{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Anna and the French Kiss - Stephanie Perkins

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 

Anna ser fram emot hennes sista år i Atlanta, där hon har ett bra jobb, en lojal bästis, och en kille som det verkar som att det är mer än på G med. Vilket är varför hon är inget annat än glad över att skeppas över till Europa, till en internatskola i Paris - tills hon möter Étienne St Clair. Smart, charmig, vacker, Étienne har allt ... inklusive en flickvän. Men i ljusets stad, så har önskningar ett sätt att besannas. Kan ett år vara tillräckligt för att romansen att blomstra i en stad som Paris??

 

Vem har inte hört om den här boken liksom? Jag vet inte hur länge det har varit en hype om just den här boken, troligen mer än ett år, men jag har inte orkat läsa den under hypen som höll ett bra tag, men la sig lite fint så jag kunde läsa den, för det som ni ska lära er om mig är att jag inte kan läsa en bok som folk hypar om för då försöker jag bara peka up bokens brister istället för att se allt gott som alla andra ser. Men man måste läsa hypeböckerna och få sin egna åsikt, som jag nu har gjort.

 

Jag vet inte om någon av er har drömt om det, men jag hade ett tag en minidröm om att bo på ett internat som Anna gör, fast kanske inte i ett land som Frankrike där man har noll koll på språket och kan inte ens uttala alla ord eller skapa de ljuden som behövs för att uttala. I alla fall så gjorde Anna helt enkelt det som jag ville, åka på internat, även om hon inte var så kry på idén. Där möter hon nya kompisar, bland annat personen som gör att boken är en hype:  Étienne St. Clair. Killen som får vår fina huvudinnehavare att få gelében.

 

Det som gjorde att jag gillade boken, för ja, jag gillade boken till ett viss mått, var att de mesta som hände var naturliga saker i relationer, att vissa inte klickar, att man överanalyserar (oftast som tjej då), går får en känsla till en annan och så vidare. Också den här paniken över att man ska försöka hålla kontakt med de som är kvar där hemma och känna sig efter på den fronten bara för att man inte är där. De händelserna var verkligen realistiska.

 

Anna Oliphant, huvudpersonen var en tjej som fortfarande stod lite lutade över sina bambiben men blev tvungen att sparka av dem när hon kom till Paris. Paris, en stad fylld med hopp. Men först, vad fan är det för efternamn hon har?! Jag läste hela tiden elephant eller så tänkte jag på olifanterna i Sagan om Ringen. Så jag hakade upp mig på det, även om det är rätt så häftigt så ville inte min hjärna vänja sig vid det. Anna i sig var en vanlig amerikansk tonåring som jag egentligen inte tål till en viss mängd, men hon blir utblandad med annat nationellt blod. För egentligen så gör inte karaktären Anna något speciellt i boken som höjer upp den, utan det är kombon av karaktärerna och handlingen.

 

Jag ska ge mig ett försök att förklara det magiska bakom boken, magin som gör den magisk. Ètienne St.Clair. Jaha, det var ganska lätt. För att just den här personen lyfter upp boken är inte så förvånansvärt. Det är en charmig pojke som pratar brittiska med en charmig personlighet. Jag säger bara: "FINALLY en kille som inte är en dum bad boy!". Jag förstår inte fullt ut hur det blev så bra med hjälp av bara en karaktär, men det lyckades.

 

Detta är enligt mig en sommarbok upp till dagen! Den är mysig, romantiskt och en lättsam bok till sin egna gräns. Man fastnar lätt för berättarrösten och behöver inte anstränga sig för att komma ihåg någonting. En bok värd att läsas egentligen oavsett årstid, men mest mysigast på sommaren enligt mig. Och en bok till de som gillar Paris och franska språket för det lovar jag att man möter på i den här boken!


Kommentarer
Anna

Vilken härlig, passande bild :) Har velat läsa den här boken hur länge som helst, har lånat hem den från biblioteket flera ggr men det har alltid kommit andra böcker som fått gå före. Om det nu är en sommarbok upp i dagen kanske jag måste passa på & ta tag i den nu under semestern...:)

2013-06-27 @ 14:55:59
http://dashedanddotted.blogspot.com
Anna

Hahahahahahaha bilden!! Jag dör. Har aldrig varit snyggare ;D

2013-06-27 @ 16:25:42
http://readingthisworld.blogspot.com
Nea

Alltså dat picture <3 Boken verkar onekligen riktigt bra, jag måste verkligen läsa den!

2013-06-27 @ 20:29:02
http://boknea.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback