New books


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Evermore av Alyson Noël
City of Bones av Cassandra Clare
Glass houses av Rachel Caine

Päronen var i London i helgen och det betyder nya böcker för mig. Sände en boklista med fyra böcker, fick tre och är överlycklig. Jag har fått en massa småsaker också, men det bästa var nog en ny kameraväska som rymmer en hel del! :D

Just nu sitter man och har feber. Ändå så gick jag ut hela skoldagen och fråga mig inte hur jag kom hem, för det har jag inget minne av. Men man kan tänka positivt: Man får sovmorgon :)

Någon som har läst någon av dessa böcker??

Graceling


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Bokens baksida:

In a world where people born with an exceptional skill known as Grace are both feared and exploited, Katsa carries the burden of a skill even she despises: the Grace of killing.

Yet Katsa remains defiant, and when the King of Lienid’s father is kidnapped, she investigates and stumbles across a mystery. Who would want to kidnap the old man, and why? And who was the extraordinarily Graced man whose fighting abilities rivalled with her own?

The only thing Katsa is sure of is that she no longer wants to kill. The intrigue surrounding the kidnapping offers her a way out – and little does she realise, when she takes it, that something insidious and dark lurks behind the mystery, something spreading from the shadowy figure of a one eyed king...

Mina tankar:

Vad ska man säga? Underbar, fantastisk och svår att lägga ifrån. Jag satt många gånger på lektioner och läste i smyg.
Det är verkligen en WOW-bok. När jag läste baksidan trodde jag aldrig att jag skulle finna ett sådant äventyr, karaktärer och värld. Språket var målande och gav mig bilder framför mig. Det som jag älskar med den här boken är att alla som har en Grace har olika färg på ögonen, vilket gör karaktärerna som är Graced mer intresanta.

Det som jag inte gillade med boken var nog slutet. Jag hade nog förväntat mig mer wow-känlsa då, för Graceling ingår ju i en serie, men den andra boken Fire handlar om en annan person. Man vill ha det där lilla extra när man läser om karaktärer för sista gången. 


Titel: Graceling

Författare: Kristin Cashore

Betyg: 9/10

Serie: Seven kingdoms (1/3)

Andra i serien: Fire, Bitterblue (ej utkommen)
Sidor: 370
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "In these dungeons the darkness was complete, but Katsa had a map in her mind."

Jag vet att den här boktrailern är väldigt löjlig, men ändå... :P


My Weekend


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Denna helgen blir underbar! Igår slappade jag, läste jättemycket i Graceling! Rekommenderar den redan nu, innan jag har läst ut den! Har ca 90 sidor kvar! :) 7:de boken den här månaden(?!).

I alla fall så ska jag sova över hos Julia och Josefin, vilket kommer bli asroligt!! <3 Jag lägtar redan! Kameran är redan nerpacakd, måste bara komma ihåg batteriet som ligger på laddning. Undrar om vi ens kommer att gå ut och fota? Hoppas :P

Drömde inatt att jag klippte av mitt hår! :O Lite läskigt...

Bokbloggare, kika hit!Bokrean i år ska bli annorlunda - det tycker i alla fall jag och Amelie.

Det ska bli nytt, roligare och man ska inte bara komma därifrån med nya böcker, utan kanske också nya bekantskaper. Jag och Amelie fick en snilleblixt att göra bokrean 2011 till den bästa, ett möte mellan bokbloggar som inte bara får nya böcker att recensera om utan fler bokvänner!

Vår snilleblixt är att vi tänkte ha en bokträff inne i Stockholm stad, där vi kan köpa böcker, prata och ha en underbar tid! Datumet vi grubblar på är fredagen den 25 feb.

Om ni vill vara en av de bokbloggare som vill vara med om en underbar bokupplevelse, så kommentera ditt intresse till någon av mig eller Amelie, eller båda om du känner för det.

Fortfarande är det en ide, så vi behöver er tycka och intresse för att göra något av iden. Hoppas ni gillar idén!

/Amelie och Frida.


Om jag stannar


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Mia minns inget från olyckan, hon hade bara blundat en sekund och sen kom smärtan. Det sista hon minns är hur hon lyssnar på Beethovens toner i bilen där hennes familj sitter.
Så snabbt, så plötsligt så är allt över och hon ser en hand sträcka sig ifrån bilen, hennes hand. Hon ligger genom bilens krossande ruta svårt skadad och medvetlös. Hon hör sirener, abulanser kommer rusande och Beethovens toner hörs fortfarande.
Under de 24 timmarna hon är medvetlös får vi följa med Mia i hennes minnen och tankar, lära känna henne och alla runt omkring henne. Men det återstår ett val - leva vidare trots att hon har förlorat sin familj eller helt enkelt... släppa taget?

Mina tankar:
Jag blev oerhört berörd av Om jag stannar. Boken innerhåller allt - kärlek, spänning, sorg, tillit. Det är svårt att inte gilla denna bok. Jag själv älskar den här typen av böcker. Man själv blir berörd och får en massa tankar: "Tänk om det där var jag, vad skulle jag göra?" "Skulle jag kunna leva vidare?" Jag tror att de flesta skulle säga självklart, men jag tror inte att det är så självklart i den sorten av situation.

Boken berörde mitt hjärta många gånger. Jag kan knappt räkna hur många gånger en tår kom fram av boken.

Jag kan inte hitta ett endaste fel med boken, inget irriterande, inget! Språket var magisk och fångade en på en gång, personerna var självklara och underbara (speciellt Adam), historien otrolig och jag måste berömma en sak. Man läser Mias tankar och minnen men samtidigt lever i nuet. Författaren har verkligen hittat det där lilla extra så man märker inte att man förflyttar sig längsamt till ett minne. Och minnet eller tanken har alltid en slutpoäng som gör att jag blir så imponerad.

Rekommenderas precis lika mycket som Allt för min syster, alltså MYCKET!!!


Titel:
Om jag stannar

Författare: Gayle Forman

Betyg: 10/10

Serie: - Det sägs att det ska bli en tvåa...

Sidor: 190


Orginalspråk: Engelska (If I stay)
Första meningen: "Alla tror att det berodde på snön."


(Klicka för förstorning) Teckning av mig av bokens framsida


Titta! En anka!


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

En skön onsdag har gått med jobbig skoldag och uppiggande gitarrspelning.

Jag vill bara nämna att recensionen till On jag stannar kommer imorrn, tyvärr... Jag har inte tagit bild på boken och jag vill ha lite solsken på den och jag har sovmörgon så det dyker väl upp någon gång då :) Nu ska jag göra spanskan och komma på en bra vinkel och bakgrund till boken imorrn. Ha en bra kväll och njut av min kära vän Ankan! :P

Skiss av bok


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Bilderna blev lite korning, men sak samma :P

Själv skulle jag tycka att det skulle vara svårt att inte ens prova på att skissa av denna underbara bild!
Ni har den bästa längst upp och mitt första och avlånga ansikte gömd under nedersta bilden. Jag själv är shitnöjd! Svårt, men när alla konturer är klara är det bara att skugga på :P

Jag läste ut boken på en dag (teknisk sätt) och jag bara älskar den! Recension kommer imorrn! Håll er till dess!
Läser Graceling just nu. Någon där ute som har läst den??

Imorgon när kriget kom


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Innehåll:
Sju ungdomar bestämmer sig att campa ute i vildmarken. De har en underbar tid och lovar sig själva att göra om det.
När de kommer hem till civilisationen, till deras hem är det ovanligt tomt, djur ligger döda, elen har gått och telefonen har slutat att fungera. Grannhusen har desamma problem. Det finns inget spår av sina familjer, av sina vänner eller grannar.

Den lilla staden i Australien har blivit invarderat av en fiendehär. Deras föräldrar, syskon, vänner hållt tills fånga av en främmande makt. Ungdomarna drar sig tillbaka, försöker komma på en plan hur de ska rädda sina familjer. De åker tillbaka till deras campingplats, Helvetet och planerar upp hur de ska bli av med fienden.


Mina tankar:
Imorgon när kriget kom imponerade mig totalt! Om man ser på framsidan så vill man absolut välja en annan bok att läsa, men innehållet var gudomligt! Idén med att under de är borta så kommer kriget och de har ingen aning av de förrän de kommer tillbaka!

Boken satte avtryck och det finns inget bättre sätt att beskriva den än att den var spännande 24, 7. Boken är annorlunda vilken jag verkligen fastnar för! Jag kommer garanterat att läsa vidare!

Det som jag vill klaga lite på är att det är lite tråkigt när huvudrollen Ellie sitter och filosoferar, men på ett sätt har hon rätt till det. Jag själv skulle säkert göra det!


Titel: Imorgon när kriget kom

Författare: John Marsden

Betyg: 7/10

Serie: Imorgon när kriget kom (1/7)

Andra i serien: När natten är som mörkast, Den tredje dagens kyla, Nu i mörkrets tid, Så grydde hämndens timme, I skymningens land, På andra sida gryningen

Sidor: 265


Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Det var bara en halvtimme sedan någon - jag tror det var Robyn - sa att vi borde skriva ner allt, och det är bara tjugonio minuter sedan jag blev vald att göra det, och under de tjugonio minuterna har jag haft allesammans hängande över mig medan de stirrade på den tomma sidan och skrek idéer och råd till mig."

8 April är ett datum att lägga på minnet. Då har filmen baserad på boken premiär!


Ny design till Recenzion


(klicka på bilden för att komma till bloggen)

Ja, under de senaste dagarna har jag hjäpt Recenzion med hennes nya design, ett jobb jag inte kunde motstå. Jag själv älskar att fixa i kodmallarna, jag kan liksom inte hålla mig borta.

Jag är väldigt säker på att många där ute också skulle vilja ha en design, men om ni har sånna frågor, fråga mig jättegärna med min mail: photosandbooksbyfrida@hotmail.com. Jag själv har krav på vad jag kan göra och inte göra, sen är det så jag gör mest till dem jag känner mig bekanta med. Alltså mailen gäller!

Andra designer jag har gjort hittills: Julia

Ducks


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Vingligt


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Amon


Långpromenad


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Idag blev en skön lördag. Jag gick en lååångpromenad med buddyn Amon, sen när man väl kom hem och hade bränt bort några kilon så gör man kladdkaka och kilorna kom tillbaka :P

Hoppas att er lördag var bra!!

Red & White (De sista bilderna)


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


A winter rose for you


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Till alla läsareJa, jag har ju både foto och bokblogg och jag kombinerar det en hel del och jag själv vill ha svar på frågan ovanför. Om det är bara någon du gillar så får du gärna nämna det också! Och snälla, ni får gärna lägga lite tid och energi på detta, kolla runt lite grann, för jag vill gärna veta!!!

Mina favoriter är dessa: KLICKA    KLICKA   KLICKA

Amaryllis


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Jag tycker verkligen att den här blomman är värd ett inlägg. Den här amaryllisen är väldigt liten i verkligheten, knappt en hand stor, men mäktig, jo det är den!!! :D


A light in the night


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6


Fallen


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Om boken på Lauren Kates hemsida:

There’s something achingly familiar about Daniel Grigori.

Mysterious and aloof, he captures Luce Price’s attention from the moment she sees him on her first day at the Sword & Cross boarding school in sultry Savannah, Georgia. He’s the one bright spot in a place where cell phones are forbidden, the other students are all screw-ups, and security cameras watch every move.

Even though Daniel wants nothing to do with Luce–and goes out of his way to make that very clear–she can’t let it go. Drawn to him like a moth to a flame, she has to find out what Daniel is so desperate to keep secret . . . even if it kills her.

Mina tankar:

Åh, vad jag hade önskat mer av boken!!! Framsidan är gudomligt vacker och jag drog verkligen till den och hoppades att det var något mycket bättre på insidan, för så klart det är ju insidan som räknas både för människor och böcker. Tyvärr levde boken inte upp till mina förhoppningar och mer besviknade blev jag när man kom ingenstans i boken!!! Jag har sagt att det är på s. 299 då något händer!

Jag förväntar mig i många böcker att de första sidorna i boken är antingen en inledning till vad som ska hända eller något som gör att man fastnar från första sidan! Fallen hade en seg början, mycket ointressant infomation och tyvärr klickade inte till för mig.

Det som fick boken att få en 3:a till slut var slutet. När slutet kom började jag tänka hur bra det var, men jag tycker inte att man ska behöva släpa sig igenom 300 sidor innan poletten faller! Tyvärr.


Titel: Fallen

Författare: Lauren Kate

Betyg: 3/10

Serie: A Fallen novel

Sidor: 452


Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Around midnight, her eyes at last took shape."Stockholm in the dark


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6


Tre nya


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Bilderna av skrattmåsarna är tagna 6 juni 2010. Jag själv älskar bilderna! Speciellt den som är längst ner. skrattmåsen ser rakt in i kameran och jag hade den som bakgrund på datorn ett bra tag! :D


(Klicka för förstoring)


Sunday


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Idag har jag tagit itur med mycket! Först på morgonen fixade jag att alla tommar ramar fick en bild att pryda. Sen hann jag inte fråga pappa om han kunde hänga upp dem för jag skulle upp till stan och möta Amelie (bild ovanför på henne och mig).

Vi hade det verkligen roligt! Det är andra gången jag möter bokbloggaren och jag trivs i hennes sällskap. Of couse kommer vi träffas i framtiden (100% säker). Vi har gått runt på stan, mest faktiskt på de hala gatorna i Gamla stan, fikade och så kunde jag inte hålla mig att låta bli att köpa nya nagellack.

Nu på kvällen har pappa spikat upp mina tavlor (resultat kommer) och jag har gjort en läxa och fler ska göras! Och så hann jag att blogga, perfekt! :D

FramesHela morgonen har jag skrivit ut bilder och satt i en massa ramar som jag ahr strövande runt omkring mig. Tre till dska upp på väggen och tre att sätta i mitt rum. Ska övertala pappsen att hänga upp tavlorna redan ikväll.

Snart ska jag möta Amelie uppe på stan. Vi får se vad vi hittar på, men det är säkert att vi kommer att prata om böcker... :P

Too close


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Tänk om det där är jag


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Baksidetexten:

1.
Var normal. Helt vanlig. Alldeles 100 % normal.
2. Var öppen och utåtriktad och prata med alla. Ha inte förutfattade meningar. Var snäll och trevlig och glad och vanlig. Låtsas vara det i alla fall. Ta kontakt. Oavsett. VAR ÖPPEN!
3. Var inte speciell och jobbig och överduktig och frånstötande pluggig.
4. Ha normala kläder. Ha normalt smink. Ha normal stil. Säg normala saker. Gilla normala saker. Var bara helt normal i precis allt.
5. Gör om, gör rätt och lyckas den här gången, please, lyckas för guds skull. Det är nu eller aldrig.

Agnes har flyttat från Stockholm till Umeå med sin familj och ska börja tvåan på gymnasiet där. Nu ska allt ändras. Nu ska allt bli bra. Hon vill inte längre vara tjejen som ingen lägger märke till. Hon ska börja om från början med allt!
Och det börjar lovande. Hon träffar Adam i grannhuset och lär genom honom känna en massa nya människor; hon får ett extrajobb på hamburgerkedjan Max och hon möter Jacob som är skitcool och spelar i band. Allt borde vara alldeles, alldeles underbart ... Eller?

Mina tankar:

Åh, den här boken var verkligen en sådan feelgood-bok av Johanna Lindbäck.

När jag läste baksidan blev jag väldigt ställd och ville läsa den här boken på en gång. Jag menar, vem vet vad normalt är?! Inget kan typ bli normalt. Om man frågar sig själv om vad som är normalt så är det svårt att komma på något. Det finns inget som man kalla normalt, det tycker jag. Samma sak med perfekt. Inget/Ingen kan vara perfekt.

Många som har läst boken har sagt att man känner igen sig själv och jag håller med, med bara med småsaker. Lindbäck har verkligen fått till att få ungdomar och vuxna känna igen tänket och situationerna. Det älskar jag verkligen.

Tänk om det där är jag är underbar, välskriven, igenkännade, feelgood och fram för allt rolig. Jag tror att jag har skrattat mig igenom boken. Inte sånna små fnissar utan stora skrattattacker så jag måste lägga ifrån mig boken för att lugna ner mig. Jag älskade verkligen boken. Lätt och snabbt att läsa igenom, men sätter sina avtryck. 


Titel:
Tänk om det där är jag

Författare: Johanna Lindbäck

Betyg: 9/10

Serie: -

Sidor: 224

Orginalspråk: Svenska
Första meningen: "1. Var normal."

Kvällspyssel


Jag tänkte visa er hur jag ungefär gör mina manikyrer, hoppas att det finns någon som uppskattar det!
Den här gången blev temat elegant, men det kanske blev lite mer konstnärligt, inte vet jag :) Vad tycker ni??

Du behöver:
Nagellack
Smal pensel eller tändsticka/tandpetare
Nagellackborttagning
Tops
En burk med tålamod

Jag själv anvöänder mig av Depends-nagellack, blåa och gröna. Man behöver inte alls har som mig, jag gillar bara att använda tusen färger på en gång :DMitt tips är att rita upp lite ungefär hur man ska göra för att allt som man tänker blir inte som tanken. Det blir tyvärr alltid annorlunda.

1. Ta det som du har bestämt att ha som grundlack först. En färg som inte sticker ut för mycket. Låt det torka2. Rita dit dina linjer (eller annat valt motiv). Motivet kan ta flera omgångar med målanden och torkade. Manikyren till höger ade först grundlager (vit), sen la jag till de blåa, sen ränderna och till sist stjärnan. Långa lager, men det blir underbart snyggt! Och mellan lagerna är det viktigt att det torkar till lite grann så du inte smetar ut det.

Man kan måla med en smal pensel (som jag), men jag har hört att andra använder sig av tändstickor och tandpetare så det kan ju gå lika bra.

3. Mitt tips när du ska göra strecken (om du gör som jag) är om du har en ljus och en mörk så är mycket snyggare och lättare att ta den ljusa färgen först, för om du tar ljus på mörk blir det som en remix liksom, vilket inte behöver vara fult, men oftast ser det lite konstigt ut. 

Till sist tar du en tops och rengör på sidorna av nagel, tar bort det som är utanför med borttagningsmedel så är det klart!Vad det här något ni hade nytta av? Ska jag visa hur jag gör roliga manikyrer???

Bokträd


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Awakened


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Jag rekommenderar er som inte har läst till denna boken att INTE läsa vidare. Spoiler finns!

Bokens baksida:

"Zoey lives"
Neferet's voice was flat, cold, lifeness.
"She does. What will happen next?"
"It is quite simple. I will ensure Zoey is drawn back to Oklahoma. There, on my own terms, I will complete the task you failed."

Exonerated by the Vampyre High Council and returned to her position of High Priestess at Tulsa’s House of Night, Neferet has sworn vengeance on Zoey. Dominion over her immortal consort Kalona is only one of the weapons she plans to use against Z. But Zoey has found sanctuary on the Isle of Skye and is being groomed by Queen Sgiach to take over for her there. Being Queen would be cool, wouldn’t it?

And what about Stevie Rae and Rephaim? The Raven Mocker refuses to be used against Stevie Rae, but what choice does he have when no one in the entire world, including Zoey, would be okay with their relationship? Does he betray his father or his heart?

In the pulse-pounding 8th book in the bestselling House of Night series, how far will the bonds of friendship stretch and how strong are the ties that bind one girl’s heart?


Mina tankar:


Burned slutar ju lyckligt att Zoey kommer tillbaka till de levandes värld med Stark. Nu gäller det att Zoey kommer tillbaka och kämpar mot de onda, men hon känner för en paus. Hon orkar inte stå emot Kalona, Neferet och the Darkness. Queen Sgiach låter henne och Stark stanna, men hur länge är ju frågan?

Jag älskar verkligen Awakened. En ny favorit i serien, men lite finns det att klaga på.
1. Har ingen annan märkt hur grining Stevie Rae är mot alla andra förutom Rephaim? Han har varit det nog sedan hon träffade honom. Jag irriterar mig så mycket på det för de andra vill bara hjälpa till, medan hon snäser åt dem...
2. Jag vet inte om det är meningen men jag upplever Zoey lite annorlunda. Hon har en anledning att vara det, hallå hon har varit shattered! Men ändå ogillar jag det.
3. Saker hände liksom lite för fort. Ska ta ett exempel... T.ex när Dumledore dog i Harry Potter. Jag grät för det för det beskrevs med omsorg och varje ord sjönk in. Men det var tvärtom i Awakened. Stora saker hände men blev inte fullt berörd.

Förutom dem där klagomålen var boken toppen!!! Jag är så insatt i serien så jag har suttit och tänk på vad jag har gillat och ogillat under hela resan hem från Skåne.
Slutet är så otroligt bra!!! Jag vill bara slänga mig på nästa bok Destined!! Jag har byggt upp en stor teori om vad som kommer hända i de sista böckerna som kommer, vi får se om det blir rätt, hoppas inte för då kommer allt med en överraskning.

Rubriken är så självklar för hela boken också! Man kan tro att den heter Awakened för Zoey kommer tillbaka, men det är inte bara det!

Titel: Awakened
Författare: P.C and Kristin Cast
Betyg: 8/10
Serie: House of Night (8/12)
Fler i serien: Marked, Betrayed, Chosen, Untamed, Hunted, Tempted, Burned, Destined (ej utkommen)
Sidor: 290
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "A disquieting sense of a irritation awakened Neferet."


Sharpness


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Idag var min sista lovdag. Så trist! Men jag delade den här deprimerande dagen med bästisen och humöret var på topp tills hon gick.  Jag håller rensa runt på både rummet och bloggen. Jag har lagt till en ny länk bakom de fem bilderna på headern och skrivit ny info om mig själv. För er som har varit nyfikna har redan hittat länken till infon bakom bilden på mig i menyn.

Lästa böcker 2011


Nyfiken på vad jag läste 2010? Klicka här! :D

Listan kommer att fyllas på under tidens gång

Januari:
Ondvinter av Anders Björkelid
Awakened av P.C and Kristin Cast
Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck
Fallen av Lauren Kate
Imorgon när kriget kom av John Marsden
Om jag stannar av Gayle Forman
Graceling av Kristin Cashore

Februari:
P.S Jag älskar dig!
av Cecelia Ahern
Glass houses av Rachel Caine
Bryta om av Åsa Anderberg Strollo
Fire av Kristin Cashore
Jag saknar dig, jag saknar dig! av Peter Pohl & Kirra Geith

Mars:
Ögat över månskäran
av Libba Bray
Gone av Michael Grant
Flickan från ovan av Alice Sebold
När natten är som mörkast av John Marsden
Röd skymning av Fredrik Lindblom

April:
City of Bones
av Cassandra Clare
Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert
Den tredje dagens kyla av John Marsden
Evermore av Alyson Noël
Shutter Island, Patient 67 av Dennis Lehane
Feber av Maggie Stiefvater
Nattens begär av Sherrielyn Kenyon
Nu är mörkrets tid av John Marsden

Maj:
Of mice and men av John Steinbeck
Det osynliga barnet av Tove Jansson
Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Tre sekunder av Roslund & Hellström
Så grydde hämndens timme av John Marsden
Ful av Scott Westerfeld
Beautiful Dead; Arizonas bok av Eden Maguire

Juni:
Brida av Paulo Coelho
Bitten av Kelley Armstrong
Harry Potter och De vises sten av J.K Rowling (Omläsn.)
Harry Potter och Hemligheternas kammare av J.K Rowling (Omläsn.)
Harry Potter och Fången från Azkaban av J.K Rowling (Omläsn.)

Juli:
Harry Potter och Den flammande bägaren
av J.K Rowling (Omläsn.)
Harry Potter och Fenixorden av J.K Rowling (Omläsn.)
Harry Potter och Halvblodsprinsen av J.K Rowling (Omläsn.)
Harry Potter och Dödsrelikerna av J.K Rowling (Omläsn.)
The Iron King av Julie Kagawa
Starcrossed; Helena av Josephine Angelini
Den vita katten av Holly Black
Döden i dina ögon av Rachel Ward
Revolt av Suzanne Collins
Percy Jackson and the lightning thief av Rick Riordan (Omläsn.)
Hope av Lesley Pearse
Hata Romeo av Rachael White (Omläsn.)

Augusti:
Paranormalcy av Kiersten White
City of Ashes av Cassandra Clare
Stolthet och fördom av Jane Austen
I skymmningens land av John Marsden
Gorlans ruiner av John Flanagan
De som går igen av Marcus Segdwick

Ondvinter


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Tvillingarna Sunia och Wulf har vuxit upp med sin far i en liten fredlig bondby. Så har det alltid varit till en dag då allt förändrades.
En kyla sprider sig över trakten, snön erövrar land och vinden ger bara ett iskall kyla. Kylan är ingen sådan som kan nudda på ytan utan tränger sig in överallt, till och med i människors sinnen och hjärtan. När Ondvintern har kommit så går det inte att lita på någon för man kan inte veta vem som är i Vinterkungens våld...

Sunia och Wulf stöter på en vätte i skogen som ger dem ett råd, ett råd som de kan inte begripa sig på. Mer undligt blir det när en främlig kommer till gården och deras far pratar ett annat språk med främligen, ett språk som Sunia och Wulf  inte förstår. De har känt sin far hela sitt liv, och nu framstår han som en helt annat person.

Mer undliga saker händer som gör att Sunia och Wulf flyr för sina liv. Deras resa berger sig mot svaren de vill ha, men vem har sagt att det är lätt att hitta dem??

Mina tankar:

I början av boken förvirrade den med att det var vi-form hela tiden. Det brukar vara jag-, han- eller hon-form, och det finns några böcker som har du-form (t.ex Hata Romeo). Men jag älskar sättet han använder det och jag lovar er, ni kommer att älska varför Björkelid gör så. Jag gjorde det ialla fall.

Boken var bra, välskrivet språk, men jag fick känlsan att det påminde om något annat jag hade läst. Efter jag hade läste ut boken hade jag den där gnagande känlsan att jag har läst detta förut.
I mitten av boken hände inte mycket som gjorde att man inte fick lust att läsa boken. Det var en buss vid en hållplats. Man kan välja att hoppa av eller fortsätta. men boken blir bättre ju snabbare man kommer slutet. Spänningen är som en röd tråd genom hela boken som gör att man sitter i timmar och läser.
Men ändå tyckte jag att man inte fick fullständiga svar på deras frågor vilket var verkligen en tumme ner.

Jag rekommenderar boken, men läs den nu innan vintermörkret försvinner.

Titel: Ondvinter
Författare: Andreas Björkelid
Betyg: 6/10
Serie: Berättelsen om Blodet
Sidor: 282
Orginalspråk: Svenska
Första meningen: "Vi var ute på jakt när det hände."

Vill också tacka Amelie som jag fick boken av!


Home sweet home


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Äntligen är jag hemma i sköna Stockholm. Har börjat packat upp mina saker och svarat på alla härliga kommentarer jag har fått. Ett stort tack till alla er som har kommenterat under dessa dagarna! Jag uppskattar det vääääldigt mycket! Jag som trodde att min blogg skulle vara lite öde när jag kom hem, men ni värmde mitt hjärta istället! ;D

Som sagt har jag varit i Skåneland och varit med mammas släkt. Vi firade också jul (väldigt försenat) och fick yttligare en bok, Om jag stannar av Gayle Forman. Detta har varit en bok som jag har suktat efter mer än ett halvår och till slut ligger den i mina händer! Kommer att läsas så fort som möjligt!

Jag hann också läsa ut två böcker och börja på en ny i Skåne.
- Ondvinter av Anders Björkelid
- Awakened av P.C and Kristen Cast
Recensioner på dem kommer inom kort!

Lovely


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 |
Foto: Jag | Modell: Amina http://skrattandevinden.blogg.se/

Coldness


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Amina http://skrattandevinden.blogg.se/| Modell: Jag

Beautiful Girl


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 |Foto: Jag | Modell: Amina http://skrattandevinden.blogg.se/

In the snow


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Amina http://skrattandevinden.blogg.se/| Modell: Jag

En karamell att suga på


Har jobbat 3-4 kvällar i rad med att få ihop en ny design innan jag sticker ner till Skåne, och jag hann. Så vad tycker ni? Jag gillar garanterat den här bättre än den förra, men det är väl bara för att den är ny :) Om ni inte ser den klicka på f5.
Jag tycker att ni ska ta er tid att utforska desigen för jag har lagt till en massa mouseovers som jag är riktigt nöjd med.

Hiss/Diss?

Imorgon (eller idag) åker jag till Skåne och ska fira julen med släkten. Jag bestämde mig till slut att inte ta med mig datorn för jag brukar aldrig använda den när jag är där och det är så dålig mottagning till internet så det är nästan omöjligt att blogga. Men kika ändå in på bloggen för jag har förberett en par inlägg som kommer dyka upp under de fem dagarna jag är borta. Så ha det bra så skriver jag igen på söndag, senast måndag.


Release date today


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Idag (4/1) skulle Awakened kommit i butikerna, men det verkade som de kom före, så man har suttit och väntat i onödan. Men glad är jag! Jag ska läsa den medan jag är i Skåne, om jag får tid.

Still good


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Amina http://skrattandevinden.blogg.se/ | Modell: Jag

Blueness


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Amina http://skrattandevinden.blogg.se/

Snowy day


Klicka på bilden för att komma till bloggen

Idag har jag haft en heldag ute i den vita snön. Jag och my buddy Amina hade en fotorunda i Karlbergsparken och bilder kommer på det. Lite försmak får ni om ni kollar på designen jag hjälpte Amina att göra till sin blogg. Att titta in där skadar ju inte! :D

Nytt i rummetPappa hjälpte mig att hänga upp foton idag, en sak som jag skulle ha gjort för länge sen, men nu fanns tiden! Jag själv blev väldigt nöjd! :D Kommer nog att byta bilder för säsong! :D I slutändan har jag en plan att ha ett porträtt av någon från vinter, vår, sommar och höst. Jag har redan underbart snygga ifrån sommaren och hösten, imorgon kanske det blir för vinter och sen får väl vänta tills snön smälter.Klicka för förstorning


New year's eveCanon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm