{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Sydafrika: Sjunde dagen,

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 

På dessa bilder befinner jag mig i Kapstaden, staden där två hav möts. Kapstaden var ändå en stad som imponerade på mig under de få dagar jag var där, men tillhör inte till mina favoritstäder som London, Alcudia och Valletta. Första dagen där åkte vi runt i staden med en guide, han visa oss de färgglada kvarteren som ni se rpå bild ovanför. Han berättade också mycket om stadens historia, alltså mest om apartheid och jag fick ännu ett intryck av resan som inte riktigt har lämnat mig än och frågan är om det kommer att göra det. Jag har bara vetat grundkärnan av det hela, men att få veta smådetaljer gjorde det lika intressant som att läsa om andra världskriget, så det finns på min lista över historiska saker jag vill forska mer om! 
 
En del av den dagens trip var att besöka en förort till Kapstaden som hette Langa. Det var som slummen. Där upplevde jag verkligen ännu ett intryck som aldrig kommer att lämna mig. Många barn sprang runt på gatorna, yngsta var de som hade precis lärt sig att börja gå! De började följa efter min grupp och började hålla oss i våra händer och ville ha vår uppmärksamhet. De fångade verkligen min. Vår guide berättade att barnen får inte tillräckligt med uppmärksamhet hemifrån och därför söker efter kontakt någon annanstans, alltså hos oss, och jag gav dem verkligen all min tid hos dem!
 
Bilden som finns ovanför med mig och några av barnen är ett bevis på det finaste minnet jag har från resan. Det är inte jag som har tagit fotot. Det är ett barn i Langa som höll i en kamera troligen för första gången i sitt liv för hen förstog inte riktigt vad man gjorde med den, men var verkligen irvig att prova. Alla slet i min kamera och jag lät de flesta prova även om jag var rätt så rädd för att de skulle tappa den. Så nu har jag ca 100 bilder på samma sak för de höll bara in knappen, men de är de mest betydelsefulla bilderna på resan! <3
 
På slutet av dagen, när guidningen var slut beslöt min familj och två andra par i min resgrupp att vi skulle ta guidningen i våra egna händer och åka upp på The Table Mountain/Taffelberget. Det är ett platt berg (no shit, Sherlock) vid Kapstaden som ger en otroligt vacker vy över hela staden och lite till!! Det var verkligen amazing, men jag fick troligtvis solsting och mådde inte så bra på slutet där och var ganska glad för att åka hem och vila då. Enda gången under resan jag mådde dåligt och det höll enbart i några timmar så jag klagar inte mkt i efterhand ;)

Kommentarer
Sofies bokblogg

Vilka härliga bilder och vilka underbara färger på husen! :D

2013-06-19 @ 14:48:47
http://filo-sofie.blogspot.com
Olivia

Så fina hus! Älskar färgerna

Svar; Tack så mycket du! :)

2013-06-19 @ 19:50:52
http://sammels.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback