{ Foto- och bokblogg á la Frida -

The Knife of Never Letting Go - Patrick Ness

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Prentisstown
är inte som andra städer. Alla kan höra alla andras tankar ienöverväldigande, aldrig sinande ström av buller. Bara en månad frånfödelsedagen som kommer att göra honom till en man, Todd och hans hund,Manchee - vars tankar Toddkan höra också, om han vill eller inte - snubbla påen yta av fullständig tystnad. De finneratt i en stad där integriteten är omöjligt, har något hemskt dolts - en hemlighet som är såhemskt att Todd och Manchee måste springa för sina liv.
Men hur fly du när din förföljare kan höra alla dina tankar?


Detta är första delen ifrån serien Chaos Walking som min kompis har pratat en hel del om och är en av hennes favoritserie. Så klart måste jag kolla vad det är för något.


I början tyckte jag att man inte fick något grep om någon annan karaktär än Todd, huvudpersonen, och hans hund om nu hunden räknas som en karaktär. Och det tog sin tid att komma in i boken och stanna där, och när man väl var inne var man fast.


Boken är ju skriven i ett barnsligt perspektiv och gramatiken sög, men det var meningen. Huvudrollen är ett barn och det var som att vara han genom att läsa hur han tänkte. Men visst, ibland blev man väldigt störd över att det inte kunde stå rätt!


Det enda negativa jag kunde hitta med boken förutom gramatiken var nog att man fick aldrig komma in och känna B-karaktärerna i boken vilket jag ville. Nu var de mesta personer bara ett namn som gjorde olika saker. Men så klart vissa får man veta mer om senare i boken, men det i alla fall en sak som jag irriterade mig på, speciellt i början så det var nog kanske därför det tog en stund för mig att komma in i handligen.


Det som jag älskade mest i boken var scenerna där allt hände så fort, så fort att meningarna blev avbrutna hela tiden. Det stod bara några enstaka ord i varje mening och sen blev man avbruten för något nytt hände. Det är som du ser något hända så fort så du hinner inte riktigt tänka klart. Jag älskade det för det peppade upp de dramatiska scenerna rejält!

 

Så en sammanfattning: En bra bok, men att jag inte kom in i början sänkte betyget. Jag kommer nog läsa andra boken efter cliffhangern i den här boken!

 

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:

Titel: The Knife of Never Letting Go

Författare: Patrick Ness

Betyg: 6/10

Serie: Chaos Walking #1

Andra i serien: The Ask and the Answer, Monsters of Men

Sidor: 479

Orginalspråk: Engelska

Bokförlag: Candlewick press

Första meningen: "The first thing you find out when yer dog learns to talk is that dogs don't got nothing much to say."

 Kommentarer
Julia

När ska du läsa Pojken i randig pyjamas? :)

2011-09-09 @ 19:42:23
http://juliaogne.blogg.se/
Izzy

Jag läste den har boken!! Den va jatte bra... den va så annorlunda!!

Jag tyckte hela triliogen va bra!!!Måste bara säga att jag har läst din blog ganska långe... och jag älskar dom... all tiips om boker och foton!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback