TÄVLING: Gargoylen av Andrew Davidson


Medan jag är borta i New York och roar mig så ska jag ge er som inte var på min och Elins bokträff att få ett exemplar av Gargoylen av Andrew Davidson (för er som har missat de två gånger jag har skrivit det innan i det här inlägget).

Det är superlätt att vara med! Jag lovar!
1. Ni måste ju på nät sett först se det här inlägget och tänka "Åh, den där skulle jag vilja vinna!"
2. Gör en fin kommentar. Kommentaren ska innehålla på något sätt ett namn, en e-postadress och något erkännande att du vill vara med! :P (Och gärna ett snällt ord, men det är frivilligt! Man ska inte tvinga folk vissligen :P )
3. Skicka och håll tummarna!!

Tävlingen avgörs söndagen den 13/11 för er som vill veta hur mycket tid ni har på er att tveka!

PRAO-böcker

 
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Dracula av Bram Stoker

Nightshade av Andrea Cremer
I am number four av Pittacus Lore

Det är sjukt svårt att inte köpa böcker när hela de här två veckorna har jag passerat dem, beundrat dem, läst baksidorna tusen gånger och några sidor i varje bok.

Dracula köpte jag mest för omslaget! Det är ju underbart vackert!!! *Dregel!* Sen är det ju en klassiker så en måste-att-läsa. Plus det är typ världens berömdaste vampyrhistoria, kan ju vara något intressant!

Nightshade har jag ju sett överallt, men liksom aldrig fattat vad det är om. När jag väl fattade att det var om varulvar, då var jag helt såld! Plus så gillar jag mer det här omslaget än det andra, vet inte om detta är brittiska eller amerikanska. Vet ni?

Jag har ju sett filmen I am number four och visste hela tiden att det var en bok på det. När väl Amelie köpte den på bokmässan (med ett supermegavackert omslag) blev jag lite knäsvag för den och nu när den väl stod i hyllan var det inget som stoppade mig! :P

Det höll på att bli Vampire academy också för nu har jag bestämt mig att läsa den! Men jag ska försöka låna den av någon kompis istället :)

Flying away

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Jag

Nick och Norahs oändliga låtlista - D. Levithan & R. Cohn

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

En natt i New York. Nicks och Norahs vägar korsas, igen och igen. Musik, dans och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten näst intill oändlig.

Ja, detta kommer att bli min kortaste recension för jag tyckte inte att boken var så speciell eller bra. Inget av det. Visst, jag gillar idén med att boken utspelar sig under en enda natt, men det var inte som jag hade tänkt mig. Det är nog mer till min syster, en som inte läser ofta som inte har stött på allt redan. :) Men det gick fort att läsa ut den :)
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Nick och Norahs oändliga låtlista
Författare: David Levithan & Rachel Cohn
Betyg: 3/10
Serie: -
Sidor: 198
Orginalspråk: Engelska (Nick and Norah's infinite playlist)
Bokförlag: XPublishing
Första meningen: "Dagen börjar vid midnatt."

Lite nytt

Har inte gjort så mycket, bara fixat smådetaljer, headern osv.
Jag vill uppmärksamra länken längst upp i vänster som jag hade först i header, men jag visste redann att ingen såg den så nu är den i menyn. Klicka där vetja så kommer du i alla fall någonstans :P

The Iron Daughter - Julie Kagawa

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

SPOILER! ;D

 

Hälften Sommarfe prinsessa, hälften människa, har aldrig passat Meghan någonstans. Övergiven av vinterprinsen hon trodde älskade henne, hon är fånge hos Vinterfedrottningen. Som kriget vävstolar mellan sommar och vinter, vet Meghan att den verkliga faran kommer från Iron fey-järnbeslagen feer som bara hon och hennes frånvarandeprinsen har sett. Men ingen tror henne.

Värre har Meghan egen fe befogenheter skurits av. Hon är fast med bara hennesförstånd för hjälp. Lita någon skulle vara dumt. Lita på ett till synes förrädare skulle kunna vara dödligt. Men även när hon växer en ryggrad av järn, kan Meghan inte låta bli att höraviskningar längtan i hennes alltför mänskligt hjärta.

 

Jag hade förväntat mig mer av boken, eller i början gjorde jag det för det kan leda vartsomhelst ifrån att Meghan är fångad i Vinterfeernas hov. Det var i slutet som det jag ville ha, en blandning av olika känslor (då inte typ kärleksproblem, utan mer adrenalin och spänning-känsla) och det ville man ju ha hela boken! Right? Right, Right! (Bara de som har sett AVPS förstod det där :P )

Nä, jag tröttnade väldigt mycket på hur mycket Meghan tänker på jäkla Ash. Han är inte så viktig och han gör ju så jäkla dåliga saker så jag blev lätt irriterad över varför hon fortfarande gillar honom när Puck finns där! (Tror att jag börjar bli Team Puck). Min favvokaraktär är nog Grimalkin. Han är rätt så skön och lagom irriterande besserwisser. Jag hoppas att han dyker upp i de andra böckerna. Ja, jag tänker läsa dem, eller i alla fall nästa mest pga att alla säger att den är så bra, så jag vill bilda min egen åsikt om den :)
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: The Iron Daughter
Författare: Julie Kagawa
Betyg: 4/10
Serie: The Iron Fey #2
Sidor: 406
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Mira Ink
Första meningen: "The Iron King stood before me, magnificent in his beauty, silver hair whipping about like an unruly waterfall."

Böcker som jag ska leta efter i NY

På höstlovet ska jag för frösta gången i mitt liv kliva på amerikansk mark, vilket är lite pirrigt! Och jag har sökt runt efter böcker som jag kan leta efter nu och bestämt mig att inte ta 15 st som jag hade på min lista när jag åkte till London. den här gången ska jag bara ha de här sex! Men såklart så kanske jag hittar en ännu bättre bok så vi får väl se :P

Phoenix bok - Eden Maguire

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Turen har kommit till Phoenix och det är med dubbla känslor och ett blödande hjärta som Darina söker sanningen om knivbråket som ändade hans unga liv. Hon står inför sitt livs svåraste beslut, avgörandets stund. 

Att hjälpa sin älskade Phoenix över till andra sidan är ju att hjälpa honom bort från hennes egen värld, mot ett slutligt avsked. Eller kan kärleken övervinna döden?

Jag är såååå stolt över mig själv! Jag läste mysteriet i den här boken efter typ 50 sidor eller något sånt! Jag brukar inte vara något snille i att lista ut saker i deckare och komma på mördaren i förtid, men nu banne mig fixade jag det!

Sista boken i Beautiful Dead hade jag förväntat mig var en aning annorlunda ifrån resten av böckerna för nu är det sista man till rakning: Phoenix. En aning annorlunda blev det såklart, med också några andra förändringar som är viktiga.

Men ändå tycker jag att slutet var fjuttigt. Eller, vad hade jag väntat mig? Jag skulle nog aldrig bli nöjd med slutet vare sig ur det slutade. Men såklart, ett helt okej slut, men ändå inte. Kan inte riktigt bestämma mig.
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Phoenix
Författare: Eden Maguire
Betyg: 8/10
Serie: Beautiful Dead #4
Andra i serien: Jonas bok, Arizonas bok, Summers bok
Sidor: 264
Orginalspråk: Engelska (Phoenix)
Bokförlag: Semic
Första meningen: "Kanske är inget av det sant."

Tack Semic för recensionexemplaret!!! :D

Veckans karaktär #5

(källa)

Veckans karaktär: Tom (Thomas) Ward från serien Väktarserien

Tom är sjunde sonen till sjunde sonen, vilket gör hans väg smal. Han ska bli en Väktare. Sjunde sonen av sjunde sonen har förmågan att bli en väktare, de hör saker som inte en vanlig person kan höra, deras magkänsla har alltid rätt, de kan känna de ondas närvaro. Tom är Väktaren Gregorys 29:de lärling och en av hans bästa.
Tom är lojal och lär sig snabbt, vilket Väktaren blir förtjust i pojken, men det får ändå sina motgångar. Toms vänskap till en häxa är inget Väktaren gillar och han är rädd för att Tom kommer att lära sig att använda ond magi, det som Väktaren kämpar emot

Böcker Tom är med i:
Väktarens lärling
Väktarens förbannelse
Väktarens hemlighet
Väktarens strid
Väktarens misstag
Väktarens offer
Väktarens mardröm

Skogstroll som jag

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Jag

Biosnack för mig

Jag såg på bio i onsdags kväll (lite familjemys med Svensson Svensson) och såg den här på reklamen och jag var helt fast! JAG MÅSTE BARA SE DEN HÄR FILMEN!! Den är uppbyggd som Valentine's day med en massa skådespelare och olika händelser i en och samma film, vilket jag diggar! Sen är det så mååånga kändisar man känner igen! Jag är mest intresserad över vad Lea Michele (Rachel i Glee) gör i den här filmen. Bara för hon är med i filmen ville jag att trailer-sången skulle vara en glee-cover, men tyvärr är det orginella låten av Pink.

Summers bok - Eden Maguire

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Våren kommer med uppslitande minnen av Summers död. Snart har ett år gått sedan hon föll offer för ett vansinnesdåd i en shoppinggalleria. Fel plats och fel tidpunkt, en galning med skjutvapen. Eller vad jagar Darina egentligen efter? Och tecknen från det förflutna, hur ska de tolkas? Bara en sak är tydlig: än är det inte över. Inte på långa vägar.

När jag läste första boken i Beautiful Dead var jag först lite tveksam över att fortsätta, men jag lovar er, jag ångrar det inte! I den här boken så får karaktärer betydelse. Snarare mer betydelse, mer bakgrund, mer fyllning i deras namn. Det gillade jag skarp med boken.

Sen såklart, älskar jag Darinas fina sökande efter svar. Det kanske skulle kunna klassa lite som en deckaren, fast ändå inte. Jag kan inte läsa deckare för de är en aning tråkiga och det brukar vara jobbigt att läsa dem generent. Men Beautiful dead bjuder på spänning, lite romantik emellan åt och dramatik hela tiden! Nu tredje boken i serien så blir det allt händelserik.

Boken chockade mig fler än tre gånger och jag var tvungen att lugna ner och lägga ner boken bara för att förvara det som jag nyss hade läst.
Titel:

Titel:
Summers bok
Författare: Eden Maguire
Betyg: 8/10
Serie: Beautiful Dead #3
Andra i serien: Jonas bokArizonas bokPhoenix bok
Sidor: 266
Orginalspråk: Engelska (Summer)
Bokförlag: Semic
Första meningen: "Vem avgör vad som är normalt och vad som inte är det?"

Tack Semic för recensionexemplaret!!! :D

Höstigt

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Jag

Beastly, ett odjur - Alex Flinn

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Vi vet vad Skönheten tyckte om Odjuret - men hur var det för Odjuret?

Kyle Kingsbury är rik, skitsnygg, elak och egoistisk. För honom är det självklart att han ska väljas till den populäraste killen på skolbalen och få hångla med den snyggaste tjejen resten av natten. Och allt hade nog gått som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon är inte särskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att få fördelar för att han är det. För att ge igen bjuder Kyle henne på skolbalen bara för att dumpa henne utanför dörren och göra bort henne inför hela skolan. Men Kendra är inte en vanlig tjej - hon är häxa. När Kyle kommer hem på natten efter skolbalen väntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med päls, horn och huggtänder. Lika ful på utsidan som han är på insidan. Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen älskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan två år har gått kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle måste också verkligen älska henne! Han var Kyle Kingsbury, den coolaste killen - ett riktigt as, riktigt beastly. Men det syntes inte utanpå. Nu är han helt och hållet ett odjur.

Egentligen, vad förväntade man sig av den här historien när man väl vet allt som händer? Den följer sagan snyggt och stiligt, men va fan var det som gjorde att den var så bra? Det är det som jag har suttit och klurat på tills nu när jag skriver recensionen.
Man följer boken i då odjurets

ögon, hur han ser på allt och man ser hans förvandling, inte utseendet utan innuti. Det är nog en av det magiska man kan göra. Skriva om en karaktär som långsamt ändrar åsikt och personlighet. Man måste göra det en aning tydligt så väl läsaren hänger med och det lyckades verkligen Alex Flinn med den här boken. Det var nästan som detta hade hänt honom själv.

Det som jag inte gillade med boken var de små avsnitten med "Chattrum". Det liksom behövdes inte för att boken skulle bli bra.

Jag kan tyvärr inte komma på varför jag gillar boken så stark jag gör, kanske det är språket, jag har ingen aning. Så läs den själv och kom på varför jag gillar boken :P
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Beastly, ett odjur
Författare: Alex Flinn
Betyg: 6/10
Serie: -
Sidor: 299
Orginalspråk: Engelska (Beastly)
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Första meningen: "Jag kände att alla tittade på mig, men det var något jag var van vid."

Om jag bara kunde rabbla boktitlar

Hej! Släpp inte taget
Vem är du? Isöhäxan
Hur önskar du att du kunde vara? Oönskad
Vad gör du helst en ledig dag? Revolt
Beskriv ditt favoritdjur. Den vita katten
Hur ser du ut? Ful
Beskriv ditt humör idag. Borta med vinden
Vad är det viktigaste i ditt liv? Gargoylen
Vad är helt oviktigt för dig? Frost
Beskriv en plats du trivs på. Någon annanstans
Beskriv något du tycker är vackert. Strimmor av hopp
Vad längtar du efter mest just nu? Döden i dina ögon
Vad längtar du inte alls efter? Phoenixs bok
Hej! Släpp inte taget
Vem är du? Isöhäxan
Hur önskar du att du kunde vara? Oönskad
Vad gör du helst en ledig dag? Revolt
Beskriv ditt favoritdjur. Den vita katten
Hur ser du ut? Ful
Beskriv ditt humör idag. Borta med vinden
Vad är det viktigaste i ditt liv? Guldkompassen
Vad är helt oviktigt för dig? Frost
Beskriv en plats du trivs på. Någon annanstans
Beskriv något du tycker är vackert. Strimmor av hopp
Vad längtar du efter mest just nu? Döden i dina ögon
Vad längtar du inte alls efter? Summers bok

Det här är nog den enda bokenkäten som jag har skattat åt när andra bokbloggar har lafr upp den, så jag var tvungen att göra den! :D

Blod och choklad - Annette Curtis Klause

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Det finns människor och så finns det vargar. Och så finns det de andra. De som är både och. Varulvarna.

Vivian Gandillon är en av de andra. Hon är 16 år, vacker, stark och älskar att förvandlas från människa till varg. 
När hennes pappa, flockens ledare, dör i en brand flyttar resten av flocken till stan. Men utan ledare är de rastlösa och flockens unga killar tar stora risker, de uppträder störigt och drar uppmärksamhet till sig. Inte blir det bättre av att Vivian blir kär i en vanlig människokille, en köttkille som man säger i flocken. Vad ska hon med honom till? Människor förstår inte och dessutom är de svaga. Men också ett hot mot flockens säkerhet.

Aidan, köttkillen, är så annorlunda. Vivian älskar honom för att han är snäll, omtänksam och avspänd. Inte alls lika aggressiv och stöddig som killarna i flocken. Och han gillar att läsa om druider, magi och varulvar. Visst kommer han att förstå henne? Och han kysser så försiktigt. Vivian skulle vilja bitas, bara lite, och visa vem hon verkligen är.

Det är svårt att passa in i både den stökiga varulvsflocken och bland vanliga människor. Hon måste välja. Vad smakar godast: blod eller choklad?

Blod och choklad som de flesta borde veta nu handlar om varulvar, vilket passar mig fortfarande i smaken. Det är nog mer vampyrer som jag inte har förstått mig på. Från att varit zombies till att övergå till till något som liknar glittrande féer. Vampyrer är verkligen en varelse som har förändrats så jäkla mycket i historien, det är varulvarna som är liksom fortfarnade desamma (ialla fall i vissa historier). Därför är det nog varför jag föredrar varulvar och älskar att läsa om dem. Det är roligt att läsa olika tolkningar av dem. I Frost har de en annan sorts varulv som jag verkligen avgudar den med. I den här boken beter sig varulvarna mer som en flock vargar, vilket jag tycker är väldigt realistiskt!

Det som jag också gillar med den här boken är att karaktärerna är väldigt bra i sig, speciellt en som ni stöter på som heter Gabriel. Efter att läst ut boken var det en enda tanke jag hade kvar och det var Gabriel. Jag visste redan att det var något speciellt med honom i början och det vidareutvecklades en hel del.

Detta är verkligen en bok som man inte kan lägga tillbaka när man väl har läst första menignen! :D

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Blod och choklad
Författare: Annette Curtis Klause
Betyg: 9/10
Serie: -
Sidor: 288
Orginalspråk: Engelska (Blood and Chocolate)
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Första meningen: "Eldslågorna steg högt mot skyn och lyste upp natten som ett kusligt, flammande tivoli."

Poff!

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Jag | MOUSEOVER

Krigarkungens sal - John Flanagan

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Aja, baja. Det är ingen bra idé att läsa den här recensionen om du inte har läst andra boken i serien "Spejarens lärling"

Spejarmästaren Halt har svurit på att rädda Will och är beredd att göra vad som helst för att hålla sitt löfte även om det innebär att han måste trotsa kungen. Halt blir bannlyst från riket Araluen och utesluten ur Spejarnas sällskap. Han ger sig av för att leta efter Will. Snart möter han Horace som bestämmer sig för att följa honom. På vägen blir de attackerade flera gånger av riddare, och Horace får tillfälle att visa vad han går för som slagskämpe. 
Under tiden blir Will utsatt för en drog som raderar ut hans känslor och tankar. Han blir mer och mer beroende av drogen och är på väg att förvandlas till en viljelös slav. Ska Halt och Horace lyckas rädda Will innan det är för sent?

Jag hade hoppas att boken skulle vara sjukt bra och spännande efter tvåans slut, men jag blev besviken. Allt började väldigt spännande, som det skulle hända något betydande för bokserien, men tyvärr inte. Det kändes lite som den här boken var onödig för serien för jag såg inget viktigt som har något av värde som skulle kunna bygga upp serien ännu ett snäpp, ja, kanske en liten sak i början, men annars?

Det som jag också ogillar med boken är hur lite Will, huvudrollen berättar ifrån sina egna ögon vad som händer. Det är mer Halt och Evanlyn (?) som berättar allt ifrån deras perspektiv, vilket är kanske bra för bokens skull med tanke på vad som händer, men jag saknar Wills sett att se allt. Han är ju spejarens lärling...
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:

Titel:
Krigarkungens sal
Författare: John Flanagan
Betyg: 4/10
Serie: Spejarens lärling #3
Sidor: 270
Orginalspråk: Engelska (The Icebound Land)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "Vargskeppet var bara några timmar från Kap Stormskydd när ovädret bröt ut."

Att jag kunde göra nåt så vackert!

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Jag


Vilda gröna ögon - Joyce Carol Oates

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Franky är 14 år när det uppstår oroande sprickor i hennes perfekta familj. Pappa är den mest kända TV- sportreportern, hela Amerikas älskling. Han är väldigt mån om den perfekta bilden av sin familj i massmedierna, men mamman har tröttnat på kändislivet, och drar sig mer och mer tillbaka i sin egen värld av konst och konstnärsliv. Skilsmässa är otänkbart men att leva ihop verkar omöjligt. Franky ställs inför valet mellan mor, som verkar ha lämnat familjen för att börja ett nytt liv och far, som kräver att barnen betraktar mamman som svikare och förrädare. Franky vill så gärna tro på sin pappa, men med tiden upptäcker hon den perfekta familjens mörka hemligheter.

Okej, nu ska jag sammanfatta mina fina anteckningar av 1½ A5 sidor om bokens handling på ett snyggt sätt.
Man har hört att Joyce Carol Oates är en författare man måste läsa av, precis så tycker jag om J.K Rowling, så jag tänkte först prova på en av hennes ungdomsböcker. Så jävla bra!!! Det tog inte lång tid att läsa ut boken med dens handling. När jag väl plockade upp boken ifrån bibblan trodde jag aldrig att boken kunde innehålla en sådan dramatik, slughet, manipulation och chockerande bra historia.

Boken började med att allt var bra och under läsningens gång såg man, att familjen det handlar om, allt föll, som ett klosstorn som faller i slow motion! Det var bara så häftigt hur Joyce kunde få en att gå med på noterna så länge innan man fattade själv att något var storfel!!! Jag missuppfattade hela situationen i början, jag missuppfattade personer som jag sen fattade att jag hade helt fel om. Så uppslutad var jag!

Det som jag är så chockad över är hur en person kan manipulera ett barn som de gör i boken. Jag kan tyvärr tänka mig sådant hända i dagens samhälle.

Jag kommer garanterat att läsa med av Joyce Carol Oates efter en sådan dramatisk, spännande bok!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Vilda gröna ögon
Författare: Joyce Carol Oates
Betyg: 9/10
Serie: -
Sidor: 271
Orginalspråk: Engelska (Freaky green eyes)
Bokförlag: En bok för alla
Första meningen: "Senare skulle jag komma att se det som ett gå över gränsen."

Helgens slut

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Jag

Japp, snart är helgen över och jag har använt min helg väl. Jag har lekt runt med fjärrutlösaren så många egobilder står på tur som jag kommer att blanda ut med Londonbilder när jag väl har hunnit kolla igenom allt! :D
Till slut blev det tio böcker som följde med i min bag till landet som är fotade och klara för recension så fort jag har läst alla! :D Men tre böcker är redan utlästa så snart kommer en bomb med recensioner också!!! :D

Imorgon är det ingen normal måndag som väntar med skola och läxor, utan imorrn är det första dagen på en av mina två PRAO-veckor! :D Tanken glädjer mig supermegamycket att jag är fri ifrån skolan tre veckor (två praoveckor + höstlovet) och av två av dem veckorna ska jag tillbringa på BOKIA! :D :D :D :D :D

Veckans karaktär #4

(källa)

Veckans karaktär: Will från serien Spejarens lärling av John Flanagan

Will kommer som spädbarn till slottet Redmont och tas hand om som en föräldralös. Han lever hela sin barndom där tills hans 15 års dag. Alla barn som är 15 ska få en mästare som de ska lära sig av. Will ville gärna bli krigare, svärdskämpe, men blir nekad till det valet pga hans kroppsbyggnad och egenskaper. Han är väldigt kort för sin ålder, smal och smidig. Så istället bli han lärling till Spejaren, som visar sig vara något som han ändå kan tänka sig att göra i sitt liv. Att vara spejarens lärling betyder att man kommer att få ett spännade, fartfullt och farligt liv, ett liv för Will.

Böcker Will är med i:
Gorlans ruiner
Det övergivna landet
Krigarkungens sal
Slaget om skandia
Den hemsökta skogen
Macindaws fästing
Fången i Arrida
Clonmels kungar
Sårad i vildmarken
etc.

Every rose has its thorn

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Ska vara på landet för sista(?) gången i år. Jag skippar datorn så jag kan ta med mig fler böcker att fota :P

A carpet of pink

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Nu vet jag vad som är fel

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Storbrittanien, Wisley, September 201

Det har varit krångel med bloggen två gånger nu att folk inte kan komma in pga deras virusskydd blockerar bloggen. Nu har jag löst det för gott. Det har aldrig varit ett virus på bloggen utan bara en kod i kodmallen som virusskydden har vissligen irriterat sig på. Så nu har jag tagit bort den koden och det påverkar rubrikerna till både inläggen och i menyerna så jag kommer leta runt efter ett typsnitt som jag gillar. Men nu vet ni som kan komma in igen på bloggen vad det var som orsakade allt och ni som inte blev påverkade kan ju fortsätta som vanligt! :D

No och jag - Dephine de Vigan

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

En tonårsdröm konfronteras med verkligheten
Lou Bertignac en överintelligent tjej på 13 år är minst, yngst och bäst i klassen. Hon är enda barnet i en familj med en deprimerad mamma och en vanmäktig pappa. Hon tänker ut olika teorier för att tämja världen och är hemligt kär i Lucas, som är längst, sämst men coolast i klassen.

Är vi så små, så oändligt små, att vi inget förmår?

När hon förbereder ett föredrag som hon tvingas hålla inför klassen väljer hon på måfå att prata om uteliggare. På Gare dAusterlitz träffar hon No, en artonårig, hemlös tjej som låter sig intervjuas inför föredraget. Men det går längre än så: de blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous tillvaro. Hon beslutar sig för att försöka rädda No och ge henne ett hem och en familj.

Okej, boken är verkligen ett slag i sig. Boken handling spelas upp i 13-årige Lous ögon. Det kändes inte som en 13-årigs perspektiv. Kanske var det meningen för hon är ju supersmart, eller snarare sagt flyttat upp en massa klasser och går i det som motsvarar gymnasie för oss i Sverige. Att boken utspelar sig i Paris (ialla fall i Frankrike) är lite annorlunda för mig, vilket jag gillade också! Annars är det i Storbrittanien eller USA allt utspelar sig.

Bokens ämne är verkligen viktigt och öppnade några nya vyer för mig. No är en 18-årig hemlös tjej som man får följa som verkligen fick mig att tänka hur det måste vara för en ungdom att vara hemlös. Tanken att jag själv skulle bli hemlös följer mig lite, även om jag vet att jag inte kommer att bli det så länge jag har min familj.

Totalt ett läsvärd bok som öppnade ialla fall några av mina vyer för saker och ting.
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: No och jag
Författare: Dephine de Vigan
Betyg: 7/10
Serie: -
Sidor: 223
Orginalspråk: Franska (No et moi)
Bokförlag: Sekwa
Första meningen: ""Madmoiselle Bertignac, jag hittar inte ert namn på listan över dem som ska hålla föredrag.""

Bokträffsböcker

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

På min och Elins fina bokträff igår så hade vi en supersponsor: Norstedts. Vi hade med oss 15 exemplar av Gargoylen av Andrew Davidson. Jag fick två ex bara för det blev några över så om ni håller utkik så ska jag lotta ut den snart! :D Sen hade Sara med sig böcker som hon ville bli av med och jag greppade snabbt tag i Strimmor av hopp av Ruta Sepetys. Nu har jag helt enkelt två olästa böcker till! :D Jag borde skriva upp dem i ett inlägg, skulle någon gilla det? Tyck till då så fixar jag det! :D
En recension av No och Jag är på väg, kanske redan ikväll :D

En vägg av päron

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Storbrittanien, Wisley, Sepember 2011

Vilken succé!


Dagen började med att jag väldigt tidigt. Jag beräknade en aning fel, men det förstörde inte dagen. Jag satt och fotade lite runt på Medborgarplatsen.


Sen samlades gänget och vi hade det väldigt roligt! Vi pratade ju först om böcker men vi gled iväg ibland till annat, men det var ändå awesome!! Vi var i ett rum för 11 pers, men vi fixade till så att vi kunde vara 13 st. :)
Från väster och varvet runt: Sara, Amelie, Pia, Olivia, min stol, Johanna, Fredrik, Elin, Oscar, Anna, NeaElin och Amina


Sen blev det lite boktittande på PUNKTmedis ungdomsavdelning som är gudomlig! Sen blev vi utslängda pga biblioteket stängde :)

Min bakhistoria

Igår bakade jag maränger för första gången på länge! Jag bestämde mig att inte färga dem som jag typ brukade göra förut. När de kom ut ur ugnen var de lite sega, men jag tänkte att de stelnar. Imorse var de segare än igår. då fick jag panik för marängerna skulle jag ju bjuda på bokträffen!
Nu har dessa läckerheter kommit ut ur ugnen. jag håller verkligen tummarna att dessa inte bli failade!!! :)

Nervös...

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Wisley, Storbrittanien, Sep 2011

Idag gäller det! Min och Elins fina bokträff. Jag är ärligt talat nervös, men det kommer att bli sååå roligt! :D Det är liksom första gången jag gör en sån här bokträff så jag bli en liten nybörjare! :P

Var är Alaska? - John Green

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn, "Bullen, fått en ny vän, Översten, och lärt sig en och annan ny ovana.

Och han träffar Alaska Young – den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon förändrar hans liv mer än något annat, mer än han någonsin kunnat ana...

 

Tänk dig att en person kommer in i ditt liv, vänder det upp och ner och sen pooooff försvinner. Det är nog min beskrivning av boken!

Man skulle kunna säga genom att läsa vad boken handlar om att det verkar som en helt vanlig ungdomsbok om livet på en privatskola. Jag vet nu efter att ha läst boken att det var nog lite djupare än så, lite mer komplicerare än så.

 

Alaska är en person som man inte kan sluta gilla. Hon lyser verkligen upp boken så fort hon är med i texterna. Jag själv skulle jättegärna vilja vara vän med henne. Hon har förmågan att göra att varenda en som hon kommer nära känner sig speciell.

 

Boken är uppdelad i två delar: Före och efteråt. Jag älskade bokens då första del men såklart undrade man heeela tiden vad som medades med efteråt... :)

 

 

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:

Titel: Var är Alaska?

Författare: John Green

Betyg: 8/10

Serie: -

Sidor: 221

Orginalspråk: Engelska (Looking for Alaska

Bokförlag: Bergs

Första meningen: "Veckan innan jag lämnade mina föräldrar och Florida och resten av mitt småtliga liv för att plugga på ett internat i Alabama, ville mamma promt ställa till med en avskedsfest för mig.''


Citat ifrån boken:

s.135

Vi gick.

Vi sa inte: Kör inte. Du är full.

Vi sa inte: Vi följer med dig.

Vi sa inte: Det där kan vänta tills i morgon. Vad som helst - allting - kan vänta.

 


Veckans karaktär #3

(källa)

Veckans karaktär: Alaska Young ifrån boken Var är Alaska av John Green

Alaska är en vild, utåtriktad, spontan tjej som går på Culver Creek Preparatory School. Alaska är oftast med på alla bus på skolan tack vare henne kreativitet och spontanhet, men det är ingen som kommer på att det är hon. Ett annat ord att beskriva Alaska med är mysterisk. Hon har en bakgrund till allt hon gör vilket alla inte vet i första taget. Hon lever verkligen som den här dagen är den sista.

Böcker Alaska är med i:
Var är Alaska

I min rosa skog av älgar

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Igår fick jag ett fint uppmuntringspaket av Styxx Fantasy. Nja, kanske snarare ett recensionex av boken De vassa tändernas skog av Carrie Ryan. Tack så mycket!!! :D :D Det hjälpte nog min hals att bli bättre för hela den här veckan har den strulat, till och med har den gett sig på min röst! Alltså ajabaja halsen!
Nu är jag mest taggad för helgen. På söndag är ju den "välkända" bokträffen jag och Elin har fixat. Spännande va? :P

Hufflepuff's färger

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Wisley Gardens

Antiloper - Ester Roxberg

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Men när jag vaknade i morse stod allt bara still. Vad äter man till frukost som vuxen? Vad ska jag ha på mig? Ska man bara resa sig och börja gå?

Jag hittade lappen bakom elementet. Rullgardinstråden hade fastnat, och det var då jag såg den. En gul post-it. "Du är min bästa vän" står det, med din handstil. Jag har suttit med den i handen i fem timmar nu. Jag skulle kunna börja gå nu, om det ändå betydde någonting.

Förstår du inte, Astrid ...

Du är mitt syre.

De har inte mycket gemensamt, Astrid och Ellen. Ändå blir de vänner, den första dagen på gymnasiet och för alltid. Föreställer de sig. Tills något händer. Något händer med Ellen som gör att hon försvinner längre och längre in i sig själv, bort från världen och bort från Astrid.

Det första intrycket jag fick under de första sidorna var att Ellen var som min bästa vän, men snabt märkte jag att det kanske inte var så många likheter.

Boken har underbara exempel, beskrivningar av saker och känslor. Som en liten twist på varje ord. Som en liten överraskning i vardagen, fast så klart i en text.

Man måste ha en förmåga när man läser den här boken: Att läsa mellan raderna. Om man ha den kraften kommer boken att vara underbar! Jag älskade att man fick göra så i den här boken för till temat passar det. Historien är grymt bra, även om man har träffat på några delar av dem så är helheten grym! Boken är verkligen värd att läsa och jag kan verkligen se min svenskalärare greppa tag om den här boken och be en hel klass läsa den, var bara tvungen att skriva det :P
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Antiloper
Författare: Ester Roxberg
Betyg: 7/10
Serie: -
Sidor: 215
Orginalspråk: Svenska
Bokförlag: Xpublishing
Första meningen: "Att gestalta mig"

Citat ur boken:
"El. Le. Len. Elle. En."


"Jo, vet ni..." Matteläraren tittar sig omkring i klassrummet. "Ni kommer att stöta på många rätvinkliga trianglar i era liv. Och då kommer ni att minnas er kära mattelärare med tacksamhet."
Han går fram till katedern, säter sig på den utnötta trästolen och lutar sig tillbaka, nöjd och lugn med insikten om att vi en dag kommer att förstå. Inte just nu, men om femton år.

Oskyldigt lila


Ibland önskar man att man var immun

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Jag trodde att jag skulle slippa att bli sjuk, men skitsamma, bättre att det händer nu än senare... Ärligt talat hatar jag att vara sjuk. Jag sitter bara och tänker på allt jag missar i skolan och det är verkligen deprimerande. Jag har nästan kollat klart hela säsong ett (alltså volym 1) av Glee och inte gjort något annat vettigt idag...
P.S En recension av Antiloper ska väl komma upp förr eller senare...

Midnattsmanifestet - David Whitley

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Vad är Midnattsmanifestet?

Svaret står att finna i Agora - staden där allt är till salu. Även barn.


I staden Agora kan allt köpas och säljas. Barn är också ägodelar, ända tills den dag de fyller tolv år. Efter det måste de klara sig själva, på stadens hårda villkor, som ingen någonsin har trotsat. Tror man ...

Mark har sålts av sin far och Lily, som är föräldralös, har tack vare listig byteshandel lyckats hålla sig levande. De förs samman genom sitt arbete för den maktfullkomlige Greve Stelli, i hans urgamla observatorium. Barnen är dömda till ett liv av slaveri och fattigdom i tornet om de inte kan hitta ett sätt att bryta sig fria från astronomen och hans själviska planer för deras framtid.

Vad Mark och Lilly inte vet är att stadens despotiske härskare håller ett vakande öga över dem och smider egna planer. Kan de överleva det förräderi som väntar och avslöja den mörka sanningen som binder dem samman?


Det första som jag irriterande mig på var på baksidan stavades en tjejs namn "Lilly". I boken stod det "Lily". Bara lite irriternade.

 

Nu till boken. Jag kom tyvärr inte in i handlingen vilket gjorde boken allt tråkigare. Jag kämpade mig igenom sida för sida om saker som inte föll i min smak. Jag trodde att boken kunde vara något, speciellt det där med att man sålde barn, men vissligen inte.

Vissa saker i boken var verkligen osammanhängande enligt mig och det kanske därför jag tappade fokus ifrån den ett tag vilket gjorde att jag inte kunde komma in i handlingen. Det som gjorde att boken fick ett extra poäng ifrån mig är att David Whitley ändå fick ihop det på slutet ialla fall.

 

Titel: Midnattsmanifestet
Författare: David Whitley
Betyg: 2/10
Serie: Midnattsmanifestet #1
Sidor: 379
Orginalspråk: Engelska (The Midnight Charter)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "Att vara död var kallare än Mark hade väntat sig."
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:


Living dead in Dallas - Charlaine Harris

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Servitris Sookie Stackhouse lider av en strimma verklig otur. Först bli hennes medarbetare mördad och ingen verkar bry sig. Sen blir Sookie angripen - och förgiftad - sent en natt av några konstiga och tydligen mytiska djur. Hon överlever bara för att de lokala vampyrerna och nådigt suga giftet ur hennes ådror (som de inte njuta av det). Men i gengäld blodsugare behöver en tjänst.

Därför hamnar Sookie i Dallas, använder sin telepatiska förmåga för att söka efter en försvunnen vampyr, under förutsättning att hennes odöda vänner inte gör någonting bra, vampyriska medan hon är där. Lättare sagt än gjort. Allt som krävs är en läcker blondin och ett litet misstag för saker att vända dödliga ...


Jag kan säga att sookie Stackhouse gör mig inte besviken. Visst, jag har sett tv-serien och visste redan på ett ungefär vad som skulle hända, men i boken känns det allt levande!

Det som gillar med den här vampyrserien (även om jag bara har läst två böcker av den) är att alla vampyrerna är inte perfekta! Sookie och Bill bråkar i boken, ett tecken på att dem inte är perfekta. I alla andra vampyrböcker man har träffat på är varje vampyr så perfekt, man bråkar aldrig med dem, dem är helt enkelt perfekta. Och jag som kör hela tiden med att inget är perfekt tycker så klart att det är löjligt när man kallar en perfekt. Jag kommer att fortsätta läsa på Sookie Stackhouse-böckerna bara för att vampyrerna inte är perfekta!

Annars gillar jag konceptet. En underhållande, spännande och blodig bok som jag inte kan ungå att läsa!! :D
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Living dead in Dallas
Författare: Charlaine Harris
Betyg: 8/10
Serie: Sookie Stackhouse #2
Sidor: 291
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Ace Books
Första meningen: "Andy Bellefleur was as druck as a skunk."

Veckans karaktär #2

(källa)

Veckans karaktär: Katniss Everdeen ifrån serien Hungerspelen av Suzanne Collins

Katniss är 16 år och bor Distrikt 12 av Panem. I första boken räddar hon sin syster att få vara med i den brutala spelet Hungerspelet. Hungerspelet är ett spel som dirketsänd i TV där barn, en från varje kön i varje diskrikt, möts i en arena. 24 deltagare, men bara en överlevare.

Katniss har ett stort hjärta för sin familj och är snabbt frivillig ifrån att låta hennes lillasyster vara med i något så blodaktigt som Hungerspelen. Men, alla som är med i spelen förändras alltid. Man följer Katniss kamp med sig själv och hennes känslor och upplevs (i alla fall av mig) i vissa situationer kallsinning och verkar omedveten om andras känslor. Hennes vinnande av Hungerspelen blir som första gnistan till en revolt i Panem där folk vill störta Huvudstaden. Katniss, härmskrikan, blir revoltens symbol och en bricka i spelet...

Böcker Katniss är med i:
Hungerspelen
Fatta eld
Revolt