta året över


Gott nytt år på er alla läsare som jag har! Jag vill tacka er oerhört mycket för detta året, för era kommentarer, för att ni ens läser min blogg! Det är ju ni som driver mig framåt, att fortsätta blogga. Så tack så mycket! Ni har verkligen gjort 2011 till ett bra år för mig!

Har gått och räknat hur många olästa böcker jag har i mina bokhyllor och antalet är ca 34 stycken och 7 lånade böcker som jag inte har läst än så jag har en hel del att läsa till nästa år så jag kommer garanterat inte sluta läsa på ett tag. Jag har inte kommit på ett självklart mål för mig inom min läsning, men jag gör med 100 böcker till och köra in lite fler klassiker i den gröten. Har redan siktat in mig på Dracula, 1984, Bilbo, en hobbit och Animal Farm.

NYTT/FÖRÄNDRINGAR INFÖR 2011 PÅ BLOGGEN
 • "Åldersgräns" på böcker i mina recensioner. Säga helt enkelt vilken ålder jag tycker boken lämpas sig till och till de som borde läsa boken.
 • Kapitelantal
 • Fortsätta med "Veckans karaktär efter nyår
 • Har tänkt mig att ha en fotoutmaning också, berätta mer om det sen
 • Skaffa Twitter
 • Har några projekt på G, men det blir såklart en överraskning
 • Ny design är också på G
Sen kommer jag säkert improvisera lite! :D Nu ska jag komma på ett dugligt nyårslöfte. Har ni några? Eller kör ni med att ert löfte är att ni inte ska ha ett?

Lite av kvällens meny

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Förrätt: Advokado fylld med ädelost och valnötter
Varmrätt: Oxfilé Wellington med Jamie Oliver-potatis och sparris
Efterrätt: På G

There'll always be a light for you

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Jag känner nu efter att har gjort klart hela min redogörelse av året 2011 i form av julkalender, att jag inte har några superidéer till inlägg längre. Musten har verkligen gått ur mig, men jag ska fortsätta blogga och så! Jag kommer att lägga upp recensioner, men det kommer nog inte bli roligare än så på ett tag bara så ni vet. Om ni har några önskemål till något inlägg så är det bara att hojta till! Jag är öppen för förslag!

Ibland är det inte jag som är bibblan

Tre lånade böcker blev det idag av min fina buddy Tova! Det är oftast att folk lånar böcker av mig, men det är skönt med omväxling också! Men egentligen behöver jag inte fler böcker att läsa, men samma tanke hela tiden: "Det skadar inte med en till..."
 • Macindaws fästning av John Flanagan (Nu slipper jag stå på kö på bibblan för den här boken!)
 • Vampire Academy av Richelle Mead (läser om ettan fast på engelska så jag kommer ihåg något nu när jag har bestämt mig att läsa ut hela serien)
 • Clockwork Angel av Cassandra Clare (som jag fick upptryck i famnen :P )

De vassa tändernas skog - Carrie Ryan

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 macro


Marys värld är liten - en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order, allt annat är oviktigt. Ändå kan Mary inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.
En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val - mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?

 

Marys värld är liten - en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order, allt annat är oviktigt. Ändå kan Mary inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.

 

En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val - mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?

 

Jag är inte imponerad av den här boken. Mitt hjärta har inte pultat ut ur min bröstkorg. Jag har inte fastnat för en karaktär. Inte heller förstod jag meningen med boken, vilket budskap som den ville förmedla. Helt enkelt är jag inte ett stort fan av den här boken.

 

Huvudpersonen, Mary, hon var rejält självisk, men det kan jag inte säga att jag avskyr! Egentligen bär alla på ett ego lika stort och det är inte i många böcker som den träder fram. Det är ju såklart mer realisktisk med en sådan karaktär, men irriterar en ibland.  Mary använde sig mycket av sitt ego, en aning för mycket.

 

Det som jag oftast inte kunde klargöra för min hjärna var i vilken tidera allt utspelade sig. Jag såg framför mig att det utspelade sig på medeltiden eller så med det sättet de betedde sig, men hur kan det vara det om de har elstängel? Japp, ska vissligen utspela sig i framtiden, men svärt att föreställa mig med beteenden som passar så mycket bättre in på dåtiden.

Språket och karaktärerna var inget som fångade in mig i historien. Inget speciellt hände som gjorde att mitt hjärta pumpade en aning snabbare. Men jag fortsatte läsa för att veta ifall det skulle hända något. På något sätt flöt historien på utan att jag kan förklara vad som var huvudsaken till det.

 

 

Titel: De vassa tändernas skog

Författare: Carrie Ryan

Betyg: 3/10

Serie: De vassa tändernas skog #1

Sidor: 334

Orginalspråk: Engelska (The Forest of Hands and Teeth)

Bokförlag: Styxx Fantasy

Första meningen: "Min mamma brukade berätta för mig om havet."

 


 


Mitt julkort till er! <3


Tjugofjärde december


En tidig julklapp


Förra veckan eller nåt så följde jag med my buddy till en fotostudio och jag är verkligen inte van vid att vara framför kameran, men det var superroligt att bli sminkad (brukar inte ha smink i vanliga fall) och bli fotad! Jag är superglad för att Amina bjöd med mig! Och det slutade med att jag köpte hälften av bilderna och den andra hälften fick jag i julklapp av min goa pappa! :D

Tjugotredje december


Bästa boken
(hittills) under december månad: Eragon av Christopher Paolini

Eragon hittar en polerad blå sten i skogen och tror sig ha säkrat matförsörjningen för sin fattiga familj över vintern. Men stenen visar sig vara ett drakägg, och en drake är inget som fattiga bönder kan hålla hemligt. Eragons liv förändras i ett slag. Med hjälp av ett gammalt svärd och vägledd av en sagoberättares råd blir Eragon en Drakriddare, den första på generationer.

En omläsning av en av mina favoritböcker, helt enkelt! Då kan det väl inte vara dåligt om det var asbra första? Trodde inte det :P Ni som inte har provat på att läsa Eragon med sina 519 sidor, gör det! Ge den en CHANS!!

Betyg: 9/10 Hela recensionen


Sämsta boken (hittills) i december månad: Den hemsökta skogen av John Flanagan

Det har gått fem år sedan Skandierna och Araluerna slöt sin pakt och Will har äntligen blivit en fullfjädrad Spejare, med ett eget litet landskap att se efter. Han lär sig dock snart att även små öriken har mer än nog av fiender och problem. Han har fullt upp!
Men snart kastas Will och hans gamle vän Alyss in i ett nytt skrämmande äventyr. De ska undersöka sanningshalten bakom rykten om häxkraft i ett landskap långt upp i norr. En natt befinner sig Will i en skog, han hör skärande röster och ser skymten av fasansfulla skepnader i dimman. Frågan är om det finns en rationell förklaring bakom fenomenen eller är skogen hemsökt?
Det har gått fem år sedan Skandierna och Araluerna slöt sin pakt och Will har äntligen blivit en fullfjädrad Spejare, med ett eget litet landskap att se efter. Han lär sig dock snart att även små öriken har mer än nog av fiender och problem. Han har fullt upp!
Men snart kastas Will och hans gamle vän Alyss in i ett nytt skrämmande äventyr. De ska undersöka sanningshalten bakom rykten om häxkraft i ett landskap långt upp i norr. En natt befinner sig Will i en skog, han hör skärande röster och ser skymten av fasansfulla skepnader i dimman. Frågan är om det finns en rationell förklaring bakom fenomenen eller är skogen hemsökt?

Jag hade totalmissat att läsa baksidan av den här boken och fick en chock av det som hade hänt de första sidorna i boken, men chocken la sig och jag blev vääldigt nyfiken vart boken skulle leda mig! Garanterat inte dåligt, utan den hade bara längst betyg.

Betyg: 6/10 Hela recensionen
Andra böcker med samma betyg: Erebos

Lästa böcker hittills: 4st
Genomsnittsbetyg: 7/10

Erebos - Ursula Poznanski

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Erebos är ett spel.
Det iakttar dig,
det talar med dig,
det belönar dig,
det prövar dig,
det hotar dig.

Erebos har bara ett mål:
Det vill döda.

Det där är en tillräckligt bra beskrivning av boken som gjorde att jag ville ha den i mina händer! Hade först något emot omslaget, men just nu spelar det inte sådan större roll. Det är ju innehållet som är huvudsaken.

Början var seg och inte lockande precis så vem som helst som inte brukar läsa böcker på band skulle nog inte fortsatt, men fortsättningen var det som var bra med boken! Det kände lite absurt att man på en gång skulle göra ett uppdrag ifrån ett spel i verkliga livet efter 2 timmars spel. Nä, det trodde jag absolut inte på!

Boken påminner mig så mycket om The Wave. Min magkänsla säger mig att Poznanski har blivit inspirerad utav den händelsen och gjort sin egna lilla tappning på den. Och det kom jag på i slutet av boken. Böcker med sekter skrämmer mig en aning för jag kan inte fatta hur folk kan göra hur sjuka saker som helst bara för "gruppens" skull. Så en aning av obehag kände jag i boken. Det som jag uppskattade väldigt mycket var spelvärlden, hur man fick följa med "avataren" in i spelet vilket gav boken en känsla av fantasy. Ett högre plus för all grekiska mytologin som var i boken! Det uppskattat jag grymt! Man märker att grekiskt mytologi poppar upp i många böcker nu för tiden. Kanske blir av en boktrend, vem vet?

Ni som ska läsa boken eller har läst boken ska jag förtydliga två saker:
- Detta kanske är en sak att kolla på (ni som har läst boken vet)
- Deviantart nämns många gånger i boken och är en sida som man kan lägga upp all sin kreativitet helt enkelt. Texter, bilder fanart, foton etc. Jag är medlem där om någon undrar och ni som aldrig kollat in där, gör det! Jag älskar at det nämns i boken en antal gånger! :D

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Erebos
Författare: Ursula Poznanski
Betyg: 6/10
Serie: -
Sidor: 423
Orginalspråk: Tyska...?
Bokförlag: OPAL
Första meningen: "Klockan var redan tio över tre och fortfarande inte ett spår av Colin."

Tack underbara OPAL för recensionexet! :D

Man kan inte låta bli att gå förbi...

... böcker i ett bibliotek! :D
 • Before I Fall av Lauren Oliver
 • Dash and Lily's book of dares av Rachel Cohn & David Levithan
 • Magi av Angie Sages
 • Eldbärare av Anders Björkelid

Tjugoandra december

November, då märkte man att mörkret var på väg

Så vem hade bäst magkänsla?


Så återstår två frågor: Hur många böcker var det och vem hade bäst magkänsla? Jag vill tacka alla som gissade och älskade verkligen att folk var kreativa med siffror och detta kommer jag garanterat göra om fast med en annan gissningstävling! Jag har räknat 5 gånger och tre av de gångerna fick jag samma tal så det få bli det talet! Jag själv gissade på 500 och min mamma var runt 300.

Det är 702 böcker i bokhyllan

Japp, då så var den hemligheten avslöjad! Nu får ni lista ut själva hur långt/nära ni var! Men vinnaren av ett exemplar av Arvtagaren, sista boken om Eragon! Vinnaren finns mellan stjärnorna, markera för se namnet.

Vinnaren är: *    Amelie    * som gissade på 700 böcker! Grattis! Ta på dig partyhatten och fira! :D

Böcker som har fått mungiporna att peka upp

Böcker kan få en att känna alla dessa lustiga känslor, sorg, glädje, orättsvisor, ilska, förvånad, chockad, deppad etc. Jag tänkte fokusera på de som har fått mig att börja skratta! Det finns en del som jag kommer ihåg att jag skrattade, men varje bok har ett litet skämt, fras eller mening som man inte kan stå emot leendet.
 • Harry Potter böckerna av J.K Rowling
 • The Mortal Istruments av Cassandra Clare
 • Rocka fett av Domenica Luciani
 • Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck
 • Marley och jag av John Grogan

Ett måste för Lord of the Rings fans


Tjugoförsta december


Bästa boken i november månad:
Udda verklighet av Nene Ormes

Udda vaknar upp från en dröm om en kvinna som flyr för sitt liv över järnvägsspåren utanför Malmö Central, och först vet hon inte vad som är verklighet och vad som är dröm. Udda har alltid varit plågad av drömmar så levande att hon knappt får sova, men det här var värre än vanligt. Hennes bäste vän Daniel föreslår att de ska söka upp platsen där kvinnan inte längre kunde undkomma sina förföljare, och de hittar den: ett brunnslock inne på spårområdet. Det fläckigt av blod.

ÅH!!! Jag blev så impad av den här boken! Den var så mycket bättre, spännande och djupare än vad hade tänkt mig! Det är svårt att beskriva hur speciell boken är så mitt råd lyder: Läs boken!
Jag ska skaffa in den till min bokhylla och läsa om den innan en tvåa kanske kommer :)

Betyg: 9.5/10 Hela recensionen


Sämsta boken i november månad:
Impossible av Nancy Werlin

Lucy Scarborough är bara 17, men hon bär bördan av en förbannelse som redan har slagitned flera kvinnor i hennes familj. Var och en av hennes drabbade förfäder misslyckats med att fylla tre till synes omöjliga uppgifter, och var och en dukade till vansinne vid födelsen av deras första barn. Inför detta tragiska öde, har Lucy förberrett sig för en förlorande kamp. Tack och lov har hon allierade i sin kamp: intensivt sympatisk fosterföräldrar och hennestrogna barndomsvän Zach.

Mitt första intryck av boken var att jag blev mest förvirrad i trasslet om det var en fantasybok eller inte. Förväntningar som jag hade var inte höga, men ändå nådde inte boken upp till dem. Sen så var vissa dela  lik Breaking Dawn vilket gjorde att jag ville slänga boken från flygplanet från New York. Usch... Nä, jag fick inte ett bra intryck av boken alls. Men är ändå glad för att jag läste den för då vet jag att det inte var något för mig.

Betyg: 3/10 Hela recensionen
Andra böcker med samma betyg: Blodsbarn

Lästa böcker: 7st
Genomsnittsbetyg: 6/10

Ibland är det inte bara omslaget som avgör

Efter att sett den här boktrailern blir jag supersugen på att läsa den här boken! Få uppleva lite skräck i mitt läsande!

Hoppas av Åsa Anderberg Strollo

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 macro

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 macro


Ett par dagar före jul får Jonna nog. Tar jackan och skolväskan och drar till Stockholm, tänker att hon ska skaffa jobb och bostad och rädda sig själv. Eller något. Men ingenting blir som hon vill, och livet som hemlös är också krångligt. Förbannat krångligt.

 

Man kan verkligen säga att jag INTE har läst något liknande! En sådan historia stöter man absolut inte på varje gång man plockar upp en bok. Jag är mest chockad att jag skulle gilla den så mycket som jag gör för jag är verkligen en äkta övernaturlig-älskare som kan uppskatta vardagsböcker och reality-böcker, men den här boken var makalös tankevärd! Huvudämnet är hemlösa ungdomar och hur de klarar sig. Jonna trodde aldrig att det var så hemskt som boken beskriver det och det trodde inte jag heller! Efter detta ska jag inte titta åt sidan när jag går förbi en hemlös som jag skulle råka göra. Men det här året var mitt löfte att ge mina småpengar till de som behöver. Jag har lyckas att lämna över mina småpengar till hemlösa och bössor, men mest till bössor. Som sagt efter den här boken kommer ingen hemlös bli glömd av mig ifall det ligger småslantar i fickan!

 

Jag fick verkligen lära känna Jonna, huvudpersonen under 300 sidor. Det som jag älskar med Jonna är att så fort hon väntar på något eller inte har något annat för sig så räknar hon random saker. Den situationen känner jag igen mig i. Om jag står och väntar på en kompis kan jag bara stå och räkna lyktstolpar eller bilar som passerar. Det är verkligen charmigt att Åsa har lyckas få med sånna smådetaljer som gör en karaktär till vem den är!

 

Hoppas var nog Åsas bästa bok som jag har läst. Jag är verkligen sugen att läsa mer av henne, sluka mig in i hennes värld av både positiva och negativa känslor. Åsa visar verkligen vart ljuset finns i varje mörker som jag uppskattar mycket att läsa om. För man vill alltid veta vem/vad som håller i ljuset som brinner framför en. :)

 

 

Titel: Hoppas

Författare: Åsa Anderberg Strollo

Betyg: 7/10

Serie: -

Sidor: 271

Orginalspråk: Svenska

Bokförlag: Gilla böcker

Första meningen: ""Hej, jag undrar om ni behöver mer personal här?""


Tack så mycket för recensionexet Gilla böcker!


Tjugonde december

Oktober

Nittonde december


Bästa boken under Oktober månad:
Blod och choklad av Annette Curtis Klause

Det finns människor och så finns det vargar. Och så finns det de andra. De som är både och. Varulvarna.
Vivian Gandillon är en av de andra. Hon är 16 år, vacker, stark och älskar att förvandlas från människa till varg.
När hennes pappa, flockens ledare, dör i en brand flyttar resten av flocken till stan. Men utan ledare är de rastlösa och flockens unga killar tar stora risker, de uppträder störigt och drar uppmärksamhet till sig. Inte blir det bättre av att Vivian blir kär i en vanlig människokille, en köttkille som man säger i flocken. Vad ska hon med honom till? Människor förstår inte och dessutom är de svaga. Men också ett hot mot flockens säkerhet.
Aidan, köttkillen, är så annorlunda. Vivian älskar honom för att han är snäll, omtänksam och avspänd. Inte alls lika aggressiv och stöddig som killarna i flocken. Och han gillar att läsa om druider, magi och varulvar. Visst kommer han att förstå henne? Och han kysser så försiktigt. Vivian skulle vilja bitas, bara lite, och visa vem hon verkligen är.
Det är svårt att passa in i både den stökiga varulvsflocken och bland vanliga människor. Hon måste välja. Vad smakar godast: blod eller choklad?
Det finns människor och så finns det vargar. Och så finns det de andra. De som är både och. Varulvarna.

Vivian Gandillon är en av de andra. Hon är 16 år, vacker, stark och älskar att förvandlas från människa till varg.
När hennes pappa, flockens ledare, dör i en brand flyttar resten av flocken till stan. Men utan ledare är de rastlösa och flockens unga killar tar stora risker, de uppträder störigt och drar uppmärksamhet till sig. Inte blir det bättre av att Vivian blir kär i en vanlig människokille, en köttkille som man säger i flocken. Vad ska hon med honom till? Människor förstår inte och dessutom är de svaga. Men också ett hot mot flockens säkerhet.
Aidan, köttkillen, är så annorlunda. Vivian älskar honom för att han är snäll, omtänksam och avspänd. Inte alls lika aggressiv och stöddig som killarna i flocken. Och han gillar att läsa om druider, magi och varulvar. Visst kommer han att förstå henne? Och han kysser så försiktigt. Vivian skulle vilja bitas, bara lite, och visa vem hon verkligen är.

Det är svårt att passa in i både den stökiga varulvsflocken och bland vanliga människor. Hon måste välja. Vad smakar godast: blod eller choklad?

ÅH! Vad jag älskar den här boken! Jag måste bara köpa den (lånade från bibblan) snart och läsa om den! Jag är verkligen en äktavarulvsälskare, men den här boken var lite annorlunda! Jag älskar verkligen att en tjej som blir kär i en kille och det är hon som är freaket! Nog med Edward, Lucas, Phoenix och andra killar som det är "fel" på, äntligen är det killen som är normal! Och jag älskar verkligen att läsa om varulvspakter, hur de håller ihop som en familj! I LOVE IT! Nu är det bara en liten fråga kvar... Varför satte jag inte full pott? Ångrar mig efteråt...

Betyg: 9/10 Hela recensionen
Andra böcker med samma betyg: Vilda gröna ögon


Sämsta boken i oktober månad:
Djur av Joyce Carol Oates

Det är 70-tal och på ett välkänt kvinno collage läser Gillian litteratur för sin lärare Andre Harrow. Harrow har en djurisk fängslande personlighet och alla flickorna är förälskade i honom. Så är också Gillian, men de andra flickorna är ovetande om att hon faktiskt har en sexuell relation med läraren och hans karismatiska hustru. Under terminen jagas en pyroman och flickorna sneglar misstänktsamt på varandra. Ju längre tiden går och pyromanen går fri, blir stämningen allt spändare. Men plötsligt inträffar något som förändrar allt.
Djur var helt enkelt en bok som inte föll mig i smaken. Såklart handlar det som ett viktigt ämne, men jag var verkligen inte på humör att läsa om det. Det som jag blev mest förvånad över var att jag inte gillade boken. Hennes andra bok som jag läste samma månad hamnade på första plats med Blod och Choklad. Joyce Carol Oates skriver verkligen i olika genre.

Betyg: 2/10 Hela recensionen

Lästa böcker: 13 st
Genomsnittsbetyg: 6,2/10

Fjärde advent


Först så säger jag fel, det är min 98:de bok jag läser, INTE 28:de bok. Gud, jag har pluggat fööör mycket matte idag!

Bloggen - du är redan inne på den! :P
Mail - photosandbooksbyfrida@hotmail.se
Youtube - photosandbooks
Bloglovin' - Photos and books by Frida
Blogresponse - Fråga på!
Facebook - Photos and books by Frida
Goodreads - Heter photosandbooks (och det kunde ni inte listat ut :P )

Artonde december

September... ja, september... Det är en månad... :P

Julstädar rummet


En vecka kvar tills jul? Exalterad? Näää, inte så :) Så varför julstädar jag? För det ser ut som någon har släppt en granat i mitt rum.... Just nu ser det helt okej ut. Har fixat en hel del nya saker. Ibland blir jag lite fyndig!
Jag fixade mer plats till mina böcker så jag har en till bokhylla! Yay!!
Sen hittade jag en kartong som jag kände mig tvungen till att fixa något av så det blev som en liten pocket-show-up. En "mapp" där jag för tillfället har lagt in boken "Den unge författarens verktygslåda". Assnyggt! :D
Sen har jag i evigheter tänkt att skaffa ett smyckesträd, men har det blivit av? Nej! Så jag tillverkade en för alla mina örhängen. Håller på att fyller på baksidan :P

Juleklappeböcker

 • Daughter of Smoke and Bones av Laini Taylor
 • Pojken i randig pyjamas av John Boyne
 • Chasing Brooklyn av Lisa Schroeder
 • Cry Wolf av Patricia Briggs
 • Pretties av Scott Westerfeld
 • Agnes Cecilia av Maria Gripe
 • Wake av Lisa McMann
 • Kampen om järntronen av George R.R. Martin
 • När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick
 • När jag lät dig gå av Gayle Forman
Observera alla svenska böcker! Hur många de är! :D Det är mest för att mina släktingar som vill köpa i butik, så finns det nog garanterat svenska titlar. Men det är de engelska titlarna jag mest vill ha... :P

Sjuttonde december


Bästa boken i september månad:
Det övergivna landet av John Flanagan

Medan kungariket Auralen förberedde sig för krig mot Morgarath så blir Will och Halts gamla lärling Gilan utskickade på uppdrag i grannlandet. Men varför är det inte en själ där? Men när dem sedan stöter på en smutsig och utmattad ung kvinna som har flytt från den fruktade furstens styrkor blir Will misstänksam och tror att hon försöker lura dem i en fälla.

Hittills är nog Det övergivna landet en av de bästa böckerna i serien. Jag brukar hata John Flanagans "fina" cliffhangers som bara är irriternade, men i den här boken var det mer spännande och spänt! Slutet gjorde mig beroende av att hitta tredje delen i serien! Så ett tips till alla som läser den här boken, greppa tag om tredje i underarmen.

Betyg: 8/10 Hela recensionen


Sämsta boken i september månad:
Midnattsmanifestet av David Whitley
Vad är Midnattsmanifestet? Svaret står att finna i Agora - staden där allt är till salu. Även barn.
I staden Agora kan allt köpas och säljas. Barn är också ägodelar, ända tills den dag de fyller tolv år. Efter det måste de klara sig själva, på stadens hårda villkor, som ingen någonsin har trotsat. Tror man ... Mark har sålts av sin far och Lily, som är föräldralös, har tack vare listig byteshandel lyckats hålla sig levande. De förs samman genom sitt arbete för den maktfullkomlige Greve Stelli, i hans urgamla observatorium. Barnen är dömda till ett liv av slaveri och fattigdom i tornet om de inte kan hitta ett sätt att bryta sig fria från astronomen och hans själviska planer för deras framtid.
Vad Mark och Lilly inte vet är att stadens despotiske härskare håller ett vakande öga över dem och smider egna planer. Kan de överleva det förräderi som väntar och avslöja den mörka sanningen som binder dem samman?

Vad är Midnattsmanifestet? Svaret står att finna i Agora - staden där allt är till salu. Även barn.

I staden Agora kan allt köpas och säljas. Barn är också ägodelar, ända tills den dag de fyller tolv år. Efter det måste de klara sig själva, på stadens hårda villkor, som ingen någonsin har trotsat. Tror man ... Mark har sålts av sin far och Lily, som är föräldralös, har tack vare listig byteshandel lyckats hålla sig levande. De förs samman genom sitt arbete för den maktfullkomlige Greve Stelli, i hans urgamla observatorium. Barnen är dömda till ett liv av slaveri och fattigdom i tornet om de inte kan hitta ett sätt att bryta sig fria från astronomen och hans själviska planer för deras framtid.

Vad Mark och Lilly inte vet är att stadens despotiske härskare håller ett vakande öga över dem och smider egna planer. Kan de överleva det förräderi som väntar och avslöja den mörka sanningen som binder dem samman?

Min önskan var stor att den här boken skulle vara bra, men... varför hoppas hela tiden? Jag fick fram en massa bilder bara att höra att man sålde barn! Jag såg en sjukt bra historia som slutade i ett fiasko av en bok. Nä, absolut inte en bok till mig! Jag halvläste boken till slut för jag verkligen inte orkade att läsa.

Betyg: 2/10 Hela recensionen

Antal böcker: 8 st
Genomsnittsbetyg: 6,6/10

Tävlingsdags: Arvtagaren


Detta var det som låg i det underbara paketet ifrån Bonnier. Två exemplar av sista delen om Eragon och Saphira. En sak till mig och er! Tack vare Bonnier så kan jag tälva ut ett exemplar! Underbart, va?
Så, en bok på 900 sidor ska tävlas ut! Den som vinner måste ha en bra magkänsla helt enkelt! Jag kommer att ställa er en fråga och den som kommer det närmaste talet vinner. Enkelt? (Nicka bara) Så till frågan:

Hur många böcker finns i min familjs bokhylla?


1. Gissa er till
hur många böcker som finns i bokhyllan. Jag har inte räknat med album, utan bara böcker.

2. Skicka er gissning
till mig genom en kommentar där en mailadress ska skickas med! Ni får jättegärna skriva ett inlägg om tävlingen, sprida vidare budskapet, med det är så klart inget tvång. :)

3. Ni får ångra
er och byta gissning, men då får ni skriva till att ni byter gissning annars kommer jag att sitta som en förvirrad gumma när tävlingen avgörs.

4. Tävlingen avgörs på onsdag den 21/12 vid kl 20. Så lycka till!

Och såklart tack till Bonnier!

Sextonde december

Man märker att det blir färre mappar med bilder nu i augusti månad.

Liiiiite försenat, men ändå

Äntligen, när man väl klagar på att det inte fungerar så funkar det! :D
Mitt uttal och så är inte det bästa för jag var rätt så förkyld när jag spelade in videon! Ha förståelse :P Och jag har ingen aning vad det är så piper/låter i bakgrunden, lite irriternade, men jag tror att ni klarar av det :)

Julklapp innan jul?


Åh, jag är så glad och lycklig så energin kan säkert sätta ett helt hushåll i ljus under ett dygn! Ett dupervackert paket ifrån Bonnier! Vad finns i då? Ja, något som kommer både att glädja mig och er. Nyfikna??

En nämnde, snarare frågade vart tredje adventvideon blev av. Så någon märkte att den saknades :P Nä, jag har haft en hel vecka krångel med att ladda upp den så jag håller på att ge upp. Den vill liksom inte! Så ifall det skulle funka så ska en bookshelf tour komma upp! :)

Femtonde december

 

Bästa boken i augusti månad: City of Ashes av Cassandra Clare

 

Clary Fray önskar bara att hennes liv skulle gå tillbaka till det normala. Men vad är normalt när man är en demonslaktande Shadowhunter är din mamma i en magiskt framkallad koma, och du kan plötsligt se Downworlders som varulvar, vampyrer och faeries? Om Clary lämnade världShadowhunters bakom, skulle det innebära mer tid med sin bästa vän, Simon, som blir mer än en vän. Men Shadowhunting världen är inte redo attl åta henne gå - särskilt hennes vackra, upprörande, nyfunna bror, Jace. Och Clary enda chansen att hjälpa sin mor att spåra upp oseriösaShadowhunter Valentine, som förmodligen är galen, verkligen ont - och även hennes far.

 

Först måste jag berömma omslaget! Så vackert! Jag älskar verkligen den blåa tonen. Men ialla fall så var boken sjukt bra! Verkligen beroendeframkallande. När jag läse ut boken kände jag mig tvungen att hitta de andra i serien, men nu när de står i bokhyllan känner jag mig inte lika desperat :)

 

Betyg: 9/10 Hela recensionen

Andra böcker med samma betyg: I skymningens land, På andra sidan gryningen

 


Sämsta boken i augusti månad:
Blodsmärkt; Hittebarn av D.M. Cornish
Den föräldralöse Rossamund har tillbringat hela sitt liv på Madam Operas Aktningsvärda Sjöskola för Hittebarn när ödet plötsligt uppenbarar sig i form av en främling med egendomligt stickande ögon. Främlingen visar sig vara kejsarens ombud, och han kommer med ett erbjudande Rossamund inte kan tacka nej till. Som kejserlig lykttändare får han ge sig ut på en äventyrlig och farofylld resa över Halvkontinenten, en mörk och ondskefull värld där människor och monster sedan urminnes tider slåss om herraväldet.

Den föräldralöse Rossamund har tillbringat hela sitt liv på Madam Operas Aktningsvärda Sjöskola för Hittebarn när ödet plötsligt uppenbarar sig i form av en främling med egendomligt stickande ögon. Främlingen visar sig vara kejsarens ombud, och han kommer med ett erbjudande Rossamund inte kan tacka nej till. Som kejserlig lykttändare får han ge sig ut på en äventyrlig och farofylld resa över Halvkontinenten, en mörk och ondskefull värld där människor och monster sedan urminnes tider slåss om herraväldet.

Den här boken passade mig inte alls. Det var verkligen ett wildcard inne i bibblan när jag lånade den. Det enda som jag gillade med boken var nog att huvudkaraktären var en kille med ett tjejnamn. Det är ju så att tjejer kan ha ett killnamn som Sam och Alex, men killar blir nästan mobbade om de skulle ha ett tjejnamn. Som det är en skam att vara tjej! Det syns verkligen i den här boken. Annars vad det svårt att fårstå handlingen, kanske skulle hjälpt med att använt registret bak i boken om alla begrepp som jag absolut inte fattade som jag hittade när jag hade redan läst igenom första halvan...

Betyg: 2/10 Hela recensionen
Andra med samma betyg: Hej och tack för ingenting, Blood Fever

Lästa böcker: 15 st
Genomsnittsbetyg: 5,7/10

Fjortonde decemberJuli, en av årets bästa månader utan skola och med en massa tid, bilder och sol!

Den hemsökta skogen - John Flanagan

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Det har gått fem år sedan Skandierna och Araluerna slöt sin pakt och Will har äntligen blivit en fullfjädrad Spejare, med ett eget litet landskap att se efter. Han lär sig dock snart att även små öriken har mer än nog av fiender och problem. Han har fullt upp!
Men snart kastas Will och hans gamle vän Alyss in i ett nytt skrämmande äventyr. De ska undersöka sanningshalten bakom rykten om häxkraft i ett landskap långt upp i norr. En natt befinner sig Will i en skog, han hör skärande röster och ser skymten av fasansfulla skepnader i dimman. Frågan är om det finns en rationell förklaring bakom fenomenen eller är skogen hemsökt?
Det har gått fem år sedan Skandierna och Araluerna slöt sin pakt och Will har äntligen blivit en fullfjädrad Spejare, med ett eget litet landskap att se efter. Han lär sig dock snart att även små öriken har mer än nog av fiender och problem. Han har fullt upp!

Men snart kastas Will och hans gamle vän Alyss in i ett nytt skrämmande äventyr. De ska undersöka sanningshalten bakom rykten om häxkraft i ett landskap långt upp i norr. En natt befinner sig Will i en skog, han hör skärande röster och ser skymten av fasansfulla skepnader i dimman. Frågan är om det finns en rationell förklaring bakom fenomenen eller är skogen hemsökt?

Jag hade inte läst baksidan när jag väl började och fick en stor chock när Will var spejare! WOW! Det ahde jag inte förväntat mig av serien! Ialla fall till saken. Spejarserien är väldigt underhållande att läsa! Jag gillar att de är lättlästa, spännade och lagom långa med äventyr! I Den hemsökta skogen var handligen annorlunda, precis ifrån förra boken. De tre första böckerna följde varandra lite som samma mönster, men det här var annorlunda. Jag gillar att man får möta andra karaktärer som var med ifrån de första böckerna i den här boken!

Ibland känns det som Will överskattar sig själv över sin position som spejare som han är bättre än alla andra. Samma sak med Alyss. Det är vissligen så att de ska vara bättre än alla andra bara för de ha ett ryktvärt jobb. Nä, det gillar jag inte.
Slutet var också irriterande! Jag gillar inte John Flanagans cliffhangers förutom tvåans slut. Varför ska han göra sådan irriterande slut. Som han inte tror att man kommer att fortsätta ifall han inte avslutar så... Suck...

Titel:
Den hemsökta skogen
Författare: John Flanagan
Betyg: 6/10
Serie: Spejarens lärling
Sidor: 324
Orginalspråk: Engelska (Th sorerer in the north)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "I norr kom vintern tidigt."

Eragon - Christopher Paolini

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Eragon hittar en polerad blå sten i skogen och tror sig ha säkrat matförsörjningen för sin fattiga familj över vintern. Men stenen visar sig vara ett drakägg, och en drake är inget som fattiga bönder kan hålla hemligt. Eragons liv förändras i ett slag. Med hjälp av ett gammalt svärd och vägledd av en sagoberättares råd blir Eragon en Drakriddare, den första på generationer.

Andra gången jag läser hela boken, fyra gånger om man räknar med de gånger jag kom till mitten. Jag upptäckte nu när jag skulle läsa om den här sköna tjocka boken att det fanns två olika bokmärken i närheten av varnadra. Så jag hade börjat läsa om Eragon två gånger innan men liksom glömt bort att jag läste eller så. Jag har faktiskt ingen aning.

I alla fall så vet jag att jag läste Eragon i slutet av trean, innan jag hade kommit in i mitt lässug. Då tyckte jag att den var grymt bra och underbar. Det tycker jag fortfarande, men kanske lite av WOW-känslan har gått bort. Jag hade ett sådant färskt minne innan jag läste boken vad som hände tack vare nog att när jag läste boken i trean så var jag inte snabbläsare som jag har blivit nu så tack vare att jag läste så långsamt så kommer jag ihåg en hel del av det. Så inte många surprises, men till er som läser för första gången ni får dem :P
Det är svårt att beskriva Eragon som en helt vanlig bok för hela boken är en av mina barndomsminnen och jag älskar den så mycket för det. Jag lägger inte märke till språketpå det sättet jag gör för en annan bok. Vad kan jag säga? Jag gillar boken oerhört starkt!

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Eragon
Författare: Christopher Paolini
Betyg: 8/10
Serie: Arvtagaren
Sidor: 519
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Första meningen: "Vinden som ylade genom natten bar med sig en vittring som skulle förändra världen."

Trettonde december


Bästa boken i juli månad: Harry Potter och Dödsrelikerna av J.K Rowling (Omläsning)

Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet - vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

Vad kan man säga? Harry Potter är och kommer förbli min favoritserie, min barndom, min början på mitt lässug. Det går inte beskriva hur otroligt bra Harry Potter är med vanliga enkla ord! Serien är som en bibel, en text som jag ser nästan som helig! Ingen kan göra en sådan bra historia med så bra karaktärer och överraskningar som Queen Rowling.

Betyg: 10/10 Hela recensionen
Andra böcker med samma betyg: Harry Potter och den flammande bägaren, Harry Potter och halvblodsprinsen


Sämsta boken i juli månad: Revolt av Suzanne Collins

Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne. Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?

Revolt är en bok som många blev besvikna av. Jag där emot blev mer nyfiken och detta blev nog en av mina längsta recensioner på bloggen. Så många åsikter dyker upp och man kan säga allt man var besviken med och inte i ett tag. Som jag också nämnde i recensionen att ingen tycker nog precis som jag för detta är en sådan bok som gör att man får en massa tyckan! :)

Betyg: 6/10

Lästa böcker: 12 st
Genomsnittsbetyg: 8,25/10 (Holy crap, det var många bra böcker! :D)

Tolfte december

Juni - början av sommarlovet!

Elfte december


Bästa boken i juni månad: Bitten av Kelley Armstrong
Elena Micheals är som vilken vanlig kvinna. Hon bor med sin pojkvän, skriver till stans tidning och tränar på gym. Och är också en varulv.
Elena har försökt passa in i den mänskliga världen och hon tycker att hon gör ett bra jobb tills hon hör en bekant röst på telefonsvararen. En röst som ropar efter hjälp. Ska hon hjälpa personen som lovade att aldrig kontakt henne igen eller enkelt skita i det?
Elena Micheals är som vilken vanlig kvinna. Hon bor med sin pojkvän, skriver till stans tidning och tränar på gym. Och är också en varulv.

Elena har försökt passa in i den mänskliga världen och hon tycker att hon gör ett bra jobb tills hon hör en bekant röst på telefonsvararen. En röst som ropar efter hjälp. Ska hon hjälpa personen som lovade att aldrig kontakt henne igen eller enkelt skita i det?
Jag som sagt älskar att läsa om varulvar och den här boken bjöd på ett par riktiga varulvar. Skillnaden mellan Dracula och Edward Cullen är sjukt stora, men varulvar består på något sätt. Hollywoodversionen är ute, men varulvar är fortfarande vargar och inte glittrande féer (*host* twilight). Äkta garanti och en spännande handling även om boken är huvudsakligen till vuxna.
Betyg: 9/10 Hela recensionen
Andra böcker med samma betyg: Harry Potter och Fången från Azkaban
Sämsta boken i juni månad: Brida av Paulo Coelho

Irländska Brida är en ung och vacker kvinna med en ovanlig gåva. Nyfiken och på jakt efter svar uppsöker hon en mästare i magi för att lära sig mer om denna gåva. Hon vill också få kunskap om hur hon finner sin själs andra halva. Men ju närmare hon kommer sanningen, destå mer börjar hon tveka. Vill hon verkligen lära sig den uråldriga månens tradition som kan avslöja vem som är hennes andra hälft? Är det någon hon ännu inte har träffat, eller finns han närmare än hon tror?

Den här boken var inte dålig, inte alls. Det var den som fick lägst betyg bara. Detta var första Paulo Coelho boken jag har läst och den var intressant. Han skriver på ett annat sätt än vad man är van vid att läsa på. Det som jag trodde jag inte skulle förstå något för det skulle vara så djupt, men jag tror att de flesta skulle klara av att läsa den, men att man gillar stilen är något annat.
Betyg: 6/10 Hela recensionen
Andra böcker med samma betyg: Harry Potter och de vises sten

Lästa böcker: 5st
Genomsnittsbetyg: 7,4/10

Tionde december


Nionde december

Bästa boken i maj: Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Det var efter Elias död då allt började. Sex tjejer med olika relationer till varandra förs av en mystisk kraft till en nerlagd folkpark under den röda månens sken. Ingen av dem vet vad som pågår, vad som kommer att hända, men utan varandra kommer de inte att överleva. För dem är de Utvalda.

Det var en kort förklaring jag av en av mina favoritböcker. Cirkeln är en perfekt bok för dem som både är vana vid att läsa fantasy och de som har precis börjat. Det som gör att folk gillar boken är nog den höga igenkännelsefaktorn. I varje karaktär så fann jag en liten bit av mig själv. Det var lite läskigt i början, men jag älskade det ändå! Så klart blir det extra bra med tanke på att den är svensk rak igenom! :D Nu är det bara resten av serien vi väntar på!
I tisdag så hade jag filmcasting till den här bokens film. Det var extremt roligt och jag är supernöjd! Nu får man vänta tills mars till både Eld och kanske ännu en audition :)

Betyg: 8/10 Hela recensionen
Andra med samma betyg: Arizonas bok, Så grydde hämndens timme

Sämsta boken i maj: Tre sekunder av Roslund & Hellström
Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.
Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Aldrig mer ska jag chansa på en bok som denna! Baksidan lät otroligt bra så jag hade otroliga förväntningar och så läer man boken och förstår en sjättedel av innehållet.... Besviken och lurad känner jag mig. Roslund och Hellström har gjort en massa andra böcker i samma genre som verkar minst lika spännande som Tre sekunders baksida, men som sagt, inte ge mig på en sådan bok. Det är så jag lär mig hur man ska läsa för att läsa om det bästa enligt mig!

Betyg: 2/10 Hela recensionen

Lästa böcker: 8 st
Genomsnittsbetyg: 5,4/10

Åttonde december

Där var en snabbrepris av Aprils bilder. Många bilder på blommor fortfarnade, men djur och människor kliver fram i mina bilder, färg och rörelse, ljus och vår. En bra fotmånad, som vanligt :)

The Wave - Morton Rhue

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Ben Ross är historielärare på Gordon High School och han visar en film från ett koncentratläger ifrån Förintelsen och eleverna reagerar olika. De flesta av klassen påstår att detta skulle aldrig kunna hända igen. De kan inte förstå sig på nazisterna. Varför sa ingen emot dem? Att de gjorde fel? Efter lektionen blir Ben upptriggad av en fråga som han fick på lektionen. Hur kunde nazisterna lyssna på Hitler och döda folk?

Mr Ross bestämmer sig att påbörja ett kllassrumexperiment som han kallar "The Wave" som innehåller ramsor, disciplin och ett motto - styrka genom disciplin, styrka genom gemenskap och styrka genom handling. Det började med ett klassrumsexperiment, men vart slutade det?

När jag fick The Wave i mina händer förstod jag inte vilken tankeresa en bok på ca 150 sidor kunde ge mig. Hela boken är baserad på en sann historia som skedde 1967 i Kalifornien. Ron Jones var läraren som provade på det han kallade "The Third Wave" med sin klass som var som en disciplinlek som blev för allvarlig! Det är nog en av de läskigaste saken som har upplevts i ett klassrum. Eleverna föll blint för disciplinen, skapade en hälsning som till och med användes utanför klassrummet. The Third Wave spreds runt hela skolan som i boken väldigt snabbt. Det riktiga projektet 1967 höll på i fyra dagar innan Ron Jones förstod att det hade gått för långt, då var det som han hade skapat en nazitgrupp själv. Detta experiment har provas på universitet och det visas sig atten rörelse som nazistpariet kan skapas på en väldigt kort tid.

Detta är inte "bara" en bok som jag trodde innan och medans jag läste den. Det var efteråt jag förstod allvaret i boken och händelsen. Detta är nästan som en dokumentär fast i bokform. Jag kan inte förklara boken som något annat. Inte kan jag kvalificera den här boken som vilken som helst som jag kände att jag ville göra. Jag kan inte babbla om språket, karaktärerna eller så för det är inte den typ av bok. Karaktärerna är också baserade ifrån de som var med i den riktiga "Wave", riktiga personer. En äkta historia...

Titel:
The Wave
Författare: Morton Rhue
Betyg: 5/10
Serie: -
Sidor: 147
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Puffin Book
Första meningen: "Laurie Saunders sat in the publications office att Gordon High School chewing on the end of a Big pen."
Sjunde december


Bästa boken i april: Den tredje dagens kyla av John Marsden (Imorgon när kriget kom #3)
Sex månader efter invasionen av Australien förbereder sig Ellie och hennes vänner för att utföra sin största attack någonsin. Deras mål denna gång är den för fienden så viktiga djuphamnen i Cobbler´s Bay. Uppgiften är dem egentligen övermäktig. Hamnen är ordentligt bevakad och fiendesoldater svärmar överallt. Rädda och fyllda av tvivel sätter de sin plan i verket.

När allt är över har de passerat ytterligare en gräns i sin mänsklighet och förmåga. Ellie och de andra plågas av frågor om vad som har blivit av dem och vart de kan fly. I ett land som tycks för alltid förlorat kämpar de för att överleva och hjälpen utifrån är oändligt avlägsen.
Sex månader efter invasionen av Australien förbereder sig Ellie och hennes vänner för att utföra sin största attack någonsin. Deras mål denna gång är den för fienden så viktiga djuphamnen i Cobbler´s Bay. Uppgiften är dem egentligen övermäktig. Hamnen är ordentligt bevakad och fiendesoldater svärmar överallt. Rädda och fyllda av tvivel sätter de sin plan i verket.

När allt är över har de passerat ytterligare en gräns i sin mänsklighet och förmåga. Ellie och de andra plågas av frågor om vad som har blivit av dem och vart de kan fly. I ett land som tycks för alltid förlorat kämpar de för att överleva och hjälpen utifrån är oändligt avlägsen.
Som sagt, den här serien är ett måste att läsa! Jag har gråtit, skrattat, bitit på naglarna för den här serien! Det bästa är att alla böcker är verklighetstrogna! Som John Marsden själv har varit ute i krig och upplevt allt! Spänningen i tredje boken ligger på en nivå som inte ens finns, så högt ligger den och trycker hela boken! Om jag kommer ihåg rätt såvar slutet av boken ett snäpp mindre spännande och när man säger så är slutet fortfarande spännande, men böckerna har en sådan nivå så det bli vanligt spännande så är det inget!

Betyg: 9/10 Hela recensionen

och Feber av Maggie Stiefvater (Mercy Falls-vargar #2)

Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas. Hon borde vara lycklig, men det är hon inte: En våldsam feber rusar genom hennes kropp, en feber som kan sluta riktigt illa ...

Samtidigt dras Isabel, som förlorat sin bror till vargarna, till flocken som häckar i skogen. Inte minst till den nyaste medlemmen i flocken, snygge Cole. Men han är inte att lita på. Han kämpar för att förbli varg för att glömma sitt förflutna. Ett förflutet som kan innebära slutet för vargarna i Mercy Falls ...

Nu, när jag kollar på vilket betyg jag satte på boken så ångrar jag mig lite. Ett snäpp mindre kanske, men då när jag satte betyg var den så bra, speciellt slutet även om man hade listat ut det, så jag måste verkligen varit inne i den. Nu efter 8 månader skulle jag nog sänkt betyget lite för så bra var inte boken, men ändå, missförstå mig inte, den var bra!
Jag hade nog förväntat mig lite me av boken, men boken höll ändå ett fint grepp om mig så jag läste boken i ett svep. Det som jag undrar mest är hur sista boken För evigt kommer att sluta.

Betyg: 9/10 Hela recensionenSämsta boken i april:
Evermore av Alyson Noël

Allt började efter bilkraschen. Ever Bloom är den enda överlevaren från en bilkrasch där hon förlorade hela sin familj. Ever förstod aldrig varför hon överlevde och inte alla andra. Men hela hennes familj lämnade henne inte. Ever kan se sin lillasystes spöke som förföljer henne när hon flyttar in hos hennes faster. Inte nog med det så kan ever se folks auras, höra deras tankar och veta en person livshistora bara genom att råka nudda personen.
Detta är inget liv ever ville ha. Hon försöker gömma sig ifrån världen, men det är svårt är en ny kille fångar hennes intresse och varför? Jo, hon kan inte se hans aura eller höra hans tankar.

Jag förstår inte varför jag läste den här boken... Ärligt talat, hela baksidetexten skriker ju wanna-be-Twilight vilket jag verkligen avskyr. Jag kommer bara ihåg att det var det jag tyckte med hela boken. Det som jag gjorde var att jämnföra alla likheter mellan Evermore och Twilight och jag har för mig att det var många. Jag tror att jag också jämförde den med Fallen också, men kom inte ihäg varför. Men jag gav boken pluspoäng tack vare att boken flöt på. Den fastnade inte precis någonstans så det gick ju snabbt att läsa ut den.

Betyg: 3/10 Hela recensionen

och Nattens begär av Sherrielyn Kenyon

I vår värld lever vampyrer och daimoner som härstammar från släkter tusentals år tillbaka i tiden. De Mörka jägarna för en evig kamp mot dem för att skydda oss människor...
Amanda Devereaux har en helt galen familj. Hennes mor och äldre syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Allt Amanda strävar efter är ett lugnt, normalt liv.
Men när hon blir måltavla i en attack som är riktad mot hennes syster, vaknar hon upp och finner sig fastkedjad vid en sexig, blond främling, Kyrian av Thracia. Först tror Amanda att detta är ett av hennes systers mer raffinerade försök att fixa ihop henne med en spännande man men det står snart klart att Kyrian inte är ett idealiskt pojkvänsmaterial.

Han är en Mörk jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar de vampyrer och daimoner som lever på människoblod. Nu jagar han Desiderius, en mycket gammal och farlig daimon som funnit nöje i att binda samman Kyrian med en människa. Kyrian och Amanda måste hitta ett sätt att frigöra sig från varandra innan de ger efter för den hämningslösa attraktion som uppstått mellan dem. Eller så dödar Desiderius dem båda.

Ja, det var en låång beskrivning på en rätt så ursel bok. Jag gillade faktiskt hur historien var uppbyggd, men det som gjorde att jag avskydde boken var alla sexscener och hur fint allt var detajerat... Nä, absolut inget jag njöt av att läsa om. Om allt det där hade försvunnit så kanske skulle jag gillat boken. Som sagt historien i sig var ju helt okej och det kunde ju bli något, men nopp...

Betyg: 3/10 Hela recensionen

Lästa böcker: 8 st
Genomsnittsbetyg: 6,1/10
Alla böcker ifrån april månad


Sjätte december


Mars var en månad då jag fotade en massa blommor och stickade saker jag hade gjort. Jag fann med att sticka en halsduk och två mössor! Jag var lite galen med min stickning då! Jag undrar bara vart de flytet har försvunnit...

Femte december


Bästa boken i mars:
När natten är som mörkast av John Marsden (Imorgon när kriget kom #2)

Sju ungdomar bestämmer sig att campa ute i vildmarken. De har en underbar tid och lovar sig själva att göra om det.
När de kommer hem till civilisationen, till deras hem är det ovanligt tomt, djur ligger döda, elen har gått och telefonen har slutat att fungera. Grannhusen har desamma problem. Det finns inget spår av sina familjer, av sina vänner eller grannar.
De sju ungdomarna har nu blivit fem som försöker överleva i den verklighet det har framför sig. Kärleken mellan Ellie och Lee blir allt glödande, men Ellie skräms av den kallblodiga sidan av honom. Kan man älska någon som har dödat?
Kriget mellan ungdomarna och motståndarna blir allt blodigar, men är verkligen Ellie och de andra ensamma? Tydligen inte...
Sju ungdomar bestämmer sig att campa ute i vildmarken. De har en underbar tid och lovar sig själva att göra om det.
När de kommer hem till civilisationen, till deras hem är det ovanligt tomt, djur ligger döda, elen har gått och telefonen har slutat att fungera. Grannhusen har desamma problem. Det finns inget spår av sina familjer, av sina vänner eller grannar.

De sju ungdomarna har nu blivit fem som försöker överleva i den verklighet det har framför sig. Kärleken mellan Ellie och Lee blir allt glödande, men Ellie skräms av den kallblodiga sidan av honom. Kan man älska någon som har dödat?
Kriget mellan ungdomarna och motståndarna blir allt blodigar, men är verkligen Ellie och de andra ensamma? Tydligen inte...

Hela den här serien är GRYM! Jag vet, framsidorna suger verkligen, men innehållt är så mycket mer! Jag är verkligen att jag inte har serien i bokhyllan! Det som var speciellt med tvåan var att det hände så mycket mer än i ettan. I tvåan hade jag också koll på alla, vem som var vem. I ettan var det en aning svårare för alla presenterade samtidigt, men man lärde känna alla så snabbt. Känslor utvecklas i tvåan, att författaren att känlsor har rätt att finnas kvar när hela sin omgivning krigar.

Betyg: 8/10 Hela recensionen


Sämsta boken i mars:
Gone av Michael Grant

Tänk dig att alla vuxna och tonåringar som var över 15 år försvann. Liksom poffade bort. Det som är kvar är barn, barn som inte har klarat sig utan vuxna. Telefonerna, internetet och tv-apparater slutar att fungera. Inget sätt att ropa på hjälp.

Barn börjar hitta på egna regler, lever livet tycker dem, medan andra försöker få kontroll på situationen. Ingen vet någonting, vad som händer, varför eller hur. Det enda de vet är: De vuxna är borta, vissa av de som är kvar har undliga krafter och att maten håller att ta slut.
Det är en skrämmande ny värld som håller på att byggas upp. Sidor blir valda, rikebarn mot stadsbarn, mobbare mot offer, kraftfulla mot svaga. Men en sak alla vet: På din 15.de födelsedag så försvinner du.

Jag hade hört så mycket om den här boken. Så mycket bra kritik, berömmande kommentarer och innehållet verkade så grymt bra! Men... varför upplevde jag inte det som alla andra? Det var verkligen inte som jag ville att det skulle vara. Alltså hade jag redan en hel höga förväntningar som aldrig blev uppfyllda. Om jag kommer ihåg rätt gillade jag inte heller språket. Att allt var uppbyggd konstigt, syftningsfel och sånt. Nä, verkligen inte en bok för mig även om jag önskar att gillade den så jag kunde läsa vidare, men nu är det ingen idé.

Betyg: 3/10

Lästa böcker: 5 st
Genomsnittsbetyg: 5,4/10
Andra favoriter: Röd skymning
Alla böcker ifrån mars månad

Andra advent


Slaget om Skandia - John Flanagan

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Spoilervarning som inte har läst tredje boken i serien, men om ni vill veta vad jag tyckte är det bara att scrolla lite

Will och Evanlyn har gömt sig i en stuga högt uppe i de skandiska bergen, och när den hårda vintern äntligen lider mot sitt slut börjar det bli dags att påbörja hemresan. Men en dag när Evanlyn har varit i skogarna runt stugan kommer hon inte tillbaka. Den orolige Will behöver inte leta länge förrän han hittar spår i snön och förstår att flickan förts bort av en ryttare. Han bestämmer sig för att följa spåren, och inser snart att han har att göra med livsfarliga motståndare: temujaierna, de vildsinta krigarna från öst. De är inte bara vida överlägsna en ensam spejarlärling de utgör ett hot mot hela Skandia.
Samtidigt fortsätter Halt och Horace sin desperata jakt på Evanlyn och Will. När snön i de höga passen börjar smälta kan de till sist rida in i Skandia men ska de hitta sina försvunna vänner i tid?
Will och Evanlyn har gömt sig i en stuga högt uppe i de skandiska bergen, och när den hårda vintern äntligen lider mot sitt slut börjar det bli dags att påbörja hemresan. Men en dag när Evanlyn har varit i skogarna runt stugan kommer hon inte tillbaka. Den orolige Will behöver inte leta länge förrän han hittar spår i snön och förstår att flickan förts bort av en ryttare. Han bestämmer sig för att följa spåren, och inser snart att han har att göra med livsfarliga motståndare: temujaierna, de vildsinta krigarna från öst. De är inte bara vida överlägsna en ensam spejarlärling de utgör ett hot mot hela Skandia.

Samtidigt fortsätter Halt och Horace sin desperata jakt på Evanlyn och Will. När snön i de höga passen börjar smälta kan de till sist rida in i Skandia men ska de hitta sina försvunna vänner i tid?

Jag var lättad att den här boken var bra, bättre än förra för jag gillar den här idén så mycket och vill verkligen inte ha två dåliga böcker i serien! Det skulle jag inte klarat av, jag skulle då tvekat att ens fortsätta läsa Spejarens lärling. Men nu pustar jag ut. Den här boken levde upp till mina förväntningar ialla fall.

Varje bok i Spejarens lärling är uppbyggda på samma sätt. Hela boken byggs spänning upp och besvaras i slutet. Det hände i den här boken, med en brakare! Det är som en tråd som någon drar och drar i tills till slut den går av och det blir den här "lilla"smällen. Så vill jag att en bok ska sluta om författaren väl bygger upp en sådan spänd tråd men det kan ju alltid sluta med att tråden blir slappare och slappare. Men den i den här boken blev det en underbar smäll som jag sa förut.
Slutet tyckte jag var bra och vackert. Ett betydelsefullt slut för boken. Nu är det bara att lista ut vad som kommer hända i nästa bok :)

Titel:
Slaget om Skandia
Författare: John Flanagan
Betyg: 6/10
Serie: Spejarens lärling #4
Sidor: 303
Orginalspråk: Engelska (The battle of Skandia, Oakleaf Bearer)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "Ett rytmiskt knackande fick Will att vakna ur sin djupa sömn."

Fjärde december

Februari var en typiskt fotomånad där det inte blev många bra bilder som man verkligen var nöjd med. Men som sagt, under vitermånaderna brukar i alla fall jag inte ha mycket fotat :)

Tredje december

Bästa boken i februari: P.S Jag älskar dig av Cecelia Ahern

Holly och Gerry har ett perfekt liv tillsammans. De är lyckligt gifta och bor i Dublin, nära släkt och vänner. Vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen. Tror de.
Så händer det ofattbara. Ett par månader före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar. För evigt. Han kan aldrig komma tillbaka. Men ändå gör han det...

Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp: "Listan".
I tio brev ett för var och en av årets återstående månader, leder han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. En hjärtevarm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen.


Detta är nog en av de bästa böckerna som jag har läst! Jag skrattade och grät genom hela boken. Jag förstod nog inte innan att en vuxenbok kunde få mig att känna så många känslor på en och samma gång! Det som jag hela tiden kopplar med boken är hur ung författaren var när hon skrev boken och hur mycket klokhet en 21-åring går och bär på! Jag kommer att läsa om den här boken minst 10 gånger och fortfarande tycka att den är lika bra!

Betyg: 10/10 Hela recensionen


Sämsta boken i februari: Glass Houses av Rachel Caine

När smarta sextonåringen Claire Danvers kommer till Morganville för att studera tror hon att hennes största problem är de elaka tjejerna i studenthemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre saker att frukta i Morganville. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellan¿mål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter "försvinner".

Claire lyckas hitta vänner och skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje dag för att åter dyka upp vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter är nog för att hålla dem vid liv tills solen går upp.

 

Jag kommer knappt ihåg något ifrån boken förutom att jag inte gillade den och den handlade om vampyrer. Men det känns som jag missade något med boken för det finns en massa böcker i serien och folk verkar gilla den. Innehållet var löjligt för mig och hade inte precis någon dramatik förutom lite mobbing då och då, det är det som jag kommer ihåg.

 

Betyg: 2/10 Hela recensionen


Februari
Antal lästa: 5st
Genomsnittsbetyg: 6,6/10
Alla lästa böcker under februari

Blodsbarn - Tim Bowler

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 macro

Will har varit med om en olycka och svävar mellan liv och död. Mot alla odds överlever han – men har nästan helt tappat minnet. På nätterna förföljs han av syner. Han ser en vacker flicka i sin egen ålder. Runt henne ser han plågade skuggansikten. På dagarna trakasseras han av misstänksamma människor i det lilla samhället där familjen bor, och av okända personer som helt klart är ute efter att döda honom. Varför har han så många fiender? Vem är flickan i synerna? Och vem är den lille pojken på stranden som tycks ha något viktigt att berätta?

Det var länge egentligen inte så länge sen jag läste med en kille som huvudperson, men det var länge sen killen var huvudperson i en helt vanlig roman. Annars har jag läst Spejarens lärling och håller på med Eragon, men de tänker rätt så lika de karaktärerna. Will är en speciell person som är rolig att läsa om och dyka in i. En olycka har gjort att Will har tappat minnet om vem han är och gör att läsaren får lära känna honom samtidigt som hans själv gör det. Jag lägger på ett plus för en  annorlunda handling också. Det är verkligen inte något som man stöter på i varje bok, men tyvärr gillade jag inte hela handlingen.

En bok kan bedömas på olika sätt innan man väl har satt sig med boken i sina kära händer och väl börjar envisar sig om att läsa boken. Omslaget så helt okej ut, men det som jag fastnade för var baksidetexten. Jag blev superinspirerad själv att skriva något liknade. Jag blev besviken över det som boken erbjöd. Det var spännande i början, men bågen blev allt lägre och lägre mot bokens slut. Jag kände att jag fick egna idéer som byggdes på början på boken, så jag dagdrömde mig bort ibland. Men jag skulle nog inte kunna skriva en hel bok så jag är beundrad över alla som lyckas skriva en hel bok, för början, genom hela mitten och till slut slutet.
Efter början blev jag ointresserad över vad som händer i boken vilket gjorde att jag tappade lite taget om handlingen. Jag upplevde det som flera nya karaktärer kom plump i en hög så jag hann inte memorera alla så där tappade jag taget om karaktärerna. Men som jag började med, jag gillade att en huvudperson till slut var en kille.
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Blodsbarn
Författare: Tim Bowler
Betyg: 3/10
Serie: -
Sidor: 351
Orginalspråk: Engelska (Bloodchild)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "De första intrycken var grått ljus, ingen smärta och vissheten att han var död."

Andra december


De bästa bilderna ifrån Januari. Jag är otroligt nöjd med de bilderna för det brukar inte bli många bra under vintermånaderna, så en lyckad fotomånad!

Marshmallow

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Första december


Bästa boken i januari: Om jag stannar av Gayle Forman

Mia minns inget från olyckan, hon hade bara blundat en sekund och sen kom smärtan. Det sista hon minns är hur hon lyssnar på Beethovens toner i bilen där hennes familj sitter. 

Så snabbt, så plötsligt så är allt över och hon ser en hand sträcka sig ifrån bilen, hennes hand. Hon ligger genom bilens krossande ruta svårt skadad och medvetlös. Hon hör sirener, abulanser kommer rusande och Beethovens toner hörs fortfarande.

Under de 24 timmarna hon är medvetlös får vi följa med Mia i hennes minnen och tankar, lära känna henne och alla runt omkring henne. Men det återstår ett val - leva vidare trots att hon har förlorat sin familj eller helt enkelt... släppa taget?

Det var min beskrivning av boken för nästan ett helt år sen. Även om det var ett år sen när jag läste boken så kommer jag ihåg allt. Det som jag älskade med boken var över huvudtaget allt! Hur historien var upplagd, karaktärerna, språket, händelserna etc. Jag lovar er att alla som har läst boken blir berörda på ett eller annat sätt!

Betyg: 10/10 Hela recensionen


Sämsta boken i januari: Fallen av Lauren Kate


Det är något smärtsamt bekant om Daniel Grigori.

Mystisk och reserverad, fångar han Luce Prices uppmärksamhet från det ögonblick hon ser honom på sin första dag på Sword & Cross internatskola i Savannah, Georgia. Han är en ljuspunkt på en plats där mobiltelefoner är förbjudna, de andra eleverna är alla screw-up och säkerhetskameror titta på varje steg.

Även om Daniel vill ingenting att göra med Luce och går ut ur hans sätt att göra det mycket klart, hon kan inte släppa det. Dras till honom som en mal till en flamma, måste hon ta reda på vad Daniel är så desperat att hemlighålla. . . även om det dödar henne.


När jag läste den här boken så ville jag verkligen att den skulle vara bra för omslaget var så underbart vackert! Men det är svårt att gilla en bok som är händelselös till sista 50 sista sidorna. Jag önskar fortfarande att boken var bra, så jag kan fortsätta läsa snygga böcker i serien! :)

Betyg: 3/10 Hela recensionen

Januari
Antal böcker: 7 st
Genomsnittsbetyg: 7,5/10
Andra favoriter från månaden: Graceling, Imorgon när kriget kom, Tänk om det där är jag
Alla böcker ifrån januari månad