{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Hungerspelen - Suzanne Collins

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

24 deltagare.
Bara en överlevare.
Allt direktsänds.

Det är årets största tevehändelse. Ally direktsänds. 24 utvalda ungdomar stylas, intervjuas, tränas och får möjligheten att locka till sig sponsorer innan de släpps ut på arenan. Spelets utgång: Den som överlever får åka hem.

Ni som inte vet vad det här är för bok, vad den handlar om, guuuuud då måste du vara efter för detta är och kommer att förbli en av de kändaste böckerna i vår uppväxt! Det kan jag garantera!

Man blir inkastad i en otrolig värld av USA där allt är uppdelat i 12 distrikt. 12 olika disktrikt om olika rank och egenskaper. En värld som kan eftersträvas som vår framtid, en framtid med grymhet och kontroll. En dystopi som greppar tag om din hals och släpper aldrig taget om dig. En värld där det är underhållande att se ungdomar som har blivit utlottade att vara inne i en arena för att döda varandra. En värld som egentligen bara bryr sig om tittarsiffror hur än grymt, falskt och rått det är. Jag själv som inte tycker om teveprogramen som sänds nu för tiden för de är bara löjliga, kommer det komma program där folk dör?!?! Hoppas inte!

Huvudrollen är Katniss, en tjej som har blivit tvungen att ta hand om det som finns kvar av hennes familj. Hon tjuvjagar för att familjen ska kunna överleva, men hur skulle hon veta att hon skulle behöva använda dem egenskaperna inne på arenan?? Karaktärerna är bra som utmärker sig och man får en uppfattning hur de är som person. Alla har sin egen historia. Alla har sin egen framtid.

Jag tycker den är boken är ett underbart exempel på att kärlek kanske inte är så självklart, att man måste låtsas vara kär i någon för att överleva, men när ska man sluta låtsas? Man gör nog vad som helst att överleva om man har något att leva för. Katniss lever för hennes lillasyster. Hon vill vara hos Primrose, hon vill att Primrose ska få en bra uppväxt, men hur bra kommer den bli om hon dör? I tävlingen är inte kärlek inkluderat, bara vinnarskallar, stidslystna, rädda, ilskna och alla andra känlsor så hur reagerar publiken när det väl blir en del av spelet?

Det som jag försökerm berätta är att efter andra gången jag läser boken så är den fortfarande en av de bästa böckerna jag har läst, en bok som verkligen sticker ut.


Titel: Hungerspelen
Författare: Suzanne Collins
Betyg: 10/10
Serie: Hungerspelen #1
Sidor: 304
Kapitel: 27
Orginalspråk: Engelska (The Hunger Games)
Bokförlag: Månpocket
Första meningen: "När jag vaknar är det kallt på sängens andra sida."


Kommentarer
Chamilla

Serien Hungergames har jag inte riktigt kommit till mig för att läsa och filmen är jag inte alls sugen på att se. För mycket blod och död på alldeles för unga människor för min smak. Är det mycket blod i boken också som man kan se i förhandsvisningen till filmen?Gillar väldigt mycket vad du gjort med bloggen n_n Väldigt fin och stilren.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback