{ Foto- och bokblogg á la Frida -

The Gathering - Kelley Armstrong

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 

Maya bor i en liten medicinsk forskningstad på Vancouver Island. Hur liten? Du kan inte hitta den på kartan. Den har mindre än 200-100 personer, och hennes skola har endast 68 elever-för varje årskurs från förskola till tolv.

Men konstiga saker händer i denna lilla klaustrofobiska stad, och Maya är fast besluten att gå till botten med dem. Först dränker kapten för simlaget mystiskt mitt i en lugn sjö. Ett år senare, börjar pumor visas sig runt Mayas hem. Hennes bästa vän, Daniel, börjar uppleva "dåliga vibbar" om vissa människor och saker. Det hjälper inte att den nya bad boy i stan, Rafe, börjar stöta på Maya efter att ha stött runt på andra tjejer i skolan. Vad är det han vill med just henne? Kan han inte låta henne vara i den lilla staden då allt händer?

 

The Gathering. Kelley Armstrongs andra YA series första bok. Jag föll verkligen hårt för hennes första YA serie, Darkest Powers. Jag har också läst första boken på hennes vuxenserie The Women of the Otherworld. Så jag är lite av ett fan av henne. Så frågan är ju vad jag just tycker om den här boken. Det som jag fortfarande sitter och tänker på är att väldigt många har sagt att de gillar The Gathering mer än The Summoning, första delen av Darkest Power. Just det påståendet förstår jag mig inte riktigt på. Jag ser dem två böckerna på en och samma nivå. Men är lite mer förtjust i The Summoning.

 

The Gathering utspelar sig i en liten stad i Kanada (I think), som egentligen kunde vara vilken ministad som helst i Kanada och USA. Jag älskar att Kelley Armstrong verkligen får fram känslan av att alla känner alla! Alla ungdomar vet allt om varandra, det är lite som de inte får någon chans att ändras. Maya, huvudpersonen framstår verkligen som en inflytanderik person som man märker mycket av hur hon påverkar andra. Maya är också den personen som har förlorat sin bästa kompis. Hon drunknade i stadens sjö och det kom aldrig en vettig förklaring till det. Det var en del av historien i boken. Sen har vi också den nya killen som har flyttat in i stan och leker verkligen Don Juan i skolan och börjar stöta på Maya. Det låter verkligen som ett vanligt koncept från början, men de spåren gick inte dit jag trodde. Rafe, som är nykomlingen är en person som jag inte riktigt gillar. Jag vet inte, jag litar inte på honom någon gång i boken och känns som killen som inte är värd att lita på. Det är ju bara inte Maya som fattar det, utan Mayas bästa kompis Daniel. Daniel tyckte jag var lite föör överbeskyddande för att vara bästa kompis och jag väntade nästan på att han skulle börja hångla med Maya, men när man förstår varför han är så är det bara snällt. Mayas bästa kompis som drunknade var hans flickvän. Så att han finns där för att stötta henne som en vän tycker jag är en egenskap som jag saknar i böcker! Jag saknar att bästa kompisen i böcker antingen inte blir ihop med huvudrollen eller har värsta bråket som splittrar dem. Här hittade vi en right away!

 

Vad är det som Kelley Armstrong gör för att jag ska gilla henne så mycket? Fram för allt gillar jag hennes karaktärer, som från superblyga, nervösa Chloe i The Summoning till ettriga Elena i The Women of the Otherworld. Språket är skönt och underhållande, men handlingarna brukar jag alltid fastna för på något sätt. I The Gathering handlar det om Mayas väns död, mysteriet varför hon drunknade så plötsligt i en sjö? Sen handlar det också om Mayas födelsemärke som hon säger själv kan liknas vid ett tassavtryck. Sen har vi också Rafe, den nya killen i staden. Varför stöter han på Maya av alla själar i den lilla staden? Automatiskt tänker ni nog att alla dessa tre är kopplade, så tänkte jag med. Men det är som att Kelley Armstrong vill att man ska tänka på det mest uppenbaraste med situationen, men man får ut något annat av det i slutändan. Och så klart ska den här boken sluta med en cliff hanger. Så som The Summoning slutade också. Så för att få hela svar i de trådarna man håller i så gäller det att läsa nästa bok, The Calling.

 

Men jag är inte riktigt nöjd med den här boken. Det kan bero på att många lösa trådar hänger lite här och var i handlingen, men det gjorde det också i The Summoning. Så jag tror att Kelley Armstrong kör lite i samma stuk som första boken. Att man måste läsa andra boken för att förstå hur bra första boken egentligen var. 

 

Betyg: 7/10
Serie: Darkness Rising #1
Sidor: 359
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: ATOM
Utgivningsår: 2011
Första meningen: "Serena stood on the rock ledge twenty feet above the lake, singing in a voice known to bring tears to the eyes of everyone who heard it."

 


Kommentarer
Jennifer

Har inte läst något av Kelley Armstrong, men efter din recension så ska jag nog ta och göra det! Hennes böcker verkar riktigt bra! :)

2012-08-30 @ 08:29:34
http://aloveforbooks.blogg.se
Petra

Jag läste ut The Gathering igår och störde mig väldigt på Rafe och jag var så glad från början när hon ignorerade honom. Tyckte också att den var lite sämre än The Summoning, spänningen kom lite för sent.
Har andra boken hemma och har höga förväntningar på den. :)

2012-09-01 @ 13:42:17
http://petrasbokblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback