HOMECOMING 2013

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6
 
Homecoming var inte så lame som jag trodde att det skulle vara. Det var faktiskt extremt roligt! Mitt fina gäng var folk från cross countryn och det var verkligen så underbart roligt! Jag kan inte riktigt beskriva med ord. Det var inte bara att man klädde upp sig, utan man umgicks med de personerna man älskar och skrattade så hårt, åt god mat och dansade allt fett från kroppen! Och alla dansade! Inte som en mellanstadiedisco där hälften står och trycker i hörnen istället för att dansa. En VÄLDIGT amerikansk upplevelse! :) 
 

League - sista loppet

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6

Idag så sprang mitt team det sista loppet för den här säsongen! Jag har verkligen ett otroligt toppenteam som jag inte är redo att släppa taget om! Men league var idag och vi har bara några få träningar kvar så... Idag är sprang mitt team underbart bra! Jag åt andra sidan kunde inte springa. Jag har "shin splint" (benhinneinflammation) i båda mina ben och kan inte gå utan att känna nåt i benen, då är det omöjligt att springa ett lopp på 3 miles/5km. Och jag har redan avbrutit ett lopp redan, och det var pinsamt nog. Så jag var dagens fotograf vilket jag trivs bra med! Så den här bilden kommer garanterat hamna i min minnesbok om den här resan! 

Fyra fina pumpor!

 
Idag så har jag gjort en av de amerikanska man kan göra i det här landet! Att skäa i pumpor är verkligen roligt men otroligt kletigt! Halloween är den sista oktober, men folk är verkligen på G att börja med den högtiden redan nu. Det som jag har märkt också är att amerikaner är verkligen go for it när det gäller skräckfilmer. Gärna mycket blod, kroppsdelar flygandes och ja, usch. Jag klarar inte det precis, jag är ett större fan av psykologiska skräckfilmer. Eller inte skräckfilmer alls. 
 

Uppdatering från en tjej med blött hår

 
Hej kära personer som fortfarande anstränger sig över att läsa den här bloggen! Jag kan inte säga att jag är bäst på att uppdatera. Just nu så har jag inte uppdaterat om läget på länge för det går fram och tillbaka för mig. Om jag ska stanna i den här familjen jag är i eller inte. Det är ganska frustrerande, men vi jobbar på det! Så fort allt har löst sig ska jag förklara allt, men jag tänker inte säga något än för inget är säkert än.
 
Men jag är trött på att inte kunna uppdatera så here we go! För mig så börjar det närma sig Homecoming. Den 26:de oktober så ska jag gå ut i min underbara amerikanska balklänning och ta en massa foton och dansa runt i högklackat! Det är extremt tjejigt, dyrt och amerikanskt som bara den, men jag ska uppleva det! Jag har faktiskt en dejt till dansen, en tyskt utbytesstudent, men vi går som goda vänner, för jag känner inte för att vara i ett förhållande med honom (eller någon). På tal om att ha en partner, så kan jag förklara vad de tycker här i USA. Om du dejtar någon så är ni redan ihop. Man skippar det här med att man ska lära känna varandra med dejtandet, man är redan då ihop så jag förstår att man tänker en extra sekund innan man säger ja till en dejt här! 
 
Det är så mycket mer jag vill berätta som har förbluffat mig eller bara förstärkt fördomarna om amerikaner! Men det tar vi en annan gång! Nu så taggar vi inför homecoming! :D 
 
 

Cat and Me

 
Den här lilla damen är mer socialsjuk än vad jag är! Varje gång jag sitter vid datorn och inte ger henne uppmärksamhet så ska hon visa mig att hon finns. Sitter gärna på tagentbordet och hårar ner det till grunden. Men hon är min varma kudde i sängen så det är lugnt! 
 

50 böcker på ett bokmärke

 
Det här bokmärket köpte jag på Barnes & Noble i början av den här upplevelse och mitt mål är just nu att avlsuta den listan! De är tekniskt sätt bra klassiker som man borde läsa :) Jag var så snäll och skrev upp alla böcker så ni kan checka vilka böcker ni har läst :) 
 
The Lord of the Rings Trilogy - J.R.R. Tolkien
1984 - George Orwell
Pride and Prejudice - Jane Austen
The Grapes of Wrath - John Steinbeck
To Kill A Mockingbird - Harper Lee
Jane Eyre - Charlotte Brontë
Wuthering Heights - Emily Brontë 
A Passage to India - E.M. Forster
The Lord of the Flies - William Golding
Hamlet - William Shakespears
A Bend in the River - V.S. Naipaul
The Great Gatsby  - F. Scott Fitzgerald
The Catcher in the Rye - J.D. Salinger
The Bell Jar - Sylvia Plath
Brave New World - Aldous Huxley
The Diary of Anne Frank - Anne Frank
Don Quixote - Miguel De Cervantes
The Bible - Various
The Canterbury Tales - Geoffrey Chaucer
Ulysses - James Joyce
The Quiet American - Graham Greene
Birgsong - Sebastian Faulks
Money - Martin Amis
Harry Potter Series - J.K Rowling
Moby Dick - Herman Melville
The Wind in the Willows - Kenneth Grahams
His Dark Material - Philip Pullman
Anna Karenina - Leo Tolstoy
Alice's Adventures in Wonderland - Lewis Caroll
Rebecca - Daphne du Maurley 
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time - Mark Haddon
On the Road - Jack Kerouac
Heart of Darkness - Joseph Conrad
The Way We Live Now - Anthony Trollope
The Outsider - Albert Camus
The Colour Purple - Alice Walker
Life of Pi - Yann Martel
Frankenstein - Mary Shelley 
The War of the Worlds - H.G. Wells
Men without Women - Ernest Hemingway
Gulliver's Travels - Jonathan Swift
A Christmas Carol - Charles Dickens
Huckleberry Finn - Mark Twain
Robinson Crusoe - Daniel Defoe
One Flew over the Cuckoo's Nest - Ken Kesey
Catch 22 -.Joseph Heller
The Count Monte Cristo - Alexandre Dumas
Memoirs of a Gelsha - Arthur Golden
The Divine Comedy - Alighieri Dante
The Picture of Dorian Grey - Oscar Wilde
 

Tiger Lily - Jodi Lynn Anderson

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 
Innan Peter Pan föll för sin Wendy så föll han hårt för en tjej med kråkfjädrar i sitt hår. 
 
15 år gamla Tiger Lily tror inte på romantiska historier eller lyckliga slut. Men bara för att man inte tror på det så betyder det inte att man blir drabbad av det. Att man faller för Peter Pan är lätt hänt. För Peter är inte som någon annan hon har mött. Impulsiv och modig, som både skrämmer och fascinerar Tiger Lily. Men ledare för The Lost Boys är inte Peter den ulitmata killen för Tiger Lily. Men Tiger Lily kämpar för att passa in, att kunna få vara Peter Pans tjej för evigt, även om hon är på väg att bli bortgift till en man i sin klan. Men det största problemet kommer flygandes från skyn. En "fågel" kallad Wendy. 
 
Jag vet inte hur länge jag har kollat på den här boken inne på Sci-fi-bokhandeln. Tusentals gånger. Som ni kanse vet så älskar jag retellings. Och när det är en retelling av Peter Pan med ett superfränt omslag, då kan man inte mer än att köpa boken så fort man landar på amerikansk mark. Det var bara den här grejen med att författaren verkade bekant. Jag har hört namnet förut. Och när jag väl läste de första 10 sidorna så slog det mig vilka andra böcker hon har gjort. Jodi Lynn Anderson har ju gjort Peaches-triologin, varav första boken jag inte gillade. Och det, gott folk kom jag på när jag skulle börja läsa boken.... Bra gjort Frida!
 
Jag är ganska besviken på historien i sig. Den kändes för lätt för min del. Jag älskar retellings för de få som jag har läst har inte gjort min besviken och gett en ny vinkel på originalstoryn i en positiv anda. I det här fallet stirrar jag bara argt på boken för att den inte är bra nog. Jag älskar Peter Pan historian. På min teater har de gjort en underbar pjäs av historian och mitt mål är att läsa originalboken någon gång i mitt liv. Även om boken nu följer handlingen väldigt bra, så lyckas inte det blir bra. Det känns som Anderson försöker pressa ihop två pusselbitar som inte är gjorde för varandra. 
 
Språket är lättsamt, inte så många ord på varje sida. Inte en magiskt anda ligger i orden eller historien. Om vissa formuleringar kunde ändras till det mer postivare så skulle det självklart lyfta boken! Och jag vet inte om det var meningen, men jag känner att jag inte alls kom nära Tiger Lily som karaktär, som det var en osynlig barriär. Jag hatar när sånt händer för man vill komma nära huvudpersonen! Det är hen som ska leda mig genom boken och det kommer självklart bli mäktigare om jag kommer nära huvudpersoner, så nära så jag kan se allt som det var mina egna ögon! Det är mäktiga saker! Och det är det som får ens känslor att flöda! Och Peter Pan... Han verkade som en lite douchbag ibland. Och så är inte min Peter Pan! Han är ett oskyldigt barn! Där har vi det! Han är ju en tonåring i den här boken! Vad hände med att inte växa upp, aldrig bli vuxen??? En av de viktistaste sakerna i originalberättelsen! Så Peter Pan älskare, detta är inte den ultimata boken att fangirla med. Även om historien är bra på sitt egna vis så såg jag bara sprickorna och jag sökte inte ens för dem.