{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Stolen - Kelley Armstrong

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 
SPOILERVARNING för er som bryr er om det :)
 
 När en ung häxa berättar för Elena att en grupp av människor kidnappar supernaturals, ignorerar Elena varningen. Trots allt, alla vet finns det inget sådant som häxor. När det gäller tanken på andra "supernaturals", ja, hon vill bara snarare inte älta den möjligheten. Men eftersom konfronteras hon med sanningen om hennes värld, när hon kidnappades och kastades i en cell-block med häxor, trollkarlar, halv-demoner och andra varulvar. Som Elena snart upptäcker är när det handlar om sina "fångstkompisar" är dem det minsta av hennes bekymmer. I detta fängelse, är det verkliga monster bär nycklarna om låset.
 
 Varför jag läser vidare på den här vuxenserien med övernaturliga varelser som finns egentligen överallt är nog mest för Kelley Armstrongs språk och huvudkaraktären Elena. Och ja, kanske lite för Clay. Och att det är varulvar som jag gillar dem... Okej, det jag vill komma med är att att jag läste fortsättningen och var lite tveksam i fall ribban skulle ligga kvar. Ärligt talat trodde jag att den skulle rivas när fler övernaturliga varelser började blanda sig in i historien efter en rätt så låg början, men när väl kulan började rulla blev boken intressantare. Jag vet inte själv om jag tyckte att den var spännande på något plan, snarare ville jag veta vad som skulle hända här näst. 
 
Ska inte spoila för mycket men Elena lyckas bli ifångadtagen av människor som är väldigt nyfikna på varelser som är övernaturliga. Lite som geekklubben man ser i High School filmer som vill upptäcka ailens, fast mycket mer extremare! Det är lite kusligt och nackhåren kan stå upp några gånger. Bara tanken att man blir infångad av personer som försöker göra det till att du kom frivilligt och undersöker en och andra som finns där. Usch. Det ger mig kalla kårar. Sen bossen över hela stället, han är ju speciell. Bad guy typ som jag konstigt nog inte gillade. I alla fall inte som jag brukar göra för bad guys. 
 
En sak som jag vet om är att jag nog inte orkar läsa vidare på den här serien. Den består ju av flera böcker, och efter den här boken så kommer inte Elena var huvudkaraktär längre, och det är ju halva nöjet då när hon har sina tankar, instinkter och blängande blick att läsa om. Girlpower liksom! :) Nästa boks huvudrollsinnehavare är en av den här bokens biroller, men det var inga som jag fastnade för. Det blir lite som en spin-off serie förutom att serien fortsätter vidare in en annans anda. Och jag och spin-off serier har  aldrig rikitgt funnit varnadra. Såsom deckare och jag. 

Sidor: 551
Serie: Women of the Underworld #2
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: A Plum Book
Utgivningsår: 2001
Första meningen: "He hated the forest."

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback