{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Frostbite - Richelle Mead

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Andra boken i serien för er som vill veta. :)

Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar!

All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset...

Frostbite var väldigt bra, men inte i samma klass som första boken. Den största skillnaden mellan böckerna är nog att i första boken så byggdes spänningen upp redan från första början. I Frostbite stod den en paus till de sista 100 sidorna då det verkligen rök på. Annars är karaktärerna sig själv, ja, för det mesta. Det dyker också uppen ny karaktär som jag gillar oerhört mycket, men tack vare honom blir romatik större ämne än något annat och jag har börja få nog av romanser hit och dit, kan inte bestämma sig om vem man är kär i, triangeldrama eller fler. Well, men jag klarar av det, jag lovar så jag ska inte dra av för mycket av betyget pga det.

Rose, huvudkarktären, är jag verkligenn ett stort fan av. Hon är självständig, vet vad hon vill (i de flesta fallen) och hon är verkligen en av de bokkaraktärerna som jag vet som jag skulle kunna ha som förebild. Rose är på något sätt annorlunda ifrån de andra tjejrollerna i böcker. Hon beter sig inte riktigt som någon annan, står för sig själv och behöver ingen kille för att kunna stå på jorden.


Titel: Frostbite
Författare: Richelle Mead
Betyg: 7/10
Serie: Vampire Academy #2
Sidor: 327
Kapitel: 23
Anpassad ålder: 13+
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Penguin book
Första meningen: "Things die."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback