34|52 Ett främmande land

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]

Första böckerna i USA

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 
Nu ska jag få min bokhylla att växa här i USA. Jag har lite tillskott hemifrån, det blev tyvärr inte alla böcker som jag visade innan, men det funkar ändå! För här har vi de två första böckerna jag har köpt i USA för att bygga på bokhyllan! En re-telling och en sommarbok, det blir verkligen en bra start! 

Rodeokvällar med cowboys

Canon EOS 7D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6
 
Sedan jag har varit här i USA, Washington, Bremerton så har jag varit varje kväll på en festival, "a fair" som de kallas som kretsar runt rodeon. Det är verkligen underhållande att titta på, men kanske inte för djurvännerna precis för det ser ut som de ibland plågar dem när de kastar lasson efter kalvar. Men jag har ser att djuren inte kommer till skada, jag ser att djuren inte är stressade vilket gör att jag är lugn. Detta är verkligen så typiskt amerikanskt som det kan bli! Trodde aldrig att jag skullle få se något liknade i mitt liv, men jag har verkligen kommit till en "western" del av Washington.
 
Jag har ridit en gång på min värdmammas hästar och det är lite annorlunda till skillnad ifrån hemma. Det är "western" hästar, det är en annan typ av sadel och de har ett annat sinne och beteende så det gäller bara att vänja sig vid det! Måste också vänja mig att umgås med hästarna en gång per dag, vilket jag inte är van vid, men taggad att göra! De ska få mat två gånger om dagen så jag kommer nog bara osa en massa hö och hästdoft! 

Ännu lite mer New York City

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 

Hur resan nu börjar

iPhone 4S - Instagram 
 
Jadå, hur går det för mig nu? Jo, just nu bor jag på Newark Airport Hotell med 200 andra studenter från hela världen! Vi alla har en likadan grön tröja (som ni ser ovanför) så vi är en jäkla stor grön massa som rör på sig. Jag kom hit igår eftermiddag och åt middag på hotellet. Idag har halva dagen bestått av att lära sig att oavsett vad som händer så ska jag kontakta min "Local Coordinator" och sett på en urlöjlig film om sex och hur man ska göra om någon rör en på fel ställen (skrattade mig igenom filmen). Möten hit och dit, mött en massa studenter och de har försökt lära mig att man ska lita på CIEE som är den organisationen som STS jobbar med här i USA. Det har varit väldigt stor blockering i hissarna pga att vi alla ska upp och ner här på hotellet! Tycker verkligen synd om de andra gästerna på det här hotellet. Andra hälften av dagen så har alla 200 studenter åkt in till New York City, åkte upp i Empire State Building (första bilden), sedan åkte vi en rutt på vattnet och åkte förbi Frihetsgudinnan. När man åkte runt i New York så var alla uppdelade i teams, och i mitt team var jag ensam svensk, men hade en norsk (som är med på bilden med mig) med mig så nära nog! Vi båda förstod förvånadsvärt nog varandra, vilket jag tyckte var fascinerande! Jag har också pratar med personer från Thailand, Kina, Polen, Italiten och det som jag tycker är coolaste - en tjej från Nya Zeeland. (Och nej, de kallar inte sina flipflops för flipflops där konstigt nog)
 
Imorgon kl 06.00 så ska jag lämna hotellet för att åka vidare till Seattle, till min värdfamilj! Jag är svintaggad! Fast såklart ligger lite nervositet och knager i magen, men efter att ha pratat engelska redan i två dagar är har den minskat markant. Och efter att ha fått frågan om jag kommer från Storbritannien av Nya Zeeländaren så känner det en aning bättre!

Inte många timmar kvar!

 
05.35 så ska man samlas på Arlanda, och det är verkligen inte långt kvar! Jag är fortfarande uppe, allt är (typ) packat och klart och undrar om det är värt med tre timmars sömn.... 
 
Men i alla fall så tänkte jag bara påminna er att jag kommer att blogga under de här 10 månaderna! Jag kommer också troligtvis twittra nu när jag väl har blivit halvt som halvt indragen i den virveln också! Instagram har jag alltid och kommer nu också fortsätta med! Jag har låst upp min iPhone så jag kommer bomba på instagram, bara en sådär förvarning :P Och alla mina konton till allt finns i menyn under "Mer av mig".
 
Är så taggad, men inte så sugen på att uppleva jet lag á la 9 timmar..... och flygresan dit kommer ju vara en hel evighet, men när jag väl kommer fram kommer jag tagga till lite till! 
 

33|52 Livet i 23 kilo

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]

Min sommar

Jag blev inspirerad av Nea att skriva om min sommar, även om min inte blev lika "bokig" som hennes. Och alla bilder är tagna av systemis, så jag har gjort så mkt mer i sommar värda att visa i bildform, men systemis ger bäst bilder att visa!
 
 
1. I början av sommaren så var jag med om tre studentfiranden; min systers, min killes och Annas. Jag längtar verkligen själv tills jag tar studenten! Även om att bli "arbetslös" kanske inte är så roligt så verkar det som bästa dagen ever att kunna ta studenten! 
 
2. Snabbt efter det så kom två av mina vänner, Tova och Amina, ut med mig till mitt landställe och målet över hela den miniresan var att fiska strömming. Tova var i alla fall nöjd efter att ha fått några fiskar och slippa rensa fisken själv :P
 
3. Förra året så körde vi bokbloggare (ja, jag, Pia, Nea, Amelie och Anna) en picknick, varför inte köra det i år igen?? Det var verkligen superroligt som vanligt!
 
4. Den enda "bokiga" saken som jag kan säga hände i sommar var nog att Melina Marchetta kom till Stockholm och jag tog mig verkligen friheten att träffa henne! Hon var verkligen en fantastisk talare och visste verkligen hur man skulle berätta intressanta historier så man aldrig började tänka på att ens rumpa hade somnat på den hårda stolen man satt på.
 
5. Och som alla år kom en midsommar. Fast i år var det inte lika roligt som alltid. Jag vaknade med feber den dagen och var sjuk tre dagar efter det. Jag förstår inte hur jag lyckades se så kry ut på bilden för jag mådde inte bäst den dagen, hade tagit några tabletter för att hyfsat under dagen. 
 
6. I början av juli bjöd min kille ut mig till hans landställe och det var verkligen urmysigt! Det var verkligen härliga fyra dagar med härligt sällskap och frisk luft! Bilden är ifrån första kvällen där och jag smälte verkligen för naturen där runt omkring!
 
 
 
7. Under juli månad var jag väldigt mycket på mitt landställe, som jag brukar vara varje sommar. Det är verkligen mitt andra hem som jag alltid är lika glad att komma till! 
 
8. Om man har varit på ens landställe så ska man väl åka till nån annans land? Jag och Amina fick vara gäster på Tovas landställe i två nätter och kvällsbadet vi gjorde första kvällen var som att leva i en idyll! 
 
9. Och så ännu en gång var jag mycket på landet, fullmånen blev välfotad under den tiden! 
 
10. Senare kom Pia, Nea, Anna och Amelie ut på mitt land och det var verkligen underbart! Vi såg på HP4 sista kvällen och det perfekta stunden då vi alla sitter och kan alla repliker innan de sägs och gör HP-referenser med våra egna liv! :)
 
11. Och så ännu en gång landet, och sommarens första egoplåtning med dimma som inspiration! Så roligt att prova mig fram som vanligt! ;)
 
 
12. I början av augusti förflyttade jag mig till min kompis Louises landställe. Det är verkligen som en liten osynlig tradition att åka till henne och vara där, gå runt på promenader, bada och streama nån fin serie. Serien för i år var lite av första avsnitten av Pokémon. 
 
13. Den här bilden kommer vara känd för mig för den bilden som var tvungen att tas så jag stoppade mamma vid ratten för att ta fotot. Hela familjen satt i bilen och vi var på väg till Skåne. Vattnet som ni ser är Vättern (som jag trodde när jag var liten var Kattegatt (I know, min geografi i huvudet var inte så stor när jag var liten)). Och verkligen så perfekt med båten som körde precis då! Gillar den där bilden STARK!
 
14. Och så Skåne, vanliga turen till Skauneland till släktingar och fin natur. Det blev en egoplåtning där med och en släktträff (på mammas sida) och strandbad vid Båstad och Åhus. Svinmysigt som vanligt!
 
 
Min sommar har bestått av mycket mer än det tycker jag, men det var som sagt det som blev fångat av min systemis! Så lite härliga bilder att titta på helt enkelt och min sommar som bestod i helhet att inte lämna landet, för det gör jag ju imorgon! (7½ timme kvar innan jag ska vara på Arlanda!)

Jag är Zlatan Ibrahimovic - David Lagercrantz

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 

Den här boken har hela svenska folket hört talats om. Självbiografin av Zlatan som han själv inte har skrivit. Jag kände mig tvungen att läsa boken med tanke på att jag egentligen ingenting om honom och är inte heller det största fanet av honom, men han är en svensk ikon av något slag. Och efter boken så gillar jag fortfaranden inte Zlatan, men jag uppskattar hans slit och respekterar honom enormt.

 

Det är inget man kan berätta om handlingen egentligen. Det handlar om Zlatan, hela hans princip att leva och komma vidare i livet, det som har påverkat honom i livet, vad som gör att han driver sig själv framåt. Man är inte så förvånad över att handlingen är som den är. Zlatan har ett liv som de flesta vill veta om och det som han har varit med om är intressant i sig. Men det som gjorde att boken var läsbar, att händelserna kändes levande och att boken hade en struktur är tack vare David Lagercrantz, författare för boken! Det är egentligen han som ska få mycket credit! För att skriva en bok om ens minnen och liv kan ju lätt bli rörig som ungefär en dagbok. Men Lagercrantz strukturerade boken på ett underbart sätt! Allt var kopplat med allt! Jag sitter fortfarande lite fascinerad över hur fanken människan lyckades med det, att få ihop alla pusselbitar! Boken är i hyfsat kromologisk ordning, men de flesta händelserna är kopplade med en annan händelse tidigare i boken som knyter ihop boken lika väl som en sommarkrans blir formad.

 

Det som jag kände att jag ville veta av boken var Zlatans uppväxt, det är det som är ganska okänt för allmänheten, för alla klubbar han sen har varit i och spelat, vilka matcher han har vunnit och förlorat, det har hardcore fans koll på och det kändes som när man kom till den delen av boken att det bara rabblades klubbar och medlemmar hit och dit, och såklart lite känslor med för att det ska låta lite mer spännande. Den delen som sagt var jag inte lika förtjust i, mest för jag är inte äkta fotboll-fan, inte heller Zlatan-fan heller. Men det är något med att veta någons livshistoria som gör det intressant att läsa om i alla fall!

 

Det finns inte mycket mer att säga om boken för min del. Jag är i alla fall glad över att ha läst boken även om det nu ser ut som att jag aldrig kommer att bli ett Zlatan-fan. 


Böcker som kanske hänger med

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4

Såklart jag vill dra med mig böcker! Och alla säger verkligen till mig att det är onödigt att jag gör det, för böcker finns också i USA, men gott folk det gör kläder med! De här böckerna som är på bilden vill jag verkligen på något sätt ha med mig! Svenska böcker kan jag inte precis hitta där! Men det kanske kapas en bok på vägen, vet i alla fall att jag ska ha den tjockaste i handbagaget, kanske en till bara för att få med alla, vi får se! Känns verkligen nu att mitt liv balanserar på 23 kg, varav min väska väger 5 kg, så 18 kg gott folk! 
 
VINDENS SKUGGA
av Carlos Ruiz Zafón
 
KAMPEN OM JÄRNTRONEN
av George R. R. Martin
 
HOOD
av Stephen R. Lawhead
 
THE TIME TRAVELER'S WIFE
av Audrey Niffenegger
 
HIS DARK MATERIAL
av Philip Pullman
 
RINGENS BRÖDRASKAP
av J.R.R. Tolkien

32|52 Stark nog att vända ryggen till

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]

Bästa minnet ever!

Jag håller just nu att packa för fullt för USA och hittar så mycket fina saker i mitt rum! Och det här gott folk, det har jag ju glömt att visa! Det är min book bag från bokmässan 2012 som jag lät alla skriva på! Det är verkligen det bästa minnet ever! Jag har inte vågat använda den än, vill helst plasta in den så jag kan använda den! Men kommer nog i slutändan rama in den ;) På slutet är den berömda pennan med på bild, pennan som gjorde detta möjligt! 
Här har ni allt som är skrivet på den! Skriv i en kommentar om ni hittar nåt ni har skrivit! 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 

31|52 Allt passar

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]

Det magiska i Skånes skogar

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4 | Hässleholm, Skåne
 

Nu är jag inte längre i Skåne, och kommer inte heller vara det på ett år. Jag kommer verkligen sakna det stället! Jag älskar åkrarna, bondgårdsdjuren, bokskogarna och de vackra badställerna som t.ex Åhus och Båstad! Att man kan gilla ett landskap så starkt, det fattade jag inte förrän jag kom på att jag inte kommer att få se det på ett år! 

Watermelon - Marian Keyes

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 

På en och samma dag hinner mycket hända i hennes liv som flippar allt som en pannkaka. När hon ligger och håller sin nyfödda dotter på sjukhuset dumpar hennes man, pappan till barnet, henne för en annan kvinna, i samma hus som de bor! Claire blir verkligen förstörd och har ingen aning hur hon ska fortsätta i livet. Hon flyttar så fort som möjligt ut ur sin lägenhet och åker till Irland, till Dublin för att bo tillsammans med sin familj igen i hopp om att finna en väg ut i världen igen. Men kanske hon hittar den vägen till hennes hjärta istället??

 

Watermelon är en väl omtalad chick-lit bok av Marian Keyes. Min mamma har läst den, min syster har läst den och det är superovanligt att mamma och min syster läser i min familj! Nästan sällsynt, men det förekommer. Det sägs att alla tjejer måste ha läst en Marian Keyes bok i deras liv! Och nu har jag fått det avklarat och skulle lätt nu kunna kika på hennes andra böcker.

 

Jag gillade den här boken stark! Jag vet inte om det var handlingen, miljön eller karaktärerna som gjorde det, men det var en hög myskänsla över boken. Handlar ju om Claire som försöker få kontroll på sitt liv. Hon har sin nyfödda dotter med sig hem till hennes barndomshus där hela hennes familj är beredd att stötta henne, men Claire är inte så stabil. Det är alltid något fint om personer som ska hitta tillbaka till banan, men oftast finner något annat än vad de hade tänkt sig. Claire är en ung mamma, hon har ju sitt liv framför sig! Hon behöver absolut inte grotta ner sig i någon roll alls än.

 

Alla personer Claire får möta på vägen, de hjälper henne på ett eller annat sätt utan att de vet om. De välkomnar henne och säger att det finns bättre män ute i världen än den som dumpade henne. Han förtjänar inte alls henne, inte ett förlåt kan vända situationen rätt igen. Claire förstår det långsamt och den resan hon gör är värd att läsa och det är nog tjejer som sugs åt sådana historier som mest. Språket är väldigt enkelt och skrivet ur Claires perspektiv. Hon tänker väldigt mycket har egna dialoger med sig själv som gör att boken skapar sin egna prägel och personlig som bara den! Jag kan nästan känna av Marian Keyes som författare i orden hon använder sig av. Marian Keyes är verkligen en författare som känner sina karaktärer till grund och botten. Det är verkligen inte slarv med att skapa en underbar huvudkaraktär med sina egna problem, personlighet och tix. Detta är inte en karaktär man kan finna i vilken fantasy romance-bok som helst. Det är lite som att Marian Keyes skriver av egen erfarenhet, så välskrivet är boken, karaktärerna och historien.

 

Det finns inte så mycket mer jag kan säga om boken innan börjar avslöja en  massa från innehållet och det vill jag ändå att ni ska få uppleva! Detta är en äkta chick-lit som egentligen kan läsas som sommaren som vintern! Bara man läser den! 


Inte långt kvar!

20 augusti - New York
22 augusti - Seattle
 
Det är så det ser ut just nu. Det är alltså mindre än en månad kvar innan jag åker till USA och är där i ett år! Jag är så fullständigt taggad, men nu lite nervös och undrar om jag kommer bli en blyg jäkel där? 
 
Tänkte bara skriva lite mer av det jag vet och kan dela med mig med hittills för de som är intresserade! Som sagt jag åker den 20 augusti, ungefär 2 veckor innan jag börjar skolan där. Skolan börjar jag då den 4 september och jag har fått höra att bussen jag kommer att ta till skolan går vid 06.40! Jag brukar nu i vanliga fall gå upp vid 7-tiden! Men det är bara en vanesak! 
 
Jag kommer bo hos en ensamstående kvinna som har stort intresse för hästar. Hon kommer samtidigt som jag är där att ta emot en tyskt utbytesstudent som är yngre än mig, hon är faktiskt redan där, en månad innan skolan börjar liksom. Så båda dem kommer jag få träffa om ca två veckor! Jag har skypat med dem och jag är otroligt lycklig för de verkar som ett par schysta personer som jag tror jag kommer att trivas med väldigt bra! Känner bara av mig att vi kommer att klicka! Och kvinnan jag kommer bo hos har fyra hästar och två katter har jag för mig så jag kommer finally få uppleva hur det är att ha djur i min vardag (som jag har drömt om hela min uppväxt). 
 
Jag ska som sagt bo i ett villområde (tror jag att det klassificeras som) som heter Bremerton, nära Seattle i staten Washington, västkusten längtst upp till norr, gränsar till Kanada. Så det är det svenska klimaten förutom att de har regniga vintrar, inte snöiga! Det ska vara väldigt mycket friluftliv där, vilket jag trivs mycket i. Jag gillar promenader, rida, åka skidor, cykla och är villig också att prova på många andra saker! Jag är också nöjd med vart i landet jag kom! Min inre önskning var ju att vara nära vatten, alltså på någon av kusterna och det är jag så jag är mer än nöjd!
 
Det som jag själv har försökt dra upp som ett projekt på egen hand men inte fått någon respons på är att ha ett samarbete med ett amerikanskt förlag medan jag är där. Jag har meljat en massa förlag, men inte fått ett endaste respons, så jag börjar tro att mina mejl på något sätt har blivit hindrade eller så är alla på semester. Men det skulle varit så sjukt roligt om jag hade ett samarbete med att t.ex få en bok per månad från dem och så skriver jag om den på bloggen och marknadsför den lite grann! Jag skulle vara så lycklig om det hände, att någon svarade på mitt förbaskade mejl, men visslingen inte. 
 
Just nu är jag lite nervös. Fick totalt tunghäfta när jag skypade med min värdmamma och mamma fick rädda situationen. Men jag kan inte sluta vara taggad och jag längtar till jag får åka, likaväl som jag inte vill lämna alla som jag känner hemma. Jag har börjat acceptera att jag inte kan stoppa alla i min resväska, får ju bara ta med mig 23 kilo. Men det är min uppdatering för tillfället! Fråga på om det skulle vara nåt! 
 

Var verkligen tvungen att...

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4 + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 | Vättern
 
...stoppa den som var vid ratten för att knäppa dessa bilder! 

Se allt i olika ljus

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4