{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Shaedes of Gray - Amanda Bonilla

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

I skuggan av natten, har Darian bott ensam för nästan ett sekel. Gjord och övergiven av sin tidigare kärlek, Darian är den sista av sitt slag-en odödlig Shaede som kan glida in i mörkret lika lätt som att andas. Med ingen annan att förlita sig på, har hon lärt sig hur man överlever med hjälp av sin unika kompetens för att bli en dödlig lönnmördare.
När Darian nästa uppdrag visar sig vara Xander Peck, kung av Shaede Nation är hela hennes världsbild ifrågasatt. Darian börjar undra om hon har tagit på mer än hennes samvete tillåter. Men en bra mördare lämnar aldrig ett jobb oavslutat ...

Detta är något som jag kallar en typisk "vuxen fanatsy roman". Jag vet inte om ni har stött på sånna, men för mig så är de dem böckerna som har en vuxen huvudkaraktär, oftast en tjej som är något övernaturligt eller är normal med allt övernaturliga runt omkring sig och det finns alltid minst en kille som tjejen är kär i/spelar svårflöttad med. Ja, jag är egentligen inte in mood för att läsa om sånt, men i den här boken blev det inte för mycket. Det finns liksom en hel bokhylla på SF-bokhandeln med bara sånna serie, fast dem är mycket mer extrema än den här. Det som oftast är typisk också är att de inte fokusera så mycket på språket. Det ska vissligen inte ha någon mening, utan det är handlingen som är det viktigaste. Men jag tyckte ändå att språket var hyfsat arbetat ändå. Det var inte enformligt, utan hade beskrivningar och så.

Jag uppskattar sjukt mycket att det är en ny typ utav övernaturlig varelse, det var därför jag ens plockade upp boken, men det blev lite förstört av kärleksdrama och en övermodig tjej som huvudroll. Jag börjar tröttna på det konceptet. Det liksom leder ju ingenstans på något sätt. Det finns också i så många serier och böcker. Kanske så är det så att det finns så sjukt många som gillar det, och därför är det väl att så många böcker med sånt publiceras, eller? Nä, jag vet inte. Huvudkaraktärenvar ingen inponerande typ, men ändå rolig på något sätt. Hon drog till sig trubbel som var bara så orealistisk som blev roligt! :P Det som jag verkligen ogillade med boken var att slutet var som röra, tornado som man inte riktigt förstod allt utav. Det var verklgien synd. För boken var ändå bra tills slutet rörde till det lite.

Titel: Shaedes of Gray
Författare: Amanda Bonilla
Betyg: 6/10
Serie: Shaede Assassin #1
Sidor: 316
Kapitel: 29
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Signet Eclipse
Första meningen: "I live in the gray."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback