{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Imorgon när kriget kom


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Innehåll:
Sju ungdomar bestämmer sig att campa ute i vildmarken. De har en underbar tid och lovar sig själva att göra om det.
När de kommer hem till civilisationen, till deras hem är det ovanligt tomt, djur ligger döda, elen har gått och telefonen har slutat att fungera. Grannhusen har desamma problem. Det finns inget spår av sina familjer, av sina vänner eller grannar.

Den lilla staden i Australien har blivit invarderat av en fiendehär. Deras föräldrar, syskon, vänner hållt tills fånga av en främmande makt. Ungdomarna drar sig tillbaka, försöker komma på en plan hur de ska rädda sina familjer. De åker tillbaka till deras campingplats, Helvetet och planerar upp hur de ska bli av med fienden.


Mina tankar:
Imorgon när kriget kom imponerade mig totalt! Om man ser på framsidan så vill man absolut välja en annan bok att läsa, men innehållet var gudomligt! Idén med att under de är borta så kommer kriget och de har ingen aning av de förrän de kommer tillbaka!

Boken satte avtryck och det finns inget bättre sätt att beskriva den än att den var spännande 24, 7. Boken är annorlunda vilken jag verkligen fastnar för! Jag kommer garanterat att läsa vidare!

Det som jag vill klaga lite på är att det är lite tråkigt när huvudrollen Ellie sitter och filosoferar, men på ett sätt har hon rätt till det. Jag själv skulle säkert göra det!


Titel: Imorgon när kriget kom

Författare: John Marsden

Betyg: 7/10

Serie: Imorgon när kriget kom (1/7)

Andra i serien: När natten är som mörkast, Den tredje dagens kyla, Nu i mörkrets tid, Så grydde hämndens timme, I skymningens land, På andra sida gryningen

Sidor: 265


Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Det var bara en halvtimme sedan någon - jag tror det var Robyn - sa att vi borde skriva ner allt, och det är bara tjugonio minuter sedan jag blev vald att göra det, och under de tjugonio minuterna har jag haft allesammans hängande över mig medan de stirrade på den tomma sidan och skrek idéer och råd till mig."

8 April är ett datum att lägga på minnet. Då har filmen baserad på boken premiär!


Kommentarer
Nea

Jag tänkte samma sak när jag tittade på framsidan, men tack vare den coola titeln började jag läsa och blev helt sålt, precis som du :D

2011-01-25 @ 15:46:54
http://boknea.blogspot.com
Nina [www.photobyninaa.blogg.se]

Verkar jättebra :D Ska skrivas upp på listan över "böcker som ska läsas". Inte för att jag har en sådan lista men iallafall höhö. ska läsas :D

2011-01-25 @ 16:16:19
http://photobyninaa.blogg.se/
Amelie

Okej, jag har bestämt mig - Jag måste läsa den!

2011-01-25 @ 16:45:12
http://ameliesboktips.blogg.se/
Pia

ååå! jag fick hem den boken förra veckan! :D ska läsa den så fort jag är klar med min nuvarande bok ^^

2011-01-25 @ 17:31:16
http://zelter.devote.se
Julia

Den där första meningen verkade lite lång. Vi håller på me sånt i skolan. Ja, men hon 'huvudrollen' känner jag igen från typ, vad hette den, pyjamasklubben. Såg den när jag va yngre. Och ja, men den verkar spännande. En nutids film jag skulle kunna se.

2011-01-25 @ 18:18:44
http://juliaogne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback