{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Månskensvargen - Elvira Birgitta Holm

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Året är 1350 och pesten härjar svårt. Femtonåriga Ylva återvänder hem från sätern och finner att alla är döda. Ensam och rädd med bara sin hund till skydd flyr hon till skogen. Där möter hon en främmande stum yngling, på flykt från helvetet. 

Svårt sargade hänvisas de till varandra och påbörjar en gemensam resa för att överleva. Sakta växer en speciell men inte okomplicerad kärlek fram dem emellan.

Det som fick mig att läsa den här boken var att Addikoko, en bokbloggare som har lagt av (synd!) som bedömde Månskensvargen som hennes bästa bok hon hade läst 2010. såklart blev jag nyfiken på vad som var så speciellt med Månskensvargen.

I helheten var boken bra. Inte extremt bra, utan mer okej bra. Boken utspelar sig på 1300-talet och då får man vara beredd på lite historia. Men förutom kan man säga att boken var utstickande för att vara en ungdomsbok om den tiden. Men jag kan inte säga att historien fångade mig och grep tag om mig så mycket så jag kan säga att jag älskar den. Nej, så chokerande bra var den inte bara för den stack ut rejält. Jag kan förstå att det var det Addikoko blev kär i.

Boken upplyser väldigt mycket hur viktigt det är med mans- och kvinnorollerna. Det tas upp mväldigt många gånger i boken om det ens spelar roll om om man är kvinna eller man. Vad man inte får och får göra i de olika rollerna, vilket jag gillade att läsa om.

Det fanns en sak som jag kan säga att jag gillade rejält! Det var kapitlerna där "den stumma ynglingen" som ni har fått honom beskriven, berättar om sina känslor. Dem var helt underbart bra!

Boken var välsigt tjock, men de korta kapitlerna fick boken att gå väääldigt fort framåt, så en tumme upp för det! :D Och slutet! Åh, vad jag gillar det!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Månskensvargen
Författare: Elvira Birgitta Holm
Betyg: 6/10
Serie: Ja, fast namnet?
Sidor: 585
Orginalspråk: Svenska
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Första meningen: "Där!"

Kommentarer
Elin

Blev ganska intresserad av boken nu! :) Hamnar självklart på min "vill läsa-lista" :D

2011-09-11 @ 19:44:31
http://gummistovlar.blogg.se/
Nea

Måste läsa! Läste Zip av samma författare och tyckte den var bra, otroligt annorlunda och tankeväckande. :D

2011-09-11 @ 20:18:52
Elvira

sv; Jaa, visst är dom! :D<3

2011-09-11 @ 20:24:52
http://elifoto.blogg.se/
Recenzion

Det var en väldigt påhittig första mening :P

Har den stora läslusten kommit tillbaka? :)

2011-09-11 @ 20:33:12
http://recenzion.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback