{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Unearthly - Cynthia Hand

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Clara fick reda på att hon har en fjärdedels ängelblod som strömmar i hennes vener när hon var 14 år. Desamma
gäller hennes bror. Hon är smartare, starkare och snabbare än alla andra och måste dölja den delen utav sig själv. Och hon har ett syfte på jorden, annars skulle hon inte vara här.
Hon har haft en vision av en skogsbrand där hon ser en kille stå mitt i och det är visionen som är hennes uppdrag. Så när hon väl ser i vilken stad den här branden är i så flyttar hennes familj dit för att hindra det som händer i visionen att hända, att vara en skyddsängel för någon.

Jag hade egentligen inte förväntat mig någonting av den här boken, utan mer hört en hel del okej kritik. Ärligt talat trodde jag inte att jag skulle gilla den och det tror jag var det stora syftet till varför jag gillade boken; jag hade inga förväntningar.

Änglar framstod inte så löjligt som de har gjort i andra böcker och i den här boken fanns det som förut onda svartvingade änglar som var ett hot, men jag tyckte inte att de framträdde så mycket så det kändes som ett hot, utan mer som en variant av ängel. En fiende ska man kunna känna som ett hot när man läser boken, men det kände inte jag som sagt. Men annars var ängelsaken helt okej. En bra idé att ha skyddsängel som vet inte vad ens uppdrag är utan har bara ledtrådar av ett genom visioner. Jag blev lite trött på visionen på slutet för det kändes som samma sak upprepades för många gånger.

Karaktärerna fick jag grepp om, men kunde inte relatera till dem. De var inte usla, men inte djupa nog för mig att gilla. Kanske det kommer i nästa bok. Clara, hon gillade jag mest för att hon var tvungen att färga håret orange och alla hennes nicknamn! :D Gud vad jag skrattade åt dem! Pippi Longstocking och Carrot. Men hur hon var som person tycker jag inte att hon hade något utstickande som la värde på. Hon är en ur mängden av alla karaktärer som jag läst om och så blir det efter 100 böcker. De andra karaktärerna var också okej, det var som Clara att de hade lite djup, men inte djupt nog. Men jag klagar inte på dem för jag irriterade mig inte på dem.

Språket var rätt så ungdomligt av sig, med det är inte slangord utan man mer märker att det är en ungdom som har huvudrollen. Det blev inte löligt av hela grejen. Och handling skulle jag nog vilja ha lite fler spännande saker som händer. Nu var det för mycket vardag och lite ängelstuff som hände lite då och då. Men boken hade ett tydligt mål som kändes lite bortglömt i bokens mitt, men som de kom tillbaka till senare så det var lite svajigt.

Titel: Unearthly
Författare: Cynthia Hand
Betyg: 7/10
Serie: Unearthly #1
Sidor: 433
Kapitel: 22
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Egmont
Första meningen: "In the beginning, there's a boy standing in the trees."

Kommentarer
Anna - Boktycke

Åh, läste ut den för ett par dagar sen och gillade den mycket! Tyckte också att det var skitkul att de kallade henne för Pippi Longstocking och Carrot hehe. Av någon anledning så fastnade jag totalt för karaktärerna och Claras berättarröst, helt klart en av de bättre paranormal romance jag har läst på länge.

2012-06-11 @ 18:55:25
http://boktycke.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback