Jag älskar överraskningar!

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Mouseover

Jag verkligen älskar överraskningar, ialla fall de positiva! Idag har det förgyllt hela min kväll! :D Jag frågade Semic om jag kunde få ett recensionex av tredje delen av Beautiful Dead.

Idag hittade jag ett bokpaket i postlådan och jag var överlycklig. Men jag hade starka misstankar över att det inte kunde vara den för paketet var tjockt. När jag väl öppnar ligger det två böcker. Den första var ju den som jag hade frågat efter (som jag så klart blev superglad över) men så ligger en till: fjärde och sista delen av serien! Förstår ni hur överlycklig jag blev??!?!?! Jag kan överleva på den här överskottsenergin hela helgen! Så TACK SÅ MYCKET SEMIC!!! <3

The Outsiders - S.E. Hinton

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Greaser och Socs, två olika gäng som hatar varandra. En Greaser har grease i håret, långt hår och har sitt gäng som familj. Socs är rika, snobbiga ungdomar som har inget annat för sig än slåss med greasers. Man är antingen en Soc eller Greaser, två gäng som tar över undomarna ifrån en stad.

The Outsiders liknar väldigt mycket West Side Story och Romeo och Julia bara man tar bort kärlekdelen. Två gäng/(familjer som i R&J) som fightas. Jag själv älskar jag West Side Story och älskar sånna historier med gäng som hatar varandra, kanse pga det blir så mycket spänning och dramatik i dem.

Jag läste den här boken i skolan, vilket gjorde att man läste bara två kapitel i veckan, jag vet inte om det var en nackdel eller fördel, men för mig kändes det som en fördel för det hände en massa saker man var tvungen att tänka igenom.

Huvudpersonen, Ponyboy, lever med sina äldre bröder som han verkligen älskar av sitt hela hjärta. Dem är de enda som finns kvar av hans familj efter deras föräldras död. Varje broder har en roll i familjen som jag bara gråta över hur sorgligt det borde för mig att leva så! Det är så jäkla gulligt att de står upp för varandra!

Jag gillar hela konceptet! Plus S.E. Hinton var 15 år när hon skrev den här romanen. Hon var trött på dem gängen som fanns i hennes skola och skrev en hel bok om det. Jag blir så impad över alla som kan avsluta en bok (alltså alla författarer) och i en sådan ung ålder!!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: The Outsiders
Författare: S.E. Hintom
Betyg: 9/10
Serie: -
Sidor: 218
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Puffin Books
Första meningen: "When I stepped out into the bright sunlight from the darkness of the movie house, I had only two things on my mind: Paul Newman and a ride home."

Even light can find it's way from the darkness

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Måla världen lila, jag bryr mig inte

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Wisley Gardens, UK

Kan inleda det här inlägget med att rubriken är en titel jag vill supergärna vilja skriva på en bok i framtiden. Jag vet inte vad som gör den så speciell för mig, den väcker bara en massa idéer för mig.
En recension är på väg på S.E. Hintons bok The outsiders. Jag är egentligen klar med den, men glömde boken i skolan så det är smådetaljer som fattas i recensioner.
Läxor flödar ut och in för mig, men jag är ändå igång! Jag håller på att finputsar på bokträffen med Elin, fixar samtidigt med ett projekt för bloggen (som jag ha rnämnt föööör många gånger här på bloggen), läser böcker på löpande band och har precis börjat kolla igenom bilderna ifrån mitt besök i London. de första bilderna som kommer är nog mest blombilder ifrån Wisley som ligger utanför London. Där har man ett supermegastor trädgård som mamma valde göra på sin dag i London. Inte så överraskad.
Men många miljö och detaljbilder kommer snart!Ni har väl inte glömt??

Ni har väl inte glömt bort träffen jag och Elin (gummistovlar.blogg.se) ska ha den 9 Okt? Ni vill väl inte missa chansen att kunna komma??
Sista anmälningsdagen är på söndag, alltså 2 Oktober. Jag och Elin är supermegataggade för detta!!! Vi har mailat en tusentals mail och nu har vi mailat ut infon till alla som har anmält sig. Om du har anmält dig och inte fått det mailet så maila bokbloggen@live.se. Så ska ni se hur problemen löser sig! Frågor är såklart välkomna, om ex om ni kan komma lite senare eller så! :D
Ha det bra!!!

P.S Ni har väl sett att vi ha en yttligare tillskott i vår bokträff, Sara Bergmark Elfgren har äran att vara med så vi ha två underbara författarer! Är inte det underbart spännande?!

Väktarens mardröm - Joseph Delaney

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Spoiler för er som inte, ja kanske orkade läsa förra boken, Väktarens offer


Väktaren, Tom och Alice kommer tillbaka från Grekland och finner byn belägrad och Väktarens hem nerbränt till grunden. Hela hans värdefulla bibliotek, fullt av kunskap, är förstört.


De tar sin tillflykt till ön Mona. Men på ön håller en shaman befolkningen i slaveri och ön pyr av fiendskap och mörka krafter. När Alice lyckas lura öns häxjägare uppenbarar sig dessutom en mycket farligare fiende - Beniga Lizzie. Hon har lyckats ta sig ur sin fångenskap i Väktarens hus och planerar nu att ta över ön.

Väktarböckerna gör mig knappt besviken. I varje bok finns spänningen som drar med mig och man garanterar verkligen en underbar läsning när man håller i en väktarbok. Det gäller så klart för Väktarens mardröm också!

Det som är annorlunda med den här boken ifrån de andra är att jag inte blev rädd, alls. Kanske för jag läste boken så fort jag fick en chans i Londons tunnelbanor så mörkrets hjälpte inte till för att höja spänningen till skräck som Väktarböckerna brukar göra.

Jag trodde för några månader när väl den här boken kom ut att detta var sista boken i serien, men tydligen ska det komma tre st. Jag älskar ju böckerna, men det kan inte bli för många. det kan bli lite övermycket.

Att påminna en läsare om vad som har hänt i förra böckerna behövs om det är en uppföljare, men då ska man göra det lite listigt så det inte blir för mycket info på en gång. Det lyckades Joseph, vilket gjorde mig mer med i bokens handling. Det var ju ett tag sen jag läste Väktarens offer. Men frågan jag har nu är vad fan ska hända i resten av böckerna???

För er som inte har något att läsa efter Harry Potter är Väktarserien bäst!

Titel: Väktaren mardröm
Författare: Joseph Delaney
Betyg: 7/10
Serie: Väktarserien #7
Sidor: 394
Orginalspråk: Engelska (The spook's nightmare)
Bokförlag: Rabén & Sjögren
Första meningen: "Väktaren, Alice och jag var på väg över Long Rodge på vår vandring tillbaka till Chipenden med de tre hundarna Klo, Blod och Ben ivrigt skällande i hälarna på oss."

Bokmässan i ett annat perspektiv


Bokmässaböcker

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

 • Dubbelvolym med Skuggvarelser och Blodets röst av Magnus Nordin
 • Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones
 • Paper towns av John Green
 • Jellicoe Road av Melina Marchetta
 • Beastly av Alex Flinn (på svenska)
Någon som har läst någon av dessa böcker? Vad tyckte ni?? :)

Om jag inte var en mugglare...

Sony Cyber-shot DSC-w275

Imorrn ska jag till Göteborg med Amelie!! Jag är supersupgermegataggad! :D Vi ska tåga ner till underbara Götet och jag ska ha med mig två kameror. Först såklart min systemis och så mammas digitalkamera som man kan filma med... :P

I watching you, carefully

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Amina miiinas.blogg.se

Darkness rising

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Amina miiinas.blogg.se
Jag är såååå nöjd med den här plåtningen, så förbered er på en bildbomb till, fast nu på Amina. Kommer så fort jag har hunnit redigerat alla! :D

Det övergivna landet - John Flanagan

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Medan kungariket Auralen förberedde sig för krig mot Morgarath så blir Will och Halts gamla lärling Gilan utskickade på uppdrag i grannlandet. Men varför är det inte en själ där? Men när dem sedan stöter på en smutsig och utmattad ung kvinna som har flytt från den fruktade furstens styrkor blir Will misstänksam och tror att hon försöker lura dem i en fälla.

Jag lovar er, det kommer sluta med att jag kommer att älska den här serien om den fortsätter så här, vilket jag tror att den gör!! Det är barnsligt bra, faktiskt. Den här ska vissligen räknas som barnbok och här står jag och säger att jag gillar den x2. Jag har ju upptäckt att barnböckerna är mer levande av sig och vågar tänja på kvadratens sidor.
Alla ungdomsböcker med fantasy inblandat försöker vara realistiska. Men tyvärr är det ju knappt någon som lyckas med det. De här böckerna där allt utspelar sig i en annan värld (annan värld vet jag inte, men inte i nutid) kan man inte säga att det här är inte realistiskt för hur vet man det?

När ni läser den här boken så va smarta och ha tredje boken till hands för jag önskade jag hade den när jag hade läst klart den här! Slutet var ju bara sååååå bra!

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Det övergivna landet
Författare: John Flanagan
Betyg: 8/10
Serie: Spejarens lärling #2
Sidor: 238
Orginalspråk: Engelska (The burning bridge)
Bokförlag: B|Wahlström
Första meningen: "Wargalerna var krigsherre Morgaraths fotsoldater."

Rosa den här gången

Ja, det där är brittiska omslaget för Destined av P.C and Kristen Cast. Jag undrar vilket syfte halsbandet har :) Kommer ialla fall ut 25 oktober, då jag är på prao i en bokhandel så jag kommer nog garanterat köpa den om jag har pengar kvar efter bokmässan i Götet! :D
EDIT: Jag måste ju säga att jag fick en kommentar ifrån Amelie när jag i London som påminde mig om detta. Tack! :D

Lycka i sidor! #2


DE FÄRGGLADA BÖCKERNA

Percy Jackson and the Sea of Monsters av Rick Riondan
After a summer spent trying to prevent a catastrophic war among the Greek gods, Percy Jackson is finding his seventh-grade school year unnervingly quiet. His biggest problem is dealing with his new friend, Tyson, a six-foot-three, mentally challenged homeless kid who follows Percy everywhere, making it hard for Percy to have any normal friends. But things don't stay quiet for long.
Jag har längtat att läsa den här efter jag läste om första boken! :D Hittade boken på barnavdelningen, inte ungdomsavdelningen, vilket jag tyckte var lite weird. Och tunn var den :)

City of Glass av Cassandra Clare
To save her mother's life, Clary must travel to the City of Glass, the ancestral home of the Shadowhunters -- never mind that entering the city without permission is against the Law, and breaking the Law could mean death. To make things worse, she learns that Jace does not want her there, and Simon has been thrown in prison by the Shadowhunters, who are deeply suspicious of a vampire who can withstand sunlight.
Jag har längtat efter att få läsa den här boken efter City of Ashes ändå om jag vet vad som kommer att hända pga det finns en sak som kallas spoilers! Men shitsamma! Att läsa det är en helt annan upplevelse än att få det berättat!

City of Fallen Angels av Cassandra Clare
" 'He does make me happy,' Clary said. 'But he can't control everything in the world, Mom. Other things happen—' she fumbled for words; how could she explain that it wasn't Jace making her unhappy, but what was happening to him, without revealing what that was?" "In a world where everything went away from him eventually, she was one of the few remaining constants."
Egentligen var det inte meningen att köpa den här, men den var den enda boken som var med i ett extraerbjudande. Så den kom med ändå! :D Men jag har en amssa delade åsikter om denna så detta kommer bli intressant att läsa om! :D


DE VITA BÖCKERNA

Picture Perfekt av Jodi Picoult
To the outside world, they seem to have it all. Cassie Barrett, a renowned anthropologist, and Alex Rivers, one of Hollywood's hottest actors, met on the set of a motion picture in Africa. They shared childhood tales, toasted the future, and declared their love in a fairy-tale wedding. But when they return to California, something alters the picture of their perfect marriage. A frightening pattern is taking shape-a cycle of hurt, denial, and promises, thinly veiled by glamour. Torn between fear and something that resembles love, Cassie wrestles with questions she never dreamed she would face: How can she leave? Then again, how can she stay?
Jag kunde inte hålla fingrarna borta ifrån det här köpet. Det var den sista inköpet. Och framtiden, gah... :D Det är ju samma författare som har skrivit My sister's keeper så jag tror inte att jag blir besviken!

The Iron Daughter av Julie Kagawa
Half Summer faery princess, half human, Meghan has never fit in anywhere. Deserted by the Winter prince she thought loved her, she is prisoner to the Winter faery queen. As war looms between Summer and Winter, Meghan knows that the real danger comes from the Iron fey—ironbound faeries that only she and her absent prince have seen. But no one believes her.
Läste ju första boken i somras och blev kär i historien! :D Jag vet inte varför men jag fastnade totalt. Så detta är andra boken!

Matched av Ally Condie
Cassia has always trusted the Society to make the right choices for her: what to read, what to watch, what to believe. So when Xander's face appears on-screen at her Matching ceremony, Cassia knows with complete certainty that he is her ideal mate . . . until she sees Ky Markham's face flash for an instant before the screen fades to black.
Matched har jag hört en massa av, men blandade meningar så nu är det dags att skaffa en egen åsikt.


DE BÖCKER JAG SER MEST FRAM EMOT ATT LÄSA/ JAMES BÖCKERNA

The Angel Experiment av James Patterson
In James Patterson's blockbuster series, fourteen-year-old Maximum Ride, better known as Max, knows what it's like to soar above the world. She and all the members of the "flock"--Fang, Iggy, Nudge, Gasman and Angel--are just like ordinary kids--only they have wings and can fly. It may seem like a dream come true to some, but their lives can morph into a living nightmare at any time...like when Angel, the youngest member of the flock, is kidnapped and taken back to the "School" where she and the others were experimented on by a crew of wack jobs. Her friends brave a journey to blazing hot Death Valley, CA, to save Angel, but soon enough, they find themselves in yet another nightmare--this one involving fighting off the half-human, half-wolf "Erasers" in New York City. Whether in the treetops of Central Park or in the bowels of the Manhattan subway system, Max and her adopted family take the ride of their lives. Along the way Max discovers from her old friend and father-figure Jeb--now her betrayed and greatest enemy--that her purpose is save the world--but can she?
Jag kan säga att jag ingen har nog pratat om den här boken i bokbloggsvärlden (än), men jag tror att detta kommer att bli något stort :) Jag har hört en massa prat om denna på engelska bokbloggar, så jag är supertaggad att läsa den här!!

The Maze Runner av James Dashner
Imagine waking up one day in total darkness, unsure of where you are and unable to remember anything about yourself except your first name. You're in a bizarre place devoid of adults called the Glade. The Glade is an enclosed structure with a jail, a graveyard, a slaughterhouse, living quarters, and gardens. And no way out. Outside the Glade is the Maze, and every day some of the kids -- the Runners -- venture into the labyrinth, trying to map the ever-changing pattern of walls in an attempt to find an exit from this hellish place. So far, no one has figured it out. And not all of the Runners return from their daily exertions, victims of the maniacal Grievers, part animal, part mechanical killing machines.

Thomas is the newest arrival to the Glade in this Truman-meets-Lord of the Flies tale. A motley crew of half a dozen kids is all he has to guide him in this strange world. As soon as he arrives, unusual things begin to happen, and the others grow suspicious of him. Though the Maze seems somehow familiar to Thomas, he's unable to make sense of the place, despite his extraordinary abilities as a Runner. What is this place, and 
does Thomas hold the key to finding a way out?
Japp, ännu en bok som nästan bara har fått positiv kretik! :D Så jag ser fram emot att läsa den här! :D

Lycka i sidor! #1

Här har ni en sneak-peak på alla böcker jag köpte i London. Ni som redan har räknat så ja, det är 8 böcker. Det blev en på airporten också. Ska presentera mina nya böcker i ett annat inlägg! :D
Och TAVK ÄNNU EN GÅNG för alla gulliga kommentarer jag har fått!!! :D Jag ska svara på dem så fort så möjligt! :D <3

Ondskans stjärna - Anthony Horowitz

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Louise

Spoiler kan finnas för er som struntade i att läsa första boken.

Efter att nätt och jämnt ha överlevt Korpens port tror fjortonåringen Matt Freeman att han kan ta det lugnt ett tag. Men snart upptäcker den hemliga organisationen Nexus att det finns en andra port där ondskan kan ta sig in i världen, och Matt kastas ut i ett nytt livsfarligt äventyr. Matt och hans kompis journalisten Richard reser till Peru för att ta reda på var den andra porten finns. Men en förrädare inom Nexus är beredd att göra vad som helst för att stoppa dem.Jag har läst den här boken förut och inte hade jag ett minne av att den skulle vara så.... seg. Kanske blev det för jag redan visste vad som skulle hända, eller så gillar jag inte handlingen lika mycket som jag gjorde för två år sen. Men sista 100 sidorna hade ett flyt. Efter det ville jag läst nästa bok, men vill jag verkligen uppleva 200 sidor till med seghet?? Vet inte riktigt än...Idén är bra, men jag tror att det saknar något för det var inget flyt i början. Jag är säker att det inte är språket som gör det segt. Jaja, den var helt enkelt seg i 2/3 av boken.Titel: Ondskans stjärna

Författare: Anthony Horowitz

Betyg: 4/10

Serie: De fem utvalda #2

Andra i serien: Korpens port, Dödens fält, Hoppets tempel

Sidor: 333

Orginalspråk: Engelska (Evil Star)

Bokförlag: Bonnier Carlsen

Första meningen: "Det var något fel med huset på Eastfield Terrace."


Sista dagen i London

Fotad forrforra gangen jag var i London

Japp, nu skriver jag direkt ifran hotellet i London. Det ar sista dagen och vi har hela dagen pa mig att hitta pa saker. Ska bl.a till King's Cross och springa in i vaggen, har redan kopt mina bocker (7ST!!!!:D) och sa har syrran handlat 4 Sarah Dessen bocker som man kanske kan sno en stund. Vaskan ar redan packad och det far inte plats nagot mer sa jag tror inte att jag far kopa nagot mer. Men ha det bra i Sverige tills inatt da jag ocksa ar i Sverige!!!
P.S Har snokat runt i mina kommentarer oc hTACK sa mycket for alla nya!!! jag blir verkligen superdupermegaglad over dem!!! <3<3

Veckans karaktär #1

(Källa)

Jag har blivit inspirerad ifrån den här bloggen att köra veckans karkatär. Och den först blir nog en kändis för oss bokbloggare: Harry Potter ifrån Harry Potter av J.K Rowling.

Harry är i första boken en elvaåring som bor hos sin moster och morbror som inte är direkt snälla mot honom. Han sover i ett skrymse under trappen och har hans kusin Dudleys kläder som är för stora honom. I pannan har Harry ett ärr i form av en blixt.

Harry får reda på sin 11-års dag att han är trollkarl och blir indragen i olika äventyr, lära sig om magi och får veta om sig själv bit för bit. Bland annat är Harry en av de berömdaste trollkarlen i trollkarlshistorian! Han var den enda som har överlevt en av de oförlåtliga förbannelserna som utfördes av Mörkrets Herre Voldemort. Därför kallas Harry för pojken som överlevde.

Voldemort försöker döda Harry många gånger, men Harry har den mäktigaste kraften på sin sida: Kärlek.

För er som inte har läst boken
(för då tappar jag hakan!!!)
Harry Potter och de vises sten

At last...

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Tova

Det här är de sista bilderna som jag superdupermeganöjd med Tova på fotot! :D Nr 2 och 4 skulle nog hamna i min portfolio om jag skaffar mig någon nån gång i tiden :P
Ni som har redan listat ut detta så JA, jag är nu i London! <3

Till och med blåbärrisen förstår

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

... att hösten är på G. Hösten är nog mysiga årstiden. Det är då det blir snabbt mörkt och man ska tända ljus och göra te med ett gott svart te i sin favoritkopp och burra ner sig i soffan och njuta av livet! Det är det som jag kommer att göra i höst om jag får tid :)

I helgen bär det av till London och så klart ska jag fixa en hög med engelska böcker se på välbekanta sevärdeheter. Jag ska för första gången åka till King's Cross och jag tror att ni vet nog vad ska göra där :P Men jag ska fixa lite fina inlägg, jag har en superdupermega bra ide! :D (Oj, där blev det en svensk supermegafoxyawesomehot), så håll utkik! :D

Vi får se om jag hinner med en recension innan jag åker :)

Bokträff - hänger du på?

Ja hörrni, detta är något ni måste se! Jag och Elin ifrån gummistovlar.blogg.se har nu fixat en bokträff!! Coolt va? Jag tycker att detta kommer att bli såå roligt. Så boka in 9 oktober nu i kalender, skriv att ni är upptagna! För då så äger bokträffen rum. Sen kan jag ju säg att det är i Stockholm så ni som bor där, ni har ingen ursäkt att inte komma! Ni andra får jättegärna försöka komma in i stan! :)

Jag och Elin är superglada över att bli sponsrade av förlagen Opal och Nordstedt och hur de kommer att sponsra oss får ni veta när ni kommer! Sen har vi fått en underbar författare på kroken. Fredrik Lindblom. Så ni som är beredda att komma, läs hans bok Röd skymning, låna, köpa den! Bara så ni är beredda att ha lite frågor dit och att ni inte får något avslöjat.

Så är ni sugna på att komma??? :) Skicka då ett litet mail till bokbloggen@live.com så blir jag och Elin superdupermegaglada!! :D Ha det bra allihopa och kom ihåg: Boka upp 9 oktober, då gäller det! Mer info kommer ni få på mail! :D
EDIT! Sara Bergmark Elfgren kommer att hänga på också! :D <3

I will lead you home again

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Lånade yttligare 2 böcker idag... :)
 • Vilda gröna ögon av Joyce Carol Oates
 • No och jag av Delphine De Vigan

Svampigt värre

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Månskensvargen - Elvira Birgitta Holm

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Året är 1350 och pesten härjar svårt. Femtonåriga Ylva återvänder hem från sätern och finner att alla är döda. Ensam och rädd med bara sin hund till skydd flyr hon till skogen. Där möter hon en främmande stum yngling, på flykt från helvetet. 

Svårt sargade hänvisas de till varandra och påbörjar en gemensam resa för att överleva. Sakta växer en speciell men inte okomplicerad kärlek fram dem emellan.

Det som fick mig att läsa den här boken var att Addikoko, en bokbloggare som har lagt av (synd!) som bedömde Månskensvargen som hennes bästa bok hon hade läst 2010. såklart blev jag nyfiken på vad som var så speciellt med Månskensvargen.

I helheten var boken bra. Inte extremt bra, utan mer okej bra. Boken utspelar sig på 1300-talet och då får man vara beredd på lite historia. Men förutom kan man säga att boken var utstickande för att vara en ungdomsbok om den tiden. Men jag kan inte säga att historien fångade mig och grep tag om mig så mycket så jag kan säga att jag älskar den. Nej, så chokerande bra var den inte bara för den stack ut rejält. Jag kan förstå att det var det Addikoko blev kär i.

Boken upplyser väldigt mycket hur viktigt det är med mans- och kvinnorollerna. Det tas upp mväldigt många gånger i boken om det ens spelar roll om om man är kvinna eller man. Vad man inte får och får göra i de olika rollerna, vilket jag gillade att läsa om.

Det fanns en sak som jag kan säga att jag gillade rejält! Det var kapitlerna där "den stumma ynglingen" som ni har fått honom beskriven, berättar om sina känslor. Dem var helt underbart bra!

Boken var välsigt tjock, men de korta kapitlerna fick boken att gå väääldigt fort framåt, så en tumme upp för det! :D Och slutet! Åh, vad jag gillar det!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Månskensvargen
Författare: Elvira Birgitta Holm
Betyg: 6/10
Serie: Ja, fast namnet?
Sidor: 585
Orginalspråk: Svenska
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Första meningen: "Där!"

Som en hög med lycka


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Lånade idag
 • Väktarens mardröm av Joseph Delaney
 • Living dead in Dallas av Charlaine Harris
 • Antiloper av Ester Roxberg
 • Var är Alaska? av John Green
 • Det övergivna landet av John Flanagan
Andra lånade böcker hemma
 • Ondskans stjärna av Anthony Horowitz
 • Midnattsmanifestet av David Whitley
 • Månskensvargen av Elvira Birgitta Holm (inte med på bild för jag läser den just nu)
Var idag på PUNKTmedis, en bibbla på Medborgarplatsen med nästan bara ungdomsböcker! Jag gick verkligen runt och njöt! Jag skulle nog inte hamlat där om inte det var för Pia som jag träffade innan vi kom in på bibblan. De tvar faktiskt första gången jag träffade henne och se hur bra det gick! Jag lånade fem böcker, två stycken jag har letat efter överallt!, och tre andra som jag har velat läsa lääänge! :D

The Knife of Never Letting Go - Patrick Ness

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Prentisstown
är inte som andra städer. Alla kan höra alla andras tankar ienöverväldigande, aldrig sinande ström av buller. Bara en månad frånfödelsedagen som kommer att göra honom till en man, Todd och hans hund,Manchee - vars tankar Toddkan höra också, om han vill eller inte - snubbla påen yta av fullständig tystnad. De finneratt i en stad där integriteten är omöjligt, har något hemskt dolts - en hemlighet som är såhemskt att Todd och Manchee måste springa för sina liv.
Men hur fly du när din förföljare kan höra alla dina tankar?


Detta är första delen ifrån serien Chaos Walking som min kompis har pratat en hel del om och är en av hennes favoritserie. Så klart måste jag kolla vad det är för något.


I början tyckte jag att man inte fick något grep om någon annan karaktär än Todd, huvudpersonen, och hans hund om nu hunden räknas som en karaktär. Och det tog sin tid att komma in i boken och stanna där, och när man väl var inne var man fast.


Boken är ju skriven i ett barnsligt perspektiv och gramatiken sög, men det var meningen. Huvudrollen är ett barn och det var som att vara han genom att läsa hur han tänkte. Men visst, ibland blev man väldigt störd över att det inte kunde stå rätt!


Det enda negativa jag kunde hitta med boken förutom gramatiken var nog att man fick aldrig komma in och känna B-karaktärerna i boken vilket jag ville. Nu var de mesta personer bara ett namn som gjorde olika saker. Men så klart vissa får man veta mer om senare i boken, men det i alla fall en sak som jag irriterade mig på, speciellt i början så det var nog kanske därför det tog en stund för mig att komma in i handligen.


Det som jag älskade mest i boken var scenerna där allt hände så fort, så fort att meningarna blev avbrutna hela tiden. Det stod bara några enstaka ord i varje mening och sen blev man avbruten för något nytt hände. Det är som du ser något hända så fort så du hinner inte riktigt tänka klart. Jag älskade det för det peppade upp de dramatiska scenerna rejält!

 

Så en sammanfattning: En bra bok, men att jag inte kom in i början sänkte betyget. Jag kommer nog läsa andra boken efter cliffhangern i den här boken!

 

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:

Titel: The Knife of Never Letting Go

Författare: Patrick Ness

Betyg: 6/10

Serie: Chaos Walking #1

Andra i serien: The Ask and the Answer, Monsters of Men

Sidor: 479

Orginalspråk: Engelska

Bokförlag: Candlewick press

Första meningen: "The first thing you find out when yer dog learns to talk is that dogs don't got nothing much to say."

 Dark Angel

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Tova

Ja, hörrni, det går inte framåt med något. Ingen prao, ingen läsning, ingenting... Men idag var jag och hörde Mats och Sara, författarna till Cirkeln, prata om boken på Kungsholmens bibliotek och det var väldigt intressant! :D Jag var rent av fascinerad! :D Så jag kan inte lova er så mycket bloggning just nu, inte nog ner av den här veckan, men jag ska sätta igång sen när jag får koll på allt och inte somnar på soffan pga stressen som tömmer en på energi.
Jag håller också på att kämpar för två projekt för bloggen. Lite dumt egentligen, men det är två saker som verkligen får mig att koncentera på annat än skolan. Det finns någon som så gärna vill se min sida "Lästa böcker" uppgraderas, men jag avslöja att ett projekt är om det så håll ut!
Hoppas att er vardag inte är så jobbig som min! Mer av mig är ju på Facebook där jag ger ut lite fina meddelande :)

Come to the dark side

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Tova
Ja, hörrni. Det går inget vidare längre. Inte med läsningen eller att fixa prao:n. De praoen jag ville ha som mest är upptagna så jag lite kluven. Därför blir det inte så mycket läsning heller. Kanske för jag känner mig tvungen att läsa om En helvetes vinter för svenskan och min egen skull. Så trögheten får väl snart flyta på, right?

Angels can turns into demons

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Amina

Idag har jag, Amina och Tova fotat med temat "Änglar som har fallit" och sen har, som ni ser Amina valt att gå till den mörka sidan. Jag har en bunt bilder som jag verkligen älskar. Dem är verkligen creepy...

Höstens blivande färger på bloggen

Ja, så här kommer bloggen att se ut ett tag framöver så jag hoppas att det är något ni gillar, för det kommer inte ändras på ett tag! Så nu är det en överraskning kvar, eller snarare ett projekt kvar på bloggen. Vi får se när det blir klart :)
P.S Jag vill tipsa er alla om min sida på Facebook, för er som fortfarande är online där. Ni som redan följer mig där vet ju t.ex vad jag ska göra för bokrelaterat i slöjden :)

Blodsmärkt; Hittebarn - D.M Cornish

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Den föräldralöse Rossamund har tillbringat hela sitt liv på Madam Operas Aktningsvärda Sjöskola för Hittebarn när ödet plötsligt uppenbarar sig i form av en främling med egendomligt stickande ögon. Främlingen visar sig vara kejsarens ombud, och han kommer med ett erbjudande Rossamund inte kan tacka nej till. Som kejserlig lykttändare får han ge sig ut på en äventyrlig och farofylld resa över Halvkontinenten, en mörk och ondskefull värld där människor och monster sedan urminnes tider slåss om herraväldet.'

Så, vad tycker jag om den här boken? Nja, jag gillar idén att det är en kille som har ett flicknamn och hur hans liv ser ut genom det. Men när man väl har läst ett kapitel så märker man hur många påhittade saker som finns som man själv inte få förklarat för en. 100 sidor i boken är register av de här orden och hur många gånger orkar man slå upp ordet man inte fattar? Ja, i alla fall ine alla gånger! Sen är det ingen kort förklaring av orden, oftast odjur, utan en hel uppsats om det. Det gjorde mig otroligt otaggad över att läsa.

Sen var inte boken speciellt spännade, utan innehöll nog bara transportsträckor hit och dit. Ärligt talat förstod jag inte mening med boken. Jag kom nog aldrig ner på djupet av berättelser. Det var som det var ett skikt av något som hindrade min att dyka ner i boken.
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Blodsmärkt; Hittebarn
Författare: D.M Cornish
Betyg: 2/10
Serie: Blodsmärkt #1
Sidor: 400 (298)
Orginalspråk: Engelska (Monster Blood Tattoo - Book One: Foundling)
Bokförlag: DAMM Förlag
Första meningen: "Rossamund var en pojke med ett flicknamn."

Att det finns så gulliga människor

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Pia
NeaRecenzionLucy och Amelie är värda en stor fet länk här på bloggen! De har gett mig Liebster Blog awardet till mig och det har förgyllt hela min vecka nu! :D Men jag är jääättetråkigt för jag tänker inte skicka det vidare pga hur mycket det har blivit och hur mycket det blev ungefär för ett år sen. Jag tror att alla har redan fått ett award och det är alla värda!
Jag vill tipsa alla att titta på bloggarna som andra bloggare har nominerat. det är ett superbra tips för att hitta nya bokbloggar. Så om du är en bokblogg som precis har läst min blogg och märker att ni har en extra prenumerant så är det säkert jag :)
Och kom ihåg: Alla bokbloggar är ett smultronställe med en massa nya boktips!