{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Stardust - Neil Gaiman

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Någonstans på den sömniga engelska landsbygden finns den lilla byn Wall. I sex hundra år har den legat på sitt granitutsprång, öster om den höga stenmur som har givit byn dess namn.
Här bor Tristan Thorn som har förlorat sitt hjärta till den vackra Victoria Forester. Men Victoria är kall och oåtkomlig lika oåtkomlig som den stjärna hon och Tristan ser falla från himlen en klar oktoberkväll.
Den kväll avger Tristan ett obetänksamt löfte som tvingar honom att gå genom öppningen i muren, bort över ängen och vidare in i sitt livs mest oförgätliga äventyr

Jag tror att de flesta har sett filmen av den här boken före de ens förstod att det fanns en bok som den var baserad på. Jag är en av dem som gillade filmen (såg den fär två år sen) och tänkte ge boken en chans. Och jag ville prova på att läsa om Neil Gaiman, en av de författarna som man har hört bra om. Så det var väl de största syfterna jag ville läsa boken. Men var det som jag hade förväntat??

Början var verkligen oskyldig som i en saga. Det gillar jag mycket. det som gav den här boken en extra gnista var nog att man kände de sagoliknade känslan hela storyn igenom. Att läsa en bok med sagokänsla över den och den är spännande bra. Detta är inte en saga för femåringar utan till ungdomar och vuxna som vill hitta sig själv som barn igen. Jag tyckte att det var lätt att komma in i berättelsen också, men det kan beror på att jag har sett filmen, för börjorna liknar varandra mycket.

Boken har ett lugnt tempo av något slag. Det är inte som i filmen då dfet är action hela tiden, stider hit och dit. I boken var det mer samlat och den behövde inte en stor fight för at locka till sig läsare. Om det skulle vara så skulle dne nog tappa sin magikänsla av saga.

Titel: Stardust
Författare: Neil Gaiman
Betyg: 4/10
Serie: -
Sidor: 248
Kapitel: 10
Anpassad ålder: 11+
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Harper Teen
Första meningen: "There was once a young man who wished to gain his Heart's Desire."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback