{ Foto- och bokblogg á la Frida -

The Iron Daughter - Julie Kagawa

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

SPOILER! ;D

 

Hälften Sommarfe prinsessa, hälften människa, har aldrig passat Meghan någonstans. Övergiven av vinterprinsen hon trodde älskade henne, hon är fånge hos Vinterfedrottningen. Som kriget vävstolar mellan sommar och vinter, vet Meghan att den verkliga faran kommer från Iron fey-järnbeslagen feer som bara hon och hennes frånvarandeprinsen har sett. Men ingen tror henne.

Värre har Meghan egen fe befogenheter skurits av. Hon är fast med bara hennesförstånd för hjälp. Lita någon skulle vara dumt. Lita på ett till synes förrädare skulle kunna vara dödligt. Men även när hon växer en ryggrad av järn, kan Meghan inte låta bli att höraviskningar längtan i hennes alltför mänskligt hjärta.

 

Jag hade förväntat mig mer av boken, eller i början gjorde jag det för det kan leda vartsomhelst ifrån att Meghan är fångad i Vinterfeernas hov. Det var i slutet som det jag ville ha, en blandning av olika känslor (då inte typ kärleksproblem, utan mer adrenalin och spänning-känsla) och det ville man ju ha hela boken! Right? Right, Right! (Bara de som har sett AVPS förstod det där :P )

Nä, jag tröttnade väldigt mycket på hur mycket Meghan tänker på jäkla Ash. Han är inte så viktig och han gör ju så jäkla dåliga saker så jag blev lätt irriterad över varför hon fortfarande gillar honom när Puck finns där! (Tror att jag börjar bli Team Puck). Min favvokaraktär är nog Grimalkin. Han är rätt så skön och lagom irriterande besserwisser. Jag hoppas att han dyker upp i de andra böckerna. Ja, jag tänker läsa dem, eller i alla fall nästa mest pga att alla säger att den är så bra, så jag vill bilda min egen åsikt om den :)
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: The Iron Daughter
Författare: Julie Kagawa
Betyg: 4/10
Serie: The Iron Fey #2
Sidor: 406
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Mira Ink
Första meningen: "The Iron King stood before me, magnificent in his beauty, silver hair whipping about like an unruly waterfall."

Kommentarer
Nea

Right! :D

2011-10-26 @ 15:39:38
http://boknea.blogspot.com
Julia

Jag har sett AVPS och jag fattade inte :O

2011-10-27 @ 17:15:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback