{ Foto- och bokblogg á la Frida -

I am not a Serial Killer - Dan Wells

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

John Wayne Cleaver är farligt, och han vet om det. Han tillbringade sitt liv med att göra sitt bästa för att inte leva upp till sin potential.

Han besatt av seriemördare, men egentligen vill han inte bli en. Så för sin egen skull, och säkerheten för dem omkring honom, lever han med strikta regler han skrivit själv, öva ut ett normalt liv som om det vore ett privat religion som kunde rädda honom från fördömelse.

Döda kroppar är normalt för John. Han gillar dem, faktiskt. De kräver inte eller förvänta sig inte den empati han inte erbjuda. Kanske det är det som ger honom objektivitet att inse att det finns något annat om kroppen som polisen har just hittat bakom Wash-n-Dry Laundromat. Nu, för första gången har John att konfrontera en fara utanför sig själv, ett hot han inte kan kontrollera, ett hot mot allt och alla han skulle älska om han bara kunde.

Detta var verkligen en annorlunda historia. Inte något man läser varje vecka. Att läsa om någon som tror att ens öde är att bli en seriemördare är lite skrämmande med intressant! De två orden är nog de bästa för att beskriva hur John, huvudpersone tänker. Han har verkligen ett tänk som man inte har stött på innan. Genom att han har hittat två tolkningar till två seriemördare genom hans namn och hans facsination för seriemördare och lik så tror han att hans framtid ligger i samma spår som en seriemördare. Tänk dig det! Det är som han vill hitta alla de här anledningar så att han inte ska låta dum. Och jag gillar grymt att det låter enligt honom att leva ett normalt liv är som att leva enligt en lag, enligt en gud, en religion. Han kämpar för att leva med de regler han själv har satt upp för att göra att han inte kommer att bli en seriemördare. Men när de närmade sig slutet av boken så stod det klart för mig; Johns sätt att tänka skrämmer mig.

Det som gör att boken inte får toppbetyg för boken sticker verkligen ut med sin handling är att jag är inte så förtjust i deckarstilen. Mord och komma på mördaren är verkligen inget jag har fastnat för. Det är inte nåt som får mitt hjärta att banka fortare, det är inget som får mig att vilja fortsätta läsa. Och dagens litteratur för vuxna består ju mest av deckare så jag kommer inte klara av att bli vuxen.

Titel: I am not a Serial Killer
Författare: Dan Wells
Betyg: 5/10
Serie: John Cleaver #1
Sidor: 271
Kapitel: 19
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Tom Doherty Associates Boos
Första meningen: "Mrs Anderson was dead."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback