{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Warm Bodies - Isaac Marion

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4 | Foto: Mamma| Modell: Jag
 
R är en zombie. En zombie som äter hjärnor, inälvor av det som du och jag är. Männsikor. R kommer inte alls ihåg hur det är att vara människa. Inte kommer han ihåg sig själv, hans identitet som människa eller hans mänskliga liv. Men bara för han inte kommer ihåg hur det är att vara mänsklig betyder det inte att han kan uppleva de känslorna igen. Och allt är ju tack vare Julie.
 

Warm Bodies har ett otroligt vacker  framsida och jag har ju fått höra många olika kritiker mot den här boken. Den har ett bra genomsnittsbetyg på Goodreads, men många svenska bloggar har sagt att den är sisåsär bra. Jag vet inte riktigt själv vart jag står bland alla tyckor och åsiker. Jag är lite tveksam och förvirrad av den här boken, men vi får se om jag kommer med någon vettig åsikt i den här recensionen. Varför jag är förvirrad är för det är så svårt att sätta punkt på vad jag tycker när boken i sig var lite virrig. Jag blev otroligt irriterad och virrig av att R bytte ungefär "sinne" med en kille som han hade ätit. Det var bokens mest problematiska problem för läsaren tror jag. Jag kunde inte fokusera klart på handlingen för handlingen hoppade och switchade och gud vet vad som mer hände som jag inte blev klok på. Vissa kanske att det är de bästa boken att R kan komma in i en död killes sinne och se hans minnen. För mig gjorde handlingen mer förvirrad än vad den behövde vara.
 
Detta är ju en dystopi (duh! Zombies!) och världen Isaac Marion skapade ville jag veta så mycket mer om. Jag fick inte en stor anblick på hans tankar och idéer som inspirerade handlingen. Det tycker jag också var en del av bokens fall. Om presentationen av samhället skulle varit tydligare, oboj hur mycket det skulle stärkt boken. Så mer detaljerad värld, tack! Handlingen, konceptet och det lilla budskapet var ändå bra i sig. Det blev bara nertryckt av de jag irriterade mig på. Att en zombie kan falla för kärlek var en gullig idé. En idé som jag tror får folk att rygga tillbaka lite och tänka en sekund att det är ju omöjligt. Jag själv tänkte lite så när jag fick höra om idén. Hur skulle Isaac bygga upp allt? För vem skulle falla för en zombie? Julie som R faller för tycker jag inte är så normal. Hon lever mitt innne i samhället och är knappt influerad av det och är rätt så vänskaplig mot R. Lite föör vänskaplig. Men det är kanske det som var tvunget att vara för att fortsätta med handlingen framåt. Att något ovanligt var tvunget att hända. Sen var det inte så många fler karaktärer i boken. Att Isaac Marion lyckas kapa av så många karaktärer, som annars författare brukar ha i överflöd, är fascinerande. Det är inte många böcker det nästan enbart behövs fem personer (eller hur många det än nu är i boken) som man får lära känna. 
 
Sen har jag en klurig fråga som sitter lite löst inne i mitt huvud. Vilken ålder riktar sig boken till? Ibland kan det vara svårt att klura ut. Jag är nästan 60% säker på att detta är en vuxenbok, men kommer att bli läst av måånga ungdomar och misstas sig som en ungdomsbok. Eller så är jag som har helt missbedömt boken. För min spontana argument är att bokens huvudroller är över 18 år. They must be that! Och det känns oftast konstigt med en ungdomsbok som har vuxna i huvudrollerna...
 

Betyg: 5/10
Serie: -
Sidor: 239
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Vintage Original
Utgivningsår: 2010
Första meningen: "I'm dead, but it's not so bad."


Kommentarer
Agnes

Sv: Aa, men jag är ändå rätt nyfiken på andra boken, men tänker inte ha lika höga förväntningar på den iaf, så blir jag kanske inte lika besviken om den nu visar sig vara sämre :)
Haha, jag gillade också Ren, men gillade inte hur han betedde sig mot Calla ibland..^^

2012-08-26 @ 20:57:09
http://boooklovin.blogspot.com/
veronica

Jag var väldigt splittrad då jag läste den för jag hade så höga förväntningar, men de uppfyllde dem inte riktigt, hatar att ha sjukt höga förväntningar:p

Svar: Jag hatar förväntningar också! Men de bästa med dem är om boken verkligen slår ens förväntningar! :P
Frida

2012-08-28 @ 22:21:34
http://www.vettansbocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback