{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Fråga Alice - Anonym

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4 | Tackar mamma som ställer upp med sina fina fötter! :D

 

Detta är en riktig dagbok. Jag lovar. Den var funnen skriven i en bok, på papperslappar och papperspåsar instoppade i den. En rikitg tjejs djupa tankar och hennes funderingar rut hennes liv. En femtonårings riktiga dagbok där hon försöker lösa sina drogproblem.

 


Jag kom över den här boken väldigt nydligen, Pia tipsade mig om den och efter det så tycke jag att jag såg den överallt så det blev ett snabblån på bibblan, tyvärr hittade jag inte den engelska versionen (Go Ask Alice), men det är ju ändå samma bok. 

 

Så, att det är baserad på en verkligen dagbok gör det svårt att kritisera den för det är inte gjord av en författare som ville tjäna pengar på att skriva böcker utan en normal tjej som mådde bra att skriva av sig. Jag vill verkligen säga att vissa delar känns inte troligt, men det kan man inte säga för en tjej har skrivit det. Det är som sagt svårt att kritisera, men som jag upplevde var att första halvan var jag skeptisk mot boken. Tänkte igenom hennes handling och hur verklighetstroget det var i procent. När jag hade kommit över halva boken började jag komma in i "Alices" sätt att skriva och tänka och boken blev en verklighet jag tycker att ingen ska behöva genomlida. Droger är ett samhällsproblem precis såsom alkohol och det som behövs är hjälp som fattar att det är skit! Jag beundrar "Alices" föräldrar som kämpar för deras tjej. Det är tyvärr inte många föräldrar som gör det, utan inbillar sig att barnen har det bra. I många böcker ignorerar föräldrarna sina barn och det är tyvärr en verklighet. Den här dagboken får en att förstå att det är inte bara en bok utan verkligheten. 

 

Som en påminnelse, det var så jag såg hela boken. Det blir så när man läser en verklig tjejs dagbok :)

 

Titel: Fråga Alice
Författare: Anonym
Betyg: 6/10
Serie: -
Sidor: 186
Kapitel: -
Orginalspråk: Engelska 
Bokförlag: TIDEN
Första meningen: "Jag minns att igår var jag lyckligast på hela jorden, i hela galaxen, i hela universum."


Kommentarer
Tessan

Har själv läst boken. Älskar den. Men undrade ifall det verkligen var en tonåring som skrivit dagboken anonymt. Gick in och läste på...det är en kvinnlig författare (kommer inte ihåg hennes namn nu) som skrivit boken. Om du söker på "Anonymous" som författare på adlibris så kommer go ask alice upp, men även andra titlar. Titlar som handlar om andra problem. Go Ask Alice är ju knark. Sen finns det andra som handlar om tonårsgraviditet, självmord osv. Skulle vilja läsa dem andra också...men blev lite ledsen över att det inte var en "riktig" dagbok. Hade trott det i så många år. Det förstörde stämmningen lite för mig...hoppas jag inte förstör för dig nu, haha :P Hittade faktan på wikipedia har jag för mig, men det är bara att söka på olika forum så står där vem som egentligen skrev boken.

2012-08-25 @ 16:00:57
http://tessansbokblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback