{ Foto- och bokblogg á la Frida -

I'd Tell You I Love You, But The I'd Have To Kill You - Ally Carter

Canon EOS 7D +
Canon EFS 50mm f/1.4
Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Cammie går på Gallagher Academy, en skola för speciella tjejer. Ingen vet att skolan är en spionskola förrän de har börjat. Cammie är inne på sitt tredje år och det är dags för äkta spioneri. Cammie har smeknamnet kameleonten för ingen märker henne, men förtjänar hon det smeknamnet när en normal kille ser henne på hennes första uppdrag? Och vem är den här killen som kan se henne när ingen annan lägger märke till henne?

Jag har lite svårt att greppa tag om den här boken. Den var helt okej, handlingen flöt på, men det var en sådan fåning ton över det hela. Det kändes och troligen är en sådan tjejbok man läste när man var 11. Man tänker att spioner ska ju vara seriösa, allvarliga typer, men det var inte så i den här boken. Titeln var ju väldigt lockande, men den stod inte upp för handlingen. Och sen grejen med Josh var lite överdriven tycker jag. Jag vet inte. Jag hade förväntat mig mer action, mission, James Bond, men när det är tjejer som spionerar hur kan inte killar blir inblandade? Jag menar, om James Bond har en brud måste Cammie har sin grabb, right? :)

Författaren har en förmåga som jag gillade starkt och det var att fokusera på fel person. Författaren tog sig sin tid att beskriva den nya läraren som då var en kille så jag trodde automatiskt att huvudrollen skulle få en cross på honom, men han var egentligen inte så viktig som man trodde, vilket jag gillade. I alla böcker så får en karaktär oftast mycket strålkastarljus och man vet direkt att den är viktig för handlingen. Om man i stället skulle smyga in viktiga detaljer om karaktären under boken gång så skulle det bli mer chockande och roligare om det ex skulle vara en deckare. Jag hoppas att ni förstår min fina förklaring, för jag vet redan att jag kan vara lite föör tankspridd.

Om den här var översatt till svenska skulle jag absolut tipsat den till yngre ålder, men problemet är ju att Cammie är 16 (?) år så det blir väl svårare att koppla till sig själv om man är 11. Så, det är en knepig bok att sätta i en spekifikt kategori.

Titel: I'd Tell You I Love You, But The I'd Have To Kill You
Författare: Ally Carter
Betyg: 4/10
Serie: Gallagher Girls #1
Sidor: 309
Kapitel: 29
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Orchard Books
Första meningen: "I suppose a lot of teenage girls feel invisible sometimes, like they disappear."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback