{ Foto- och bokblogg á la Frida -

What Happened to Goodbye - Sarah Dessen

 
Vem är McLean?
 
Efter hennes föräldrars inte så fridfulla skildsmässa så har McLean och hennes pappa, en restaurangkonsult, varit på resande fot i två år. Så långt bort som McLean kan komma från hennes mamma och mammans nya familj, så försöker McLean lägga skildsmässan på hyllan för att aldrig bli avdammad. Till varje ny plats hon kommer till provar hon på nya karaktärsdrag - från cheerleader till dramaqueen. Efter dessa två år så börjar hon sträva efter en känsla av att stanna. Att få stanna och kanske bara vara sig själv. Men det är svårt att finna sig själv när man har spelat olika roller för allt för länge. Men kanske hon kan få hjälp på vägen att finna sig själv. Kanske av grannen, som råkar vara Dave. 
 
 
Första Sarah Dessen boken för mig. Japp, jag vet, det tog en satans tid för mig att börja på den här författaren, men genom att alla har sagt ribban högt så har jag inte känt suget av att läsa av henne. Men tiden kom när det kände att det var rätt att läsa en bok av henne, så den första var denna. 
 
Jag kan inte säga att jag är amazed eller förbluffad över hur bra boken var. För i mina ögon var det bara en vanlig YA-bok. En lättsam sommarbok om livet och hur svårt det är ibland att vara sig själv och gå igenom sin egna skit. McClean flyttar runt med sin pappa så hon känner ingen poäng att lära känna någon på djupet och därför provar på olika karaktärer. Det verkar ju lovande! Så det kommer bli en händelserik historia? Inte riktigt. Jag tyckte att allt flöt på som honung,segt men ändå var allt sockersött. Därför tog det längre tid än förväntat att läsa boken. 
 
McClean som karaktär var ganska tråkig. För en karaktär som skulle ha varit så många olika personligheter så upplevde jag henne som en grå zon, som en osäker tonåring som tror att hennes åsikt är dogmatisk. Hon utmärkte sig inte i mina ögon, jag tyckte mest hon var grinig och ganska orättvis mot sin mamma. Hon är till och med grinig mot killen som är "suppose to fall in love with her". 
 
Den här boken imponerade inte alls på mig. Jag önskade att den skulle göra det, för det är ju Dessen! Men kanske jag valde fel bok att börja med? Vem vet, men jag tänker inte ge upp med Dessen än! Har 10+ böcker att prova innan jag kan säga att jag är den enda på den här jorden som inte gillar hennes verk.

Kommentarer
Anna - Boktycke

What Happened to Goodbye är enligt mig en av de sämre av Dessens böcker. Tycker att du ska läsa The Truth about Forever eller Along for the Ride för de är mina favoriter av henne :)

2013-11-13 @ 08:51:12
http://boktycke.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback