{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Väktarens mardröm - Joseph Delaney

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Spoiler för er som inte, ja kanske orkade läsa förra boken, Väktarens offer


Väktaren, Tom och Alice kommer tillbaka från Grekland och finner byn belägrad och Väktarens hem nerbränt till grunden. Hela hans värdefulla bibliotek, fullt av kunskap, är förstört.


De tar sin tillflykt till ön Mona. Men på ön håller en shaman befolkningen i slaveri och ön pyr av fiendskap och mörka krafter. När Alice lyckas lura öns häxjägare uppenbarar sig dessutom en mycket farligare fiende - Beniga Lizzie. Hon har lyckats ta sig ur sin fångenskap i Väktarens hus och planerar nu att ta över ön.

Väktarböckerna gör mig knappt besviken. I varje bok finns spänningen som drar med mig och man garanterar verkligen en underbar läsning när man håller i en väktarbok. Det gäller så klart för Väktarens mardröm också!

Det som är annorlunda med den här boken ifrån de andra är att jag inte blev rädd, alls. Kanske för jag läste boken så fort jag fick en chans i Londons tunnelbanor så mörkrets hjälpte inte till för att höja spänningen till skräck som Väktarböckerna brukar göra.

Jag trodde för några månader när väl den här boken kom ut att detta var sista boken i serien, men tydligen ska det komma tre st. Jag älskar ju böckerna, men det kan inte bli för många. det kan bli lite övermycket.

Att påminna en läsare om vad som har hänt i förra böckerna behövs om det är en uppföljare, men då ska man göra det lite listigt så det inte blir för mycket info på en gång. Det lyckades Joseph, vilket gjorde mig mer med i bokens handling. Det var ju ett tag sen jag läste Väktarens offer. Men frågan jag har nu är vad fan ska hända i resten av böckerna???

För er som inte har något att läsa efter Harry Potter är Väktarserien bäst!

Titel: Väktaren mardröm
Författare: Joseph Delaney
Betyg: 7/10
Serie: Väktarserien #7
Sidor: 394
Orginalspråk: Engelska (The spook's nightmare)
Bokförlag: Rabén & Sjögren
Första meningen: "Väktaren, Alice och jag var på väg över Long Rodge på vår vandring tillbaka till Chipenden med de tre hundarna Klo, Blod och Ben ivrigt skällande i hälarna på oss."

Kommentarer
Amina

sv: oo taack! <333

2011-09-27 @ 20:35:06
http://miiinas.blogg.se/
Anna - Boktycke

Jadu, jag undrar också hur Delany ska dryga ut serien i ytterligare så många delar till. Jag tyckte att 7an var ganska seg, det hände liksom inget som spelade någon större roll. Men åhh, jag gillar serien jag ^^

2011-09-29 @ 18:05:48
http://boktycke.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback