{ Foto- och bokblogg á la Frida -

I Am Number Four - Pittacus Lore

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
Det fanns nio. Tre är döda. Jag är nummer fyra.

Nio tonåringar och deras vårdnadshavare gömmer sig på jorden ... skyddas av en förtrollning som innebär att de endast kan dödas i numerisk ordning, tre är redan döda. John Smith är nummer fyra. Och hans dödliga fiender, Mogadorian jagar honom för livet

Jag tror att de flesta har sett filmen och inte läst boken av I am number four. Det gjorde jag också och tyckte att filmen var sisådär, sä jag gav mig på boken också och det visade sig att de låg på samma plan - såsådär.
Boken var platt igenom. Jag kände absolut inget som läsare av boken. Det var som en text man får på svenskan. Man ska läsa igenom den bara och man får oftast ingen reaktion från den. Jag vet inte om det passade till bokens handling eller inte med det gjorde att jag inte fick lusten av att läsa boken. Om man blir arg på en karaktär eller att något spännande händer så vill man ändå fortsätta läsa efter att man har lagt ner boken. Men I am number four kunde legat och dammat om jag inte hade läst ut den. Början och slutet var ändå bra, det var allt annat i mitten då det kändes som det inte hände så mycket som jag kunde ha lagt ner den och inte läsa mer.

Det som jag irriterade mig sjukt på är huvudkaraktären. Han säger hela tiden att han är en ailen och så, men han beter sig som vilken normal amerikansk kille som helst. Ja, förutom när han får sina utfall eller vad man ska kalla dem. Men karaktären måste också bete sig lite annorlunda. Alltså, nä jag gillade inte John Smith, men Sarah, hans fina flickvän gillade jag. När hon berättade sin lilla historia att hon först hade varit cheerleader och sen fattat att vara cheerleader inte var så coolt utan kameran är det så älskade jag henne på direkten! Det finns inte många karaktärer i böcker som gillar att fota, som jag och det är något skönt med de som fotar. De har liksom fattat att ett foto säger mer än tusen ord! Att ett foto kan göra så mycket mer än att bara var färger utan också ett avtryck. Okej, nu babblar jag på, men allt det där verkar Sarah ha fattat. Och hon är en rejält söt tjej som vill vara rebellisk, även om det kanske inte går så bra när hennes gamla pojkvän hänger efter henne som en bodyguard.

Slutet var ändå bra. Det var lite som cliffhangerstuk på det och det gjorde att jag skulle gärna vilja läsa vidare även om språket och handlingen inte tilltalar mig så mycket. Men jag kommer då karanterat inte köpa tvåan utan låna den från bibblan. Det är onödigt att köap böcker som jag vet att jag inte vill ha. Ni förstår jag har börja tänka på va fan jag ska gör av mina böcker när jag flyttar... :S Scary thought...

Titel: I Am Number Four
Författare: Pittacus Lore
Betyg: 5/10
Serie: Lorien Legacies #1
Sidor: 374
Kapitel: 34
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Penguin Books
Första meningen: "The door starts shaking."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback