{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Fire - Kristin Cashore


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Fire
exceptionella skönhet ger henne makt och inflytande. Människor som har ett svagt sinne kommer att göra allt för hennes uppmärksamhet, och för hennes kärlek.

Men skönhet är bara ovanpå huden, och under den har Fire en mänsklig bedömning av rätt och fel. Medveten om sin förmåga att påverka andra, och rädd för den, bor hon i ett hörn av världen bortom från människor - inte bara för att skydda dem också för att skydda sig från deras uppmärksamhet, deras misstro och till och med deras hat.

Ändå är Fire inte den enda fara för Dells. Om hon vill skydda sitt hem, om hon vill ha en chans att ångra de oförrätter i det förflutna, måste hon möta sin rädsla, sina förmågor, och en kunglig domstol full av mäktiga personer med anledning att misstro henne.Kan börja med att säga att Fire och Graceling har inget med varandra att göra, vilket gör att man kan läsa i vilken ordning som helst, men jag rekommenderar att läsa dem i ordning.

Början av boken var en aning tråkigt och man visste inte riktigt hur allt skulle fortsätta. Men när väl händelserna börja flöda blev allt intressantare och spännande. Det var som en mystiskt historia med en hake i sig. Jag kan ju säga att det finns få komplingar till Graceling så om man har läst den boken så lägger man märke till dem och det blir en aning roligare att läsa om dem. 

Jag hittade karaktärer jag älskade i den här boken som i Graceling. Fire var jag superglad för inte var den här tuffa tjejen som ska kunna göra allt och rädda världen. Visst, hon är rätt så modig med det betyder inte att man inte får känna andra käslor som ilska, glädje och sorg. Jag är lika glad som irriterad över hur många gånger Fire bölar i boken för saker och ting. Men det har man nästan en förståelse till efter att fått veta hennes uppväxt. Hon var ett väldigt starkt djup i sin historia som man kan fånga. Kristin Cashore skapade en stark kvinnlig karaktär redan i Graceling och skapar fler i den här. Japp, fler än en! Jag har stor beundran för Clara och Mila (tror jag hon heter). Alla kvinnor är starka på olika sätt. Och att Cashore visar att ett djup hos alla karaktärer, oavsätt hur djupt det ärså finns det i alla fall nåt att gräva i, även mänen i historien. Hon är så bra på att beskriva riktigt manliga män som ändå har en skör punkt som de skyddar. Karaktärer måste vara Cashore specialitet eller så fastnar jag bara för karaktärer lätt (men det tror jag inte på :P )

Titel: Fire
Författare: Kristin Cashore
Betyg: 9/10
Serie: Seven Kingdoms
Andra i serien: Graceling, Bitterblue
Sidor: 384
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Larch often thought that if it hade not been for his newborn son, he never would have survived his wife Mikra's death."


Kommentarer
Julia

Det var liksom provtagning för bamseklubben. Barn som föddes 94-96 i slumpmässiga orter så fick man vara med. De forskar liksom. Typ genforskning, dna osv.

2011-02-24 @ 13:32:50
http://juliaogne.blogg.se/
Ebba

Jag känner lite som dig. Började läsa Fire i somras men jag pallade inte läsa klart den. Den var tråkig och platt (som du sa...)

btw. har målat mina naglar nu, tog lite inspiration från dig xD foto kommer imorgon. Hoppas jag... xD

2011-02-24 @ 17:23:44
http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Olivia

Snygg bildis ^^

2011-02-24 @ 22:02:58
http://sammels.blogg.se/
sveriges yngsta bokbloggare / julia

men liksom, var det ingen "kärlek mellan tjej kille" för i graceling så vart jag kär i deras relation som dom hade och tyckte boken var så bra! :)

2011-12-23 @ 19:44:25
http://loobook.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback