Det bästa formatet på böcker

Päronen har roat sig i London i helgen och jag har ju såklart fixat en lista på böcker som jag vill ha. Dessa fyra blev det. Orkar inte skriva upp vilka böcker, för ni ser ju vilka böcker det är.
Jag älskar brittiska paperback! De är alla är i samma format och så grymt snygga! Plus det brukar alltid vara lagom stor text. Inte för jobbig att läsa och inte för stor så det känns löjligt.

Favoriter #1 Fristående böcker

Jag fick en kommentar i början av det här året av en som frågade vilka mina favoritböcker är. Det som är svårt att säga EN favoritbok när man läser så oerhört mycket, därför har jag tänkt att göra tre inlägg om mina favoritböcker.
Det här inlägget är de böckerna som har fastnat i mitt hjärta som är fristående böcker, som inte är budna till en serie. Om ni vill se recensionen så tryck på bilden på boken. Det finns böcker som jag har skrivit upp som inte har en bild som då betyder att recensionen inte finns på bloggen.


Allt för min syster av Jodi Picoult
Tänk dig själv att du är född bara för att rädda din systers liv med dina egna organ. Att du är genetiskt tillverkad så din syster ska överleva. Det är väl en självklarhet att man vill rädda sin systers liv, men vart går gränsen? Allt för min syster är verkligen en bok som bevisar att skillnaden mellan rätt och fel är tunnt som ett hårstrå, att man ibland är det rätta så otroligt fel också. En tung bok som rörde verkligen vid mig och gjorde mig ordlös.

Blod och Choklad
av Annette Klause Curtis
Alla har väl rätt att vara kär i den man vill, right? Då är väl inget fel att Vivian, som förvandlar sig till varg i mörkrets tystnad, blir kär i en människa, en kille i hennes plugg, eller hur? Aiden som Vivian har fäst hennes blick på är intresserad av övernaturliga varelser och historier så det finns en chans att han kan förstår henne. Flocken som Vivian tillhörär så glada över att hon dejtar som de kallar det "ett köttstycke". Så vilken sida ska hon stå på: kärleken eller familjen - Blod eller Choklad?

Boktjuven
av Markus Zusak
Hur skulle en historia bli om Döden själv skulle berätta den och om Döden väl berättar den så måste du väl lyssna? Skulle du bli förvånad om döden börjar sin berättelse i historiens största blodbad? Jo, Förintelsen i Tyskland 1939.
Liesel stal sin första bok på hennes lillebrors begravning. Den hade förut tillhört dödsgrävaren men nu var i Liesels ägo. Hon lär sig snabbt att läsa tack vare hennes fosterpappa och stjäl fler böcker till sitt äktenskap till ord och läsning. Hon läser högt för dem som sitter i skyddsrummen medan bomber flyger och attackerar ovanför dem. Men varför var Döden så intresserad av en flicka som stjäl böcker?

Hata Romeo
av Rachel Wing
Överlycklig blir Jen när hon får reda att hon har fått den kvinnliga huvudrollen i årets musikal på skolan. Romeo och Julia. Men lyckan varar inte länge. Det visar sig att Chris Banner har fått Romeos roll. Chris Banner av alla personer! Hur ska man kunna göra Romeo och Julia när väl dem två hatar varandra? Hata Romeo är en bok som jag håller kärt. Mest för det är en underbar sträckläsningsbok med ett underbart språk där du är den som man följer.

Marley och jag
av John Grogan
Människans bästa vän, ja det är hunden. Det har man sagt i generationer. Men om får Marley, en glad, irvig och udda guldfärgad Labrador Retiever i sin ägo är vardagen inte det lättaste. För Marley har en personlighet som man knappt kan säga är möjlig. Marley och jag är verkligen en bok för hundälskaren och för er som vill ha ett gott skratt som skvättar av tårar.

Om jag stannar
av Gayle Forman
I ena minuten så finns du där i vardagen, i baksätet i bilen och tänker på små I-landsproblem. Nästa sekund kan vara så olik mot den förra. Krash. Eller har du redan tuppat av så du hör inte kraschen. Mia minns att hon sitter i bilen i ena sekunden och inget av den andra. Hon vaknar till sirener som gör att hela luften vibrerar. Det enda som hon kan fokusera på är att rädda sin bror som ligger inne i en mosade bilen. När väl hon ska greppa om hans handled ser hon att det är inte hennes brors arm, utan hennes egen. Om jag stannar är en tung som underbar historia om den tunna linjen om man ska stannar kvar och kämpa för varje dag eller helt enkelt släppa taget om livet. Vad som är värt och inte värt att leva för.

P.S Jag älskar dig
av Cecelia Ahern
Holly och Gerry är perfekta för varnadra. Man kan inte säga emot det. Det är dä det känns som mest otroligt att en huvudvärk kan visa sig vara en hjärntumör och leder till en snabb död. Det är det som händer för Gerry och Holly måste lära sig att släppa taget om sin döda man. Kunna gå på vatten igen och känna vingarna lätta så hon kan flyga. Men svårt är det att komma över att ens livspartner var tvungen att lämna en kvar.
Gerrys sista gåva som han ger till Holly är något som dyker upp några månader efter Gerrys död, "Listan". Genom brev som han har förberett visar han Holly att livet är för kort att sörja. Att livet är fullt av upp- och nerförbackar. Frågan är om Holly kan släppa taget om det hon älskade som mest.

Tänk om det där är jag
av Johanna Lindbäck
Att vara normal. Normal. Man ska vara normal. Det är tanken som finns i Agnes huvud när hon flyttar från Stockholm till Umeå för att börja om på nytt. Så Agnes har bara en tanke som hon tror kommer att göra att hon inte blir mobbad: Vara normal. Men hur är man normal?

Vilda gröna ögon
av Joyce Carol Oates
Skildsmässor. Det är nog det som de flesta barn fruktar när ens föräldrar börja bråka. Ofta. Franky som är 14 år är nästan övertygad att det kommer hända mellan hennes päron, men det kommer inte bli en lätt situation med en pappa som inte vill haskildsmässa för att hålla hans goda rykte som en av de mest kända tv-personerna i USA. Mamman är trött på att stå i ljuskastaren och vill tillbringa sina andra halva av livet till konst och kreativitet. Mitten av de vuxna står barnen på den sköra tråden som binder föräldrarna ihop.
Det är sjukt svårt att sammanfatta boken så bra som möjligt för att man ska förstå allvaret som finns i boken, hur ett barn kan känna som måste stå mellan sina föräldrar, välja sida och stå för att det är ens föräldrar.

Är det bara jag som skrattar åt detta?

When Kantkiss Neverclean replaces her sister as a contestant on the Hunger Games—the second-highest-rated reality TV show in Peaceland, behind Extreme Home Makeover—she has no idea what to expect. Having lived her entire life in the telemarketing district’s worst neighborhood, the Crack, Kantkiss feels unprepared to fight to the death while simultaneously winking and looking adorable for the cameras. But when her survival rests on choosing between the dreamy hunk from home, Carol Handsomestein, or the doughy klutz, Pita Malarkey, Kantkiss discovers that the toughest conflicts may not be found on the battlefield but in her own heart . . . which is unfortunately on a battlefield.
Goodreads

Samtidigt som jag vill läsa den här och få mig ett gott skratt så orkar jag inte förstöra det som jag redan tycker om The Hunger Games. Om det var en parodi på Twilight så skicka den gärna till mig för jag står inte den historien nära längre... :)
Någon som skulle vilja läsa den här?

Veckans karaktär #9

(källa)
Veckans karaktär: Clary Fray ifrån serien The Mortal Instruments av Cassandra Clare

Clary, eller hennes fullständiga namn Clarissa, har rött, tjockt lockigt hår, gröna ögon och blek hy som är täckt med fräknar. Hon har fått sitt utseende från hennes mamma, men de som kände hennes pappa ser likheten mellan henne och honom. Hon är väldigt envis och omtänksam. Hon tänker alltid på de som står henne nära. Hon är också bra på att rita och måla.
Hon tror att hon är helt normal, tills den natten på klubben hon tror att hon är ett vittne till ett mord som ingen annan kan se. Och det är just den natten hennes liv blev vänd som en pannkaka. Hennes mamma försvinner spårlöst, hon får veta att hon är en Shadowhunter och hennes förmågor har blivit försvagade varannat år av en trollkarl så hon aldrig skulle märka av det.

Böcker som Clary är med i:
City of Bones
City of Ashes
City of Glass
City of Fallen Angels

Eldbärare - Anders Björkelid

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

I första delen av Berättelsen om Blodet, Ondvinter, lämnade vi tvillingarna Sunia och Wulf i en magisk domarring. Nu har de tillbringat ett år i den, och de har lärt sig mycket om sitt arv.

Under tiden har hotet från Kylan trappats upp och hirdjägarna tror att ett krig är oundvikligt. Deras ledare Fauho sänder Sunia och Wulf till en stad långt hemifrån. Där ska de försöka tända en av Imperiets gamla vårdkasar.

Tillsammans tar de sig fram i en helt främmande värld. Dessutom måste de brottas med känslor och förväntningar som deras vuxenblivande innebär. I Wulfs fall en spirande kärlek, i Sunias en mycket motvillig invigning som kvinna av Blodet

Alla ni som har tänkt att läsa den här boken efter första, snälla ni, ha ett färskt minne utav slutet för jag tror då att ni kommer att uppskatta början mer än vad jag gjorde! Jag läste första för ett helt år sen och tänkte att det har ju precis gått ett år sen, kanske ska ge mig på tvåan... Nä, jag ångrad emig totalt när jag väl inne 20-30 sidor i boken. Minnet var inte alls med och början var verkligen som en dimma för mig vilket kanske gjorde att jag gillade boken alls. Det kan ha varit anledningen...

Men jag kom ändå in i boken efter nja 70 sidor eller så och jag kände att inget hände ändå om jag förstod vad som hände och så. Men det kändes som allt stod stilla, även om de reste runt och så. Den stillastående känslan uppstog nog för jag upplevde inte att boken hade ett mål. Jag lovar er, när man läser en bok så uppstår alltid något som gör att boken har ett mål som allt strävar sig framåt mot. Hur man kommer till målet är ju upp till författaren.

Jag gillar ialla fall fortfarande karaktärerna. Boken var inte värdelös som det låter som jag tyckte genom de mesta som ni har läst av mig. Karaktärerna gillade jag redan från första boken, men i den här boken kändes det som de hade mognat en del, som de hade blivit äldre.

Titel: Eldbärare
Författare: Anders Björkelid
Betyg: 2,5 (Ville inte ge en tvåa, men inte heller en trea)
Serie: Berättelsen om blodet
Sidor: 387
Kapitel: 30
Anpassad ålder: 13-16
Orginalspråk: Svenska
Bokförlag: Natur & Kultur
Första meningen: ""Den är fortfarande kvar!""

Macindaws fästning - John Flanagan

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Efter att i åratal ha tränats till spejare är Will äntligen fullärd, och ansvarig för ett eget landskap. Men efter en kort tid börjar saker och ting gå snett: Keren, en avfällig riddare belägrar Macindaws fästning en av de viktiga befästningarna i norr. Samtidigt förgiftas den kungliga familjen och Wills goda vän Alyss hålls fången.
Situationen ser allt mörkare ut när Will upptäcker Kerens hemliga allians med skoterna, som planerar ett anfall på Araluen. Tiden håller på att rinna ut. Wills mod och uppfinningsrikedom, och oväntad hjälp från en gammal vän, är det enda som står i fiendens väg. Men Will är fast besluten att rädda Alyss och Araluen och återta Macindaws fästning!

Sjätte delen av serien... Well... När jag började på den här boken kände jag att jag har nog tröttnat på den här serien, men inte tillräckligt för att fortsätta läsa. Boken var helt okej, den innehöll action, planer och de andra sakerna som spejarböckerna innehåller, men i den här boken började jag tänka på några saker. Jag har till exempel tappat fattningen om vilken ålder alla har nu när väl Will har gjort klart sin utbildning och så. De säger i boken att de är fortfarande väldigt unga, men inte femton år eller?! Sen saknar jag Halt oerhört! Jag älskade verkligen att läsa om Halt och hans närhet i böckernas sidor och vill verkligen ha honom tillbaka!

Jag har också börja förstå Will på ett sätt som jag inte gjorde innan. Han har alltid varit den där föräldralösa pojken som fortfarande ha ett själ att leva. Sällskaplig, blyg men ändå trevlig kille. Han såg på spejarjobbet från ett nyfiket perspektiv men också ett allvar i det. Men jag tror inte då att han förstod konsekvenserna som han gör nu och det märks oerhört mycket på honom. Vissa gånger i boken lider jag med honom.

Titel: Macindaws fästning
Författare: John Flanagan
Betyg: 4/10
Serie: Spejarens lärling #6
Sidor: 331
Kapitel: 41
Anpassad ålder: 10-12 år
Orginalspråk: Engelska (The Siege of Macindaw)
Bokförlag: B|Wahlströms
Första meningen: "Gundar Hårdnäve var kapten och rorsman på det skandiska skeppet Vargmolnet."

Man måste ju prova hyllan


Päronen hammrade upp en hylla i vardagsrummet som jag var bara tvungen att prova. Men jag vet redan att det är inte mina böcker som kommer att få stå där...

Blue Bloods - Melissa de la Cruz

De är unga, fabulösa och har huggtänder ... Och de styr Manhattan från trendiga uptown klubbar till centrum butiker. Femton år gammal Schuyler Van Alen har aldrig riktigt passa in på hennes exklusiva prep school - hon är mer av en årgång än en Versace tjej - men allt som är på väg att förändras ... Eftersom Schuyler har precis fått reda på att hon är en Blue Blood. The Blue Bloods är stadens glamorösa - och hemliga - vampyr elit. De är unga, vackra och kraftfulla. Men nu är de mördas. Och Schuyler måste ta reda på vem - eller vad - är bakom den innan hon nästa.

Canon EOS 7D + 
Canon EFS 50mm f/1.4

De är unga, fabulösa och har huggtänder ... Och de styr Manhattan från trendiga uptown klubbar till centrum butiker. Femton år gammal Schuyler Van Alen har aldrig riktigt passa in på hennes exklusiva prep school - hon är mer av en årgång än en Versace tjej - men allt som är på väg att förändras ... Eftersom Schuyler har precis fått reda på att hon är en Blue Blood. The Blue Bloods är stadens glamorösa - och hemliga - vampyr elit. De är unga, vackra och kraftfulla. Men nu är de mördas. Och Schuyler måste ta reda på vem - eller vad - är bakom den innan hon nästa.

Jag drog ut den här boken ifrån bibblan med den enda syftet var att kolla om det här var en serien jag skulle gilla. Och jag had eredan gissat halvvägs att jag inte skulle vara så förtjust i den, men den var knappt okej. Jag kan inte säga att den var en jobbig vampyrbok, för man kan inte kalla de för vampyrer (ni som har läst fattar).

Boken kändes som en lång inledning till något, men till vad? En bok ska ha en början, mitten, slut. Precis som en pjäs. Men nepp, den här klarade inte av mina mål för en bra bok. Karaktärerna var väldigt tråkiga. Hittade inte ens en enda som jag kände att jag fastnade för. Även om en bok är dålig så kan man alltid hitta en karaktär som man relaterar till eller bara gillar. Författaren ryckte också läsaren mellan olika karaktärers "synfält". Ibland var "jag" en person och plötsligt i kapitlet ändrades perspektivet till en anna person. Det gjorde lätt att jag tappade fokus och jag blir lätt irriterad på sånt.

Men jag gillar ändå idén om att de som kallar sig Blue Bloods är vampyrer och Red Blodds människor för i teorin så stämmer det in rätt så bra. Det var nog det enda som jag gillade med boken.

Titel: Blue Bloods
Författare: Melissa de la Cruz
Betyg: 2/10
Serie: Blue Bloods
Sidor: 302
Kapitel: 44
Anpassad ålder: 13+
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Hyperion
Första meningen: "The bank was a decrepit stone building at the tail end of Houston Street, on the last divine between the gritty East Village and the wilds of the Loweer East Side."


Enkelt, men fräscht


Well, well. En ny design. Ljus. Enkel. Ny. Så va tycks??

Så ska jag nu samtidigt tacka och välkomna alla de nya prenumernaterna som jag har fått genom Bloglovin'. Jag känner verkligena att jag får ny kraft att fortsätta blogga. Så tack så mycket! Jag kan säga att bilder kommer väl inte komma på ett tag om jag inte slänger in gamla bilder för vädret passar inte så bra för att fota utomhus, det är mörkt och trist så vi får helt enkelt vänta och se. Vem vet, det kanske kommer bilder snabbare än vad jag trott.

När jag läser...


...ligger jag oftast i min säng, kurrar ihop mig med kuddar och täcket...... och har öronen fyllda med musik. Det är det mysigaste sättet att läsa en bok, enligt mig såklart!

Vampire Academy - Richelle Mead

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer.
Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer.
I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.
Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer.
Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer.
I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.

Så, nu har jag läst den här boken igen, fast den här gången på engelska och jag upplevde den en aning bättre på sitt orginalspråk, men de flesta böckerna är ju bäst så! Det som jag avgudar mest i boken är karaktärerna! Man lär känna personen och nämns en gäng direkt och det är full kvalite på språk och karaktär i en och samma kompott! Och som sagt så är boken mest som enungdomsbok, fast såklart krockar fantasin med allt annat. Se första recensionen?

Titel: Vampire Academy
Författare: Richelle Mead
Betyg: 8/10
Serie: Vampire Academy #1
Sidor: 332
Kapitel: 24
Anpassad ålder: 13+
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Puffin
Första meningen: "I felt her fear before I heard her screams."

Ren och skär bokvideo - med bilder


Magi - Angie Sage

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Vem är Septimus Heap?
En förlorad son!
En annorlunda hjälte!
En mäktig magiker!
En magisk berättelse tar sin början!

I början ångrade jag mig nästan att jag ens stack ner näsan i den här boken. Om man tar bort nästan ifrån förra meningen så förstår ni mitt slutsvar. Nä, absolut inte en bok för mig. Den riktiar in sig först på en yngre ålder och till de som ska precis börja läsa. Och vill bara tillägga att det fanns ingen bra beskrivning till boken någonstans, antingen var det föööör avslöjande eller var det den här som jag använde. Ni som har läst boken fattar...

Språket var uttråkande, handlingen med. Jag förstår mig inte på hur jag lyckades läsa ut boken ens en gång! Som sagt så är jag för gammal för den här boken och har jag säkert läst för många böcker för att kunna gilla bokens språk. I största allmänhet var den supertråkig. Det enda som jag kan säga som jag tycker inte sög var att allt somhade med magi och göra i boken stod i fet text och den var snabbläst. Så ni som är under 12 år? Visst, läs den här boken och berätta vad ni tycker. Om ni äver över 12 år, ge upp och hitta en ny bok!

Titel:
Magi
Författare: Angie Sage
Betyg: 1/10
Serie: Septimus Heap #1
Sidor: 465
Kapitel: 49
Anpassad ålder: 8-12
Orginalspråk: Engelska (Magyk)
Bokförlag: Richters
Första meningen: "Silas Heap drog slängkappan tätare omkring mot snöfallet."

Veckans karaktär #8

(källa)

Veckans karaktär: Maximum Ride ifrån serien Maximum Ride av James Patterson

Max är ett resultat ifrån en mutation som har gjort att hon består av 98% människa och 2% fågel. Hon vet inget ifrån sitt förflutna. Hon har tillbringat hela sitt liv på labratioriet som kallar sig själva "Skolan". Men Max och fem andra mutanter lyckades fly för fyra år sen och blev som en flock där Max blev som en ledare för de andra. Det som är straffet för att de lyckades fly är att varje dag måste de oroa sig för att bli jagade av männsko-varg hybrider (som kallas Erasers) som bara har ett mål: hitta flyktingar och för de tillbaka till skolan, levande eller döda...

Alla i flocken litar på Max vilket gör att Max känner sig skyldig till allt som händer med flockmedlemarna. Hon bryr sig oerhört mycket om varenda en för det är den enda familjen hon har haft. Därför ser hon hennes mål att beskydda dem till varje pris, men hur lätt är det när en röst i huvudet säger att hon är menad för att rädda världen?

Maximum Ride dyker upp i böckerna:
The Angel Experiment
School's out Forever
Saving the World and Other Extreme Sports
The Final Warning

Hur lyckas jag?!

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Fem nya bibbloböcker medan jag redan har två hemma och 40 olästa i bokhyllan....
  • Extremely Loud & Incredibly Close - Jonathan Safran Foer
  • Spells - Aprilynne Pike
  • Stardust - Neil Gaiman
  • Legend - Richard Matheson
  • Blue Bloods - Melissa de la Cruz

The Angel Experiment - James Patterson

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
WELCOME TO MY NIGHTMARE.
Do not put this book down. I'm dead serious - your life could depend on it. I'm risking everything by telling you - but you need to know.

STRAP YOURSELF IN for the thrill ride you'll want to take again and again! From Death Valley, California, to the bowels of the New York City subway system, you're about to take off on a heart-stopping adventure that will blow you away...

YOUR FAITHFUL COMPANIONS: Max, Fang, Iggy, Nudge, the Gasman, and Angel. Six kids who are pretty normal in most ways - except that they're 98 percent human, 2 percent bird. They grew up in a lab, living like rats in cages, but now they're free. Aside, of course, from the fact that they're prime prey for Erasers - wicked wolflike creatures with a taste for flying humans.

THE MISSIONS: Rescue Angel from malicious mutants. Infiltrate a secret facility to track down the flock's missing parents. Scavenge for sustenance. Get revenge on an evil traitor. And save the world. If there's time.


Den här boken har stått ett sjukt bra tag i min hylla och varje gång fingrets har löpt runt på bokryggarna stannar jag hela tiden på den här boken och tänker att den är sjukt bra, även om jag inte har läst den! Så, besvarade boken mina förväntningar? Ja, i alla fall många av dem :)

Det är sex stycken huvudkaraktärer att hålla reda på och alla blir presenterade på en och samma gång. Det är inte många författare som har lyckas med att presentera många karaktärer utan att läsaren blandar ihop dem, så jag ser det inte som ett irritiationmoment när det väl händer att jag blandar ihop två karakätrer för det brukar oftast redas ut genom bokens gång. Det som jag gjorde som mest var att jag missuppfattade åldern på de flesta. Max, huvudpersonen, ledaren av flocken, hon är 14 och nästan ingen annan är äldre än henne. Jag trodde att alla var ungefär jämgamla, men fel hade jag.

Jag är lite kär i språket. Varför? Det var inte så enormt beskrivande eller så. Men Patterson skrev och uttryckte sig i korta texter som hade en glimt av charm som gjorde att jag föll pladask för språket! Jag är också lite inspirerad av Patterson. Han visade mig att man kan göra en bok med bara korta kapitel och den blir bra! Jag har ett tanke i min hjärna varje gång jag skriver att kapitlena ska vara långa, typ 7-10 sidor. Men Patterson skriver vissa kapitel som är knappt en sida lång. Det var nog det som gjorde att boken flöt på så bra som den gjorde. Att kapitlena var korta och det gick fort framåt i handlingen.

Gemenskapen i boken beundrar jag sjukt mycket. De är en flock av sex mutanter och de håller verkligen ihop i vårt och torrt. Och tack vare att de vill hålla ihop gör att det blir all fart och spänning i boken. Handlingen var underbart bra, lagom med spänning, kanske inte så mycket jag hade väntat mig. Framsidan är jag kär i nu. I början var det helt okej, men efter att hakollat på det ett antal gånger så ser jag hur vackert det är!

Titel: The Angel experiment
Författare: James Patterson
Betyg: 8/10
Serie: Maximum Ride #1
Sidor: 454 sidor
Kapitel: 135
Anpassad ålder: 10-15 år
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Headline
Första meningen: "Congratulations."

Wanås

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Before I Fall - Lauren Oliver

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Tänk om du bara hade en dag att leva? Vad skulle du göra? Vem skulle du kyssa? Och hur långt skulle du gå för att rädda ditt eget liv?

Samantha Kingston har allt: världens mest krossa-värdig pojkvän, tre fantastiska bästa vänner, och först plocka av allt på Thomas Jefferson High-från det bästa bordet i cafeterian för att de ädlaste parkeringsplats. Fredag, 12 februari, ska bara ännu en dag i hennes charmade liv.

Istället visar det sig vara hennes sista.

Sedan blir hon en andra chans. Sju chanser, faktiskt. Återupplever sin sista dag under ett mirakulöst vecka kommer hon reda ut mysteriet kring hennes död och upptäck det sanna värdet av allt hon riskerar att förlora.

Åh! Boken var verkligen underbar som alla säger, men inte bäst. Jag fastnade från de första sidorna! Lauren Oliver skriver verkligen ett språk så man blir klistrad i sidorna och kan inte släppa boken när någon ropar att det är mat.

Det som jag störde mig lite var hur allt kunde förändra så mycket så inget var likt ifrån den första dagen och huvudpersonen gjorde tills ig ibland. Det gjorde det en aning otroväldigt. Men det gjorde ju att man insåg hur mycket våra val i livet påverkar vad som händer härnäst. att läsa en bok kan vara som ett uppvaknande ibland för en själv. Att boken ger ett budskap som man själv inte har tänkt på förrän då, hur viktigt det kan vara. Jag vet ju att man brukar säga att man ska läeva varje dag som sin sista, men man har förstått budskapet, men inte tagit åt mig. Men när jag läste den här boken så såklart tog jag åt mig!

Titel: Before I Fall
Författare: Lauren Oliver
Betyg: 7/10
Serie: -
Sidor: 341
Kapitel: 7
Anpassad ålder: 12+
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Hodder
Första meningen: "They say that you just before you die your whole life flashes before your eyes, but that's not how it happened for me."

Dash & Lily's Books of Dares - Levithan & Cohn

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

"Jag har lämnat några ledtrådar för dig.
Om du vill ha dem, vända blad.
Om du inte lade boken tillbaka på hyllan, tack. "
"Jag har lämnat några ledtrådar för dig.
Om du vill ha dem, vända blad.
Om du inte lade boken tillbaka på hyllan, tack. "

Jul i New York. Mellan de bekanta bokryggarna i favoritbokhandeln hittar Dash en röd anteckningsbok.
Han öppnar den.
Och sedan gör han precis vad den säger åt honom att göra.

Låt oss säga att om man inte har snö eller julgran vid jul så kan den här piffa upp julstämningen! Men ärligt talat så kände jag inte så hög julstämning som jag hade förväntat mig, kanske var det pga att julen hade redan varit när jag läste den. Vem vet?

Jag har läst författarduons första bok och den gillade jag inte så stark och jag förstår inte varför jag plockade upp den här boken. Kanske var det för chocken att ingen hade lånat den på bibblan vid juletid. Men den här boken var jag superimpad över! Det är säkert bättre efter trejde boken av duon, det är förståligt. Det som jag älskar mest med boken är inte språket, fast det var bra. Det är inte idén, fast jag gillar den med. Utan karaktärerna Dash och Lily.

Karaktärerna Dash och Lily är så utvecklade och skapta på ett sätt som jag beundrar. Jag har nog inte träffat på livshistorier som deras, på något sätt är de väldigt unika! Genom att lägga till detaljerna som duon gör så blir karkatär/erna minnesvärda ett bra tag. Succé i mina ögon är att göra en karaktär minnesvärd i en enda bok!

Från ett stort perspektiv så var boken mysig, bra och hade verkligen klimten i ögat (om böcker någon gång skulle få ögon, de har ju redan ryggen). Det som jag också måste nämna är att de nämnde Sverige mer än ett par gånger i boken! Ni som inte vet så har jag ett liten besatthet av böcker som är utlänska som nämner Sverige. Det gör min lite stoltare att vara svensk (inte för jag skäms eller så). Älskar verkligen det här citatet:

"No," I said. "The trip got called off at the last minute. Because of the political unrest."
"In Sweden?" Priya seemed skeptical.
"Yeah--isn't it strange how the Times isn't covering it? Half the contry's on strike because of that thing the crown prince said about Pippi Longstocking. Which means no meatballs for Christmas, if you know what I mean."
s.58

Titel: Dash and Lily's Book of Dares
Författare: David Levithan & Rachel Cohn
Betyg: 6/10
Serie: -
Sidor: 260
Kapitel: 20
Anpassad ålder: 11+
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Knopf
Första meningen: "Imagine this: You're in your favorite bookstore, scanning the shelves."


Förresten! Jag har varit i New York i den bokaffären allt utspelar sig i! Kanske inte precis den bokaffären, men i en STRAND bookstore och köpte en fin tygkasse därifrån.

Clockwork Angel - Cassandra Clare

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

När sexton-åriga Tessa Gray korsar havet för att hitta hennes bror, hennes destination England, är den tid då drottning Victoria, och något skrämmande väntar på henne i London Downworld, där vampyrer, trollkarlar och andra övernaturliga folk stjälk den gaslit gatorna. Endast Shadowhunters, krigare tillägnad befria världen av demoner, hålla ordning mitt i kaoset.
Kidnappad av den mystiska mörka systrar, kallade medlemmar av en hemlig organisation Pandemonium Club, lär Tessa snart att hon själv är en Downworlder med en ovanlig förmåga: makten att förändra, efter behag, till en annan person. Vad mer kommer Magister, den skumma figuren som driver klubben, skyr inga medel att hävda Tessa makt för sin egen.
Värnlösa och jagade, tar Tessa tillflykt med Shadowhunters av London Institute, som svär att hitta sin bror om hon kommer att använda sin makt för att hjälpa dem. Hon finner snart sig själv fascinerad av - och slits mellan - två bästa vänner: James, vars bräckliga skönhet döljer en dödlig hemlighet och blåögda Will, vars frätande kvickhet och flyktiga stämningar hålla alla i hans liv på armlängds avstånd ... alla, det är, men Tessa. Eftersom deras sök drar dem djupt in i hjärtat av en hemlig komplott som hotar att förstöra Shadowhunters, inser Tessa att hon kanske måste välja mellan att rädda sin bror och hjälpa sina nya vänner att rädda världen ... och att kärleken kan vara den mest farliga magi av alla.

Man har hört så bra om den här boken. "Favoritboken 2011""Underbar story""Står inte ut med väntan till nästa". Ja, jag var väl inte så där impad som resten av världen. Jag vill verkligen vara den och förstå varför den var så bra för jag har en sådan önska att den skulle vara super!
Cassandra Clares språk, det flyter verkligen på och kan beskriva allt så underbart bra med fåtals ord! Jag är fascinerad hur hon lyckas hela tiden!

I The Mortal Instruments så fastnade jag för de flesta av karkatärerna, men i den här boken fastnade jag inte för någon alls. Jag brukar alltid fastna för en karaktär i varje bok på något sätt, men inte i denna. Inte vet jag varför, men något är det väl som gör att jag känner så?
Jessamine påminner mig mycket om Rosalie i Twilight. De båda är missnöjda med det de är men skillnaden som jag upplever är att Jessamine kämpar för att fixa det hon ser som ett "problem". Rosalie klagar mer över sitt och gör inget åt det. Man kan säga att Clares karaktärer är lite mer utvecklade, eller hur? :P

Det var ju en spännande handling! Jag ängrar inte att jag läste boken, men man önskade att man gillade den mer! Det som jag gillar är att man läser om karaktärer som förekommer också i The Mortal Instruments. Slutet var lite kliché av Clare, men superbra. Blev chockad för första gången av Clare. Annars är det fina spolier som finner mina öron.

Titel: Clockwork Angel
Författare: Cassandra Clare
Betyg: 6/10
Serie: The Infernal Devices #1
Sidor: 476
Kapitel: 20+Epilog
Anpassad ålder: 14+
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: McElderry Books
Första meningen: "London, April 1878."

Nya omslag på Holly Blacks böcker


För er som är intresserade så är detta de nya omslagen på Holly Blacks serie Curse Workers/Berörarna. Jag tycker att de är oerhört snygga, men har tröttnat på alla svarta omslag! Är mer öppen för färger och vit nu för tiden :)

Veckans karaktär #7

(källa)
Veckans karaktär: Tessa Gray ifrån serien The Infernal Devices av Cassandra Clare

Tessa Gray är en amerikansk ung kvinna som söker sig till Londons trånga gränder på jakt efter hennes bror som jobbar där. Hon vet ingenting förutom det som stod i brevet som Nathaniel, hennes bror, skickade till henne. Hennes föräldrar dog när hon var tre och hennes moster dog alldeles nyligen så hon kände inte att hon lämnade något bakom sig. När hon sätter sin fot i Londons kullstensgator blir hon kidnappad av De mörka systrarna som håller henne instängd i ett litet rum. Varje dag blir hon skickad till systrarna och får ett objekt. Ett objekt från en person och hon tvingas berätta vem föremålet tillhörde och vart den person är just nu.
Det som systrarna vet om Tessa som hon inte vet själv är att hon kan transformeras till personen som hon har ett objekt av. Hon är som en slags häxa.

Tessa är 16 år och har brunt hår som hon helst har uppsatt. Hon vill inte gråta iför andra för då känner hon att hon visar en svagpunkt av sig själv.

Böcker Tessa befinner sig i:
Clockwork Angel
Clockwork Prince
Clockwork Princess
Epilogen i City of Glass

Wanås långa skogsstigar

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Jag befinner mig just nu i härliga Skauneland och snart kommer resten av släkten hem till mormor och morfar där jag kommer att leva tills söndag. Idag tog päronen och jag en tur till Wanås. Wanås är som en megastor trädgård med utomhusutställningar av skulturer. Vissa fattar man och vissa skulturer undrar man verkligen mening med det. Kanske inte så roligt att vara där nu mitt i snöiga månaden då det inte finns någon snö.
Två recensioner är på G nu när jag väl har fotat böckerna i Wanås fina miljöer: Clockwork Angel och Dash and Lily's books of dares. Oj, nu är släkten på väg in genom dörren! Vi ses! :D

Lite som rymden

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6

Se hit ni som är nyfikna på kameror


Julen är ju egentligen över...

Canon EOS 7D +
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

... men jag ville bara visa tre av de första 20 bilderna jag har tagit med min nya kärlek Canon EOS 7D som jag köpte nån dag innan nyårsafton. Jag själv har inte förstått att jag har den i mina ägo, vi får se när jag väl fattar det! :D Och ni som inte fattar vad som är så speciellt med en 7D så säger jag bara: Den är bättre än min förra :)

Nytt år, nya böcker

Canon EOS 7D +
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
  • Neverwhere - Neil Gaiman
  • Club Dead - Charlaine Harris
  • Destined - P.C and Kristin Cast
  • Jessica´s guide to dating on the dark side - Beth Fantaskey