{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Watermelon - Marian Keyes

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 

På en och samma dag hinner mycket hända i hennes liv som flippar allt som en pannkaka. När hon ligger och håller sin nyfödda dotter på sjukhuset dumpar hennes man, pappan till barnet, henne för en annan kvinna, i samma hus som de bor! Claire blir verkligen förstörd och har ingen aning hur hon ska fortsätta i livet. Hon flyttar så fort som möjligt ut ur sin lägenhet och åker till Irland, till Dublin för att bo tillsammans med sin familj igen i hopp om att finna en väg ut i världen igen. Men kanske hon hittar den vägen till hennes hjärta istället??

 

Watermelon är en väl omtalad chick-lit bok av Marian Keyes. Min mamma har läst den, min syster har läst den och det är superovanligt att mamma och min syster läser i min familj! Nästan sällsynt, men det förekommer. Det sägs att alla tjejer måste ha läst en Marian Keyes bok i deras liv! Och nu har jag fått det avklarat och skulle lätt nu kunna kika på hennes andra böcker.

 

Jag gillade den här boken stark! Jag vet inte om det var handlingen, miljön eller karaktärerna som gjorde det, men det var en hög myskänsla över boken. Handlar ju om Claire som försöker få kontroll på sitt liv. Hon har sin nyfödda dotter med sig hem till hennes barndomshus där hela hennes familj är beredd att stötta henne, men Claire är inte så stabil. Det är alltid något fint om personer som ska hitta tillbaka till banan, men oftast finner något annat än vad de hade tänkt sig. Claire är en ung mamma, hon har ju sitt liv framför sig! Hon behöver absolut inte grotta ner sig i någon roll alls än.

 

Alla personer Claire får möta på vägen, de hjälper henne på ett eller annat sätt utan att de vet om. De välkomnar henne och säger att det finns bättre män ute i världen än den som dumpade henne. Han förtjänar inte alls henne, inte ett förlåt kan vända situationen rätt igen. Claire förstår det långsamt och den resan hon gör är värd att läsa och det är nog tjejer som sugs åt sådana historier som mest. Språket är väldigt enkelt och skrivet ur Claires perspektiv. Hon tänker väldigt mycket har egna dialoger med sig själv som gör att boken skapar sin egna prägel och personlig som bara den! Jag kan nästan känna av Marian Keyes som författare i orden hon använder sig av. Marian Keyes är verkligen en författare som känner sina karaktärer till grund och botten. Det är verkligen inte slarv med att skapa en underbar huvudkaraktär med sina egna problem, personlighet och tix. Detta är inte en karaktär man kan finna i vilken fantasy romance-bok som helst. Det är lite som att Marian Keyes skriver av egen erfarenhet, så välskrivet är boken, karaktärerna och historien.

 

Det finns inte så mycket mer jag kan säga om boken innan börjar avslöja en  massa från innehållet och det vill jag ändå att ni ska få uppleva! Detta är en äkta chick-lit som egentligen kan läsas som sommaren som vintern! Bara man läser den! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback