{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Far From You - Lisa Schroeder

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

THE SHORT VERSION

Mom got cancer.
Cancer sucks.
She died.
Dad remarried.
The end.

Lisa Schroeder har gjort det igen! Skapat en historia som jag blir trollbunden till och slaviskt läser ut! Alice förlorade sin mamma i cancer och hon har inte accepterat pappans nya flickvän som nu väntar en halvsyster till Alice. Sedan tomheten från hennes mamma så har hon känt sig ensam och kämpar för att motstå den känslan. Hon saknar sin mamma oerhört mycket så hur ska hon kunna acceptera att någon försöker ta moders plats?

Jag älskar författare som håller sig till det de skriver. Att det inte helt plötsligt byter stil. De har jag lite problem med sånna för man brukar gilla en författare för dens gerne eller dens språk etc. Om författaren byter stil känner man sig inte trogen författaren utan mer bokgernen. Lisa Schroeder håller i alla fall sin stil och jag blev överlycklig att få läsa en till bok med det underbara vers/diktformen. Jag smälter inombord över att läsa i diktform utan att det blir för fancy och djupt! Det är som en löpande text om vilken historia som helst. Lisa Schoeder är nu officelt en av de författare som jag läser av! På något sätt får hon alla känslor och karaktärer så äkta och verkliga som möjligt som trollbinder mig. Men den här historien var inte lika stark som Chasing Brooklyn.

Alice som är berättelsens berättare är döpt av sin mamma efter Alice's Adventures in Wonderland. En historia som Alice känner att hon kopplar sig själv med. Att hon är vilse och ensam nere i kaninhålet efter mammans död. Liknelsen tycker jag är otroligt underbar och jag såg små hintar av broarna mellan historierna vilket jag verkligen uppskattar. Alice är inte bara den olyckliga flickan utan har en bra vän och en pojkvän som hon vänder sig till. De kanske inte förstår hur jobbigt Alice ser det att vara i hennes familj, men att kunna i alla fall vara med några som inte är ens familj är en känsla jag känner igen. Vänner är trots allt den familj man väljer. Lisa Schroeder visar en fin karaktär som inte är typisk utan äkta. Och det älskar jag!

Titel: Far from you
Författare: Lisa Schroeder
Betyg: 8/10
Serie: -
Sidor: 355
Kapitel: -
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Simon and Schuster
Första meningen:
"We're alone
with only
the cold
and dark
to keep us company."

Kommentarer
Malin

Fina ord om en fin bok! Omläsning av Lisa Schroeders böcker får definitivt hända snart.

2012-06-07 @ 22:13:56
http://ensidatill.blogspot.com/
Lisa

Ser verkligen fram emot att läsa den här! Bra recension förresten! :D

2012-06-07 @ 22:22:15
http://bladvandaren.blogspot.com
Naba

Diktform!! Nu blir jag nyfiken på Lisa Schroeders böcker! Liknar hennes böcker Sonya Sones??

2012-06-07 @ 22:46:14
http://booksarelives.wordpress.com
Anna

Jag vill verkligen läsa mer av Lisa Schroeder! Har hittills bara läst The Day Before och det gjorde mig sugen på att läsa allt annat hon skrivit också:)

2012-06-08 @ 09:48:45
http://bookshelf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback