{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Scarlet - A.C. Gaughen

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 
Som en av Robin Hoods tjuvar är Scarlet utklädd till man för att komma undan sitt förflutna. Det är bara Hodd och hans gäng som vet om att hon egentligen är en tjej, annars går hon runt med namnet Will Scarlet. Men inte ens Robin Hood vet Scarlets förflutna eller varför den enda personen hon är livrädd för är Guy Gisbourne, den nya tjuvjagaren i Nottinghams marker. Det som gör att hon inte springer sin väg är Gisbourne visar sig på gatorna i staden är hennes lojalitet till Robin Hood, och kanske något mer som drar henne till Robin Hood. 
 
 
Robin Hood är nog en av de mytiska, sagolikna karaktären som jag verkligen älskar. Annars är jag ett stort fan av karaktärer som Sherlock Homles, alla i X-men och några fler som inte ploppar upp i min skalle. Så en omtolkning av Robin Hood köpte jag snabbt när jag fick en nos i vädret om när Bladvändaren hade läst den. 
 
Jag föll snabbt för den här boken, inte för att den handlade om Robin Hood utan A.C Gaughens sätt att formulera sig och hur snabbt jag älskade huvudpersonen Scarlet. Hon var verkligen en strålande karaktär som en tuff tjej utklädd till kille. Sättet de flesta män behandlade kvinnor var inte precis så jag vill ha det i nuet och Scarlet var stark nog att stå upp för sig själv många gånger. Hon blev inte stark utav att förklä sig till man utan var redan det! De som visste att hon var en tjej jäklades inte med henne. Även om man har stött på en sådan karaktär så har Scarlet ändå en sida som man oftast inte ser i sånna karaktärer. Man märker snabbt att Scarlet och Robin har som en flört mellan varandra, men Scarlet har inte kommit på det själv att hon gillar honom och hon är i ett förvirrande stadie samtidigt som jag upplever henne som en stark tjej. 
 
A.C Gaughen gjorde att jag drogs ner direkt i boken och kunde inte lägga ner den! Hon skapade spänning mellan ord, känslor mellan dialoger och minnen mellan händelser! Det behövs inte långa jobbiga beskrivningar av allt för man själv kan få en uppfattning av allt. Jag trodde ett tag att jag var precis bredvid Scarlet som hennes skugga och så kommer man till verkligheten och blir så deppig att man inte får stanna kvar. Egentligen behöver A.C Gaughen inte arbeta upp så mycket för hon har redan alla karaktärer och platser, men hon skapar så mycket mer till historien! Hon använder sig utav en del av gänget; Robin Hood, John Little och Much. Jag fick uppleva och se en ny sida av alla tre, men jag är lite besviken att hon inte lät Much få en större roll för jag gillar honom så mycket! Hon förde fram alla andra i strålkastaren, varför kunde hon inte också gjort det med Much?
 
När en maträtt är så perfekt kryddad så det smälter i munnen och man vill ha ännu mer - så var det här boken! Jag vill bara läsa om den! Det som jag tror är att om man inte är en RH-fan så kommer man ändå gilla boken och kanske även bli ett! :D
 


Betyg: 10/10
Serie: -
Sidor: 287
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Bloomsbury

Utgivningsår: 2012

Första meningen: "No one really knows 'bout me."

 


Kommentarer
Lisa

Jätte kul att du gillade den!!! :D Håller med om allt du skriver!
Det är verkligen en sådan bok jag kommer älska i många år framöver och kunna läsa om hur många gånger som helst utan att tröttna!
(Och måste säga att det var ett väldigt fint kort på boken, haha.)

2012-07-10 @ 19:30:50
http://bladvandaren.blogspot.com
Anna - Boktycke

Åhh måste verkligen läsa den här nu!

2012-07-10 @ 19:37:04
http://boktycke.se
Nella

Jag älskar Robin Hood myten (eller hände det på riktigt?) och hela idéen med Scarlet känns som ett roligt sätt att uppdatera och återberätta historien :)
Att den dessutom får övervägande positiva recensioner gör mig ju inte mindre nyfiken på att läsa den precis ;)

2012-07-10 @ 20:15:41
http://nellasbocker.blogspot.se
Anna

Blev väldigt sugen på att läsa den här nu!

2012-07-11 @ 17:07:57
http://bookshelf.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback