{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Jag är Zlatan Ibrahimovic - David Lagercrantz

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 

Den här boken har hela svenska folket hört talats om. Självbiografin av Zlatan som han själv inte har skrivit. Jag kände mig tvungen att läsa boken med tanke på att jag egentligen ingenting om honom och är inte heller det största fanet av honom, men han är en svensk ikon av något slag. Och efter boken så gillar jag fortfaranden inte Zlatan, men jag uppskattar hans slit och respekterar honom enormt.

 

Det är inget man kan berätta om handlingen egentligen. Det handlar om Zlatan, hela hans princip att leva och komma vidare i livet, det som har påverkat honom i livet, vad som gör att han driver sig själv framåt. Man är inte så förvånad över att handlingen är som den är. Zlatan har ett liv som de flesta vill veta om och det som han har varit med om är intressant i sig. Men det som gjorde att boken var läsbar, att händelserna kändes levande och att boken hade en struktur är tack vare David Lagercrantz, författare för boken! Det är egentligen han som ska få mycket credit! För att skriva en bok om ens minnen och liv kan ju lätt bli rörig som ungefär en dagbok. Men Lagercrantz strukturerade boken på ett underbart sätt! Allt var kopplat med allt! Jag sitter fortfarande lite fascinerad över hur fanken människan lyckades med det, att få ihop alla pusselbitar! Boken är i hyfsat kromologisk ordning, men de flesta händelserna är kopplade med en annan händelse tidigare i boken som knyter ihop boken lika väl som en sommarkrans blir formad.

 

Det som jag kände att jag ville veta av boken var Zlatans uppväxt, det är det som är ganska okänt för allmänheten, för alla klubbar han sen har varit i och spelat, vilka matcher han har vunnit och förlorat, det har hardcore fans koll på och det kändes som när man kom till den delen av boken att det bara rabblades klubbar och medlemmar hit och dit, och såklart lite känslor med för att det ska låta lite mer spännande. Den delen som sagt var jag inte lika förtjust i, mest för jag är inte äkta fotboll-fan, inte heller Zlatan-fan heller. Men det är något med att veta någons livshistoria som gör det intressant att läsa om i alla fall!

 

Det finns inte mycket mer att säga om boken för min del. Jag är i alla fall glad över att ha läst boken även om det nu ser ut som att jag aldrig kommer att bli ett Zlatan-fan. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback