{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Magi - Angie Sage

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Vem är Septimus Heap?
En förlorad son!
En annorlunda hjälte!
En mäktig magiker!
En magisk berättelse tar sin början!

I början ångrade jag mig nästan att jag ens stack ner näsan i den här boken. Om man tar bort nästan ifrån förra meningen så förstår ni mitt slutsvar. Nä, absolut inte en bok för mig. Den riktiar in sig först på en yngre ålder och till de som ska precis börja läsa. Och vill bara tillägga att det fanns ingen bra beskrivning till boken någonstans, antingen var det föööör avslöjande eller var det den här som jag använde. Ni som har läst boken fattar...

Språket var uttråkande, handlingen med. Jag förstår mig inte på hur jag lyckades läsa ut boken ens en gång! Som sagt så är jag för gammal för den här boken och har jag säkert läst för många böcker för att kunna gilla bokens språk. I största allmänhet var den supertråkig. Det enda som jag kan säga som jag tycker inte sög var att allt somhade med magi och göra i boken stod i fet text och den var snabbläst. Så ni som är under 12 år? Visst, läs den här boken och berätta vad ni tycker. Om ni äver över 12 år, ge upp och hitta en ny bok!

Titel:
Magi
Författare: Angie Sage
Betyg: 1/10
Serie: Septimus Heap #1
Sidor: 465
Kapitel: 49
Anpassad ålder: 8-12
Orginalspråk: Engelska (Magyk)
Bokförlag: Richters
Första meningen: "Silas Heap drog slängkappan tätare omkring mot snöfallet."

Kommentarer
Elin

Tydligen ingen läsvärd bok :P Ska se till att undvika den. Det är ett under att du lyckas ta dig igenom en bok som du tycker är så dålig, skulle aldrig lyckas! :O

2012-01-17 @ 15:13:07
http://gummistovlar.blogg.se/
Klara

Läste den här när jag var yngre och då gillade jag den verkligen... tror dock inte jag skulle vara lika förtjust om jag läste den nu :3 Men ja, den är ju anpassad för lite yngre.

2012-01-18 @ 16:47:25
http://klaraasbooks.blogg.se/
Anonym

Jag tycker väldigt mycket om den där boken, fastän jag är 19 år.... Böckerna är dock mycket bättre på engelska (språket alltså, handlingen är samma) :-)

2012-01-18 @ 20:14:51
http://bokmagi.blogspot.com
Chamilla M

Jag håller på att läsa den just nu (den ligger precis bredvid mig) och ja, jag tycker också den är väldigt snabb läst. I för går kväll när jag öppnade boken tills jag la den på bordet igen hade jag läst 15 kap. Jag håller med dig om att språket är till de yngre och kan vara en bra första tjocka bok för dem att läsa, men än så länge tycker jag den är rätt hyfsad... Får se vad det blir när jag läst ut den och skriver på min blogg.

2012-01-20 @ 12:20:38
http://lassugen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback