{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Starcrossed; Helena - Josephine Angelini

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos. Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren …

Jag måste hålla med om en sak - Twilight möter Illiaden. Boken har en massa likheter med Twilight, men dens olikheter gör att jag inte kunde sluta läsa och att den handlade om grekiska gudar var verkligen pricken över i:et.
I början tyckte jag att boken var rätt så händelselös, men det var ju bara början. När väl den första saken skedde hände nästa och så gick alla på varandra, en efter en. Översättningen till boken var väldigt slarvig, vilket jag irriterade mig på, men jag känner att jag inte kan döma boken efter det.
Jag ogillar slutet, vilket var en aning twistig (om det finns något sådant ord :P). Under hela boken hände något som twistade till innehållet, men slutets twist och scen var inte det jag önskade. Annars älskade jag boken rakt igenom. Som sagt var den väldigt lik Twilight med vissa delar (och jag avskyr att jämnföra med Twilight) men den här boken var mer välgjord, mer trovärdig och helt enkelt bättre.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Helena
Författare: Josephine Angelini
Betyg: 8/10
Serie: Starcrossed
Andra i serien: Det kommer...
Sidor: 506
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: ""Men om du köper en bil åt mig nu, så får du ju tillbaka den om två år, när jag flyttar, och då kommer den fortfarnade att vara nästan ny", sa Helena hoppfullt."

Kommentarer
Amina

sv: tackar tackar ;)

2011-07-18 @ 12:19:43
http://miiinas.blogg.se/
Amelie

Med smultron kan man till och med...Göra en fin bokbild ännu roligare! :D

2011-07-18 @ 18:19:46
http://ameliesboktips.blogg.se/
Eva

Handlar den om grekiska gudar? Då kanske jag måste läsa den snart ändå... Den ligger i min bokhylla, och varje gång jag ser den känner jag mig tvungen att kämpa mig igenom några kapitel men... jag kommer ingen vart. ;P

belmiss

Hej vet du när dem andra kmr ut???

jag älskade den här boken måste veta fortsättningen!!

2011-08-18 @ 17:56:38
ilenna

jag läste ut denna bok igår men alla dom där slarvfelen (det måste ju ha varit upp emot 30, 40 stycken minst!) förstörde rätt mycket för mig -.- helt sjukt att boken blivit tryckt utan att någon kan ha kollat igenom den.

jag gillar inte heller slutet, och jag vill att hector ska komma tillbaks D: fick du någon favoritkaraktär? (: själv gillar jag som sagt hector, och jason =)

2011-09-03 @ 10:52:56
http://strobelights.blogg.se/
Rebecka

Jag tyckte denna boken var helt otroligt bra, den faller mig i smaken direkt och jag jag håller med om att slutet var lite "dåligt" Man fick inte svar på frågorna man hade men de betyder ju bara att man bara måste läsa de andra när de kommer.

2011-09-27 @ 12:03:52
http://www.bechy.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback