{ Foto- och bokblogg á la Frida -

The Princess Bride - William Goldman


Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 
Som länderna Florin och Guilder ligger på gränsen till krig, är motvilliga prinsessan Buttercup förkrossad av förlusten av sin sanna kärlek och tvingas att gifta sig prins Humperdinck. Men det är ingen lätt väg till bröllopet. Att bli kidnappad och räddad hela tiden är ett äventyr i sig. Under dessa bländande äventyr möter man Vizzini - det kriminella filosofen som gör vad som helst för en påse full med guld, Fezzik - den milda jätte, Inigo - spanjoren som stålet törstar efter hämnd och greve Rugen - det onda hjärnan bakom det hela. Den som hoppar in i deras berättelser är Westley, prinsessan Buttercups sanna kärlek och en mycket god vän till en mycket farlig pirat. Alla personer på plats för nu är det äventyret kvar!
 
Olala, The Princess Bride, riddarsagan med prinsessor... Right... Nä, boken var absolut inte något som jag hade förväntat mig. Jag tänkte att Buttercup redan var prinsessa innan bokens början, men näj näj. Hon ska ju vara "världens" vackraste kvinna som inte är adelskvinna och så klart vill prinsen då gifta sig med henne "We don't need to love each other...." Bra relation, right? När kommer riddarer i rustningar och lansar? Well, jag tror att jag grabbade tag i fel bok då... Jag hade fel bild av hela boken och blev besviken på det. 
 
Fram för allt namnet Buttercup, du skämtar! Och det roligaste är att hon beter sig som sitt namn, dumt! Jag menar hon tror på alla lögner som framförs till henne, tänker gifta sig med en man som hon aldrig kommer att älska och jag ville ibland ge henne en örfil. Samma sak med Humperdinck! Om man döper karaktärer till sånna namn är det nästan som meningen med karaktären är att skratta åt den. Herregud... Westley, come on, kan den killen göra allt? Kan han inte känna någon smärta?! Vissligen inte! Han är för guds skull inte en farm boy som är egentligen 007. Och jag tycker nästan synd om Westley att gilla en tjej som skriver ett brev till honom så här:
" ' Westley, my passion, my sweet, my only, my own. Come back, come back. I shall kill myself otherwise. Yours in torment, Buttercup.' " She looked at Humperdinck. "Well? Do you think I'm throwing myself at him?"
"It does seem a bit forward," the Prince admitted. "It doesn't leave him a great deal of room to maneuver."
"Will you help me to improve it, please?"
"Well, why don't we just begin our letter with 'Divine Westley,' and appeal to his sense of modesty," the Prince suggested.
Buttercup began to write, stopped. "Does 'divine' begin de or di?"
Alltså kom igen.... 
 
Jag hade helt enkelt dömt den här boken fel från första början, det var kanske därför jag började tänka på alla irritationsproblem... Men jag gillade sidohistorien en aning med Fezzik, Vizzini och kompani. Men det kan tyvärr inte höja boken. The Princess Bride har ju blivit en klassiker på 30 år tror jag och det finns också en film som sägs vara bättre en boken så jag tror att det är den jag kommer att kolla på fram över på filmfronten och kunna tycka att den är bättre. Who knows?
 

Sidor: 358
Orginalspråk: Engelska
Bokförlag: Harcourt Books
Utgivningsår: 2007 (1973)
Första meningen: "The year that Buttercup was born, the most beautiful woman in the world was a French scullery maid named Annette."


Kommentarer
Boktrollet

Tråkigt att läsupplevelsen vart så. Men jag förstår vad du menar men namnen, de känns otroligt barnsliga faktiskt. Och ännu en gång, jag älskar din blogg! Böcker och Fotografier vad kan bli bättre än det liksom? Nej precis...INGENTING! :D

2012-09-11 @ 16:42:17
http://boktrollet.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback