{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Wake - Lisa McMann

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
'
 

För sjutton år gammal Janie, är att hoppa in i andra människors drömmar börjat bli gammalt. Speciellt de fallande drömmarna, de nakna-men-ingen-märker drömmarna, och de sexgalen drömmarna. Janie har sett tillräckligt av folks fanatsi för att hålla henne till sin egna. Hon kan inte berätta för någon om vad hon gör, de aldrig skulle tro henne, eller ännu värre, de skulle tycka att hon är ett missfoster. Så Janie lever på en ytterkant, förbannad med en förmåga hon inte vill och inte kan kontrollera. Men hon faller i en hemsk mardröm, en som kyler henne till benet. För första gången är Janie mer än ett vittne till någon annans vridna psyke. Hon är en deltagare.

 

Så, vad tycker jag om den här boken som verkar sväva mellan dröm och verklighet. Jag känner själv att jag svävar mellan mina åsikter. Det är inte en komplicerad bok som man behöver lägga hjärnkapacitet på, inte heller en tråkbok som man vill slänga in i majbrasan. Det här är garanterat en bok som man sak sitta med en kopp te i höstmörkret som är på väg och mysa med. En riktigt skön mysbok med drömmar som fyller sidorna. Men jag kan inte säga att detta är en bok vars handling och språk eller något kommer att fastna i mitt sinne. En lättläst, snabb mysbok som man egentligen inte får något ut på. Det är väl därför den här recensionen kommer vara kort och inte riktigt minnesvärd, precis som boken.

 

Uppstod det något stort allvarligt problem i den här boken? Näää... Var det någon stor kärlekshistoria i den här boken? Njae.... Kommer jag läsa vidare i den här serien? Nopp.... Japp, det var tre frågeställningar i boken. Janie är huvudrollen och jag vet inte, det kändes så klyschigt att hon inte har berättat för någon vad hon kan göra och sen kommer en kille in i hennes liv. Men Cabel är ändå inte en av de vanliga boyfriend-varianterna, men kan inte riktigt inte impa på mig fullständigt. Så karaktärerna är ett njae för mig likaväl så språket och bokens uppdelning. Det är lite som Janie håller journal, snarare hennes berättarröst har det. Jag gillar inte som sagt uppdelningen med att det står ett datum och tid två gånger på en sida som avbryter texten som löper. Så inget imponerade på mig i boken, men handlingen och bokens korthet gjorde det till en fin mysbok som jag tror vilken tonåring skulle kunna plocka upp :)

 

Betyg: 4/10

Serie: Dream Catcher #1

Sidor:  210

Orginalspråk: Engelska

Bokförlag: Simon & Schusters

Utgivningsår: 2008

Första meningen: "Janie Hannagan's math book slips from her fingers."


Kommentarer
Miriam - Schitzo-Cookie's Bokblogg

Ah attans att jag precis köpt den då. Men vi får se vad jag tycker =)

2012-08-18 @ 18:34:21
http://schitzo-cookie.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback