The Iron Queen - Julie Kagawa

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Kan ju varna er redan för spoilers, men mina kommentarer (lite längre ner) om boken gör knappt det :)

Mitt namn är Meghan Chase.
Jag trodde det var över. Att min tid med féer, var omöjliga val jag var tvungen att göra, de uppoffringar av de jag älskat, bakom mig. Men en storm närmar sig, en armé av järn féer som kommer att dra mig tillbaka, sparkande och skrikande. Dra mig bort från den förvisade prinsen som har svurit att stå vid min sida. Dra mig till kärnan i konflikten så kraftfull, jag är inte säker på vem som helst kan överleva det.
Denna gång blir det ingen återvändo.
Mitt namn är Meghan Chase.

Jag trodde det var över. Att min tid med féer, var omöjliga val jag var tvungen att göra, de uppoffringar av de jag älskat, bakom mig. Men en storm närmar sig, en armé av järn féer som kommer att dra mig tillbaka, sparkande och skrikande. Dra mig bort från den förvisade prinsen som har svurit att stå vid min sida. Dra mig till kärnan i konflikten så kraftfull, jag är inte säker på vem som helst kan överleva det.

Denna gång blir det ingen återvändo.

Meghan, huvudpersonen har verkligen förändrats sedan första boken rejält. Jag älskar böcker där man själv som läsaren kan se en persons personförändringar. I tredje boken om Meghan Chase ser jag henne som en helt ny människa som jag gillar mer än den förra. Men såklart kommer det nackdelar med personsförändringar. Puck gillade jag starkt i början. Rolig, busig, känslomässig person som blir mer dryg och taskig än förut. Jag har verkligen något emot den nya Puck, även om jag förstår varför han är så butter, men att ha en karaktär som är hela tiden negativ kan trötta ut läsaren, i alla fall mig.

Det som jag gillar med den här boken av serien är att boken har ett klart mål som man ska till, frågan är ju som alltid hur man kommer till målet. I förra boken The Iron Daughter flöt verkligen allt och jag förstod inte bokens syfte. Jag fortsatte läsa för jag hade en känsla av att det skulle bli bättre. Det är alltid något med series andra bok, antingen lyfter den hela serien eller så är den seirens sämsta bok och så vet man att nästa är bättre. Jag vet inte om ni lägger märkte till sånt, men The Iron Fey var ett klart exempel på en dålig andra bok. Lite förvånad är jag att den här boken blev så mycket bättre än den förra. Det var som de jobbiga problemen i förra boken blev upplösta och de mer allvarliga och spännande problemen återstod i den här boken att avklara.

Slutet av boken var nog den bästa delen. Jag är lite småförälskad i hur allt slutade för den här boken. Ändå om titeln till boken avslöjade en del så var hela slutet en vacker scen. Snabbt blev jag sugen att fortsätta om Meghan och se om hon kan utvecklas mer som person än vad hon redan har gjort.

Titel:
The Iron Queen
Författare: Julie Kagawa
Betyg: 7/10
Serie: The Iron Fey #3
Sidor: 385
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Harlequin Teen
Första meningen: "Eleven years ago, on my sixth birthday, my father disappeared."

P.S Tilll er som inte har sett hur jag fotade boken, klicka här!

Guiden till min julkalender

Nyfikna?? Jag hoppas att ni är det! Annars kommer inte detta bli roligt... :) Ni får se vilket tema det blev till slut imorrn!

Första advents video


Jag är ledsen...

...att jag inte har bloggat på ett tag, men livet tar sina vändningar. Min dator kollapsade i fredags och det var inget roligt för mig med tanke på att jag inte har fört över fyra månaders bilder till min hårddisk tack vare att jag inte har haft tid (skolans fel). Så för tillfället är djupt deprimerad över det och kommer nog betyda att mitt bloggande lider med det.
 
Så länge, förberedd er på att jag inte kommer blogga på ett tag. Som en bloggpaus. Jag mår dåligt bara att försöka ladda upp bilder för det ger tankar till alla bilder som jag har förlorat. Troligen ska jag lämna in min gamla hårddisk för att söka upp alla mina bilder igen och jag vet inte vart jag kan göra det, när det kommer vara klart och hur mycket det kostar. Jag har ju samlat i två år till en Canon EOS 7D och just nu är jag nära mitt mål, men jag måste offra en summa för att fixa hårddisken så det gör mig ännu mer deprimerad. Att jag som var så nära att kunna köpa min drömkamera och så helt plötsligt spräcks bilden och allt går i bitar.

En bloggpaus
. Jag känner mig rätt så nere att jag inte kommer att blogga för det är något som glädjer mig. Det enda som jag troligen kommer att uppdatera är min recensionsida så jag själv har lite koll på vad jag har läst så jag vet vilka böcker jag ska recensera om när jag kommer tillbaka. Men annars, hej så länge :'(

Opals pärla

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Jag förstår inte hur jag hinner med bloggen nu för tiden. Jag har verkligen fullt upp hela tiden, alltid en läxa att göra, alltid en bok att läsa, alltid ett inlägg att göra på bloggen, alltid något att äta, alltid något att överleva för. Men när ett recensionex kommer i postlådan kan man inte låta bli att stanna upp lite vara glad och sen köra racet igen med leende på läpparna!
Tack OPAL för recensionexemplaret!

Impossible - Nancy Werlin

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Lucy Scarborough är bara 17, men hon bär bördan av en förbannelse som redan har slagitned flera kvinnor i hennes familj. Var och en av hennes drabbade förfäder misslyckats med att fylla tre till synes omöjliga uppgifter, och var och en dukade till vansinne vid födelsen av deras första barn. Inför detta tragiska öde, har Lucy förberrett sig för en förlorande kamp. Tack och lov har hon allierade i sin kamp: intensivt sympatisk fosterföräldrar och hennestrogna barndomsvän Zach.

Jag trodde först att detta skulle vara en fantasybok. Så hela boken tänkte jag att det skulle hända något övernaturligt! Sen började jag överge tanken och tänkte: Nämen detta är en fin roman... Nä, det visade sig inte vara det heller utan en fantsybok. En fantsybok med fjuttigt lite magi. Boken var annorlunda i sig, men liknade Breaking dawn lite för mycket.

Jag gillade första delen av boken, sen tyckte jag att allt föll en aning för varje kapitel. Det var som allt först byggdes upp, men det blev inget till slut.

Titel:
Impossible
Författare: Nancy Werlin
Betyg: 3/10
Serie: -
Sidor: 371
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Speak
Första meningen: "On the evening of Lucy Scarborough's seventh birthday, after the biggest party the neighborhood had seen since, well, Lucy's sixth birthday, Lucy got one last unexpected gift."

Här har vi viruset...

... som kommer att komma upp på varje bokblogg :P

Slutet för två serier


 
I vår kommer dessa två avslutande böckerna av två serier. Slutet av Rachel Ward och  För evigt av Maggie Stiefvater. Jag har inte läst andra boken av Döden i dina ögon än, men det ska bli av och om den är bra så ser jag fram emot båda böckerna! :D

P.S Ni har väl sett The hunger games trailer vid det här lagret? Vad tyckte ni? Jag tyckte att den var bra, nu är det bara filmen som ska göra boken rättvisa :P

Ibland gillar jag klotter

Det här hittade jag i mitt exemplar av Var är Alaska? som bara var tvungen att visa er.

Udda verklighet - Nene Ormes

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Udda vaknar upp från en dröm om en kvinna som flyr för sitt liv över järnvägsspåren utanför Malmö Central, och först vet hon inte vad som är verklighet och vad som är dröm. Udda har alltid varit plågad av drömmar så levande att hon knappt får sova, men det här var värre än vanligt. Hennes bäste vän Daniel föreslår att de ska söka upp platsen där kvinnan inte längre kunde undkomma sina förföljare, och de hittar den: ett brunnslock inne på spårområdet. Det fläckigt av blod.

Jag är imponerad! Det var länge sen jag blev så imponerad på en bok. Jag trodde aldrig att den innehöll en spänning på den nivån, vad den ens skulle kunna handla om. Helt enkelt förvånatsvärt bra!

Det är otroligt svårt för mig att beskriva hur speciell boken var så egentligen vill jag bara skriva: LÄS BOKEN, men det är väl lite för kortfattat? Jag kan börja att jag själv ville sträckläsa den, men det kunde jag inte precis för jag kände att jag var tvungen att låta allt sjunka in först innan jag läste vidare. Det skulle vara bra att ha lite tålamod att ta några sidor per dag.

Om ni vill läsa om annat än varulvar, vampyrer, féer ja, allt så där skit så släng dig på den här boken. Den här är mycket djupare än en glittrande fe som är kallad vampyr. Den är så mycket mörkare än en ond vinterfe som egentligen är god. Den är så mycket mer än det! Ni undrar säkert nu: ja, vadå vad är det för nåt? Läs boken gott folk!

Karaktärerna får mig att vilja läsa mer av dem! En bra huvudroll för en gång skull och Imona är en supersöt karaktär och står nog den här bokens favoritkaraktär.

Språket är flytande (ine bokstavligen tack!) och desamma är handlingen. Men det som gjorde mig så imponerad var att boken är svensk! Ren och skär svensk! Det gör mig så stolt över att vara svensk, att läsa en supergrym bok och veta att det inte är något av USAs påhitt!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Udda verklighet
Författare: Nene Ormes
Betyg: 9,5/10 (vill inte ge full pott)
Serie: ?
Sidor: 254
Orginalspråk: Svenska(!)
Bokförlag:Styxx Fantasy
Första meningen: "Luften brinner i hennes lungor och benen lyfter knappt från asfalten när hon slänger sig in i en portuppgång."

Söndagskväll med vinnaren och bokmärke


The Iron Fey omslag

USA & Storbrittanien
Tyskland
-
The Iron Fey serien har inte många olika omslag förutom dessa. Alla som har översatt boken har tagit USAs omslag. Men Tyskland har ett fräckt omslag, förutom att de har använt sig av samma bild på varje omslag och redigerat den olika. Det stör mig lite, men annars är det ett omslag jag skulle köpa på en bok.

Walk & Stop

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | London September 2011

Ursäkta för Londonbilderna nu efter att jag har varit i New York, men nu har jag suttit för första gången och rensat bilder på två månader. Annars har jag inte haft tid med det så det kommer att vara London och New York bilder blandat :)

Veckans karaktär #6

(källa)

Veckans karaktär: Meghan Chase
från seiren The Iron Fey av Julie Kagawa

Meghan är en halvfe, har långt blont blekt hår och blåa ögon. Hennes ögon ändrar form i Nevernever. Hon är en aning blyg, men envis som bara den. Hon går verkligen sin egen väg och löser sina problem som komer upp på vägen.
På Meghans sexårsdag försvann hennes pappa. Bara försvann och lämnade inga spår. Det var aldrig hennes riktiga far hennes riktigt far är kung av The summer count, vilket gör henne till en halv sommarfeprinsessa.
Hennes tid i Nevernever ändrar väldigt mycket på hennes personlighet och hennes relationer med folk.

Böcker Meghan är med i:
The Iron King
The Iron Daughter
The Iron Queen
The Iron Knight

Yellow will always shining through

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

God morgon gott folk! Jag satt inatt och gjorde hela inlägget om böckerna jag läste i New York, vilket stod sin tid. Men nu är det klart!

Är det något inlägg ni önskade jag skulle göra? En ny bookshelf tour? Visa mina bokmärken? En video? Säg gärna något för jag vill göra inlägg som ni uppskattar, inte bara jag :P

Förresten är någon här medlem på Goodreads? Jag har varit det i ungefär en månad nu och det är en superbra sida om man vill bli tipsad om bra engelska böcker! Ex Halo och Firelight som jag köpte i New York såg jag där och blev sugen att köpa dem. Om ni är medlemmar så heter jag photosandbooks. Förvånade ni blev va? :P


New York BooksJa, äntligen ska jag publicera inlägget om böckerna jag köpte i New York. Jag brukar vara snabb med det, men nu var skolan verkligen i vägen och jag satte mina recensioner först, men banne mig nu så!DE MÖRKA BÖCKERNA


Miss Peregrine's home for peculiar children av Ransom Raggs

A mysterious island.
An abandoned orphanage.
A strange collection of very curious photographs.

Detta är en bok som jag varit supersugen att läsa sedan booktrailern kom ut i somras för boken! Är verkligen taggad för att läsa den! :D


The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin

Mara Dyer doesn't think life can get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there.
It can.
She believes there must be more to the accident she can't remember that killed her friends and left her mysteriously unharmed.
There is.
She doesn't believe that after everything she's been through, she can fall in love.
She's wrong.

Detta är en bok som bara har fått bra kritik, ialla fall vad som har fyllt mina öron så jag är sugen för att veta vad fan detta handlar om, plus omslaget gör mig taggad för att läsa den! Jag menar, räddar han henne eller försöker han dränka henne???


Leviathan av Scott Westerfeld

Prince Aleksander, would-be heir to the Austro-Hungarian throne, is on the run. His own people have turned on him. His title is worthless. All he has is a battletorn war machine and a loyal crew of men. 
Deryn Sharp is a commoner, disguised as a boy in the British Air Service. She's a brilliant airman. But her secret is in constant danger of being discovered. 
With World War I brewing, Alek and Deryn's paths cross in the most unexpected way…taking them on a fantastical, around-the-world adventure that will change both their lives forever.

Jag följer Scott Westerfelds blogg och där pratar för de mesta om den här serien han har gjort. Jag kände mig lite sugen för att läsa den och detta var verkligen ett impulsköp av mig! Baksidan inspirerar mig ännu mer att läsa den!
DE ORANGEAKTIGA BÖCKERNA


Halo av Alexandra Adornetto

Three angels – Gabriel, the warrior; Ivy, the healer; and Bethany, the youngest and most human – are sent by Heaven to bring good to a world falling under the influence of darkness. They must work hard to conceal their luminous glow, superhuman powers, and, most dangerous of all, their wings, all the while avoiding all human attachments.
Then Bethany meets Xavier Woods, and neither of them is able to resist the attraction between them. Gabriel and Ivy do everything in their power to intervene, but the bond between Xavier and Bethany seems too strong.
The angel’s mission is urgent, and dark forces are threatening. Will love ruin Bethany or save her?

Varför köpte jag den här boken?? Jo, omslaget.... :P


Supernaturally av Kiersten White (andra delen av Paranormalcy)

Evie finally has the normal life she’s always longed for. But she’s shocked to discover that being ordinary can be . . . kind of boring. Just when Evie starts to long for her days at the International Paranormal Containment Agency, she’s given a chance to work for them again. Desperate for a break from all the normalcy, she agrees.
But as one disastrous mission leads to another, Evie starts to wonder if she made the right choice. And when Evie’s faerie ex-boyfriend Reth appears with devastating revelations about her past, she discovers that there’s a battle brewing between the faerie courts that could throw the whole supernatural world into chaos. The prize in question? Evie herself.
So much for normal.

Ännu ett impulsköp som kom ifrån flygplatsen. Jag ville tjäna ihop lite vuxenpoäng, ni förstår (betalade med kortet som jag typ nyss har fått)


Firelight av Sophie Jordan

Marked as special at an early age, Jacinda knows her every move is watched. But she longs for freedom to make her own choices. When she breaks the most sacred tenet among her kind, she nearly pays with her life. Until a beautiful stranger saves her. A stranger who was sent to hunt those like her. For Jacinda is a draki—a descendant of dragons whose greatest defense is her secret ability to shift into human form.

Jag hade hört så lite om den här boken men så nyfiken på det som boken kallas - en drakbok.DE ROSA/LILA BÖCKERNA


The Iron Queen av Julie Kagawa (tredje boken av The Iron Fey)

I thought it was over. That my time with the fey, the impossible choices I had to make, the sacrifices of those I loved, was behind me. But a storm is approaching, an army of Iron fey that will drag me back, kicking and screaming. Drag me away from the banished prince who's sworn to stand by my side. Drag me into the core of conflict so powerful, I'm not sure anyone can survive it.
This time, there will be no turning back.

Efter att ha läst andra boken tvekande jag att fortsätta, men alla fans sa att den blev bättre i trean så jag ger den en chans. :)


Wither av Lauren DeStefano

Obviously, something went terribly wrong. Genetic mutations have festered, reducing human longevity to twenty-five, even less for most women. To prevent extinction, young girls are kidnapped, mated in polygamous marriages with men eager to procreate. Sixteen-year-old Rhine Ellery, a recent victim of this breeding farm mentality, has vowed to break loose from its fetters; but finding allies and a safe way out is a challenge she can only hope she will survive. A dystopian fantasy series starter with wings. Editor's recommendation.

Jag kommer ihåg svagt att jag läste en recension av den här boken där den fick 10/10 och jag skrev upp den boken på min fina lista över engelska böcker jag vill köpa, och nu är den i mina händer! Jag älskar btw omslaget! :D


Intertwined av Gena Showalter

Most sixteen-year-olds have friends.
Aden Stone has four human souls living inside him:
One can time travel.
One can raise the dead.
One can possess another human.
One can tell the future.
Everyone thinks he's crazy, which is why he's spent his entire life shuffled between mental institutions and juvie. All of that is about to change, however. For months Aden has been having visions of a beautiful girl—a girl who carries centuries-old secrets. A girl who will either save him or destroy him.

Jag är faktiskt väldigt nyfiken på den här boken. Jag menar att skriva om en person som har fyra själar till inom sig, hur gör man det?!


A little piece of New York

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Skolans val av bok

Den här lilla boken har jag fått ifrån engelska, alltså ännu en bok att läsa. Jag saknar lovet och min PRAO-tid för jag kunde verkligen läsa mer då! Nu hinner jag inte lika mycket vilket gör mig lite deppad... Men jag kämpar på I guess. Men har någon läst The Wave??

Att hoppas på ett paket


Ojsan! Jag har råka glömma att nämna att jag hade ett underbart fint paket i brevlådan när jag kom hem ifrån New York och ni ser ju vad som va i! :D

Tack Gilla Böcker för recensionexet! :D

Wings - Aprilynne Pike

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Laurel was mesmerized, staring at the pale things with wide eyes. They were terrifyingly beautiful—too beautiful for words.

Laurel turned to the mirror again, her eyes on the hovering petals that floated beside her head. They looked almost like wings.


Jag har kikat på den har boken och har haft den uppskriven på många listor över att köpa/låna. Det var Pia som till sist gjorde att den kom i mina händer. Omslaget ser väldigt barnsligt ut, men om jag skulle köpa boken någon gång så skulle det bli det omslaget!

Det är en gullig historia tycker jag vilket gjorde att jag såg allt i en helt annan vy. Om jag inte hade sett i den vyn tvivlar jag på att jag ens skulle gillar boken så mycket som jag gör just nu. Det som gjorde boken gullig var nog den typiska början med en tjej som början skolan, känner ingen och en kille börjar prata med henne. Da! Men istället för att bli less på det så bestämde jag mig att detta kunde bli en mysig historia, vilket det blev i min vy.

Det som jag också gillar med boken är hur detaljerat Pike har sesearchat om detta, att hon har fått allting att gå ihop. Jag har nog inte sett en sådan välformad figurbeskrivning på länge och det uppskattar jag grymt för jag själv är en sådan som vill att allt ska kunna vara realistisk med ex ett fantasidjur jag skapar i mitt huvud om jag ens ska skriva om det. Så ett stort plus och beundran till Pike!

De flesta har väl listat ut att bokens huvudämne är féer. Jag ser det absolut inte som féer. Det var en helt annan beskrivning i boken som inte passade in på det jag definierar som fe. Men det är det roligaste med oss människor, vi ser allt från olika håll.

Jag gillade inte huvudpersonen Laurel, men det finns alltid en annan person som man gillar i en bok och i detta falllet var det Tamani. Det går inte beskriva mitt gillande till honom utan att spoila för mycket så ni som vill lista ut varför jag gillar Tamani så mycket så läs boken och håll ögonen öppna på slutet! :D (Ni som har läst boken förstår nog vad jag menar!)
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Wings
Författare: Aprilynne Pike
Betyg: 8/10
Serie: Wings #1
Andra i serien: Spells, Illusion
Sidor: 360
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Harper Collins
Första meningen: "Laurel's shoes flipped a cheerful rhythm that defied her dark mood."

Djur - Joyce Carol Oates

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4

Det är 70-tal och på ett välkänt kvinno collage läser Gillian litteratur för sin lärare Andre Harrow. Harrow har en djurisk fängslande personlighet och alla flickorna är förälskade i honom. Så är också Gillian, men de andra flickorna är ovetande om att hon faktiskt har en sexuell relation med läraren och hans karismatiska hustru. Under terminen jagas en pyroman och flickorna sneglar misstänktsamt på varandra. Ju längre tiden går och pyromanen går fri, blir stämningen allt spändare. Men plötsligt inträffar något som förändrar allt.

Boken har ett viktigt ämne, som vanligt skriver Oates alltid om dem Men jag misstolkade boken ifrån början. Jag trodde att det var en lättsam ungdomsbok så jag tyckte först att allt var lite mysko, men till slut förstod jag att det inte var det jag hade tänkt mig. Som sagt, ett viktigt ämne, men jag var inte precis på humör på att läsa såndant nu så jag känner att jag inte kommer ge boken dens ultimata slutbetyg.

Ni som har läst Oates förut så upprepar jag för er: Att läsa en Joyce Carol Oates bok måste man kunna läsa mellan raderna. Det är så mycket som händer där i Oatesböcker och om man missar dem små hintarna så kan det nog vara svårt att uppskatta en Oates-bok fullt ut.

Men boken var kort och snabb att läsa ut så det är inte så att man sitter och tragglar sig igenom flera jobbiga sidor, utan du vet orden så är boken klar. Men det jag kände var att jag fastnade inte för någon speciell händelse i boken. Det var som allt gick i samma tempo hela tiden. Tänk er en låt som är bra men den använder av samma ackord/noter så det går aldrig upp eller ner utan håller sig samma. Den känsla fick jag av boken.
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Djur
Författare: Joyce Carol Oates
Betyg: 2/10
Serie: -
Sidor: 159
Orginalspråk: Engelska (Beasts)
Bokförlag: Albert Bonnier
Första meningen: "I Oceanienflygeln på Louvren fick jag syn på den: totempålen."

Blodsarvet 3

Jag läste på Henrik Larssons blogg/hemsida om tredje boken av Blodsarvet. Det är en bok som jag verkligen längtar efter! Men jag kommer att få vänta ett tag... Våren 2013 berättar Henrik att han är redo för att publicera boken. Så Henrik om du ser detta så säger jag bara: Jag orkar vänta! :D
Ni som har läst Röd skymning och gillade den, här har ni en bok att läsa då, Krigahjärta!! Och såklart tvärtom!

Böcker som har berört mig till tårar har runnit

Jag hade redan tänkt att göra ett sånt här inlägg förrförra helgen, men det blev liksom inte av. Så såg jag imorse att Bokclara redan hade gjort ett så jag tänkte följa hennes fotspår lite: Detta inlägget ska handla om snyftböcker, eller, ja alla böcker jag har gråtit för. Och en sak ska ni veta om mig: jag är rätt så känslosam så det blir väl en längre lista :P
 • Boktjuven av Markus Zusak
 • Döden i dina ögon av Rachel Ward
 • Om jag stannar av Gayle Forman
 • P.S Jag älskar dig av Cecelia Ahern
 • Harry Potter och halvblodsprinsen av J.K Rowling
 • Harry Potter och dödsrelikerna av J.K Rowling
 • Marley och jag av John Grogan
 • Allt för min syster av Jodi Picoult
 • Innan jag dör av Jenny Downham
 • Bärnstenskikaren av Philip Pullman
 • Adjö herr Muffin av Ulf Nilsson (en barnbok som jag aldrig läste klart för jag grät så mkt)
Det är alla som jag kommer på just nu. Det finns nog fler, men listan är nog tillräckligt lång för tillfället :)

Fotosession

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Tova, Amina

Idag ska jag ut och fota Tova och Amina! Jag vet, jag kom hem igår ifrån New York och så bestämmer jag mig att göra en fotosession? Japp, så är jag! :P Vi får se om det blir några bilder (såklart det blir det!) :P

Fortsättningen på början


De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.


Åh, va jag är sugen på att läsa Eld nu! Och så vill jag läsa om Cirkeln! Och så vill jag ha Nyckeln i bokhyllan!!!

Men lite tålamod får man ha för Eld kommer ut 26 april! Det som man får göra medan dess är att läsa om Cirkeln om man har lust med det eller som jag gör just nu, lista ut vad alla stymboler betyder på framsidan! En aning omöjligt men man kan väl ha sina teorier :P


Hush - Donna Jo Napoli

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8Melkorka är en prinsessa, den första dotter till ett magnifik rike i medeltida Irland - men allt detta är förlorat den dag hon kidnappats och förts ombord på en plundrande slavskepp. Hon kastas in i en värld som hon aldrig har känt, tillsammans med människor som hennes tidigare landets lagar betraktas som mindre än människor. Melkorka är tvungen att lära sig snabbt hur man ska överleva. Med ett löfte om tystnad, men hon finner sig som ett föremål för fascination till hennes kidnappare och mästare, och snart inser att någon makt, oavsett hur lite, kan göra skillnad.


I början var jag på väg att lägga ner boken för gott. Början greppade inte tag i mig, men jag gav ändå inte upp. Och det gjorde jag rätt för det blev allt bättre. Mitten var nog bokens höjdpunkt där jag gillade bokens som bäst.
Boken handlar om vikingar, vilket jag tyckte mycket om.

Vikingar är ju beskrivna som bestar på havet, dödade allt i ens väg etc, men här fick jag en annan bild. Plus, vikingar är ifrån bl.a Sverige vilket gör allt en aning roligare att läsa. Jag är lite besatt av att utlänska böcker som nämner Sverige på något sätt. Det ger en en extra kick över att vara svensk!

För mig var boken mer intressant än bra. Mest om den tidens vikingar och slavhandel. Det som jag beundrar som mest är huvudrollen som jag verkligen avskydde först, men sen kom beundran. Det finns en tid i boken där Mel, huvudpersonen bestämmer sig att vara tyst, hon ger inte ifrån sig nästan ett ljud. Att bara knipa igen är en utmaning för mig! Jag tror inte att jag skulle klara det. Därför har jag en stor beundran av Mel. Titeln passar grymt bra till boken!

Språket var speciellt ibland. Det finns vanliga uttryck som man använder sig ofta av när man skriver, t.ex när man öppnar en dörr eller så. Donna Jo Napoli beskrev på ett annat sätt som jag inte har träffat på förut. Jag kunde inte hitta ett bra exempel nu efteråt när jag har läst ut boken, men ni som tänker läsa boken leta efter det som jag sa :)

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen
Titel: Hush
Författare: Donna Jo Napoli
Betyg: 5/10
Serie: -
Sidor: 308
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Simon and Schuster
Första meningen: ""Mel, hurry up", Brigid calls, splashing through puddles, heedless of the mud that has come up through the woodenplank paving of the road."

Home lovely home

Canon EOS 450D + Canon EFS 50mm f/1.4Japp, nu är jag hemma, som precis har vänt dygnet som måste göra det igen! Roligt va? Nä, men jag har haft det toppen i New York, den gående staden (kan man lugnt säga! Gått ca 15000 steg varje dag). De flesta av mina bilder ligger på memorycardet som ligger någonstans i packningen som väger ton, så fler bilder blir det snart! Men ni får nöja er med bilderna jag har ifrån Times Square med objektivet jag köpte där! :P
Så den stora frågan: Hur många böcker blev det den här gången. Jag skrev upp 9 st och tänkte att det kanske var lagom ifrån mina 15 st jag skrev upp till London. Men det blev... *trumvirvel* 9 st! :P De flesta ifrån min lista, men så klart så improviserade jag lite! Så jag har ett lager med böcker till ett halvår eller nåt :P Vilka böcker det var kommer i ett annat inlägg :P

Utlästa böcker:
 • Hush av Donna Jo Napoli
 • Djur av Joyce Carol Oates
 • Wings av Aprilynne Pike
 • Udda verklighet av Nene Ormes
Så fyra recensioner, hur ska jag hinna?!?!

Har suttit och kollat igenom bloglovin (300 inlägg eller nåt) så jag är lagom road, kommentarerna är alltid underbart roligt att läsa igenom, tack allihopa som har skrivit en liten krusedull till mig! det betyder en hel del!!!

Vi får se hur mycket mer jag klarar av att göra ikväll, ni förstår jag har dygnat pga att jag inte kunde sova på planet hem :P Ha det så bra allihopa och jag hoppas att ni har haft ett underbart lov!